Rusko – Česko 1:0 (kon.)
konec
Rusko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Česko
Pátek 16.09.2016, 16:30 • NETZSCH-Arena Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mě všechno. Druhý zápas na turnaji v Selbu čeká naši osmnáctku zítra ve 20 hodin, a to proti domácí reprezentaci Německa. Už od 13 hodin vám ale na Onlajnech přinesu první z dvojice soubojů českého týmu do 15 let, také s Německem. Příjemný zbytek pátečního večera. (18:32:53)

     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny obě brankářky s číslem 30 na zádech – za Rusko Valeria Merkuševová a za Česko Karolína Juřicová. Naše gólmanka měla určitě víc práce a cenu si stoprocentně zaslouží.
     
    Každá porážka 0:1 bolí dvojnásob, tahle není výjimkou. České hokejistky do 18 let nesehrály s Ruskem úplně špatný zápas – musejí hodně litovat druhé třetiny, ve které soupeře přehrály, ale nedaly gól. O vítězství sborné rozhodla šťastná trefa obránkyně Provorovové ze 45. minuty, poté Rusky své těsné vedení kontrolovaly a nepustily nás k větším šancím.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Jenže nic víc z toho už asi nebude.
     
    59:27
    ...Naděždinová bekhendem minula vzdálenější tyčku a osvobozujeme se.
     
    59:17
    Sborná zatím tlačí českou reprezentaci...
     
    58:46
    To je špatné, české naděje na vyrovnání teď klesají téměř k nule. Zuzana Martinů (CZE) totiž za důraz u mantinelu inkasuje dvě minuty a jdeme do oslabení.
     
    58:35
    Časomíra ukrojila pět sekund, když Juřicová opět přikryla kotouč.
     
    58:30
    Vhazování po levé ruce Juřicové. Teď už musíme dostat puk co nejrychleji dopředu a pak riskovat na maximum.
     
    58:30
    Český kouč Jan Fidrmuc si vybírá oddechový čas.
     
    58:30
    Lapačka Karolíny Juřicové přerušila hru po střele Bratiščevové.
     
    57:59
    Barbora Machalová čekala volná před ruskou klecí, jenže od spoluhráček nedostala puk. Velká škoda.
     
    57:25
    Čárové sudí odvolaly signalizovaný icing sborné, a tak se do útoku musíme dostat sami.
     
    56:56
    Střelou přes obránkyni se neprosadila Natálie Mlýnková, stále nepřichází žádná česká možnost. Bohužel.
     
    56:11
    Běloglazovová potvrdila velkou dravost, ze strany se vydala až před Juřicovou, ale ta u bližší tyčky nenechala místo.
     
    55:35
    Dalším technickým prohřeškem našeho týmu je ofsajd, když jedna ze spoluhráček napálila v pásmu debutantku Kláru Seroiszkovou.
     
    55:22
    Odpal Barbory Machalové nemohl v dané situaci skončit jinak než zakázaným uvolněním, naše mladice tak nemůže vystřídat. Buly před Juřicovou.
     
    54:35
    Jenže my hlavně potřebujeme něco vymyslet v útoku. A to se nám aktuálně vůbec nedaří, sborná kontroluje situaci.
     
    53:40
    Adéla Škrdlová hraje v osmnáctce výborně, po přechodu z patnáctky se ve se starší kategorii chytla šance za pačesy! Nyní zastavila ruské přečíslení tři na jednoho.
     
    53:01
    Ruská kapitánka byla v úniku podle prvního verdiktu rozhodčí faulována Annou Kotounovou, ale paní sudí po konzultaci s kolegyněmi trest odvolala. Myslím, že Rusce podklouzly brusle.
     
    52:46
    Karlecová s Erbenovou už potřebovaly střídat, tak za červenou čarou puk odevzdaly. Zato Rusky se vzápětí provinily icingem.
     
    51:58
    Následuje buly po pravici Merkuševové, kterou ohrozily naše hokejistky od hrazení. Osmnáctku z hlediště povzbuzují i hráčky patnáctky, které čeká první zápas s Německem až zítra.
     
    51:41
    Češky si v rozehrávce dost zahrávaly s ohněm, a tak když jedna z Rusek dotírala na Denisu Pytlíkovou, Juřicová raději puk zastavila a přerušila hru.
     
    51:04
    Až s koncem přesilovky přišla první česká šance, a rovnou obrovská! Hymlárová prostrčila puk mezi bruslemi na Machalovou, ta vypálila na druhou tyč, ale Markuševová proti ní švihla lapačkou!
     
    50:13
    Hned po buly šel puk na Juřicovou, která neměla puk pod kontrolou a do odkryté brány mohla dorážet Bratiščevová. Ale nezvládla to.
     
    49:57
    Naší reprezentaci se zatím přesilovka nedaří, teď jeho špatná rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    49:00
    Margarita Dorofejevová (RUS) pyká za nedovolené bránění.
     
    49:00
    Ale do sóla tentokrát ujely Češky, konkrétně Natálie Mlýnková! Před gólmankou si bohužel nedokázala přehodit puk na forhend, takže je z toho "jen" přesilovka.
     
    48:28
    Těch oken v české defenzívě je bohužel hodně, abychom mohli pomýšlet na body. Další úprk měla Starovjotovová, na poslední chvíli jí Magda Erbenová zakončení hodně ztížila.
     
    47:24
    Další ruské přečíslení hasí Juřicová, která zatím dokazuje, že spodek branky má pokrytý skvěle. Tentokrát se přesunula proti střele Naděždinové.
     
    46:53
    Naopak přišla svižná akce sborné, kterou zastavuje píšťalka čárové rozhodčí. Jedna z Rusek totiž přejela modrou čáru moc brzo.
     
    46:08
    Naše reprezentace po inkasované brance zvýšila obrátky, ale k ohrožení ruské klece se nedostala.
     
    44:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je tady první gól zápasu, bohužel ho střílí ruský tým. A to z té nejméně nápadné situace. Od modré čáry vyslala puk obloučkem na branku JELENA PROVOROVOVÁ a černá guma se bez teče snesla přesně do růžku české klece. Velká smůla, ale jedeme dál – 1:0! Asistence: Oksana Bratiščevová, Maria Naděždinová.
     
    43:58
    Tři a dost, měl by si říct český výběr. Protože další průnik zavánějící gólem měla Kulišovová, kterou musela vychytat Karolína Juřicová!
     
    43:11
    Tentokrát sborná ujela do přečíslení dvou proti osamocené Adéle Škrdlové. Běloglazovová opět nezamířila mezi tři tyče, takhle vychýlenou mušku jsme u Rusek dlouho neviděli.
     
    42:11
    Češky si špatně přihrály a před Juřicovou pálila Starovojtovová, naštěstí netrefila branku. Dneska se jí v šancích zkrátka nedaří.
     
    41:29
    Karolína Hornická mohla rozkopnout dveře třetí třetiny gólem, jenže v přečíslení nedokázala svou střelou na Merkuševovou vyzrát!
     
    40:55
    Čeští trenéři provedli do třetí třetiny změnu v prvních dvou útocích: Nikola Dýcková se v tom prvním vystřídala s Terezou Karlecovou, která šla do druhého.
     
    40:19
    Orlovová zachytila chybnou českou rozehrávku a poslala puk směr brána, ovšem netrefila ji.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina herně patřila české osmnáctce a je velká škoda, že jsme neproměnili ani jednu z několika šancí! Rusky se víc bránily a čekaly na protiútoky, ze kterých taky hrozily. Ovšem naše děvčata dobře cítí, že dneska mají obrovskou šanci Rusko porazit. Stav je stále nerozhodný, tak věřme, že Češky minimálně zopakují výkon z prostřední části a navrch přidají i gól!

    Třetí třetina začne přibližně v 17:56.
     
    Po konci třetiny ještě paní rozhodčí Ramona Weissová cosi domlouvala oběma kapitánkám i jejich překladalelkám. Určitě nešlo o to, že by musela krotit emoce na ledě, ty jsou dneska naprosto v hokejových mezích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Nyní se český tým spíše spokojil jen s tím, že uklidil puk z obranné poloviny. Situaci si pohlídal.
     
    39:02
    Velkou rychlost nabrala také Šatalovová, avšak proti ní ještě byla jedna obránkyně. Ruska pak nejspíš trefila jen boční síťku.
     
    38:23
    Rusky jsou kompletní a Starovojtovová ujela dopředu úplně sama, jenže její bekhendovou kličku se zpětným zakončením naše "Kukuřice" skvěle přečetla a udržela bezbrankové skóre!
     
    37:42
    Naše hokejistky dál operují kolem ruské klece. Rychlým průnikem to chtěla zkusit střídající Adéla Škrdlová, ale byla v ofsajdové pozici.
     
    36:41
    Velký český nápor gólem nekončí! Merkuševová neměla puk pod kontrolou, jenže Alexandra Halounová se ztěžka protahovala k dorážce. Když byla gólmanka na ledě, ještě to zkusila Kotounová, jenže střelu zblokovala ruská obránkyně!
     
    35:58
    Nicméně vzápětí je tu čtvrtá početní výhoda pro náš celek! Alena Chaustovová (RUS) je vyloučena za držení.
     
    35:38
    Z české obránkyně si udělala dobrý den Alexandrovová, ale Juřicová v jejím úniku ucpala spodek branky a puk za záda nepustila.
     
    35:04
    Hornická převzala pas od Machalové, její pokus z první ale zblokovala ruská hokejka a puk přeletěl branku.
     
    34:16
    Navzdory tomu, nebo právě proto, si mladé Češky zaslouží za bojovnost pochvalu. Teď už hrají v plném počtu.
     
    33:33
    Další pokus ruské obránkyně, stejná práce pro naši gólmanku. Ale chtělo by to vyhodit, česká čtveřice je už hodně utavená.
     
    32:54
    Jedna z Rusek naštěstí netrefila kotouč před brankou, na ránu Medveděvové pak Juřicová dobře viděla a zasáhla vyrážečkou.
     
    31:59
    Vzápětí si však náš tým zahraje druhé oslabení, a to naprosto zbytečné po špatné rozehrávce. Ze situace vyplynulo hákování Adély Škrdlové (CZE).
     
    31:27
    Moc pěknou střelou přes beka se blýskla Kateřina Zrnová. Markuševová musela předvést těžký zákrok lapačkou!
     
    31:02
    Po delší době musela zasahovat také Juřicová, český výběr vzápětí nahodil puk na Merkuševovou a získal útočné buly.
     
    30:11
    Ruská obrana je otevřená jak sklenice od marmelády, další obrovskou možnost měla Natálie Mlýnková! Merkuševová se proti ní ale skvěle přesunula a z těžkého úhlu už Mlýnková nemohla dorážet.
     
    29:27
    Před ruskou brankou se zčistajasna zjevily Seroiszková se Zrnovou, ale nedůrazné zakončení gólovou šanci zmařilo!
     
    28:54
    Rusko hraje v plném počtu, ubránilo i třetí oslabení.
     
    28:33
    Česká pětice srdnatě bojovala, nicméně nakonec nedokázala odvrátit ruské vyhození.
     
    27:51
    Nikole Dýckové sklouzl pas od Karolíny Hornické, ale náš výběr se stále drží v náporu.
     
    27:27
    Natálie Mlýnková clonila gólmance právě v okamžiku střely Zuzany Martinů. Jenže Merkuševová byla dobře postavená a kotouč jí zaplul do lapačky.
     
    26:44
    Ta by mohla přijít v přesilovce! Hymlárová na sebe natáhla faul tělem Světlany Bobrovové (RUS), která už sedí na trestné.
     
    26:36
    Od levého hrazení zkusila štěstí i Klára Hymlárová. Chtělo by to aktuální situaci využít minimálně k další pořádné šanci.
     
    25:40
    Jedna z dnešních debutantek v juniorské reprezentaci Anna Kotounová přečetla ruskou rozehrávku. Kotouč nejen vypíchla, ale hned o poslala i na ruskou klec.
     
    24:40
    Český tým je ve druhé třetině aktivnější a Nikola Dýcková to teď provedla parádně. Vybruslila z rohu až do střelecké pozice, zkusila to na druhý růžek a Merkuševová musela zasáhnout teploměrem! Menší gólmanka by to mít nemusela.
     
    24:00
    Po mírném českém tlaku chtěla sborná uvolnit kolmicí Starovojtovovou, ta však těžký kotouč nesebrala a zasáhla až Juřicová.
     
    23:11
    Oba týmy střídaly a trochu zmatečnou situaci využil útok Kláry Hymlárové k tomu, aby donutil Merkuševovou vyjet z branky a zalehnout kotouč.
     
    22:42
    Pro změnu zase dvě Rusky uháněly na jedinou českou hráčku. K zakončující hokejisce jsme se vrátili na poslední chvíli.
     
    21:49
    Na druhé straně Rusky otestovaly Juřicovou z pravého kruhu, naše gólmanka puk vykopla betonem daleko do strany. Bratiščevová už to na dorážku neměla.
     
    20:57
    Přečíslení pro český tým! Karolína Hornická ujížděla dopředu s Nikolou Dýckovou, místo nahrávky se situaci rozhodla řešit sama. Střela přes obránkyni netrefila branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po úvodu a také prvním oslabení se český tým celkem oklepal a nebyl pasivní. Jenže brankové šance jsme v první třetině počítali pouze na straně Rusek, naše děvčata často chybovala. Dvakrát skvěle zasáhla Karolína Juřicová, několikrát česká obrana stačila situaci napravit a párkrát jsme měli i kus štěstí. Stav 0:0 je pro nás rozhodně dobrou zprávou, na které se dá pro další průběh stavět.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:11.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:55
    V české defenzivě je hodně okének, jako by se hrála druhá třetina a hráčky to měly daleko na střídačku... Rusky si další přečíslení zkazily samy, když se vystavily do ofsajdu.
     
    18:31
    Jenže v kleštích se následně ocitla celá česká reprezentace. Naštěstí Ruskám zase uskočil puk z hokejky.
     
    17:24
    Magdalena Erbenová, únorová vlajkonoška české výpravy na Olympijských hrách mládeže v Norsku, zvládla ubruslit unikající soupeřku. U mantinelu ji sevřela do kleští, ze kterých nebylo úniku.
     
    16:42
    Troufnu si říct, že jestli některá česká formace působí v útočném pásmu rozruch, pak to jsou určitě dvojčata Halounova s Veronikou Lorencovou.
     
    15:55
    Oblouk z pravé strany vykroužila Jekatěrina Dobrodějevová, nicméně při střele ji na kruzích kotouč sklouzl z čepele a šel značně mimo.
     
    15:26
    Ani s touto přesilovkou nemůže být česká střídačka spokojena, sborná je kompletní.
     
    14:49
    Uff! Zuzana Martinů bruslemi zastavila puk, který šel na absolutně volnou Olgu Širokovovou. To nás zachránilo od brejku.
     
    14:22
    Až nyní přišla první střela, a to v podání Elišky Vozdecké. Jenže gólmanka měla naprosto čistý výhled.
     
    13:05
    Jako když padá jeřáb, asi tak vypadala situace, v níž Světlana Bobrovová (RUS) složila naši nejvyšší útočnici Veroniku Lorencovou. Odpočine si na dvě minuty za držení, máme druhou přesilovku.
     
    12:49
    Sborná je po konci oslabení zase aktivnější, český tým zvládl odpálit kotouč a vystřídat. Jakmile pak Rusky chtěly rychle rozehrát, dopustily se prvního zakázaného uvolnění.
     
    12:06
    Náš výběr střídal poměrně liknavě, naštěstí Kulišovová nedokázala nahrát ani hráčce na druhé straně brankoviště, ani té mezi kruhy.
     
    11:43
    Už už se Nikola Dýcková natahovala po kotouči od Barbory Machalová, ale nakonec na něj nedosáhla a Rusky jsou kompletní.
     
    10:58
    Kapitánka Klára Hymlárová na pravé straně viděla provoz před brankou, tak tvrdě vypálila. Její puk ale vzdálenější růžek minul.
     
    10:05
    Rusky se snažily odklidit puk, ale pro ně dost špatným způsobem. Bílé brusle Daniely Kolářové se zjevily před Merkuševovou a naše útočnice hned dorážela.
     
    09:42
    Karolína Hornická protancovala do útočné třetiny a právě během jejího vpádu přišel první ruský faul. Viktoria Kulišovová (RUS) pyká za hákování.
     
    08:49
    Víc prostoru na zakončování mají zatím jednoznačně Rusky. Kapitánka Běloglazovová hledala mezírku mezi betony, Juřicová tam však měla hokejku.
     
    07:58
    Kolem ruské klece operují dvojčata Halounova a co jim chybí ve fyzických parametrech, to dohánějí svou dotěrností. Jedna ze sester pak poslala kotouč před branku, ale sborná byla pozorná a do klece si ho nesrazila.
     
    07:05
    No tak tohle byla parádní "krádež"! Česká obrana si nechala za zády Dobrodějevovou, která snad třikrát dorážela u tyčky. Juřicová však měla na betonu přilepenou lapačku. A do ní jí Ruska kotouč neomylně poslala!
     
    06:43
    Na druhé straně zkusila Širokovová překvapit Juřicovou střelou přes beky, naše brankářka se nenechala.
     
    06:09
    Nyní už to neplatí, od modré vystřelila Magda Erbenová. Ta pak skvěle vystoupila proti ruské rozehrávce, což nás udrželo ve třetině o něco déle.
     
    05:29
    Valeria Merkuševová, jasná ruská jednička, zatím nemusela zasahovat. Ani teď se náš tým navzdory napadání nedostal v útočném pásmu ke kotouči.
     
    04:16
    Česká reprezentace hraje v plném počtu, nicméně i vlivem oslabení je na startu zápasu ve značném útlumu.
     
    03:37
    Náš výběr se v oslabení pustil do hustého forčekingu, což ho nakonec málem stálo krk. Rusky se totiž vydaly do přečíslení dvě na jednu a jen skvělý přesun Karolíny Juřicové zastavil střelu Šatalovové! Ta už zvedala ruce nad hlavu, ale v cestě se jí zjevil beton české gólmanky.
     
    02:52
    To Nikola Dýcková se s tím nepárala a puk poslala pryč o mantinel. Česká čtyřka už potřebovala střídat.
     
    02:16
    Natálie Mlýnková zblokovala nepovedenou střelu Chaustovové a když se s pukem vydala dopředu, soupeřka ji zastavila na hranici pravidel. Nevadí.
     
    01:50
    Po dalším protiútoku sborné jdeme poprvé do čtyř. Denisa Pytlíková (CZE) je vyloučena za podražení za českou klecí.
     
    01:12
    Druhé střídání už nabídlo první dvojšanci Rusek, střelu Kulišovové dorážela Naděždinová. Naštěstí z ostrého úhlu branku netrefila.
     
    00:42
    V úvodním střetu obou prvních formací převládala ta ruská, nicméně Češky nepustily hru od mantinelu a mohou vystřídat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě dvě hymny máme za sebou a předčasné finále turnaje v Selbu může začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Merkuševová (Farknutdinovová) – Klimkinová, Bobrovová, Zuboková, Chaustovová, Medveděvová, Kochnějevová, Provorovová, Orlovová – Dorofejevová, Širokovová, Loburová, Běloglazovová, Starovojtovová, Dobrodějevová, Šatalovová, Alexandrovová, Sokolovová, Kulišovová, Bratiščevová, Naděždinová. Trenér: Jevgenij Bobariko.

    Česko: Juřicová (Švejdová) – Škrdlová, Erbenová, Vozdecká, Martinů, Kotounová, Pytlíková, Hrdinová, Horáková – Mlýnková, Hymlárová "C", Karlecová – Machalová, Hornická, Dýcková – Kolářová, Zrnová, Seroiszková – S. Halounová, A. Halounová, Lorencová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rozhodčí: Weissová – Männleinová, Strohmengerová (všechny GER).
     
    Zdravím nejen všechny fanoušky ženského hokeje, po necelých třech týdnech vás znovu vítám u on-line přenosů z utkání naší reprezentace do 18 let. České juniorky tradičně i s patnáctkou zamířily na Pohár německé jednoty do Selbu, který leží jen pár kilometrů za našimi západními hranicemi.

    Už samotný start turnaje bude pro národní tým pořádně ostrý. Utká se totiž s hlavním spolufavoritem z Ruska! Dá se očekávat, že vítěz tohoto souboje bude i pozdějším vítězem třídenního klání, ale co my víme, historie se klidně může přepsat. I když triumf Německa či Rakouska by nebyl ani tak překvapením, jako spíš obrovským šokem.

    Oba dva celky se spolu utkaly naposledy třikrát koncem srpna v Roudnici nad Labem. Dvakrát zvítězila sborná, a to po výsledcích 3:2 a 5:2, prostřední duel ovládla po obratu poměrem 5:4 česká reprezentace. Zopakuje podobný výkon i dnes?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 45. Provorovová (Bratiščevová, Naděždinová)


    Rusko: Merkuševová (Farknutdinovová) – Klimkinová, Bobrovová, Zuboková, Chaustovová, Medveděvová, Kochnějevová, Provorovová, Orlovová – Dorofejevová, Širokovová, Loburová, Běloglazovová, Starovojtovová, Dobrodějevová, Šatalovová, Alexandrovová, Sokolovová, Kulišovová, Bratiščevová, Naděždinová. Trenér: Jevgenij Bobariko.
    Česko: Juřicová (Švejdová) – Škrdlová, Erbenová, Vozdecká, Martinů, Kotounová, Pytlíková, Hrdinová, Horáková – Mlýnková, Hymlárová "C", Karlecová – Machalová, Hornická, Dýcková – Kolářová, Zrnová, Seroiszková – S. Halounová, A. Halounová, Lorencová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rozhodčí: Weissová – Männleinová, Strohmengerová (všechny GER).
    bahis siteleri