Dunajská Streda – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Senica 2:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Prešov 3:0 (kon.)
Žilina – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
2:0 (2:0)
FK Senica
sk Sobota 26.11.2016, 17:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    ŽP Šport Podbrezová

    Prekvapenie ročníka pokračuje v dobrých výkonoch a svoju formu chce potvrdiť aj doma proti trápiacej sa Senici. Naposledy totižto zverenci Mareka Fabuľu zdolali aj Michalovce. O svojom víťazstve rozhodli už v prvom polčase, kedy dali tri góly. Dva strelil Michal Breznaník a jeden pridal Pavol Šafranko. Domáci sa zmohli len na zníženie a to znamenalo iba ôsmy gól v sieti Martina Kuciaka počas tejto sezóny. Stále tak platí, že "Železiari" majú najlepšiu defenzívu v lige. Po kartovom treste sa do hry vracia kapitán Jaroslav Kostelný. Domácim hrá do kariet aj fakt, že posledné tri vzájomné stretnutia sa skončili vždy výhrou Podbrezovej 1:0.

    Posledných päť duelov

    Michalovce – Podbrezová 1-3
    Podbrezová – AS Trenčín 2-1
    Slovan – Podbrezová 2-0
    Myjava – Podbrezová 0-2
    Trnava – Podbrezová 0-2

    Najlepší strelci

    1. Bernadina, Breznaník 4
    2. Podio, Viazanko, Šafranko 3
     
    FK Senica

    Záhoráci sa extrémne trápia. Okupujú až desiate miesto tabuľky a navyše sa na nich lepí Prešov, ktorý je jediným tímom s menším počtom strelených gólov ako má FK (12). Až tretinu z nich dal José Pirulo. Senica má na konte len tri víťazstvá. To posledné prišlo ešte 13.8.2016 na pôde Zlatých Moraviec. Odvtedy to je šnúra jedenástich stretnutí bez nich. Remíza sa z toho zrodila štyrikrát.

    Posledných päť duelov

    FK Senica – Zlaté Moravce 1-3
    FK Senica – Prešov 0-0
    Michalovce – FK Senica 0-0
    FK Senica – AS Trenčín 1-2
    Slovan – FK Senica 2-0

    Najlepší strelci

    1. Pirulo 4
    2. Mráz, Lopez, Pillár 2
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak (C) – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko, Kuzma, Šafranko – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Jur. Pančík, Kochan, Migaľa, Kupčík, Szczepaniak, Magda.

    FK Senica: Šulla (C) – Kosorin, Březina, Pillár, Delgado – Varga, Kopičár – Ebwelle, Pirulo, Gonchar – Turyna.
    Náhradníci: Plach – Andrés Lopéz, Mráz, Astray, Quaye.

    Rozhodca: Prešinský – Tomčík, Hancko – Weiss.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali hráči hostí. Dlhý pas na krídlo však stihol odvrátiť Krivák.
     
    2
    Djordevič pri svojej akcii po ľavej strane neprešiel až do šestnástky, pretože cestu mu zablokoval Kosorin a domáci obranca následne fauloval.
     
    3
    Po kombinácií na pravom krídle sa k centru dostal krajný bek Turňa, no jeho pas odvrátili hostia na roh.
     
    3
    Dlhý pas hľadal na zadnej žrdi Djordeviča, ten bol pokrytý, no nasledovať bude ďalší rohový kop.
     
    4
    Center na hranicu malého vápna bez dotyku preletel šestnástkou a po následnom pase Viazanka hostia loptu odkopli až ku Kuciakovi. Ten veľmi riskantne rozohrával mimo pokutového územia, lenže všetko preňho dobre dopadlo.
     
    5
    Podio uspel v hlavičkovom súboji na vlastnej polovici a navyše bol faulovaný, takže Podbrezová začína akciu od obrancov, lenže tí si nepresne prihrali.
     
    6
    Vajda veľmi dobrým sklzom zastavil center po zemi od Ebwelleho do druhej vlny, kde sa už jeden zo Seničanov hotoval k zakončeniu z dobrej pozície.
     
    7
    Prudký center Senice zľava adresáta nenašiel, takže Djordevič bude vhadzovať. Domácim sa loptu podarilo dostať takmer na polovicu, kde získali ďalší aut.
     
    8
    Na dobrý Turňov center si naskakoval Šafranko, no k zakončeniu sa nedostal a navyše po kontakte spadol bez faulu na trávnik.
     
    9
    Podio nezachytil dlhý pas na ľavé krídlo. Lopta pre Senicu, ale Kosorin iba odkopol za čiaru.
     
    10
    Viazanko si skvele nabehol za defenzívu do šestnástky, kde dostal pas od Vajdu, avšak skúsený záložník sa do zakončenia kvôli ofsajdu nedostal.
     
    12
    Vajdov pas na krídlo pre Turňu tečoval Ebwelle, takže domáci získali ďalší rohový kop.
     
    13
    Nízky center Podia však hostia dostali z prvej žrde preč, Podbrezová ostáva vpredu vďaka autu a navyše získava penaltu! Šafranko sa kľučkou cez Vargu neuvoľnil, ale ten ho podkopol.
     
    14
    Podbrezová dala gól!
    K rozohrávke sa postavil PABLO PODIO a presnou strelou k žrdi nedal Šullovi šancu. Brankár hostí síce smer vystihol, no ani tak nedočiahol.
     
    16
    Nebezpečenstvo mohlo prísť aj na druhej strane, ale Pirulo svoje center nekopol dobre. Následná strela jedného zo Seničanov trafil spoluhráča pred ním.
     
    17
    Aj keď Podio nenašiel na krídle Viazanka, tak ten proti Kosorinovi zabojoval, loptu získal a prihral ju do šestnástky Kuzmovi, ktorý vybojoval roh.
     
    18
    Podio kopol roh za hranicu šestnástky, kde bol úplne voľný Viazanko. Tento záložník vyskúšal strelu z voleja, ale neuspel.
     
    19
    Podio sa dostal na hranicu šestnástky, odkiaľ poslal veľmi dobrý strieľaný pas do malého vápna, lenže nik zo spoluhráčov naň nedokázal zareagovať.
     
    21
    Bernadina spadol pred šestnástkou súpera po kontakte s niekoľkými protihráčmi, ale faul sa nepíska.
     
    23
    Bernadina so svojou snahou na krídle neuspel, pretože sa dostal do súboja s dvomi protihráčmi a tí ho dokázali zastaviť.
     
    25
    Viazanko si narazil so spoluhráčom pred šestnástkou, vnikol do nej, ale tam už bol Pillár a pustil loptu za bránkovú čiaru.
     
    26
    Z ničoho nič sa do obrovskej šance po prihrávke za obranu Podbrezovej Turyna, ktorý sa ocitol úplne sám pred Kuciakom. Situácia zaváňajúca ofsajdom pokračovala a brankár domácich musel predviesť ďalší skvelý zákrok.
     
    29
    Bernadina síce zachytil loptu v strede poľa, lenže trojica hráčov domácich sa nedohodla a loptu stratila. Po odkope pristála pri Kuciakovi.
     
    31
    Podbrezová dala gól!
    Nádherný nábeh PAVLA ŠAFRANKA a krásna prihrávka Mira Viazanka za defenzívu Senice na hranicu veľkého vápna. Reprezentant do 21 rokov sa dostal až pred Šullu a s úžasným prehľadom ho bez akýchkoľvek problémov prehodil.
     
    32
    Honchar išiel veľmi nebezpečne do hlavičkového súboja s Djordevičom, ktorý ostal ležať na zemi s nepríjemnou grimasou. Verme, že po ošetrení bude pokračovať v hre.
     
    35
    Zaujímavá situácia, keďže domáci si asi dve minúty prihrávali na svojej polovici a hostia nemali akúkoľvek snahu ich napádať.
     
    36
    Podio hľadal na krídle Bernadinu, avšak neposlal mu dosť prudkú prihrávku, takže holandský legionár bol pri lopte neskôr a fauloval.
     
    37
    Domáci zakombinovali na hranici šestnástky, ale prihrávka na Viazanka za defenzívu išla do ofsajdu, takže akcia skončila bez strely.
     
    40
    Vajda našiel dlhým pasom z polovice Viazanka na hranici šestnástky, lenže ten sa dostal do uhlu a následne neprešiel okolo Pillára.
     
    42
    Djordevič sa krídle uvoľnil k centru a aj ho poslal, ale Šafranko bol chrbtom k bráne a zakončil nedokázal. Odkopávať bude Šulla.
     
    43
    Po súboji v strede poľa ostal na zemi ležať Březina. Podbrezová síce mohla ísť dopredu, ale Kuzma loptu zakopol.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+1
    Zranenie Březinu je napokon asi vážnejšie, ako sa na prvý pohľad zdalo, pretože musí byť vynesený na nosidlách.
     
    45+1
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza David Březina, prichádza Paul Quaye.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Len tri strely na bránu sme videli v prvom polčase. Podbrezová z nich dala dva góly, zatiaľ čo Senica vo veľkej šanci Turynu neuspela.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Podio spadol po kontakte s Quayem pri postrannej čiare vedľa pokutového územia hostí, takže nasledovať bude zaujímavý priamy kop pre domácich.
     
    48
    Podio ho kopol tak, ako vie a síce veľmi nebezpečne. Lopta letela do malého vápna, ale tam sa domáci previnili útočným faulom.
     
    49
    Na druhej strane neuspel Ebwelle, ktorého strieľaný center na zadnú tyč spoluhráčov ani priestor troch žrdí nenašiel.
     
    50
    Krivák sa snažil hlavne dostať loptu od Pirula dopredu, no nakoniec poslal pas na Šafranka do šestnástky. Ten bol ale pri strele dobre bránený a tak nevystrelil presne.
     
    53
    Kuzma dostal loptu na hranicu šestnástky, kde sa otočil a poslal ju do nej za obrancov Senice, lenže nik zo spoluhráčov nedokázal zareagovať, takže zakročil Šulla.
     
    55
    Ebwelle sa snažil hodiť si na krídle loptu okolo Turňu, ale ten sa mu postavil telom a bol nepriepustný.
     
    56
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Igor Gonchar, prichádza Samuel Mráz.
     
    58
    Djordevič dostal dobrý pas na krídlo, odkiaľ poslal prudký center smerom do malého vápna na Šafranka, lenže pred ním na roh odkopol Kopičár.
     
    58
    Krivák poslal loptu z prvej žrde po nízkom pase random za seba a takmer prekonal Šullu, pretože guľatý nezmysel trafil brvno.
     
    59
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Patrik Vajda, prichádza Matej Kochan.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Peter Varga (FK Senica).
     
    62
    Žltú kartu dostáva Daniel Turyna (FK Senica).
     
    63
    Viazanko skrotil prihrávku v šestnástke a v dobrej pozícií hľadal pred Šullom nabiehajúceho Bernadinu, ale gólman hostí dokázal zakročiť.
     
    63
    Turyna sa vykartoval veľmi rýchlo, po dvoch zbytočných zákrokoch. Najskôr fauloval pri postrannej čiare a teraz poslal šlapákom k zemi aj Kostelného v strede poľa.
     
    66
    Rýchly prechod Podbrezovej do prečíslenia sa nepodaril podľa predstáv, pretože Turňa sa pošmykol, čím stratil čas a následne aj nepresne odcentroval.
     
    67
    Dnešné stretnutie sleduje 1245 divákov.
     
    68
    Turňa poslal skvelú kolmicu do šestnástky na Bernadinu, lenže pred ním do prihrávky spadol Kopičár a dostal loptu sklzom do bezpečia.
     
    69
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Alain Richard Ebwelle, prichádza Guillermo Andrés Lopéz.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Alberto Delgado (FK Senica).
     
    71
    Kuzma vyslal spoza šestnástky pokus z prvej, ale iba do stredu brány. Šulla nemal problém, ani keď lopta jemne skočila od trávniku.
     
    72
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Pavol Šafranko, prichádza Juraj Pančík.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Matej Kochan (ŽP Šport Podbrezová).
     
    76
    Quaye tesne pred šestnástkou Senice fauloval Pančíka, pre Podbrezovú to vyzerá na výbornú situáciu pre priamu strelu.
     
    77
    Podio tak aj učinil, lenže múrom zrazená strela skončila priamo v rukaviciach brankára Šullu.
     
    80
    Kuzma vynikajúco zakombinoval s Viazankom na hranici šestnástky a následne vystrelil, no jeho pokus bol zrazený na roh.
     
    81
    Center spadol presne na hlavu Kostelného, avšak ten nedokázal loptu zakončiť na bránu, pretože mi chýbalo niekoľko centimetrov.
     
    83
    Signál domácich s pasom na Viazanka a jeho následnou strelou síce nevyšiel, ale po ďalšom centri sa lopta odrazila ku Kochanovi do výbornej pozície, lenže ten bránu minul.
     
    85
    Turňa našiel centrom na hranici malého vápna Bernadinu, ktorý sa nedostal do zakončenia, ale pripravil pozíciu pre Kuzmu. Záložník domácich však prestrelil.
     
    88
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Miroslav Viazanko, prichádza Peter Szczepaniak.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Podbrezová si v druhom polčase ustrážila vedenie a Senicu nepustila absolútne k ničomu. Navyše, mohla ešte pridať aj ďalšie góly, no to sa napokon nestalo. Po zaváhaní Slovanu v Žiline tak majú "Železiari" na druhej priečke už päťbodový náskok.
     
    Tlačová konferencia po stretnutí:

    Miroslav Mentel (tréner FK Senica): "Cestovali sme sem s tým, že sme chceli bodovať, ale zároveň boli sme si boli vedomí sily a pohody domáceho mužstva. Vedeli sme, že to bude ťažké, no na druhej strane, keby sme nespravili individuálne chyby, zápas mohol byť dramatickejší. Mali sme náznaky šancí. Druhý polčas bol z našej strany na to že, sme hrali desiati slušný."

    Marek Fabuľa (tréner ŽP Šport Podbrezová): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, dali sme rýchly gól. Vytvorili sme si celopolčasovú dominanciu, ktorú sme zúžitkovali druhým gólom. Po vylúčení sa hralo len na jednu bránu. Mrzí ma len to, že sme nedali ďalší gól navyše, aby to bolo pre diváka zaujímavejšie. Som však veľmi rád, že sme to zvládli, pretože sme do tohto zápasu išli s rešpektom voči mužstvu, ktoré proti nám nastúpilo. Je dôležité, že aj takéto zápasy dokážeme zvládnuť a upevnili sme si druhú priečku, ktorú si užívame." (19:19:57)

    Matej Kubove

    Branky: 14. Podio (pen.), 31. Šafranko (Viazanko)

    Karty:   73. Kochan (POD) – 61. Varga (SEN), 62. Turyna (SEN), 70. Delgado (SEN)   63. Turyna (SEN)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Podio, Vajda (59. Kochan) – Viazanko (88. Szczepaniak), Kuzma, Šafranko (72. Jur. Pančík) – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Jur. Pančík, Kochan, Migaľa, Kupčík, Szczepaniak, Magda.

    FK Senica: Šulla (C) – Kosorin, Březina (45+1. Quaye), Pillár, Delgado – Varga, Kopičár – Ebwelle (69. Andrés Lopéz), Pirulo, Gonchar (56. Mráz) – Turyna.
    Náhradníci: Plach – Andrés Lopéz, Mráz, Astray, Quaye.

    Rozhodčí: Prešinský – Tomčík, Hancko – Weiss

    Diváci: 1245
    bahis siteleri