Brazílie – Kanada 1:2 (kon.) | Švédsko – Německo 1:2 (kon.)
konec
Švédsko
1:2 (0:0)
Německo
Pátek 19.08.2016, 22:30 • Maracanã, Rio de Janeiro • Olympijské hry - ženy • Finále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Za pozornost při sledování dnešního strhujícího utkání děkuje Jaroslav Svoboda a věřím, že se již brzo setkáme ať už se mnou, či s některým z mých kolegů, u dalších parádních sportovních zážitků. (00:37:02)
     
    Já se s vámi pro dnešek budu loučit, tedy s konstatováním, že německý ženský národní fotbalový tým dosáhl na největší výsledek ve své historii, tedy na zisk zlatých olympijských medailí na LOH 2016 v Rio de Janeiro. To samé se ale dá říci i o druhých Švédkách a třetích Kanaďankách. Oba tyto výběry vystoupily ze stínu ženských fotbalových velmocí, ať už třeba USA či Brazílie, a povezou domů medaile.
     
    Na Maracaná teď zní píseň známá spíše z domácích utkání hokejového klubu Detroit Red Wings, tedy song od kapely Journey s názvem Don't Stop Believin'
     
    Dost možná nejsmutnější ženou na hřišti a celého večera zde bude švédská hráčka Linda Sembrantová, která si v 62. minutě nešťastně vsítila vlastní gól a nakonec tato chvíle rozhodla celé finále.
     
    Na trávníku se již vše chystá k předávání medailí. Švédský tým obchází podél postranní čáry a tleská divákům, fanouškům a příznivcům. Tento tým vedení Piou Sundhageovou přepsal dějiny švédské kopané, stejně jako se to podařilo i Německu.
     
    Zítra mohou poprvé v historii přepsat němečtí fotbalisté historii olympijského fotbalu. Pokud vyhrají finálový duel s Brazílií, tak se Německo stane první zemí, která by dovezla z jedné olympiády zlato jak ve fotbalovém turnaji mužů, tak v turnaji žen.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 6:11. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:8.
     
    S tím ostře kontrastuje radost Němek, které křepčí a radují se a slaví, slaví olympijské zlato.
     
    Už teď Sundhageová sezvala své svěřenkyně do obrovského kruhu, kdy se hráčky drží kolem ramen, v kruhu je i realizační tým, a určitě sděluje všem okolo to, že mohou být Švédky na sebe naprosto hrdé, protože dosáhly neskutečného úspěchu.
     
    Na trávníku se teď objaly obě trenérky, Sundhageová a Neidová, z onoho setkání byla jasně čitelná vzájemná úcta a velké uznání tomu, co oba týmy na turnaji předvedly.
     
    Je dobojováno! Německo slaví historický olympijský triumf, ve finále v drsném a tvrdém boji, ovšem nutno dodat plné v rámci fair-play, poráží bojovné Švédky! Ty budou určitě za pár hodin také slavit neskutečný úspěch, teď ale sympatickým seveřankám tečou slzy smutku po tvářích.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    A ještě vhazování pro Německo, tohle už vypadá pro vedoucí tým dobře.
     
    90+2
    Ještě půl minuty by se mělo hrát a Leupolzová drží hru u vápna Švédska.
     
    90+1
    Blacksteniusová se zkusila odvážně probít mezi třemi hráčkami soupeře a nakonec Němky uklízejí dalekým odkopem pryč.
     
    90+1
    Je tu další roh pro Švédsko, začíná nastavení, které nabízí strhující podívanou a které by mělo trvat dvě minuty.
     
    90
    Závary ve vápně Němek, Schoughová se pak krásně uvolnila k brankové čáře a posílá vysoký pas do vápna, ale na tento balon nikdo neměl šanci doskočit a balon končí v zámezí, což je zase příležitost pro Němky držet hru.
     
    89
    Lindahlová chytá míč a ihned rozehrává, nakonec je z toho obranný zákrok proti Schelinové a Švédky budou kopat roh! A Maracaná bouří!

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 67. Blacksteniusová – 48. Marozsánová, 62. Sembrantová (vla.)

    Karty:   23. Jakobssonová (SWE), 51. Rubenssonová (SWE), 83. Sembrantová (SWE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 6:11. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:8.
    Švédsko: Lindahlová – Rubenssonová (71. Ericcsonová), Sembrantová, Fischerová, Samuelssonová – Schoughová, Segerová (C), Dahlkvistová, Asllaniová (68. Hammarlundová), Schelinová – Jakobssonová (55. Blacksteniusová).
    Náhradníci: Carlénová – Anderssonová, Berglundová, Ericcsonová, Blacksteniusová, Appelquistová, Hammarlundová.

    Německo: Schultová – Kemmeová, Bartusiaková (C), Krahnová, Maierová – Däbritzová (83. Huthová), Behringerová (70. Goeßling) – Mittagová, Marozsánová, Leupolzová – Poppová.
    Náhradníci: Benkarthová – Henningová, Goeßling, Peterová, Islackerová, Kerschowská, Huthová.

    Rozhodčí: Chenardová – Charbonneauová, Morissetová
    bahis siteleri