Pardubice – Liberec 5:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 3:5 (kon.)
po prodl.
HC Dynamo Pardubice
5:4 (2:1, 0:2, 2:1 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 29.09.2016, 18:00 • Tipsport arena • DHL Extraliga juniorů • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To byla nádherná akce Dynama, která rozhodla o tom, že pardubičtí junioři berou bod navíc! Jiří Průžek trestuhodně ztratil puk u mantinelu a domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, Filip Zadina si počkal na správnou chvíli a poté puk adresoval na hůl JAKUBA MARTINCE, který překonal takřka bezmocného Rolanda Poláška. Asistence: Filip Zadina.
     
    62:30
    Miroslav Rohlík si pohrál s libereckou obranou a pak zkusil bekhendový blafák, ale na Rolanda Poláška si nepřišel.
     
    55:18
    Jiří Průžek si nádherně obhodil hned dva bránící hráče, ale po bekhendovém blafáku přestřelil! Brankáře Kloučka poté sestřelil jeden z vracejících se spoluhráčů, hlavní sudí raději přerušil hru, ale pardubický gólman je naštěstí v pořádku.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Voženílek – 2 min., krosček).
     
    53:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To byla obrovská chyba Liberce, která znamená vyrovnání! Do samostatného úniku se po obří minele v rozehrávce dostal FILIP ZADINA, který byl faulován, hlavní sudí signalizoval trest a tedy případné trestné střílení, ale pardubický útočník se vymanil ze spárů libereckého obránce a bekhendovým blafákem překonal Poláška. Bez asistence.
     
    48:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Škoda, že juniorská extraliga nepořádá Zlatou hokejku, protože tenhle kousek JAKUBA MARTINCE by v ní rozhodně nechyběl! Po obrovské chybě hostujících beků Miroslav Rohlík posunul puk právě na dlouhovlasého zarostlého centra, který si špičkou hole přehodil ležícího Poláška a následně baseballovým způsobem doslova plácl puk do brány. Asistence: Miroslav Rohlík.
     
    45:31
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Zadina – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec odskakuje na rozdíl dvou branek! Ve zmatečné situaci před pardubickou bránou se nejlépe zorientoval Václav Burda, který puk posunul na ještě lépe postaveného JIŘÍHO PRŮŽKA, jenž zakončoval do zcela odkryté brány. Asistence: Václav Burda, Lukáš Beran.
     
    40:41
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jeník – 2 min., sekání).
     
    39:21
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Roubal – 2 min., držení protihráče).
     
    38:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru pouze sekundu před jejím vypršením! IVAN KORECKÝ vystřelil z levého kruhu pro vhazování, puk se následně otřel o jednoho z pardubických hráčů, změnil směr a jen tak doplachtil za Kloučkova záda. Asistence: David Pokorný.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Kučera – 2 min., držení protihráče).
     
    34:36
    Filip Zadina se rozjel rychle, položil si Rolanda Poláška, ale po bekhendovém blafáku puk pouze otřel o břevno!
     
    34:36
    Martin Kaut našel naprosto geniálním pasem najíždějícího si Filipa Zadinu, který byl v samostatném úniku faulován, a tak hlavní sudí nařídil trestné střílení!
     
    33:40
    To byla jasná gólovka! Domácí se i ve vlastním oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho, Filip Zadina našel krásnou bekhendovou přihrávkou Dominika Duška, ale vynikající zákrok se svého repertoáru vytáhl Roland Polášek.
     
    32:37
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rohlík – 2 min., sekání).
     
    29:41
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jursa – 2 min., sekání).
     
    29:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku deset sekund před jejím vypršením a znovu vyrovnávají! JAN JENÍK si zřejmě vzpomněl na staré dobré rčení, že někdy méně znamená více a jednoduchou svižnou střelou zpoza pardubického obránce se trefil pod lapačku Milana Kloučka. Asistence: Michael Klinger.
     
    27:11
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Petrus – 2 min., sekání).
     
    23:09
    Jan Turek se zbavil za bránou Dynama hned trojice bránících hráčů a namířil si to rovnou před Kloučka. Ten se ale roztáhl jak široký, tak dlouhý a jeho přízemní pokus vyrazil pravým betonem.
     
    20:54
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Petrus – 2 min., hákování).
     
    14:35
    Martin Petrus by se rozhodně neztratil ani v házené! Do přihrávky Dominika Duška zpoza hostující brány vložil hůl jeden z obránců a puk vylétl do vzduchu nad libereckého gólmana. Martin Petrus, byť je ze všech aktérů zápasu jednoznačně nejmenší, vyskočil nejvýše a rukavicí poslal puk do sítě. Tento gól samozřejmě nemohl být v žádném případě uznán. To by hlavního sudího Liberečtí naložili do autobusu a předhodili bílým tygrům.
     
    13:08
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí se dostávají znovu do vedení! Po velice sporném zavezení puku do útočného pásma, které ovšem čároví neshledali jako nedovolené, posunul Jakub Hoskovec puk na Martina Petruse, který ještě našel z druhé vlny najíždějícího DOMINIKA DUŠKA, jenž měl poté snadnou práci. Asistence: Martin Petrus, Jakub Hoskovec.
     
    11:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po zcela zbytečném pardubickém vyloučení přichází liberecké vyrovnání! Po dlouhotrvající hostující kombinaci v útočném pásmu se k puku dostal obránce MARTIN STAROSTA, který si všiml, že Klouček má zakrytý výhled a svižnou ranou poslal puk pod horní tyč pardubické brány. Asistence: Petr Wiencek, Tomáš Nezbeda.
     
    10:18
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Voženílek – 2 min., sekání).
     
    05:38
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Kaut – 2 min., hákování).
     
    05:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Turek – 2 min., podražení).
     
    04:10
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Ondřej Trejbal viděl na pravém kruhu pro vhazování připraveného FILIPA ZADINU, jemuž puk naservíroval přesně tam, kam to pardubický talent potřeboval, a hráč, jenž byl v CHL draftu vybrán ze čtvrté pozice, poslal puk nekompromisní dělovkou za Poláškova záda. Asistence: Ondřej Trejbal.
     
    03:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Starosta – 2 min., vysoká hůl).
     
    01:27
    To byla šance jako hrom! Ondřej Trejbal vybídl k samostatnému úniku Dominika Duška, ten přebruslil posledního bránícího hráče v modrém a v brejku zkusil forhendový blafák. Roland Polášek si ale připsal první a hned velice důležitý zákrok v tomto zápase.

    Robert Novotný

    Branky a nahrávky: 5. Zadina (Trejbal), 14. Dušek (Petrus, Hoskovec), 49. Martinec (Rohlík), 54. Zadina, 65. Martinec (Zadina) – 12. Starosta (Wiencek, Nezbeda), 29. Jeník (Klinger), 39. Korecký (Pokorný), 44. Průžek (Burda, Beran)


    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Jánský) – Rudy, Trejbal, Horyna, Kučera, Šklíba, Zukal, Mert – Roubal, Zadina, Hoskovec, Martinec, Dušek, Voženílek, Rohlík, Petrus, Kaut, Štefka.
    Bílí Tygři Liberec: Polášek (Žajdlík) – Turek, Klinger, Benák, Kunst, Korecký, Kiss, Starosta – Pokorný, Průžek, Vlach, Rubeš, Beran, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Burda, Chlum.

    Rozhodčí: Barek – Čížek, Křivohlavý
    bahis siteleri