Bělorusko – Lucembursko 1:1 (kon.) | Nizozemsko – Francie 0:1 (kon.) | Švédsko – Bulharsko 3:0 (kon.)
Andorra – Švýcarsko 1:2 (kon.) | Faerské ostrovy – Portugalsko 0:6 (kon.) | Lotyšsko – Maďarsko 0:2 (kon.)
Bosna – Kypr 2:0 (kon.) | Estonsko – Řecko 0:2 (kon.) | Gibraltar – Belgie 0:6 (kon.)
konec
Švédsko
3:0 (2:0)
Bulharsko
Pondělí 10.10.2016, 20:45Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    89
    Také Bulhaři dnes naposledy střídají. Slavčev má dohráno těsně před koncem normální hrací doby. Nahradí jej Rajnov.
     
    85
    Pět minut před koncem normální hrací doby přichází poslední švédské střídání dnešního duelu. Berg opouští hřiště, Guidetti si nakonec zahraje v zápase s Bulharskem.
     
    74
    Je to tak. Je tady druhé švédské střídání dnešního večera, který se pro severské fotbalisty vyvíjí velice dobře. Forsberg dohrál, Wendt si zahraje zhruba dvacet minut i s nastavením.
     
    72
    Více toho dnes ve Švédsku hostující Čočev nestihne. Do hry se zapojí Marcelinho.
     
    63
    A to bylo to poslední, co jakožto hráč na trávníku viděl Martin Olsson. Nahradí jej Augustinsson.
    58. Victor LINDELÖF - 3:0
     
    58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď to byl trošku smolný moment pro hostující fotbalisty. Po rohovém kopu z levé strany prodloužil hráč Bulharska míč ideálně na Olu Toivonena, ten vylepšil pozici pro VICTORA NILSSONA LINDELÖFA. Švédský obránce se zachoval naprosto v pořádku, neukvapil se. Zase neměl proti střele na zadní tyč Stojanov moc šancí. Tohle je především chyba obrany zelených, nikoliv brankáře! 3:0.
     
    54
    V tomto zápase se již do hry nedostane Kostadinov, který je ve čtyřiapadesáté minutě střídán Alexandrovem.
     
    47
    Na začátku druhého poločasu se Švédové dostali do blízkosti vápna Bulharska, ale nikoliv ke střele, která by nikterak ohrozila Stojanova. Domácí kapitán Granqvist si poté prohlédl žlutou kartu za držení protihráče.
    45. Oscar HILJEMARK - 2:0
     
    45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    2:0 pro domácí a zase za to mohla levá strana bulharské defenzivy, když si Švédové dělali co chtěli, Krafth dostal ideální pas, měl dost času na to, aby přihrál do ohně OSCARU HILJEMARKOVI a ten pokusem na vzdálenější tyč nedal šanci Stojanovi!
    39. Ola TOIVONEN - 1:0
     
    39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí reprezentace vede 1:0. Vypadalo to strašně jednoduše. Emil Forsberg si řekl o míč, dostal ho, hráč Švédska, ještě prodloužil do okolí penalty, kde byli Marcus Berg a OLA TOIVONEN. Druhý jmenovaný už byl v situaci, kterou prostě ani snad nemohl nedat. Výborná orientace domácí dvacítky ve vápně, kdy si krásně našel útočník Seveřanů míč. Stojanov byl víceméně bez šance!
     
    6
    Akce Bulharů hraná na jeden dotek skončila přihrávkou Slavčeva do zámezí. Posléze Alexandrov orazítkoval hrudník Berga a dostal žlutou kartu. Švédové rozehráli akci velmi rychle a před brankou Stojanova byl osamocený Toivonen, hráč Švédů hlavičkoval velice dobře, ale Stojanov vytáhl parádní reflex.

    Vít Muzikář

    Branky: 39. Toivonen (Forsberg), 45. Hiljemark (Krafth), 58. Lindelöf (Toivonen)

    Karty:   47. Granqvist (SWE) – 6. M. Alexandrov (BUL)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:8.
    Švédsko: Olsen – Krafth, Lindelöf, Granqvist (C), M. Olsson (63. Augustinsson) – Durmaz, Hiljemark, Ekdal, Forsberg (74. Wendt) – Berg (85. Guidetti), Toivonen.
    Náhradníci: Johnsson, Carlgren – Lustig, Augustinsson, Rohdén, Guidetti, Claesson, P. Jansson, Wendt, Helander, Fransson, Nyman.

    Bulharsko: V. Stojanov – S. Popov, A. Alexandrov, Božikov, Nedjalkov – Kostadinov (54. M. Alexandrov), Slavčev (89. Rajnov), Djakov (C), Čočev (72. Marcelinho), G. Milanov – I. Popov.
    Náhradníci: Mitrev, Makendžijev – Čorbadžijski, M. Alexandrov, Rangelov, Marcelinho, Pirgov, Rajnov, Galabinov, Tonev, Ž. Milanov, Nedělev.
    bahis siteleri