Ural – Rostov 1:0 (kon.) | Kazaň – Arsenal Tula 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Orenburg 2:0 (kon.)
Zenit – Ufa 2:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:0 (1:0)
FK Orenburg
Středa 30.11.2016, 17:30 • Stadion Gazovik, Rostoši, kapacita 4.800 diváků • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné středeční odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ruská nejvyšší soutěž Premier Liga dospěla již do svého šestnáctého kola. V něm se na půdě CSKA Moskva představí Orenburg.
     
    FK Gazovik Orenburg

    Orenburg se po vynikající sezoně dostal do nejvyšší ruské soutěže. Ani dnešní hostující tým nezačal letošní ročník vůbec dobře, když na vítězství čekal až do desátého kola. Sbíral však body za remízové výsledky a tam je na nováčka solidním dvanáctém místě, když dokázal zvítězit v posledních zápasech nad Tomskem na vlastním stadionu a také na trávníku Samary 1:0.
     
    CSKA Moskva

    Po titulu z předešlého ročníku se CSKA kvalifikovalo do základních skupin Ligy mistrů. Před posledním kolem už ale mají jen šanci se dostat do Evropské ligy, když v úvodních pěti zápasech jen třikrát remizovalo a další dvě utkání vyzněly lépe pro soupeře. Ani v domácí soutěži to nevypadá zrovna na obhajobu titulu. Na první Spartak již ztrácí jedenáct bodů a z týmů na čele tabulky má CSKA jednoznačně nejméně vstřelených branek.
     
    Vzájemné zápasy

    Týmy se střely jen jednou v polední době. V druhém kole letošního roku se radovalo CSKA z vítězství na stadionu soupeře o jednu branku.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ščennikov – Natcho, Golovin – Z. Tošić, Wernbloom, G. Milanov – Čalov.
    Náhradníci: Čepčugov – Ignaševič, L. Traoré, Dzagojev, Ionov, Nababkin, C. Strandberg, Gordjušenko.

    FK Gazovik Orenburg: Gutor – Malych, Oyewole, Andrejev (C), Polujachtov – Afonin – Koronov, Poměrko, Vorobjev, Jefremov – Něchajčik.
    Náhradníci: Ruděnko, Abakumov – Žunić, Bamba, Šogenov, Sanaja, Brejev, Kacalapov, Batov, Děľkin.

    Rozhodčí: Jegorov – Suchoverchov, Stipidi (vš. Rusko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hráči Orenburgu rozehráli první poločas ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce se však dostal k míči domácí Čalov, který chtěl ještě posouvat míč na rozběhnutého Milanova. Gutor byl však u přihrávky blíže.
     
    3
    Znovu jsou domácí hráči CSKA u balonu. Stoperská dvojice Berezuckých si vyměňovala delší dobu přihrávky na své polovině. Následně měla přijít průniková přihrávka, ale ta končí jen na kopačce Andrejeva.
     
    4
    Hosté se nemohou dostat k míči. Domácí předvádějí výbornou kombinaci, ale zatím se do vápna nedostali.
     
    5
    Až nyní se přenesla hra na pravou stranu, kde ztratil míč Tošić. Musel se rychle vracet do obrany, protože Koronov, který ukořistil míč chtěl prověřit Akinfejeva. To mu však po zblokované střele nevyšlo.
     
    6
    Opět do byli domácí hráči, kteří se snažili o útok. Před vápnem však zasáhl výborně Oyewole a akce končí znovu bez zakončení.
     
    7
    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu příliš nežene do hry. CSKA sice kontroluje hru ve středu pole, ale zatím na jakoukoliv střelu čekáme.
     
    8
    Konečně se hráči CSKA odhodlali k většímu tlaku. Na pravé straně však zasáhl faulem Afonin.
     
    9
    Z volného přímého kopu se dostal míč do vápna. Prošel až na zadní tyč, kde byl Milanov. Ten našel zpětnou přihrávkou Čalova. Jeho střela z pádu však končí mimo tři tyče.
     
    10
    Také hosté se dostali poprvé do vápna. Igor Koronov byl u míče, dovolil si kličku na soupeře na hranici vápna. Ta mu vyšla, ale jeho pokus je zblokovaný.
     
    11
    Úvodní desetiminutovka se nesla spíše v duchu rozkoukávání na trávníku. Aktivnější jsou domácí, ale nyní fauloval Natcho a CSKA se bude muset bránit.
     
    12
    Hosté výborně rozehráli volný přímý kop na přední tyč. Hlavou ještě prodloužil míč Poměrko. Andrej Malych se ocitl sám před Akinfejevem. Ten mu ale znemožnil přehození a připsal si vynikající zákrok.
    12. Akinfejev musel zasahovat po volném přímém kopu
     
    14
    Na druhé straně fauloval Polujachtov. Domácí mají k dispozici volný přímý kop z nadějné pozice.
     
    15
    K míči se postavil Zoran Tošič. Jeho pas na přední tyč byl nepřesný. K hlavičce se dostal jen Andrejev a ten s přehledem odhlavičkoval balon do bezpečí.
     
    16
    Po úvodní šanci hostů se opět dostávají do zdlouhavé kombinace domácí hráči. U levé postranní lajny se vystřídala u míč dvojice Milanov – Golovin, ale ani jeden z nich neprošel před obránce.
     
    17
    Zoran Tošić šel hodně agresivně do skluzu. Získal míč od kopaček soupeře, ale byl mu také odpískán faul.
     
    18
    Domácí zatím kontrolují hru na vlastní polovině trávníku. Fernandes se pokusil na pravé straně o průnik, ale jeho přihrávka do vápna končí u Polujachtova.
     
    19
    Po dlouhé době se také hosté dostali k míči. Poměrko si vyměnil míč s Vorobjeven na středu trávníku, ale po několika sekundách přicházejí o balon.
     
    20
    I po dvaceti minutách hry je stav stále bezbrankový. První žlutou kartu obdržel hostující Poměrko, který ve středovém kruhu nepříjemně zasáhl skluzem domácího hráče.
     
    21
    Pontus Wernbloom stále leží na trávníku po zákroku od Poměrka. Nyní už se zvedá a vypadá to, že bude pokračovat ve hře.
     
    22
    Pontus Wernbloom už je na nohou a znovu na trávníku. Domácí si během jeho ošetřování přihrávali na své polovině hřiště a čekali až budou znovu v plném počtu.
     
    23
    Nyní bal faulován Natcho, který tak vybojoval volný přímý kop na třiceti metrech od branky soupeře.
     
    24
    Gutor se musel předvést při centru do vápna. Na míč naskakovali hned dva hráči v červených dresech, ale právě hostující brankář byl nejvýše.
     
    25
    Pokutový kop pro domácí! Vracející se Polujachtov nešťastně hrál ve vápně rukou a domácí budou mít šanci na první branku.
     
    26
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA jde do vedení! Míč si vzal pro sebe na penaltový bod BIBRAS NATCHO. Po pomalém rozběhu si ale poslal brankáře na opačnou stranu a lehce zakončil do volného prostoru.
    26. Bibras NATCHO - 1:0
     
    27
    A už to mohlo být o dvě branky. Po centru hlavičkoval Milanov, ale míč se dostal k Andrejevovi, který tečoval hlavičku soupeře k tyči. Gutor musel vytáhnout skvělý zákrok.
     
    29
    Domácí první branka zápasu nakopla. Nyní jsou mnohem více v útočném vápně a posílají před Gutora jen nepříjemný centr za druhým.
     
    30
    Po přetaženém rohovém kopu se dostal do vynikající střelecké pozice Tošić. Jeho střela na přední tyč, ale šla jen do Gutora, který nyní drží svůj celek.
     
    31
    A další povedený rohový kop domácího celku. Gutor si sice nesáhl na míč, ale obrana si poradila s hlavičkou Čalova.
     
    32
    Také hosté se osmělují směrem dopředu. Fernandes musel být ve střehu, když držel na zádech soupeře. Míč nakonec dojel až za brankovou lajnu.
     
    33
    Po sérii šancích na domácí straně se hra uklidňuje. Situace se opakuje jako před prvním gólem. Domácí kombinují na polovině trávníku.
     
    34
    Také hosté se dožadovali pokutového kopu. V vápně se svalil na zem Něchajčik, ale rozhodčí byl blízko a penaltu neodpískal.
     
    35
    Hosté se více a více dostávají do hry. Nyní byl blízko vápna Koronov, ale ve finální moment nepřešel před soupeře.
     
    36
    Natcho ztratil míč u půlící lajny. Následná rychlá akce hostů končí jen nepřesnou střelou z velké dálky od Vorobjeva.
     
    37
    Igor Akinfejev nemusel zasahovat ani nyní. Něchajčik se obtočil kolem obránce, ale jeho počínání tím končí. Poté si totiž příliš předkopl míč a ten již bere Ščennikov.
     
    38
    První polovina zápasu pomalu jde do svého závěru. Domácí si po faulu ve středovém kruhu mohli v klidu rozehrát svůj postupný útok. Golovin však uspěchal přihrávku a ta končí u Andrejeva.
     
    39
    Také Georgij Ščennikov musel zasahovat ve vápně. Hosté se drali do útoku, míč se dostal k Jefremovovi. Jeho přihrávka do vápna šla do ofsajdu na Něchajčika.
     
    41
    Po rohovém kopu se k míči dostal Natcho. Střelec první branky nyní zklamal své fanoušky, když poslal míč jen na tribunu za brankou.
     
    42
    Po souboji v hloubi pole se zmocnil míč domácí Tošić. Ihned hledal nabíhajícího Čalov. Ten je ale dnes neviditelný. Přihrávka na něj šla příliš pomalu a hostující obrana se stačila vrátit.
     
    43
    Akinfejev musel být v pozoru. Po centru z pravé strany se míč nepříjemně stáčel do branky. Domácí gólman měl ale vše pod kontrolou a chytá balon do rukavic.
     
    44
    Minutu před pauzou se u míče vystřídala hned trojice hostů. Poměrko kombinoval s Koronoven i Něchajčikem, ale znovu nevyšla finální přihrávka na Jefrenova.
     
    45
    Tak přece jen se hosté dostali ještě do vápna soupeře. Alexej Berezuckij musel centr odhlavičkovat jen na rohový kop. Po něm se šťastně dostal k míči ve vápně Jefremiv, ale jeho pokus jen proletěl kolem tyče.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Domácí vítězí v první poločase 1:0. O jedinou branku se postaral z pokutového kopu Bibras Natcho. Jeho penalta byla bezchybně provedena a domácí se dostali do vedení. Především okolo těsně před třicátou minutou se domácí hodně tlačili do zakončení, ale nakonec vybojoval jen jednu branku Natcha. Také hosté zahrozili, ale Akinfejev byl zatím skvěle připravený a i šanci Malycha z úvodu zápasu výborně zlikvidoval.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupily oba týmy v nezměněných sestavách. K míči se po rozehrání dostal hostující Něchajčik. Proti přesile však ztrácí míč.
     
    48
    Hosté začínají aktivně. Na pravé straně se uvolnil k centru Jefremov. Balon před branku byl zblokován, ale hosté se udrželi v útoku. Až po nepovedené přihrávce do vápna končí balon i Akinfejeva.
     
    49
    Hosté se sami připravili o možnost jít do rychlého brejku. U levé postranní lajny nezpracoval míč Koronov a ten končí v zámezí.
     
    50
    Čalov nenechal v klidu rozehrát Andrejeva. Ten ale nezazmatkoval a přehrál soupeře tělem a poté už měl volný prostor pro založení útoku.
     
    51
    Opravdu se hostům daří mnohem více v útočné fázi jak v prvním poločase. Na zadní tyči se dostal k míči po přetaženém centru Koronov, ale balon mu ve finální okamžik odskočil od kopačky.
     
    52
    Také domácí hráči CSKA se dostali poprvé ve druhé půli do vápna soupeře. Milanov byl přesný se svou přihrávkou našel Tošiće. Moskevský záložník ztroskotal na prvním obránci.
     
    54
    Po úvodní tlaku ve druhém poločase od Orenburgu se domácí dostali do kombinace. Po ztrátě míče ale pelášil směr Akinfejev Něchajčik, který byl před vápnem sestřelen k zemi a Tošić dostává žlutou kartu.
     
    55
    Z vynikající pozice pro volný přímý kop rozehrál právě Něchajčik. Jeho pokus ještě skočil před Akinfejevem, ale ruský brankář si poradil.
     
    56
    Orenburg je opět v útoku. Dlouhý centr do vápna si ale podržel v rukavicích Akinfejev a nedává tak možnost pro ohrožení branky.
     
    57
    Skvěle si vedl v obraně také Alexej Berezuckij, který vystihl přihrávku do vápna a skluzem jí zablokoval.
     
    58
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Dmitrij Jefremov, přichází Artem Děľkin.
     
    59
    Domácí vyrazili na rychlý protiútok středem hřiště. K dalekonosné střele se nakonec odhodlal Natcho, ale pomalou střelu si Gutor pohlídal.
     
    60
    Mario Fernandes zastavil centr do vápna tělem, když ho nastřelil soupeř ve skluzu. Následný brejk musel hasil jen za cenu žluté karty Andrejev.
     
    61
    Druhá polovina zápasu je ze strany CSKA ospalá. Domácí čekají na hru soupeře a sami si nevytvářejí tlak na vstřelení druhé branky.
     
    62
    Po dlouhé době se na branku soupeře řítil Čalov. Jeho postup byl však zastaven ještě přes pokutovým územím. Domácí útočník se tak ke střele nedostal.
     
    63
    Akce domácí ale pokračovala. Po centru musel zasahovat Gutor, který si šel bezhlavě pro míč do velkého počtu hráčů. Vše však zvládl a drží svůj tým ve hře o body.
     
    64
    Další nebezpečná rychlá akce domácího celku. Na levé straně se uvolnil Milanov. Jeho postup však zastavil opět před střelou Andrejev.
     
    65
    Z velké dálky poslal povedenou střelu domácí Pontus Wernbloom. Gutor se natahoval za míčem a poté ho nechal proletět nad břevnem.
     
    66
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Zoran Tošić, přichází Sergej Ignaševič.
     
    67
    Na trávníku zůstal jeden z hostů, ale domácí pokračovali v útočení. Po přechodu do vápna našel míč u kopačky Milanov. Jeho přistrčení na zcela volného Čalova již nevyšlo.
     
    68
    Andrejev se dostal do sporu s Ignaševičem. Po jejich střetu na sebe oba hráči vystartovali, ale po krátké chvíli se už znovu pokračuje ve hře.
     
    69
    Ignaševič stihl po svém příchodu dvakrát faulovat. Druhý faul již bude za žlutou kartu po přidržení soupeře za dres.
     
    70
    Domácí se dostávají do napadání. Pontus Wernbloom vybojoval míč na soupeři, poté naservíroval míč do vápna, kde ale čekal na hlavičku jen Oyewole.
     
    72
    Domácí fotbalisté vytáhli napadání až k vápnu soupeře a do se jim vyplatilo. Golovin získal míč, poté hledal ještě lépe postaveného spoluhráče ve vápně, ale opět byla jeho přihrávka zblokovaná.
     
    73
    Také ale hráči CSKA dokázali ztratit míč v nepříjemné pozici ve středu pole. Hosté nedokázali přejí do vápna a do střely.
     
    74
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Čalov, přichází Carlos Strandberg.
     
    75
    Hostům začíná utíkat čas velmi rychle. Stále však stačí jediná branka a budou brát z dnešního zápasu bod.
     
    76
    Hostující kapitán zatáhl Strandberga za dres a ve vyložené šanci mu zmařil postup do šestnáctky. Andrejev dostává druhou žlutou kartu a musí předčasně do sprch.
    76. Červená karta po 2. žluté
     
    77
    Natcho si vzal míč opět pro sebe ve vyložené příležitosti. Z volného přímého kopu hledal volné místo na zadní tyči, ale jen proletěl kolem branky.
     
    78
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Igor Koronov, přichází Maxim Batov.
     
    79
    Hosté ještě ale nic nevzdávají. I v deseti se nyní vydali do útoku. Malych centroval před Akinfejeva, ale balon se stočil mimo hrací pole.
     
    80
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají pojistku k dnešnímu vítězství. Po centru z pravé strany se ještě domácí do zakončení nedostali. Po odraženém míči na pětadvacet metrů ale skvěle vypálil střídající SERGEJ IGNAŠEVIĆ a přidává druhou branku svého týmu.
    80. Sergej IGNAŠEVIČ - 2:0
     
    82
    Hosté mají ještě deset minut, aby se zápasech ještě něco udělali. V oslabení to ale bude pro Orenburg velmi složité.
     
    83
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Pontus Wernbloom, přichází Kirill Nababkin.
     
    84
    I přes početní nevýhodu se hosté tlačí do útoku. Domácí nechali iniciativu na kopačkách soupeře. Nyní toho mohl využít Něchajčik, ale ve vápně se ke střele nedostal.
     
    85
    Opět byl velmi aktivní v útoku Ignašević. Jeho počínání u brankové lajny však posoudil sudí jako nedovolené a hosté mohou rozehrát.
     
    86
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Pavel Něchajčik, přichází Yacouba Bamba.
     
    87
    Před Akinfejevem bylo ještě horko. Domácí brankář nedosáhl an centr z levého kraje. Míč tak propadl k Batovovi, ale ten se do opuštěné branky netrefil. Alexej Berezuckij mu situaci výrazně ztížil zákrokem.
     
    88
    Strandberg byl faulován ve středovém kruhu a domácí tak mohou pokračovat v kombinaci po rozehrávce z klidové pozice.
     
    89
    Ve středu pole byl osamocený Nababkin, ale jeho přihrávka na pravou stranu nebyla přesná. Přesto domácí udrželi míč na svých kopačkách. Do vápna se však již Ignašević nedostal.
     
    90
    Střídající Bamba se položil skluzem pod soupeře, ale míč nezískal. Golovin skvěle přečetl úmysl soupeře a rychle přihrál míč spoluhráči.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    V poslední nastavené minutě ještě přišla střela z nepřipravené pozice od Milanova. Jeho dloubáček zpoza vápna končí jen mimo tři tyče a Alexandr Gutor mohl být nyní v klidu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    CSKA Moskva získává z dnešního zápasu všechny tři body, když porazilo na vlastním stadionu Orenburg 2:0.

    První polovina zápasu přinesla jen jedinou branku, kterou poslal Bibras Natcho Moskvany do vedení. Z pokutového kopu si zkušeně počkal na pohyb brankáře a umístil míč na opačnou stranu. Ve druhé polovině se dlouho hrál velmi vyrovnaný fotbal. Zlom přišel po druhé žluté kartě pro hostujícího kapitána Dmitrije Andrejeva, který zatáhl za dres Ignaševiće a musel předčasně z trávníku. Následně Ignašević přidal druhou branku svého týmu po dělovce z pětadvaceti metrů.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5.
    Střely mimo: 3:4.
    Rohy: 4:1.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 16:19.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:23:10)

    Vít Schück

    Branky: 26. Natcho (pen.), 80. Ignaševič

    Karty:   54. Z. Tošić (CSK), 69. Ignaševič (CSK) – 20. Poměrko (ORE), 60. Andrejev (ORE)   76. Andrejev (ORE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:19.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ščennikov – Natcho, Golovin – Z. Tošić (66. Ignaševič), Wernbloom (83. Nababkin), G. Milanov – Čalov (74. C. Strandberg).
    Náhradníci: Čepčugov – Ignaševič, L. Traoré, Dzagojev, Ionov, Nababkin, C. Strandberg, Gordjušenko.

    FK Orenburg: Gutor – Malych, Oyewole, Andrejev (C), Polujachtov – Afonin – Koronov (78. Batov), Poměrko, Vorobjev, Jefremov (58. Děľkin) – Něchajčik (86. Bamba).
    Náhradníci: Ruděnko, Abakumov – Žunić, Bamba, Šogenov, Sanaja, Brejev, Kacalapov, Batov, Děľkin.

    Rozhodčí: Jegorov – Suchoverchov, Stipidi (vš. Rusko)
    bahis siteleri