Mladá Boleslav – Písek 15:0 (kon.) | Vítkovice – Zlín 1:3 (kon.) | Slavia – Letňany 3:5 (kon.)
HC Plzeň – Chomutov 3:2 (po pr.) | K. Vary – Sparta 4:3 (kon.) | HC Litvínov – Kladno 5:4 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Liberec 2:6 (kon.) | Č. Budějovice – Kolín 4:3 (po pr.) | Kometa Brno – Havířov 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:6 (0:3, 0:2, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 16.09.2016, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 5. kolo
Partner:
     
    Vážení přátelé, děkuji Vám za sledování onlajnu a omlouvám se za technické problémy z první třetiny. Mějte pěkný pátek a i když není svátek, můžete vyrazit do restauračních zařízení či za písničkou. Na počtenou se těší Richard Wagner! (20:04:19)
     
    Bruslaři se ve třetí části dokázali dvakrát prosadit a alespoň pokazit Kristianu Novákovi čisté konto. Liberec ovšem v samotném závěru také skóroval a ani Folvarský tak ze zápasu neodešel s nulou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak také tým pojmenovaný po oblíbeném zvířátku z tamní zoologické zahrady se raduje ve třetí části z gólu! Čisté konto zkazil Folvarskému KRYŠTOF BOUŘIL, který usměrnil na brankovišti za jeho záda přihrávku Jakuba Rychlovského! Asistence: Jakub Rychlovský.
     
    58:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkobrodští si nyní notně zvedají sebevědomí a připravují si půdu pro zítřejší špíl v Hradci Králové! Richard Cachnín sebral na levém mantinelu kotouč, vyhnul se bekovi a naservíroval ho před branku LUKÁŠI POKORNÉMU, který pak překonal Kristiana Nováka střelou po ledě! Asistence: Richard Cachnín.
     
    58:04
    Domácí se teď nastěhovali před soupeřovu klec, ale jediným, kdo nakonec vystřelil, byl na kruhu Polák, jemuž však byl pokus zblokován.
     
    57:17
    Před brankou zůstal puk volný,
    Folvarský však byl pozorný,
    střelu Petra Bitmana,
    zneškodnil betonama.
     
    56:26
    Michal Kyncl nezpracoval ve středním pásmu až příliš prudkou přihrávku. Liberec toho chtěl využít, ale zapomněl se mu hráč v pásmu a byl z toho jen ofsajd.
     
    55:47
    Ze středního pásma projel až na levý kruh Vratislav Kunst, leč jeho rána letěla jen do klína havlíčkobrodského muže s maskou.
     
    55:29
    Václav Mocek se po Kunstově přistrčení řítil po levém křídle k brance. Jeho zakončení ale vyrazil pohotový Folvarský ramenem.
     
    54:15
    Čermákovu střelu z osy kluziště vykopl maskovaný muž domácích betonem. Druhý pokus libereckého hráče, který přišel o pár momentů později, zblokovala obrana Bruslařů.
     
    53:45
    Miroslav Folvarský na druhé straně schoval v klíně střelu z pravého křídla. Celou situaci si pak zopakoval hned po buly, kdy pálil Chrtek.
     
    53:25
    Vojtěch Holenda měl na hokejce druhý gól domácích! V samostatném nájezdu ale poslal kotouč jen vedle levé tyče. Následné nahození si pokryl v klíně Kristian Novák.
     
    53:05
    Následně ale vypálil po přejetí modré čáry Šafařovský, jenže Folvarský byl pozorný a skryl kotouč v lapačce.
     
    52:45
    Obě defenzivy se teď vycajchnovaly v práci na modré čáře a zastavily dva rodící se útoky svého soupeře.
     
    51:54
    Také Nováka teď za brankou trochu zaskočil odraz puku, ale v jeho případě mu zůstal ležet u betonu. Pokorný poté ve snaze získat puk zašlápl kotouč u hrazení, ale než ho stihl předat spoluhráčům, měl na sobě hordu těl a bylo z toho jen přerušení hry.
     
    51:12
    Leč ani další pokusy hráčů zpod Ještědu neskončily zdárně a zastavily se v hloučku těl před Folvarského klecí.
     
    50:45
    Střelu zápěstím z osy kluziště v podání Matěje Čermáka zblokoval Jakub Adam. Hosté se ale rychle dostali zpět k puku.
     
    50:13
    Hraje se na obě strany aktivně. Po nepovedeném útoku Bruslařů se dral do šance Jeník, ale zprava trefil jen Folvarského betony. Domácí muž s maskou si pak připsal úspěšný zákrok i při dorážce Šafařovského.

    Richard Wagner

    Michal Borovan

    Branky a nahrávky: 50. Kyncl (Holenda), 59. Pokorný (Cachnín) – 6. Litera (Bouřil), 6. Bitman (Charvát, Šafařovský), 11. Jeník (Turský), 36. Jeník, 36. Šír (Mocek), 60. Bouřil (Rychlovský)


    BK Havlíčkův Brod: Blažek (36. Folvarský) – Krejčí, Pejchal, Zvěřina, Polák, Adam, Rubner, Lachman "A" – Piskač, Donda, Kohout, Tecl, Kyncl, Holenda "C", Přibyl "A", Křehlík, Pokorný, Cachnín, Teplý.
    Bílí Tygři Liberec: Novák (Hosnedl) – Bednář, Aubrecht, Turský "C", Charvát, Habermann, Had, Kunst, Ira – Rychlovský, Šír, Mocek, Maťátko, Čermák, Litera, Jeník, Bitman, Hájek, Chrtek "A", Šafařovský, Bouřil.

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Martin Klouda, Gabriela Šťastná
    thejrc.org