Jihlava – Č. Budějovice 4:2 (kon.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 8:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 12.08.2016, 13:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Přípravné zápasy mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího přípravného zápasu mladších dorostenců na novou sezonu. Od 13 hodin se na Horáckém zimním stadionu střetne domácí HC Dukla Jihlava proti klubu HC Motor České Budějovice.
     
    Oba kluby na sebe během letošní přípravy již jednou narazili, minulý týden se v Českých Budějovicích radoval domácí Motor, který Duklu přemohl 5:3 a připravil jí tak zatím jedinou porážku ze čtyř přípravných utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Piskač, P. Brož, Rašín, Vinkler, Smolko, Barák – Pigl, Najman, V. Brož – Zadražil, Juda, Chlubna – Svoboda, Čermák, Kaltounková. Trenér: Petr Svoboda

    HC Motor České Budějovice: M. Dvořák – Kubíček, Procházka, Dekret, Tampier, J. Dvořák, Svach – Novák, Čížek, Grossmann, Houdek, Beránek, Škvarek, Janoch, Hrubec, Ryba. Trenér: Ladislav Kolda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:47
    Chaloupek si vyjel daleko z branky, aby byl u puku dříve než hostující Jakub Čížek, což se mu také povedlo.
     
    01:42
    Rašín sice za brankou odstavil Nováka, jenže domácí si nepokryli Janocha, který u levé tyče Chaloupka zakončoval. Domácí gólman vytáhl jistý zákrok betonem.
     
    02:58
    Barák vyzval nahozením od modré k teči Najmana, který před Dvořákovou brankou těsně minul puk.
     
    03:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní se již Dukla prosazuje a střílí první gól dnešního utkání. Najman poslal kotouč na Chlubnu, který v prostoru před brankou ještě prostrčil puk na TOMÁŠE PIGLA, jenž dostává domácí celek zblízka do vedení. Asistence: Tomáš Chlubna, Adam Najman.
     
    04:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor bleskově srovnává stav. Škvarek našel mezi kruhy zcela volného JAKUBA ČÍŽKA, který se trefil přesně do levého horního rohu, Chaloupek byl bezmocný. Asistence: Lukáš Škvarek, Filip Houdek.
     
    04:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jenže vyrovnaný stav vydržel jen jednadvacet vteřin, s brankami se nám totiž nyní zcela roztrhl pytel. TOMÁŠ PIGL ukazuje, že se zatím umí orientovat v prostoru před brankou velmi dobře, neboť zblízka dává svůj druhý gól v dnešním utkání a vůbec druhý gól Dukly. Asistence: Vítězslav Brož.
     
    06:10
    Škvarek si zaklepal o přihrávku mezi kruhy, jenže kotouč mu po pasu Nováka projel mezi bruslemi.
     
    06:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    No tak tohle byla výstavní akce, o tom žádná. Kaltounková si po vyhraném buly přistrčila puk k sobě a vydala se s ním do pravého rohu branky. Tam se zbavila kličkou obránce a přihrála před branku přesně na hůl PATRIKA ČERMÁKA, který poslal kotouč nechytatelně kolem hlavy Marka Dvořáka do levého horního rohu. Pěkná spolupráce hráčů z loňské česko-finské hokejové školy. Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    07:34
    Dvakrát po sobě vidíme zakázané uvolnění domácích, kotouč se tak znovu stěhuje k Ondřeji Chaloupkovi.
     
    07:57
    Nelehkou střelu Pavla Nováka likviduje připravený Chaloupek, pokus z pravého kruhu ukryl v lapačce.
     
    09:10
    Jihlava doslova mele Jihočechy. Zblízka to nejprve zkoušel Martin Zadražil, jenž poslal kotouč vedle kolem pravé tyče. A prakticky ze stejného místa mířil do stejného místa také Tomáš Chlubna. Dvě velké šance domácích.
     
    10:30
    Martin Beránek nabral ve středním pásmu rychlost a namířil si to k levému kruhu. Odtud jeho střela šla k bližší tyči, kde byl jistý Chaloupek a o odražený puk se postaral Piskač.
     
    12:02
    Ačkoliv se Vítězslav Brož hodně snažil, kotouč u pravého kruhu nevybojoval, proti němu byli dva hráči Motoru.
     
    12:26
    Tomáš Chlubna pohotově vypálil z pravého kruhu, nyní stihl Dvořák zasáhnout a sevřít své betony včas.
     
    13:48
    Ryba projel napříč svým útočným pásmem, ale po jeho střele nebyl Chaloupek ohrožen. Motor ale zůstal u puku a Houdek z bezprostřední blízkosti již zakončoval, když mu na poslední chvíli strčil do střely hůl Piskač a přizvedl tak kotouč do ochranné sítě.
     
    15:04
    Po závaru před domácí brankou se střílená Grossmannova přihrávka odrazila od Chaloupka k Barákovi, jenž puk dostal pod výstroj svého gólmana.
     
    15:22
    Další zakázané uvolnění Dukly.
     
    16:12
    Svoboda hledal před brankou Kaltounkovou, která se už dostávala do zakončení, když jí na poslední chvíli přizvedl hokejku Matouš Hrubec.
     
    17:14
    Najman si šikovně nabruslil po levé straně blíže k brance a Marek Dvořák musel vytáhnout dobrý zákrok levým betonem.
     
    17:30
    Ondřej Vinkler se naopak z pravé strany dostal až před Dvořáka a zkusil to bekhendem, jenže poslal kotouč nad horní tyčku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:36
    Ta se odehrává zejména v pravém rohu za brankou Dukly, kde se přetahuje o puk několik hráčů. Asi se zde i první část dohraje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je u konce a všechny čtyři branky padly v rozmezí tří minut. Nejprve otevřel skóre Tomáš Pigl, který po vyrovnání Jakuba Čížka bleskově vrátil svému týmu vedení. A hned vzápětí jej po hezké akci Kaltounkové navýšil Patrik Čermák. Poté už hráli prim gólmani a žádná další přesná trefa nepřišla.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:49
    Od modré chtěl střílet Procházka, nicméně kotouč mu při pokusu sjel z hole.
     
    21:17
    Fantastická práce Ondřeje Chaloupka. Beránek našel mezi kruhy zcela volného Houdka, který tváří v tvář jihlavskému gólmanovi spálil obrovskou šanci. mezi betony gólmana se netrefil.
     
    21:58
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    22:40
    Klička před modrou Čermákovi při zavážení kotouče vyšla, ofsajd pískán nebyl, ale krátce poté domácí ztratili puk.
     
    23:36
    Velký závar před brankovištěm Chaloupka končí neúspěšnými dorážkami Adama Ryby a poté i Matouše Hrubce.
     
    24:18
    Najman hledal mezi kruhy volného Zadražila, přihrávku na poslední chvíli zablokoval hostující útočník Martin Beránek.
     
    24:46
    Útok Motoru nemůže pokračovat pro ofsajd.
     
    26:30
    Na ledě se nyní nic důležitého neděje, vidíme spíše boj o každý puk a notnou dávku nepřesností.
     
    27:04
    Po jihlavském ofsajdu se domácí znovu dostali k puku a byla to Kaltounková, která zkusila vystřelit z pravého kruhu. Marek Dvořák byl však překvapený.
     
    27:26
    Z protiútoku to zkusil Adam Ryba, který po přejetí modré vypálil na Chaloupka. Pro gólmana Dukly bylo zneškodnění puku lahůdkou.
     
    27:42
    Neprosadil se ani hostující Jakub Škvarek, protože mu Chlubna vložil do střely hokejku a zblokoval tak touš do ochranné sítě.
     
    28:36
    A na Chaloupka si nepřišel ani před brankou číhající Matyáš Grossmann. Gólman Dukly stačil kotouč u své levé tyče doslova zlikvidovat.
     
    29:20
    Na ofenzívní výlet se vydal Petr Brož, jenž projel přes modrou, dostal se blíže ke kruhům a poté vystřelil přesně tam, kde byla lapačka Dvořáka.
     
    30:01
    Nyní bude mít mít Marek Dvořák obtížnější situaci, protože Šimon Kubíček zahákoval před brankou pronikajícího a zakončujícího Tomáše Pigla a je tak nařízeno trestné střílení.
     
    30:01
    Střelec dvou gólů Dukly si navezl kotouč na bekhend, jenže zblízka na Marka Dvořáka nedokázal vyzrát. Gólman hostí má puk kdesi ve své výstroji.
     
    31:07
    Na druhé straně pálil po přihrávce Škvarka z mezikruží Beránek, ovšem Chaloupek má puk po jeho střele po ledě bezpečně na levém betonu.
     
    32:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihlava lehce vypadla z rytmu a Motor toho bleskově využívá ke snížení. PAVEL NOVÁK dostal nalevo před branku přesný pas od Grossmanna a Chaloupek, který hodně dlouho trápil jihočeské útočníky, nyní kapituloval. Útočník hostí totiž zůstal před brankou zcela volný. Asistence: Matyáš Grossmann.
     
    34:23
    Útok domácího celku se nepovedl, naopak na druhé straně zahrozili hosté a Chaloupek se musel mít na pozoru po střele Nováka z levé strany.
     
    35:01
    Miroslav Juda ukázal, že když to nakopne, tak bruslí jak politý živou vodou. A nebo napitý RedBullem. Ve středním pásmu se ujal kotouče a projel téměř celým útočným pásmem. Poté přihrál na spoluhráče a hned si to namířil před branku dorážet, avšak neúspěšně.
     
    35:54
    Po téměř 36 minutách vidíme první vyloučení. Šimon Kubíček z Českých Budějovic za brankou trefil Petra Brože a dostává dvě minuty za faul loktem.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    36:20
    Adam Najman dorážel kotouč u levé tyče, Marek Dvořák byl pozorný a stačil se přemístit.
     
    37:01
    Domácím plejerům se zatím nedaří zavézt kotouč do útočného pásma, první přesilovka se domácímu výběru příliš nedaří.
     
    37:54
    Českobudějovičtí hrají v plném počtu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Tampierovi projel odražený puk mezi bruslemi a hosté tak přišli o pásmo.
     
    39:41
    Jenže bleskově se vrátili a Grossmann pálil zblízka na Chaloupka, který znovu předvedl výborný zákrok a u pravé tyče zavřel branku.
     
    39:58
    V závěru třetiny se ještě řítil Svoboda na Marka Dvořáka, stíhán dvěma hráči hostí. Ti mu vzali puk, ovšem útočník Dukly se dostal k dorážce, kterou vystihl gólman Motoru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina již tolik branek nenabídla, konkrétně jen jednu, když se v třiatřicáté minutě prosadil zblízka Pavel Novák a vstřelil tak kontaktní gól svého týmu – 3:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Přihrávka Ryby nebyla přesná a ze středního pásma prošla až na zakázané uvolnění.
     
    41:16
    Dojíždějící Lukáš Škvarek již nezachytil kotouč před modrou, ale těsně za ní, takže je pískán ofsajd.
     
    42:30
    Boj o puk u mantinelu v obranném pásmu domácích zvládla lépe Dukla, jenž vyváží touš dopředu.
     
    42:47
    Ve středním pásmu jej sice domácí ztratili, a to po zásahu Janocha, ovšem přichází další zakázané uvolnění hostí.
     
    43:37
    Budějovice se začínají čím dál častěji hrnout před branku Chaloupka, který zatím drží své spoluhráče.
     
    44:15
    Při útoku Dukly je pískán ofsajd a stejná nepřesnost je vidění ve hře i nyní. Hráči hostí zastavili puk před modrou.
     
    45:14
    Čermák si ještě prodloužil střídání a za brankou svým napadáním pomohl vybojovat puk, který měl na holi Najman, jenž nedokázal v tísni vystřelit.
     
    45:40
    Po hezké kombinaci domácích přichází tyčka, kterou trefuje Tomáš Pigl střelou z levého kruhu.
     
    45:45
    Vítězslav Brož dostává dvě minuty za vysokou hůl a je prvním vyloučeným hráčem Dukly dnešního zápasu.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    46:00
    I při oslabení projel z pravé strany před branku Marka Dvořáka útočník Martin Zadražil, jehož ránu vytěsnil gólman Motoru svými betony.
     
    47:02
    Hosté musí rozjet další akci až zpoza své svatyně.
     
    47:35
    Dekretův pokus od modré má Chaloupek bezpečně ve své moci a pouze sleduje menší šarvátku před svojí svatyní.
     
    47:45
    Hosté přesilovku nevyužili, Dukla hraje v plném počtu.
     
    49:25
    Ještě než stačil kousek před modrou vystřelit Brož, dal mu Procházka do jeho střely hůl a zblokoval puk tak, aby nešel na Dvořáka.
     
    49:45
    A právě Procházka poté založil útočnou akci, při které křížem přes pásmo nahrál na pravou stranu Beránkovi, jenž na Chaloupka opět nevyzrál.
     
    50:56
    Najman si najel z pravé strany až před branku a vystřelil. Puk po odrazu od vzdálenější tyče projel brankovištěm ven.
     
    51:03
    Vzápětí je pískáno zakázané uvolnění.
     
    52:43
    Chlubna číhal před brankou Dvořáka na puk, který také dostal, ovšem rychle byl zpacifikován, když k němu přistoupili hráči soupeře.
     
    53:41
    Domácí se hrnuli do brankoviště po střele Judy, kterou schoval Marek Dvořák pod betony. Při pokusu o dorážku z hole Zadražila se v brankovišti strhla mela, do které se zapojili všichni hráči vyjma gólmanů.
     
    53:41
    Sudí určili, že nejaktivnějši si v šarvátce počínal Šimon Kubíček, který již může jít prakticky do sprch, neboť dostává dvě minuty za hrubost a osobní desítku navrch za nesportovní chování, kterou odsedí Adam Ryba.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    54:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté si při přesilovce berou dvougólové vedení zpět. Pigl přihrál puk na ADAMA NAJMANA, který střelou z těsné blízkosti branky překonává počtvrté Marka Dvořáka. Asistence: Tomáš Pigl.
     
    56:17
    Martin Zadražil prošel při svém průniku přes dva hráče soupeře, jenže nevydařila se mu přihrávka z levé strany před branku a puk ztratil.
     
    56:25
    Motor si při rozehrávce akce nevedl nejlépe, pískáno je jeho zakázané uvolnění.
     
    57:29
    Hned čtyři hráči Dukly se sjeli před branku a zapomněli na pravém kruhu na volného Martina Beránka, který val hráčů před sebou nepropálil.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetího dějství.
     
    59:33
    Ondřej Chaloupek raději pokryl puk před napadajícími protihráči.
     
    59:58
    Hosté to zkusí v šesti, Marek Dvořák míří na střídačku.
     
    Konec zápasu.
     
    Dukla ve třetí třetině nejenže uhájila těsný náskok, ale pět minut před koncem jej zásluhou Adama Najmana pojistila, vítězí tak 4:2 a oplácí tak svému soupeři porážku z minulého pátku.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava kategorie mladšího dorostu vyhrála i další domácí přípravný zápas, tentokrát nad Motorem České Budějovice 4:2, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (15:01:23)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Pigl (Chlubna, Najman), 5. Pigl (V. Brož), 7. Čermák (Kaltounková), 55. Najman (Pigl) – 5. Čížek (Škvarek, Houdek), 33. Novák (Grossmann)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Piskač, P. Brož, Rašín, Vinkler, Smolko, Barák – Pigl, Najman, V. Brož – Zadražil, Juda, Chlubna – Svoboda, Čermák, Kaltounková. Trenér: Petr Svoboda
    HC Motor České Budějovice: M. Dvořák – Kubíček, Procházka, Dekret, Tampier, J. Dvořák, Svach – Novák, Čížek, Grossmann, Houdek, Beránek, Škvarek, Janoch, Hrubec, Ryba. Trenér: Ladislav Kolda
    bahis siteleri