Znojmo – Mnichov 3:4 (kon.) | Junosť Minsk – Växjö 4:3 (po pr.) | Linz – Košice 3:4 (kon.)
Lugano – Tappara 1:3 (kon.) | Luleå – SaiPa 2:4 (kon.)
konec
Luleå Hockey
2:4 (0:1, 0:0, 2:3)
SaiPa Lappeenranta
Úterý 23.08.2016, 20:00 • Coop Norrbotten Arena (kapacita 6300 míst) • Hokejová Liga mistrů • Skupina I
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek dnešního večera a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (22:50:46)
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 36:17
    Trestné minuty: 31:10
    Přesilové hry: 1/4-2/3

    Branky a nahrávky: 42. Mouillierat (Sweatt, Schira), 60. Jaroš (Melart) – 13. Kuronen (Leivo), 56. Koski (Backman), 60. McFarland (Järvinen), 60. Backman. Diváci: 2569. Rozhodčí: Brüggemann (GER), Sjöqvist – Sandström, Yletyinen (vš. SWE).
    Po divokém závěru nakonec bere tři body SaiPa!

     
    Dnešnímu utkání sice herně opanovala domácí Luleå, která i přes výraznou střeleckou převahu (36:17) nakonec nebere ani jeden bod. SaiPa totiž byla velmi efektivní a po divoké koncovce zápasu nakonec zvítězila 4:2.

    Skóre zápasu otevřel po dobře sehraném přečíslení ve 13. minutě Mikael Kuronen. Luleå poté tlačila, dlouho ale nedokázala najít recept na skvěle chytajícího Franse Tuohimaa. Vyrovnání přišlo až na startu třetího dějství, kdy se šťastně v početní výhodě prosadil Kael Mouillierat.

    Rozhodující moment ovšem přišel v 56. minutě, kdy se z dorážky prosadil Eetu Koski. Divočina pak přišla v poslední minutě, když nejdříve pojistil vítězství SaiPy gólem do prázdné branky John McFarland.

    Domácí ještě ale dokázali devět vteřin před koncem snížit, parádní individuální akcí se blýskl slovenský obránce Christian Jaroš. Po vyhraném vhazování ale ještě upravil skóre na konečných 2:4 kapitán hostů Simon Backman.

    SaiPa si tak připisuje druhou výhru ve skupině a téměř se už může radovat z postupu do play off, naopak Luleå zůstává po dvou utkáních překvapivě bez bodu.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Simon BACKMAN - 2:4
     
    59:57
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Ani oddechový čas nepomohl domácím hokejistům k vyrovnání. Vhazování totiž vyhráli hosté a kapitán SaiPy SIMON BACKMAN znovu trefuje prázdnou branku! Asistence bude doplněna.
    59:51 Christian JAROŠ - 2:3
     
    59:51
    Luleå právě vstřelila branku!
    Domácí ovšem ještě snižují! CHRISTIAN JAROŠ se odhodlal k individuální akci a jeho slalom mezi hostujícími hráči slaví úspěch! Tuohimaa neměl nárok na parádní ránu mladého slovenského obránce! Asistence: Ilari Melart.
    59:37 John McFARLAND - 1:3
     
    59:37
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Domácí ztratili v útočném pásmu puk, Matti Järvinen jej vyvezl z obranného pásma a poté vyslal do úniku JOHNA McFARLANDA, který z levé strany v klidu uklidil kotouč do prázdné domácí branky! Asistence: Matti Järvinen.
     
    58:57
    Domácí získali kotouč v útočném pásmu, Filip Gustavsson míří na střídačku a Luleå to zkusí v pěti!
     
    58:20
    Hosté hrají chytře, nepůjčují soupeřům puk, kteří se vysilují aktivním forčekinkem bez účelu.
     
    57:46
    SaiPa se usadila s pukem v útočném pásmu a hostující hráči nikam nepospíchají, trpělivě si obehrávají kotouč kolem bránící čtveřice.
     
    57:09
    Julius Juntilla se dostal ke střele z levé strany a následné dorážce, která jen těsně minula pravou tyč hostující branky!
     
    56:41
    Domácí hokejisté sice dokázali vyvézt kotouč až do útočného pásma, zakončit se jim už nepovedlo.
     
    56:15
    SaiPa je tak velmi blízko k vítězství v dnešním zápase, pokud ovšem zvládne dlouhou přesilovku bez potíží.
     
    55:39
    Anton Hedman sestřelil tvrdě nic nečekajícího Koskiho a domácí útočník dostává trest do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku! To je velká potíž pro domácí, kteří tak budou muset zápas dohrát ve čtyřech!
    55:05 Eetu KOSKI - 1:2

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 42. Mouillierat (Sweatt, Schira), 60. Jaroš (Melart) – 13. Kuronen (Leivo), 56. Koski (Backman), 60. McFarland (Järvinen), 60. Backman


    Luleå Hockey: Gustavsson (Lassinantti) – Mikkelson, Amnér, Själin, Schira, Melart, Jaroš – Mouillierat, Sweatt, Emanuelsson – Harju (C), Lagace, Juntilla – Lundeström, Hedman, Falk – Fabricius, Mastomäki, Toolanen – Forsberg. Trenér: Stefan Nilsson.
    SaiPa Lappeenranta: Tuohimaa (Markkanen) – Carson, Maalahti, Savilahti-Nagander, Mäkinen, Backman, Sneck, Kettunen, Virkkunen – Koskiranta, Jääskeläinen, McFarland – Järvinen, Strömberg, Hamilton – Kuronen, Koski, Leivo – Vainikainen, Kaksonen, Salminen. Trenér: Ari Santanen.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Sjöqvist – Sandström, Yletyinen (vš. SWE)

    Diváci: 2569
    bahis siteleri