NY Rangers – Carolina 3:2 (kon.) | Columbus – Tampa 5:1 (kon.) | Philadelphia – Boston 3:2 (2:1 po s.n.)
Ottawa – Buffalo 4:5 (kon.) | Detroit – Dallas 3:1 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 3:2 (kon.)
Chicago – Florida 2:1 (2:0 po s.n.) | Colorado – Nashville 3:5 (kon.) | Edmonton – Toronto 2:4 (kon.)
Vancouver – Minnesota 5:4 (kon.) | Anaheim – Montreal 2:1 (kon.) | San Jose – Arizona 2:1 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 30.11.2016, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Josh Anderson do chodu utkání promluvil výrazně.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. S konstatováním toho, že v Nationwide Areně utkání sledovalo 10 366 diváků, se s Vámi loučím. Dobrou noc! (03:59:21)
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 11:24
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:27
    Andrej Šustr (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:08
     
    Tři hvězdy

    1. Josh Anderson (CBJ) 1+2
    2. Scott Hartnell (CBJ) 1+1
    3. William Karlsson (CBJ) 1+0
     
    Je dobojováno, Columbus dnes podal další velmi povedený výkon před vlastními fanoušky, Tampu nakonec rozstřílel poměrem 5:1!

    Dá se říci, že celé utkání se odehrávalo v jasné režii Modrokabátníku, kteří se do vedení dostali už v šesté minutě, kdy se prosadil William Karlsson. Ve druhém dějství svěřenci Johna Tortorelly své tempo ještě zvýšily, ve čtyřiadvacáté minutě jim dvoubrankový náskok navýšil Alexander Wennberg. Vzápětí mohlo být sníženo, Garrisonova trefa ale pro Palátovo postavení v brankovišti nemohla být uznána.

    Ještě před koncem prostřední periody se stihl prosadit Josh Anderson, na začátku té poslední čtvrtý gól Columbusu přidal Scott Hartnell. To ale ještě nebylo vše, necelých osm minut před koncem na propastných 5:0 po šťastně zakončené sóloakci zvyšoval Sam Gagner. Dnes výborně chytající Sergej Bobrovskij o čisté konto přišel až 170 vteřin před závěrečnou sirénou, kdy jej prostřelil Valtteri Filppula. Na vítězství Modrokabátníků to ale nic nezměnilo, díky dnešnímu dvoubodovému zisku se celek z Ohia v tabulce Východní konference dostal právě před svého dnešního soupeře.

    Střely na branku: 38:27.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Brian Boyle našel nehlídaného Paquetta, který si puk ještě stačil přehodit na forhend, jeho štiplavý pokus však Sergej Bobrovskij stačil vytěsnit díky dobrému reflexivnímu zásahu pravým ramenem.
     
    58:32
    Brayden Point si puk narazil o mantinel, poté si s ním vybruslil až na hranici levého kruhu a vypálil, mířidla měl ale pořádně vychýlena.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají už jen poslední dvě minuty.
    57:10 Valtteri FILPPULA - 5:1
     
    57:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    Čtvrtého čistého konta v této sezoně se dnes Sergej Bobrovskij nedočká, necelé tři minuty před závěrečnou sirénou se totiž hosté konečně prosazují! Jednalo se o poměrně nenápadnou situaci, po odrazu od jednoho z hráčů Columbusu se puku ujal VALTTERI FILPPULA, který nejprve naznačil střelu a poté si jej potáhl do prostoru levého kruhu, odkud zacílil přesně! Asistence: Brayden Point, Andrej Šustr.
     
    56:23
    Andrej Šustr neodhadl dráhu padajícího puku ideálně, nabídl tak šanci pro Gagnera, který naznačil střelu, poté ale ještě nahrával před poloprázdnou brankou stojícímu Sedlákovi, ten ale na klouzající kotouč těsně nedosáhl.
     
    55:54
    Hedmanovo nahození bylo ztečovanéno vedle, puk se však od zadního mantinelu odrazil do předbrankového prostoru, kde se o dorážku snažili Drouin s Naměstnikovem, ani jeden ale Bobrovského nepřekonal.
     
    55:26
    Naopak domácí už se nikam neženou, vzhledem k jejich více než komfortnímu náskoku se jedná o naprosto pochopitelnou záležitost.
     
    54:59
    Hostům nelze upřít snaha, o vstřelen alespoň té jedné branky opravdu stojí, rozhodně nic nebalí. Dvakrát za krátký časový úsek to nyní od modré čáry zkoušel Witkowski, v prvním případě ale mířil vedle, v tom druhém trefil Foligna.
     
    54:34
    To platí i po individuálním průniku Jonathana Drouina. Hostující šikula se přes Savarda s Murraym proháčkoval až k zakončení, jeho rána sice nebyla vůbec marná, Bobrovskij je ale dnes fantastický.
     
    54:11
    Brian Boyle si narazil s Filppulou, poté zkusil své štěstí z velmi ostrého úhlu, Sergej Bobrovskij se ale k bližší tyčce nalepil, co to šlo a stále tak hájí čisté konto.
     
    53:48
    Diváci v Nationwide Areně už se radovali ze vstřelení šesté branky svého celku, jednalo se však o předčasné jásání! Po Folignově pasu totiž Brandon Saad trefil pouze břevno, sudí po konzultaci s kolegou u videa došli k tomu, že puk celým objemem nepřekročil brankovou čáru.
     
    53:13
    Nikita Kučerov si svým typickým způsobem vybruslil od pravého mantinelu a z hranice kruhu orazítkoval tyč Bobrovského svatyně!

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 6. W. Karlsson (J. Anderson, R. Murray), 24. Wennberg (S. Jones), 36. J. Anderson (Hartnell, Nutivaara), 42. Hartnell (D. Savard, J. Anderson), 53. Gagner – 58. Filppula (Point, Šustr)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Hartnell, W. Karlsson, J. Anderson – Hännikäinen, Sedlák, Gagner.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman (A), Šustr, Nestěrov, Coburn, Garrison, Koekkoek, Witkowski – Palát (A), T. Johnson, Kučerov – Point, Filppula, Drouin – Killorn, Naměstnikov, J.T. Brown – Paquette, Boyle (A).

    Rozhodčí: Leggo, Peel – Mach, Galloway

    Diváci: 10 366
    thejrc.org