Eibar – Real Sociedad 2:0 (kon.) | Gijón – Barcelona 0:5 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 3:1 (kon.)
Las Palmas – Real Madrid 2:2 (kon.)
konec
SD Eibar
2:0 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 24.09.2016, 13:00 • Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar • Španělská LaLiga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! SD Eibar si připisuje další zisk tří bodů poté, co v domácím prostředí porazil Real Sociedad 2:0!

    První poločas sice branku nenabídl, avšak rozhodně jsem se nenudili. Nejdůležitější situace prvního poločasu přišla ve 24. minutě, kdy se Elustondo zabránil rukou jasnému gólu, a tak dostal červenou kartu. Eibar navíc zahrával penaltu, kterou však kopl León velmi špatně, a tak domácí celek se do vedení nedostal. Eibar měl následně velký tlak, avšak úvodní branku se do závěrečného hvizdu prvního poločasu nedočkal.

    Eibar vstoupil do druhého poločasu aktivně a první branky se dočkal v 57. minutě, kdy si střelu Escalanteho srazil do vlastní sítě Asier Illarramendi. O tři minuty poté trefil Enrich povedenou střelou tyč. V 66. minutě se domácí dočkali druhé branky, když krásná střela Bébé zalétla přesně k tyči. V závěru měl Eibar ještě několik příležitostí na to, aby navýšil skóre zápasu, avšak žádnou ze šancí již neproměnil.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (14:56:15)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V samotném závěru dnešního zápasu ještě vypálil z hranice vápna Enrich, nicméně jeho střelu dokázal Rulli vyrazit a následně míč odkopl Navas!
     
    90+3
    Domácí se hnali do dalšího zajímavého protiútoku, který táhl přes pravou stranu León. Následně mu utekl míč, a tak dopředu míří San Sebastian.
     
    90+1
    Vzápětí dostal žlutou kartu domácí Dani García, který na polovině hostujícího celku tvrdě poslal k zemi Navase!
    90+1. Nano promarnil obrovskou šanci
     
    90+1
    Obrovská šance domácího celku! Eibar se dostal do protiútoku, který táhl středem hřiště León, ten se již ocitl na hranici vápna a ještě vylepšil pozici pro Nana, avšak ten v obrovské šance mířil pouze do náruče brankář Rulliho!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Eibar předvedl další pohlednou akci! Středem hřiště táhl akci Rico, který následnou křížnou přihrávkou dostal míč na nohu Nana, kterého však pozlobilo zpracování, a tak mu míč utekl do zámezí.
    Video z akce domácího celku

     
    88
    Na levé straně dokázal vybojovat míč domácí Luna, který se následně pokoušel jít vpřed. V tom mu zabránil obránce Navas!
     
    86
    San Sebastian se opět po delší době dostal do kombinace na útočné polovině,avšak hostující celek příliš dlouho míč neudržel.
     
    85
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Fran Rico.
     
    84
    O další střelecký pokus domácího celku z hranice vápna se postaral Pedro León, jehož přízemní střela však mířila o kousek vedle domácí branky!
     
    83
    Po dlouhém odkopu brankáře Rulliho se dostal k míči Peňa, který vyslal do úniku Nana. Střídající hráč se dostal i do zakončení, avšak střela mu nesedla, a tak míč směřoval mimo!
    82. Escalante mířil pouze do boční sítě
     
    82
    Eibar měl teď další velkou šanci na navýšení svého vedení! Na pravé straně operoval s míčem Capa, který skvěle načasoval přihrávku pro Escalanteho, jehož následná rána však směřovala pouze do boční sítě!
     
    81
    Hostující celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Illarramendi. Jeho centr však neznamenal pro obranu Eibaru žádné nebezpečí!
     
    79
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Bébé, přichází Rubén Peña.

    Jan Havlovic

    Branky: 57. Illarramendi (vla.), 66. Bébé

    Karty:   50. Gálvez (EIB), 78. Escalante (EIB), 90+1. Dani García (EIB) – 26. I. Martínez (RSC), 30. Vela (RSC)   24. A. Elustondo (RSC)

    Neproměněná penalta: 25. León (EIB), mimo


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 15:13.
    SD Eibar: Riesgo – Capa, Gálvez, Lejeune, Luna – León, Dani García (C), Escalante (85. F. Rico), Bébé (79. Peña) – Enrich, Kike García (63. Nano).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Peña, F. Rico, dos Santos, Nano, Juncà, Adrián González.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, Navas, I. Martínez, Litri – Illarramendi, Bergara – Vela (C) (67. Oyarzabal), Juanmi, Zurutuza (46. Zaldúa) – José.
    Náhradníci: Bardají – Mikel González, Prieto, Pardo, Canales, Oyarzabal, Zaldúa.

    Rozhodčí: José Sánchez – Gallego, Martínez (vš. Španělsko)
    thejrc.org