Chabarovsk – Omsk 0:3 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 0:2 (kon.) | Kunlun – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Čerepovec – Barys 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Riga 1:2 (0:1 po s.n.)
Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 0:3 (kon.) | Soči – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 3:4 (po pr.)
Záhřeb – Jokerit 2:5 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 17.11.2016, 10:30 • Fetisov Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Společně s utkáním Chabarovsk versus Omsk načne čtvrteční program nejkvalitnější evropské hokejové soutěže také duel mezi Vladivostokem a Novosibirskem. Domácí ve Východní konferenci drží šestou příčku, tudíž mají zajištěnou účast v play-off, hosté jsou desátí a jen krůček je dělí od kýžené osmičky. Celkově se dá očekávat vyrovnaný souboj, byť sázkové kanceláře Admiral proti Sibiru malinko favorizují.
     
    Admiral si v uplynulých týdnech vede, meteorologicky řečeno, střídavě a oblačno. Nedokáže zkrátka získat nějakou šňůru vítězství, z posledních sedmi zápasů třikrát prohrál. Sibir chytil sérii šesti porážek v řadě, čímž výrazně oslabil svou pozici v boji o play-off, každopádně hodlá vycházet z posledních dvou vítězstvích nad Soči a v Chabarovsku.
     
    Jestliže domácí celek nezaměstnává žádného českého nebo slovenského krajánka, v dresu hostujícího celku bychom mohli vidět brankáře Saláka a taktéž obránce Adama Poláška.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Bobkov (Serebrjakov) – Wisniewski, Bartulis, Kurašov, Grigorjev, Zemčjonok, Mnacjan, Gavrilenko – Sigarjov, Fisenko, Tkačjov – Krasnoslobodcev, Wright, Sabolič – Lugin, J. Jakovlev, Barbašev – Gorškov, Mamin, Kazakov – Makarenko.

    HK Sibir Novosibirsk: Taylor (Krasikov) – Polášek, Beljakov, Vereščagin, Meňšikov, D. Lukin, Několenko, Naumov, Mišarin – Sannikov, Šalunov, Šumakov – V. Butuzov, Kemppainen, Arťomov – Pervušin, A. Gluchov, Vorošilo – Zyrjanov, Okulov, Boychuk.

    Rozhodčí: Buturlin, Olenin – Majtak, Pronskich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Bobkov u tyčky pro jistotu schoval puk pod svojí lapačku. Tahle střela od modré čáry nebyla pro domácího gólmana vyloženě příjemná.
     
    00:58
    Oba gólmani jsou na úvod hodně v pohotovosti. Také Taylor nyní musel schovat střelu od modré čáry ve své výstroji. Začátek značí, že bychom mohli vidět zajímavý hokej.
     
    01:10
    Barbašev nyní nebezpečně operoval před Taylorovou svatyní! Podařilo se mu propracovat k dorážce, nicméně z blízkosti trefil pouze hostujícího muže ve výstroji.
     
    02:05
    Boychuk projel kolem pravého mantinelu a vystřelil, ovšem Bobkov je zatím pozorný, ostatně jako jeho protikolega na druhé straně.
     
    03:20
    Admiral se nyní snažil vymyslet kloudnou akci v útočném pásmu, nakonec se však Sibiru podařilo vyhodit puk do bezpečí. Asi poprvé v celém utkání se hraje nějakou dobu v kuse. Jinak je hra dost přerušovaná.
     
    04:18
    Puk se dostal po vyhození domácího brankáře Bobkova mimo hrací plochu. Vhazovat se bude v útočném pásmu Admiralu.
     
    05:19
    Barbašev nyní marně bojoval u mantinelu o puk. Obránci Sibiru byli dostatečně důrazní, aby mu touš sebrali.
     
    06:22
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Oskars Bartulis – 2 min., hákování).
     
    06:55
    První přesilovka tohoto utkání. Sibir se usadil v útočném pásmu, chvíli kombinoval, až se ke střele odhodlal Šalunov. Avšak Bobkovova svatyně nakonec odolala.
     
    07:35
    Už potřetí během krátké chvíle se domácím podařilo vyhodit puk do bezpečí. Hostující celek se teď marně snaží založit pásmo.
     
    08:05
    Tohle byl nepřesný pokus od modré čáry od Vereščagina. Admiral se zřejmě svému prvnímu oslabení dokáže ubránit.
     
    08:22
    Domácí v plném počtu.
     
    09:30
    Ne že by se nehrál snaživý a útočný hokej, chybí tomu ovšem koření. Bobkov s Taylorem museli několikrát zasahovat, to ano. Ale větší tlak od jednoho či druhého celku zatím nevidíme.
     
    10:13
    Mnacjanova rána z levé strany byla nepřesná, Taylor zasahovat nemusel. Puk skončil v ochranné síti, vhazovat se bude v obranném pásmu Sibiru.
     
    10:53
    Boychuk se na levém kruhu dostal k přihrávce! Nenápadná akce málem skončila pro Admiral špatně. Bobkov nebyl v brankovišti úplně na svém místě, naštěstí však jeho soupeři zakončení vůbec nesedlo.
     
    11:23
    Nebylo to vyloženě špatné zakončení. Tkačjov se na levém kruhu otočil směrem k brance a tahem přes obránce vypálil. Taylor ovšem mezi třemi tyčemi pohotově zasáhl.
     
    12:08
    Bartulisovo nahození! Minulo však kýžený prostor.
     
    12:11
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Alexej Gluchov – 2 min., podražení).
     
    12:59
    Až Wisniewski se odvážil vypálit směrem na branku, a to od modré čáry. Nakonec však puk před Taylorem nikdo nedokázal tečovat. Zatím je to rozpačitá početní výhoda Admiralu.
     
    14:11
    Hosté v plném počtu.
     
    14:18
    Kazakov z levé strany vystřelil bekhendem, tahle žabička však skončila v lapačce připraveného Taylora. Tenhle moment ho jednoduše nemohl překvapit.
     
    14:57
    Na druhé straně přerušil hru svým zákrokem Bobrov. Přece jenom se na něj nepříjemně dotíral Arťomov. Tempo hry v posledních minutách hodně opadlo.
     
    16:25
    Nějaké tři minuty zbývají do konce této třetině. Upřímně řečeno, první dějství nám toho zajímavého opravdu moc nenabídlo.
     
    17:06
    Poprvé byl výrazněji vidět také jediný český zástupce v tomto utkání, a to obránce Polášek. Jeho pumelice od modré čáry nebyla vůbec špatná. Ovšem Bobkov si poradit dokázal.
     
    18:10
    Jeden z obránců Sibiru padl nezaviněně na zem, takže se Krasnoslobodcev ocitl na levé straně ve velmi dobré pozici. Nakonec Taylor zasáhl svým ramenem. nebezpečné situaci se Sibir nakonec ubránil.
     
    19:00
    Zahlášena byla poslední minuta této třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 11:23.
     
    Ne že bychom neměli možnost vidět některé pěkné hokejové akce, většina z nich ovšem neměla jakousi lehkost. A v branách navíc stojí pozorní Bobrov s Taylorem. Suma sumárum, bezbranková remíza je v tuhle chvíli zaslouženým výsledkem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:30
    Oba celky v tuhle chvíli ještě ani jednou neohrozily soupeřovy brankář. Teď se o to snaží kličkující levé křídlo Tkačjov. Uvidíme, jak moc bude jeho počínání úspěšné...
     
    21:46
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Arťom Arťomov – 2 min., podražení).
     
    22:50
    Sabolič hledal z pravé strany spoluhráče před bránou, jenže tam nikoho nenašel. Akce Admiralu v útočném pásmu ovšem pokračuje...
     
    23:25
    ... Zemčjonokův pokus zprava nebyl úspěšný, trefil pouze obránce před sebou. A Sibir následně dostal puk do bezpečí. Z téhle přesilovky domácím zřejmě nezbude nic.
     
    23:46
    Hosté v plném počtu.
     
    24:26
    Jenom to na zadním mantinelu pořádně zahučelo! Vereščaginova rána opravdu nebyla špatná. Nakonec však Bobkov zasahovat nemusel.
     
    24:42
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Jegor Jakovlev – 2 min., podražení).
     
    25:29
    Jako by Kemppainen prostě nevěděl, co má v danou chvíli dělat, komu přihrát. Chvilku kroužil na pravém kruhu, až vypálil. Bobkova ovšem překvapit tímhle pokusem v žádném případě nemohl.
     
    26:05
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Michajl Grigorjev – 2 min., hrubost).
     
    26:10
    Nepříjemná záležitost pro Admiral. Ale předchozí vyloučení Grigorjeva bylo úplně zasloužené, Šumakova napadl opravdu hodně nešetrně. Sibir zhruba nějakých třicet vteřin bude hrát v dvojnásobné přesile.
     
    26:42
    Až na zablokovanou ránu Poláška si Sibir nedokázal vytvořit zhola nic. A hosté jsou už ve čtyřech hráčích na ledě.
     
    28:05
    Domácí v plném počtu.
     
    28:48
    Pořád vidíme takový zvláštní hokej, kde o střelecké pokusy není nouze, ale nějakým festivalem šancí tohle utkání jednoduše neoplývá. Následovat nyní bude komerční přestávka.
     
    30:00
    První polovinu utkání máme za sebou. Stále jsme se branky nedočkali. Musíme zatím pochválit i Bobkova s Taylorem, kteří nevyrobili jediný kiks či minelu.
     
    30:19
    Bobkov u tyčky schoval puk pod svojí lapačku. Pro jistotu. A vhazovat se bude na pravém kruhu z pohledu hlavní kamery na vladivostockém stadionu.
     
    31:40
    Za posledních pět minut nenabídla tahle třetina zhola nic. Vidíme hodně nepřesností a také dobrou práci obranných řad u obou mančaftů.
     
    32:47
    První lajna Sibiru nepůsobí nijak vyloženě nebezpečně, vycení své zuby na chvilku a je to vždy nepříjemné kousnutí! Teď se v mezikruží dostal k zakončení Sannikov, avšak Bobkovovu svatyni minul.
     
    33:42
    Také na druhé straně se musel činit Taylor. Střelu od modré čáry neudržel a Sabolič byl před jeho brankovištěm trestuhodně nehlídaný. Nicméně ani jedna ze dvou dorážek domácího forvarda nenašla skulinku mezi betony.
     
    34:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    První gól si na své konto připisují hosté. Tahle trefa by mohla pomoci k výrazně aktivnější hře na obou stranách. Sannikov našel od zadního mantinelu svou přihrávkou k tyčce si najíždějícího SERGEJE ŠUMAKOVA, který z blízkosti uklidil puk za Bobkova. Asistence: Stěpan Sannikov, Konstantin Okulov.
    34:59 Sergej ŠUMAKOV - 0:1
     
    35:53
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Dmitrij Lugin – 2 min., krosček).
     
    37:10
    Velký závar před Taylorem, který nakonec v branku nevyústil. Rozhodčí jasně ukázal, že tohle gól zcela určitě platit nebude. Škoda pro Admiral, brzké vyrovnání je totiž přesně to, co potřeboval.
     
    37:53
    Domácí v plném počtu.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 12:12.
     
    O osudu utkání zatím rozhoduje jediná branka, kterou zařídila první lajna Sibiru, konkrétně pak Šumakov. Admiral nehraje o nic horší hokej než jeho soupeř, je ovšem, podobně jako jeho soupeř, špatný v koncovce. Znovu a opakovaně pak musíme pochválit oba brankáře, Bobkov s Taylorem odvádějí zatím výbornou práci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Šalunov se řítil středem pole na Bobkova, nakonec však byl o puk čistě odzbrojen. Každopádně obrana Admiralu hned na začátek poměrně zaspala.
     
    41:18
    Taylor zase neměl úplně snadnou pozici. Wisniewski přihrával od rohu kluziště před branku, kde byli Sigarjov nebo Fisenko, závar však dokázal hostující gólman zase vyřešit.
     
    42:06
    Ukázkový semafor Taylora. Z levé straně na něj pálil Mamin, nicméně puk nakonec skončil v lapačce. I nadále působí hostující brankář velmi jistým dojmem.
     
    42:45
    Mezery v obraně se objevují v sestavě Admiralu. Třeba nyní si mohl Sannikov zase dopřát dobrou střeleckou pozici, kdyby mu vyšla jednoduchá klička. Naštěstí pro domácí dopadlo vše dobře.
     
    43:58
    Sigarjov se ocitl v mezikruží úplně sám! Jenže tak trošku si zamotal nohy do sebe, takže puk při střelbě minul. Škoda, tohle byla velká tutovka.
     
    44:40
    Zemčjonokovo nahození sebral Taylor do lapačky, a to pohodlným způsobem. Pro jistotu nechal touš ve výstroji, aby se hra přerušila.
     
    45:27
    Sabolič vlétl do pásma jako uragán, nakonec z pravé strany z velkého úhlu zkusil bekhendem vypálit, avšak neúspěšně. Puk si ještě dojel zpátky, pak o něj ovšem záhy přišel.
     
    46:03
    Taylor je dnes jako pevná a neprostupná zeď. Prostě chybu neudělá. Už i Krasnoslobodcev obracel oči ve strop. Nevěřil, že i tenhle pokus mířící nad beton mu hostující brankář chytil elegantně a hlavně efektivně do lapačky.
     
    46:55
    V posledním dějství je zatím logicky aktivnější Admiral. Sibir se vlastně jen brání jeho atakům a vyráží do jakýchsi brejků. Domácí stále nenašli absolutně žádný recept na vynikajícího Taylora.
     
    47:48
    Chybná rozehrávka Sibiru v obranném pásmu! A toho mohl využít Tkačjov, jenž se na levé straně ocitl úplně sám. A Taylor? Zase na tuhle otázku dokázal najít svojí odpověď – a polapil!
     
    49:12
    Grigorjev ostře vypálil, jakmile si sjel blíže do středu pole. Jenže Taylor na jeho pokus velmi dobře viděl a kryl. Domácí bek následně reklamoval u sudích předchozí faul na něj, ovšem neúspěšně.
     
    49:13
    Oddechový čas pro hosty.
     
    50:30
    Na malinkou chvilku se Sibir ocitá v pásmu soupeře. Jinak si však povětšinou hlídá prostor vzadu. S pomocí Taylora mu to jde zatím velmi dobře.
     
    51:05
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Stěpan Sannikov – 2 min., sekání).
     
    52:12
    Sabolič ostře vypálil z pravé strany. Jenže kýžený prostor minul. I nadále Admiral drží útočné pásmo...
     
    52:34
    ... tak i Grigorjev jen bezmocně zakroutil hlavou. Taylor zkrátka ne a ne padnout. Tuhle jeho ránu od modré čáry rovněž dokázal vykrýt.
     
    53:05
    Hosté v plném počtu.
     
    54:00
    Čas se domácím krátí stále víc a víc. A už do konce utkání zbývá jen šest minut. Podaří se Admiralu nakonec překonat dnes skvělého Taylora?
     
    54:55
    Sibir chtěl vyrazit do rychlého protiútoku, ovšem Butuzovovi ani jeho spoluhráčovi Arťomovovi se nepodařilo zachytit puk. Každopádně hosté znovu ušetřili velmi cenné vteřinky.
     
    56:02
    Mamin si najel středem pole na modrou čáru a ostře vypálil, jeho pokus ovšem skončil vedle brány. O pár vteřin později si za branku pro puk sjížděl Gorškov, jenž se až příliš snadno dostal k tyčce, jenže z blízkosti nenašel skulinku v Taylorově výstroji.
     
    57:15
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Arťom Arťomov – 2 min., podražení).
     
    57:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:42
    Tohle budou zajisté hodně nepříjemné chvilky pro Sibir. Arťomov úplně zbytečně oslabil svůj mančaft. Admiral se navíc ihned uchýlil k power-play.
     
    57:59
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vadim Krasnoslobodcev – 2 min., podražení).
     
    58:10
    Opravdu velkou příležitost měli domácí, jenže Krasnoslobodcevovo vyloučení jejich šance na vyrovnání zase snížilo. Teď se zkrátka hraje ve vyrovnaném počtu na obou stranách. A čas se Admiralu stále krátí.
     
    59:11
    Poté, co Taylor vyřešil závar, se na ledě ocitl v bolestech Beljakov. jeden z jeho protihráčů ho při střelbě trefil. Tohle byla pořádná šlupka, tohle prostě muselo bolet.
     
    59:30
    Třicet sekund do konce, Sibir dobře forčekuje svého soupeře.
     
    59:50
    Wisniewski ani Tkačjov zase proti Taylorovi neuspěli. Jestli ještě hostující gólman vydrží pár vteřinek, rozhodně bude mužem tohoto střetnutí.
     
    59:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    Autorem branky je GEORGIJ MIŠARIN, který vteřinku před koncem definitivně pojistil hostům tři body střelou do prázdné svatyně. Bez asistence.
    59:59 Georgij MIŠARIN - 0:2
     
    Konec zápasu.
     
    Kanadský gólman Daniel Taylor, to byl hlavní důvod steřlecké nemohoucnosti domácího Admiralu. Prostě na něj nedokázal najít absolutně žádný recept. Sibir třetí třetinu nakonec ubojoval, děkovat však musí především svému muži mezi třemi tyčemi. O branky se postarali Šumakov a v závěru utkání také Mišarin, jediný český zástupce v tomto střetnutí Adam Polášek se bodově neprosadil.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:55:10)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 35. Šumakov (Sannikov, Okulov), 60. Mišarin


    Admiral Vladivostok: Bobkov – Wisniewski, Bartulis, Kurašov, Grigorjev, Zemčjonok, Mnacjan, Gavrilenko – Sigarjov, Fisenko, Tkačjov – Krasnoslobodcev, Wright, Sabolič – Lugin, J. Jakovlev, Barbašev – Gorškov, Mamin, Kazakov – Makarenko.
    HC Sibir Novosibirsk: Taylor – Polášek, Beljakov, Vereščagin, Meňšikov, D. Lukin, Několenko, Naumov, Mišarin – Sannikov, Šalunov, Šumakov – V. Butuzov, Kemppainen, Arťomov – Pervušin, A. Gluchov, Vorošilo – Zyrjanov, Okulov, Boychuk.

    Rozhodčí: Buturlin, Olenin – Majtak, Pronskich
    bahis siteleri