Svätý Jur – Dunajská Streda 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Prešov 0:1 (kon.) | L. Mikuláš – MFK Zvolen 1:0 (kon.)
Borčice – Trnava 0:1 (kon.) | Žilina – FC Košice 3:0 (kon.)
konec
ŠK Svätý Jur
1:6 (1:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Středa 14.09.2016, 16:00Slovenský pohár - Slovnaft cup
Předzápasové kurzy
     
    Pred druhým polčasom to vyzeralo na vyrovnanú partiu, no tá sa zmenila na jasnú záležitosť hosťujúcich futbalistov. Tí v druhom dejstve strelili päť gólov a napokon zvíťazili jasne 1:6. Až trikrát sa do streleckej listiny zapísal Pape Macou Sarr, a tak ho možno označiť za muža zápasu. Skvelý výkon ale podal aj Erik Pačinda, ktorý svojimi akciami robil obrane súpera veľké problémy a po jeho priamych kopoch padli dva góly Dunajskej Stredy. Navyše, v 64. minúte sa presadil aj sám, keď premenil pokutový kop. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:54:14)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Dunajská Streda dala gól!
    Druhý polčas sa mení na exhibíciu tímu zo Žitného ostrova. Róbert Polievka prenikol do šestnástky a ani brankár Patrik Hipp ho nestihol zastaviť. Následne priťukol loptu na nohu PAPEHO MACOUA SARRA, ktorý poľahky skompletizoval hattrick.
     
    89
    Futbalisti v červených dresoch sa ale do zakončenia nedostali. Naopak, sami sa nedokázali vrátiť včas dozadu a môžu byť radi, že ich laksný pristúp hostia nepotrestali.
     
    88
    Svätý Jur bude mať výhodu štandardnej situácie po tom, ako približne tridsať metrov od súperovej brány fauloval jedného z domácich Péter Nagy.
     
    87
    Dunajská Streda dala gól!
    Sám faulovaný hráč si postavil loptu na biely bod a aj s prispením ľavej žrde prekonal Patrika Hippa. PAPE MACOU SARR tak zaznamenáva svoj druhý gól v zápase.
     
    86
    Pape Macou Sarr opäť spadol v pokutovom území a hlavný rozhodca Marek Špaček už tretíkrát v dnešnom zápase ukazuje na biely bod!
     
    85
    Zverenci Krisztiána Németha kontrolujú záver zápasu. Držia loptu na svojich kopačkách a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    84
    Dunajská Streda obliehala pokutové územie svojho súpera. Napokon sa k samostatnému prieniku odhodlal Péter Nagy, no proti presile neuspel.
     
    83
    Táto útočná akcia hostí sa s úspechom nestretla, a tak bude nasledovať len odkop od brány Patrika Hippa. Dopredu tak môžu ísť domáci.
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Svätý Jur: z ihriska odchádza Michal Vlček, prichádza Patrik Kemlage.
     
    80
    Zápas nám pomaly speje k svojmu záveru. Hostia kontrolujú vývoj zápasu a podobne ako počas celého duelu si držia územnú prevahu na svojej strane.
     
    79
    Dunajská Streda mohla pridať svoj piaty gól. Na hranici šestnástky dostal až príliš veľa priestoru Róbert Polievka, ale jeho strelu vytesnil na pravú tyč Patrik Hipp.
     
    78
    Hostia teraz mali mierne problémy v rozohrávke, no napokon to vyriešili. Dokonca striedajúci Péter Nagy si vybojoval v osobnom súboji faul.
     
    77
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Pačinda, prichádza Péter Nagy.
     
    76
    Nezastaviteľný Erik Pačinda opäť narobil domácim problémy. Tentokrát vystrelil z priestoru ľavého krídla, no trafil len Patrika Hippa.
     
    75
    Máme pred sebou poslednú štvrťhodinu zápasu. O postupujúcom do tretieho kola Slovnaft Cupu je rozhodnuté a jedinou otázkou je tak to, či ešte hostia pridajú nejaký gól.
     
    74
    Hostia sa teraz snažili prejsť cez pravú stranu, no tentokrát bola obrana Svätého Jura pripravená a loptu odvrátila do bezpečia.
     
    73
    Dunajská Streda v druhom polčase predviedla dobrý výkon a konečne sa dočká víťazstva i keď len v rámci Slovenského pohára.
     
    72
    Hráčom Svätého Jura akoby dochádzali sily. V druhom polčase to nemajú ľahké a teraz budú bojovať najmä o to, aby z toho nebol debakel.
     
    71
    Dunajská Streda dala gól!
    A ďalší gól pridávajú hostia. Priamy kop zahral Erik Pačinda, presným pasom našiel nikým nestráženého TOMÁŠA HUKA, ktorý z tesnej blízkosti upravuje skóre na 1:4.
     
    70
    Erik Pačinda si vytvoril ďalšiu streleckú príležitosť. Tentokrát sa pokúsil o efektný half-volej, ale nepodarilo sa mu trafiť priestor brány.
     
    68
    Striedanie v tíme ŠK Svätý Jur: z ihriska odchádza Mikuláš Bumbera, prichádza Patrik Volf.
     
    67
    Hostia mohli pridať ďalší gól. Tentokrát vystrelil z vnútra pokutového územia Róbert Polievka a svojou ľavačkou len tesne minul bránu.
     
    66
    Pre domácich sa črtala šanca. Na hranici šestnástky sa dostal k strele Michal Ulrich, ale jeho pokus včas dokázali zablokovať obrancovia Dunajskej Stredy.
     
    65
    Po treťom strelenom góle hostí nariaďuje hlavný arbiter aj povinnú občerstvovaciu prestávku. Domáci tréner ju môže využiť aj na udelenie taktických pokynov.
     
    64
    Dunajská Streda dala gól!
    Zrejme je o víťazovi dnešného zápasu rozhodnuté. Nariadený pokutový kop bez problémov premieňa ERIK PAČINDA, ktorý tak korunuje svoj výborný výkon v druhom polčase.
     
    63
    Pokutový kop pre Dunajskú Stredu! Pape Macou Sarr spadol v pokutovom území po kontakte s domácim obrancom a hlavný rozhodca opäť ukazuje na biely bod.
     
    61
    Obrovský závar hostí. Tí si vytvorili hneď niekoľko šancí, pričom tú najväčšiu mal Erika Pačinda. Ten si dokázal v šestnástke súpera spracovať loptu, no jeho gólovú strelu vykopol z bránkovej čiary Artúr Benes.
     
    60
    Hodinu hry uzavrela akcia Róberta Polievku. Ten si spravil priestor, z pravej strany poslal dobrý center do päťky, no žiadneho spoluhráča nenašiel.
     
    59
    Ďalší center z pravej strany v podaní hostí. K odrazenej lopte sa dostal Erik Pačinda, no jeho strelecký pokus ľavačkou mieril do nebies.
     
    58
    Tak toto je studená sprcha pre domáci tím. Po nevinne vyzerajúcej akcií Dunajská Streda skórovala a zápas zrejme bude pokračovať v jej réžií.
     
    57
    Dunajská Streda dala gól!
    Favorit zápasu otáča nepriaznivý stav a dostáva sa do vedenia. Po priamom kope Erika Pačindu hlavičkoval Tomáš Huk. Ten trafil len brvno, no následne pohodlne skóroval PAPE MACOU SARR.
     
    56
    Po rohovom kope najvyššie vyskočil hosťujúci kapitán Ľubomír Michalík. Ten hlavičkoval ale nad bránu Patrika Hippa, ktorý tak bude odkopávať.
     
    55
    Pape Macou Sarr sa dostal k strele spoza šestnástky. Jeho strelu ľavačkou ale zrazil Peter Doležaj, a tak bude nasledovať ďalší rohový kop.
     
    54
    Hostia nevyužili štandardné situácie na to, aby sa dostali do zakončenia. Na druhej strane sa snažil aj Martin Vika, no jeho dobre križoval Jakub Brašeň.
     
    53
    Kto iný ako Erik Pačinda rozohral aj samotný priamy kop. Jeho pokus tečoval dobre postavený múr, a tak bude nasledovať aj rohový kop.
     
    52
    A opäť aktívny Erik Pačinda. Svojou rýchlosťou narobil obrane súpera problémy a vybojoval priamy kop. Navyše, žltú kartu dostáva Peter Doležaj.
     
    51
    Noe Achille Amban Kwin bol autorom ďalšieho centru hosťujúceho tímu. V hlavičkovom súboji síce neuspel opäť aktívny Erik Pačinda, no vybojoval aspoň roh.
     
    50
    Hostia to v druhom polčase skúšajú zatiaľ cez stred domácej obrany. Teraz si zabehol za obrancov Erika Pačinda, no v rozhodujúcom momente sa pošmykol a nezakončil dobre.
     
    49
    Noe Achille Amban Kwin vletel do pokutového územia súpera, no po kolmej prihrávke už nedokázal loptu zachytiť na hracej ploche. Nasleduje len odkop od brány.
     
    48
    Martin Vika sa snažil presadiť v pokutovom území súpera. Dobre si ale pokryl loptu obranca Tomáš Huk a napokon bol aj faulovaný.
     
    47
    Hostia zahrozili už v úvode druhého polčasu. Center z pravej strany smeroval na Erika Pačindu, no ten nedokázal zakončiť.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Darko Tofilovski, prichádza Matej Slávik.
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Matej Slávik, prichádza Róbert Polievka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Domáci futbalisti mali skvelý vstup do zápasu, keď už v siedmej minúte premenili pokutový kop. Jeho úspešným exekútorom bol Peter Doležaj. Následne hostia zvýšili aktivitu a napokon sa im podarilo aj vyrovnať. V 20. minúte si strelil vlastný gól obranca Richard Hulák. Dunajská Streda mohla aj otočiť vývoj zápasu, no Valērijs Šabala vo veľkej šanci trafil len brvno.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hlavný rozhodca pridáva k prvému polčasu ešte jednu minútu. Vyzerá to ale tak, že v úvodnom dejstve sa už gólu nedočkáme.
     
    44
    Ďalší center smeroval do domáceho pokutového územia. Svätý Jur si ale dokázal poraziť s útočnou akciou svojho súpera.
     
    43
    Záver prvého polčasu graduje. Jasná územná prevaha je na strane favorita zápasu, ale stav stretnutia je napriek tomu nerozhodný.
     
    42
    Na ihrisku sa teraz prehrá, pretože po súboji s domácim útočníkom ostal ležať na zemi hosťujúci brankár Darko Tofilovski. Macedónsky gólman ale bude v poriadku.
     
    41
    Pokutový kop sme mohli vidieť aj na druhej strane. Richard Hulák atakoval vo vlastnej šestnástke Papeho Macoua Sarra, ten spadol na zem, no Marek Špaček penaltu nepíska.
     
    40
    Máme pred sebou poslednú päťminútovku prvého polčasu. Dunajská Streda tlačí svojho súpera, no zatiaľ nedokáže streliť vedúci gól.
     
    39
    Hostia sa mohli dostať do vedenia. Valērijs Šabala dostal veľmi dobrý pas za obranu domáceho tímu, postupoval smerom na bránu, no trafil len brvno.
     
    38
    Po rohovom kope hostí sa dostal do akrobatického zakončenia Marin Ljubičić. Jeho strelecký pokus ale mieril nad bránu súpera.
     
    37
    Jeden z hráčov Dunajskej Stredy sa dostal k centru z ľavej strany a domáci mali šťastie, že si nestrelil ďalší vlastný gól. Tentokrát to neurobil práve najlepšie Michal Šufliarský.
     
    36
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte necelých desať minút. Zverenci Krisztiána Németha stupňujú svoj tlak a určite by radi pridali druhý presný zásah.
     
    35
    Územnú prevahu majú stále hostia. Do útoku sa ale príliš nehrnú a skôr sa snažia vytiahnuť domácu obranu trocha vyššie.
     
    34
    V krátkom časovom úseku vidíme ďalšiu žltú kartu. Tentokrát ju dostáva za svoj faul domáci útočník Martin Vika.
     
    32
    K nebezpečnému centru sa dostal domáci kapitán Stanislav Angelovič. Jeho pas ale nenarobil obrane prvoligistu vážnejšie problémy.
     
    31
    Hlavný arbiter po prvýkrát siaha do svojho vrecke. Po svojom nevyberanom zákroku dostáva žltú kartu hosťujúci Marin Ljubičić.
     
    30
    Pre domácich sa črtala šanca na brejk, no napokon sa tak nestalo. Naopak, na druhej strane centroval Erik Pačinda, no našiel len rukavice Patrika Hippa.
     
    29
    Hostia to skúšajú hlavne po svojej ľavej strane, kde operuje Erik Pačinda. Jeho center smeroval do ohňa, no Valērijs Šabala sa k lopte nedostal.
     
    28
    Na druhej strane skúšal šťastie Valērijs Šabala. Hosťujúci hráč ale svojou strelou minul bránu, a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    27
    Po dlhšom čase sa osmelil smerom dopredu aj domáci futbalisti. Zverenci Stanislava Ďuriša sa ale k streleckému pokusu nedostali.
     
    26
    Jakub Brašen poslal dobrý center do súperovej šestnástky, ktorým hľadal Kristophera Vidu. Maďarský útočník sa ale do dôrazného zakončenia nedostal.
     
    25
    Na celom Slovensku dnes panujú vysoké teploty, a tak je pomerne logické, že v polovici úvodného dejstva nariadil hlavný arbiter občerstvovaciu prestávku.
     
    24
    Hostia to opäť skúšali po svojej ľavej strane, no tentokrát ich útočná snaha nepriniesla želané ovocie v podobe vedúceho gólu.
     
    23
    Hostia sa dokonca mohli ujať vedenia. Yves Simon Pambou sa dostal k centru. Lopta padala presne na nohu Papeho Macoua Sarra, no jeho pokus z prvej tesne minul súperovu bránu.
     
    21
    Domáci sa teda tešili zo svojho tesného náskoku len približne trinásť minút. Treba ale uznať, že hostia sú lepším tímom a ich vyrovnanie je zaslúžene.
     
    20
    Dunajská Streda dala gól!
    Hosťom sa podarilo predsa len vyrovnať. Nešťastným strelcom gólu je RICHARD HULÁK, ktorý si zrazil loptu do vlastnej brány – 1:1.
     
    19
    Erik Pačinda spadol v pokutovom území súpera a dožadoval sa odpískania penalty. Jeho prianie ale rozhodca Marek Špaček nevyslyšal.
     
    18
    Marin Ljubičić poslal center do šestnástky domáceho tímu, no tak dobre zasiahol jeden zo stopérskej dvojice hráčov Svätého Jura.
     
    17
    Herný obraz sa prakticky nemení. Domáci sa viac-menej bránia, no ešte to budú mať poriadne ťažké, aby zápas doviedli do úspešného konca.
     
    15
    Úvodná polhodina je síce herne v réžií Dunajskej stredy, ale napriek tomu vedú po góle Petra Doležaja domáci futbalisti.
     
    14
    K streleckému pokusu z dvadsiatich metrov sa dostal Erik Pačinda. Našťastie pre domácich mierila jeho strela mimo brány Patrika Hippa.
     
    13
    Územná prevaha je jasne na strane Dunajskej stredy. Tá sa dostáva k nebezpečným útokom, ale domáci obrancovia zatiaľ bránia na jednotku.
     
    12
    Hostia sa dostávajú na súperovu polovicu, ale zatiaľ im chýba väčšia početnosť streľby. Len pripomínam, že opory hostí ostali len na striedačke.
     
    11
    Domáci mohli zvýšiť svoje vedenie. Po centri z ľavej strany chyboval brankár Darko Tofilovski a môže byť rád, že Lukáš Gašparovič prestrelil takmer prázdnu bránu.
     
    10
    Pre hostí sa črtala šanca na skórovanie. Prihrávka vzduchom smerovala na Erika Pačindu, no pred ním dobre zakročil brankár Patrik Hipp.
     
    9
    Zatiaľ sa hrá prevažne v strede pola. Možno však očakávať to, že najmä hostia postupne zvýšia svoju aktivitu a budú sa snažiť o vyrovnanie.
     
    8
    Druholigový tím vstupuje do zápasu veľmi dobre a Dunajská Streda bude mať čo robiť, aby sa vyhla menšej sentencií.
     
    7
    ŠK Svätý Jur dáva gól! Domáci futbalisti sa už po necelých siedmich minútach hry dostávajú do vedenia. Nariadený pokutový kop chladnokrvne premenil PETER DOLEŽAJ.
     
    6
    Domáci majú obrovskú šancu dostať sa do vedenia. V pokutovom území fauloval Darko Tofilovski, a tak má Svätý Jur výhodu pokutového kopu. Navyše, macedónsky brankár dostáva žltú kartu.
     
    5
    V krátkom časovom úseku zahrávali hostia dva priame kopy. Ani Jakub Brašen, ani Erik Pačinda však svojim centrami nenašli spoluhráčov.
     
    4
    Obrana Svätého Juru je veľmi dobre sformovaná a okrem streleckému pokusu Papeho Macoua Sarra hosťom nič nedovolila.
     
    3
    Hostia sú v úvode zápasu aktívnejší, a tak si po zlých výsledkoch vo Fortuna lige chcú napraviť reputáciu aspoň v národnom pohári.
     
    2
    O prvý strelecký pokus sa postaral Pape Macou Sarr. Jeho strela ale bola zrazená, a tak loptu chytá do svojich rúk brankár Patrik Hipp.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
    Hráči počas predzápasového nástupu
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Svätý Jur: Hipp – Hulák, Benes, Šufliarský, Doležaj – Gašparovič, Vlček, Bumbera, Angelovič (C), Ulrich – Vika.
    Náhradníci: Šimoník – Ulrich, Kemlage, Volf, Valachovič, Kočiš-Kovaľ, Švábek.

    FC DAC Dunajská Streda: Tofilovski – Huk, Brašeň, Michalík (C), Kwin – Saar, Pačinda, Ljubičić, Vida, Pambou – Šabala.
    Náhradníci: Slávik – Szépe, Ľupták, Nagy, Štepanovský, Polievka, Szarka.

    Rozhodcovia: Marek Špaček – Tomáš Mókoš, Peter Kováč.
     
    Vážení diváci, srdečne vás vítam pri sledovaní priameho prenosu z druhého kola futbalového Slovnaft Cupu. Spoločne sa pozrieme na západ Slovenska, kde domáci Svätý Jur privíta prvoligovú Dunajskú Stredu. Zápas sa začne už o 16:00 hod.

    SVÄTÝ JUR

    Futbalisti Svätého Jura momentálne pôsobia v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Po úspešnej sezóne postúpili do DOXXbet ligy a ani v nej nechcú byť len do počtu. Vstup do nového ročníka mali výborný a po štyroch dueloch sa so siedmimi bodmi držali na popredných priečkach tabuľky. Následne ale prišla na zverencov trénera Stanislava Ďuriša herná i výsledková kríza. Ďalšie kvarteto zápasov vôbec nezvládli, strelili jediný gól a nezískali ani bod. Razom tak klesli na ôsme miesto s jedenásťbodovou stratou na vedúcu Nitru. Zaujímavosťou je, že na šiestich góloch tímu sa podieľal poltucet rôznych strelcov. V Slovnaft Cupe postúpili vlani do druhého kola, no v ňom ich zastavili prvoligové Zlaté Moravce. Domáci tím síce bojoval do konca zápasu, no ich šance definitívne pochoval inkasovaný gól na 1:3. V tohtoročnej edícií Slovnaft Cupu odohral Svätý Jur jedno stretnutie, v ktorom zdolal Šúrovce 1:3.

    DUNAJSKÁ STREDA

    Futbalisti Dunajskej Stredy prežívajú katastrofálny štart do novej sezóny. Vo Fortuna lige sú jediným tímom, ktorý sa v ôsmich kolách ešte nedočkal víťazstvá. Na svojom konte majú zverenci Krisztiána Németha len tri body za nerozhodné výsledky so Žilinou, Senicou a Zlatými Moravcami. Najmä posledné dve remízy môžu DAC mrzieť, pretože v zápasoch bol lepším mužstvom a svojimi nepremenenými šancami sa pripravil o víťazstvo. Najlepším strelcom tímu je síce kanonier Ákos Szarka, no zatiaľ strelil len dva góly. Tretí pridal v zápase Slovnaft Cupu, keď svoje mužstvo zachránil od blamáže v zápase na pôde Beluše. Futbalisti zo Žitného ostrova to vlani dotiahli v Slovenskom pohári až do štvrťfinále, kde ich zastavili až favorizovaní Žilinčania. V dnešnom zápase sú hostia jasným favoritom, o čom svedčí aj kurz 1.25, ktorý bol vypísaný na ich víťazstvo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 7. Doležaj (pen.) – 20. Hulák (vla.), 57. Sarr, 64. Pačinda (pen.), 71. Huk, 87. Sarr (pen.), 90. Sarr

    Karty:   34. Vika (SVJ), 52. Doležaj (SVJ) – 6. Tofilovski (DUN), 31. Ljubičić (DUN)


    ŠK Svätý Jur: Hipp – Hulák, Benes, Šufliarský, Doležaj – Gašparovič, Vlček, Bumbera, Angelovič (C), Ulrich – Vika.
    Náhradníci: Šimoník – Ulrich, Kemlage, Volf, Valachovič, Kočiš-Kovaľ, Švábek.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Tofilovski – Huk, Brašeň, Michalík (C), Kwin – Saar, Pačinda, Ljubičić, Vida, Pambou – Šabala.
    Náhradníci: Slávik – Szépe, Ľupták, Nagy, Štepanovský, Polievka, Szarka.

    Rozhodčí: Marek Špaček – Tomáš Mókoš, Peter Kováč.
    bahis siteleri