NY Rangers – Carolina 3:2 (kon.) | Columbus – Tampa 5:1 (kon.) | Philadelphia – Boston 3:2 (2:1 po s.n.)
Ottawa – Buffalo 4:5 (kon.) | Detroit – Dallas 3:1 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 3:2 (kon.)
Chicago – Florida 2:1 (2:0 po s.n.) | Colorado – Nashville 3:5 (kon.) | Edmonton – Toronto 2:4 (kon.)
Vancouver – Minnesota 5:4 (kon.) | Anaheim – Montreal 2:1 (kon.) | San Jose – Arizona 2:1 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 30.11.2016, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:10 Valtteri FILPPULA - 5:1
     
    57:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    Čtvrtého čistého konta v této sezoně se dnes Sergej Bobrovskij nedočká, necelé tři minuty před závěrečnou sirénou se totiž hosté konečně prosazují! Jednalo se o poměrně nenápadnou situaci, po odrazu od jednoho z hráčů Columbusu se puku ujal VALTTERI FILPPULA, který nejprve naznačil střelu a poté si jej potáhl do prostoru levého kruhu, odkud zacílil přesně! Asistence: Brayden Point, Andrej Šustr.
     
    53:48
    Diváci v Nationwide Areně už se radovali ze vstřelení šesté branky svého celku, jednalo se však o předčasné jásání! Po Folignově pasu totiž Brandon Saad trefil pouze břevno, sudí po konzultaci s kolegou u videa došli k tomu, že puk celým objemem nepřekročil brankovou čáru.
     
    53:13
    Nikita Kučerov si svým typickým způsobem vybruslil od pravého mantinelu a z hranice kruhu orazítkoval tyč Bobrovského svatyně!
    52:38 Sam GAGNER - 5:0
     
    52:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Columbus trápícím se Bleskům zasazuje pátý úder, tohle už je debakl! Hostům se dnes už poněkolikáté nepodařilo dostat před střední pásmo, puku se na to konto ujal SAM GAGNER, který obkroužil branku, zpoza níž kotouč jen tak nahodil na Vasilevského. Ten neměl dostatečně pokrytý prostor u bližší tyče a nešťastným způsobem si jej srazil do sítě! Bez asistence.
     
    48:52
    Pátý gól Columbusu nebyl ale vůbec daleko! Opět u toho byla aktivní třetí formace domácích, Hartnell našel na pravém kruhu číhajícího Karlssona, jehož štiplavý pokus na vzdálenější tyč stačil Vasilevskij mimo vytěsnit až na poslední chvíli!
    41:57 Scott HARTNELL - 4:0
     
    41:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vzápětí se ale domácí znovu prosazují, s nadějemi Tampy na jakýkoliv bodový zisk už to vypadá opravdu bledě! Nutno poznamenat, že se jednalo o parádní akci v podání Blue Jackets – Anderson našel mezi kruhy si najíždějícího Savarda, který celou kombinaci ještě vylepšil pasem pro SCOTTA HARTNELLA, na jehož velmi šikovnou a přesnou teč Vasilevskij nedokázal zareagovat! Asistence: David Savard, Josh Anderson.
     
    40:18
    Další velká šance v podání Tampy! Hedmanovo nahození domácí hodně podcenili, od zadního mantinelu se puk odrazil k před brankou úplně zapomenutému Kučerovovi, ten ale v tutové šanci minul!
     
    37:47
    První gól Tampy nebyl vůbec daleko! Obrana Blue Jackets si vybrala slabší moment, sám na Sergeje Bobrovského se totiž řítil Killorn, který se nakonec rozhodl pro blafák do forhendu, puk se mu ale v momentu střely postavil na hranu čepele a zamířil nad branku!
    36:00 Josh ANDERSON - 3:0
     
    36:00
    Columbus právě vstřelil branku!
    Parádní ofenzivní představení v podání domácího celku pokračuje, Columbus vede už o tři branky! Sudí signalizovali faul jednoho z hostujících hráčů, Blue Jackets tedy hráli v šesti a početní převahu na ledě bez zaváhání využili. Nutivaarovu šanci ještě Vasilevskij stačil eliminovat, poté ale Hartnell zpoza branky oslovil ideálně postaveného JOSHE ANDERSONA, který z první prostřelil marně se bezmocného ruského gólmana! Asistence: Scott Hartnell, Markus Nutivaara.
     
    30:32
    Obrovská šance hostí! Po Witkowského krkolomné rozehrávce puk doputoval až k Pointovi, který se po přejezdu útočné modré šikovně zbavil Savarda a vypálil. Bobrovskij puk vyrazil jen před sebe, následně jej navíc ztratil z dohledu, žádná z dorážek v podání Blesků však kontaktním gólem neskončila!
     
    25:32
    Puk je v domácí brance, radost Blesků je však zbytečná! Tyler Johnson se rozhlédl kolem sebe a šikovnou nabídkou na teč oslovil Garrisona, který kotouč z první usměrnil mezi tři tyče. Gól ale neplatí, důvodem je Palátovo postavení v brankovišti. Sudí si ještě celou situaci kvůli požádání Jona Coopera zkontrolují u videa.
    23:40 Alexander WENNBERG - 2:0
     
    23:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic znovu prosazují a dostávají se tak už do dvoubrankového vedení! Nahození obránce Werenskiho vyrazil Vasilevskij do rohu kluziště, po Kučerovově nepřesné přihrávce se puk poté dostal k na modré čáře stojícímu Jonesovi, který ještě nahrával ALEXANDERU WENNBERGOVI, po jehož ráně kotouč mezi betony ruského brankáře proklouzal až do sítě! Asistence: Seth Jones.
     
    15:34
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Valtteri Filppula – 2 min., podražení).
     
    12:19
    Boone Jenner se ihned po svém naskočení z trestné lavice dostal do ke kotouči, navíc se společně s Dubinskym hnal do přečíslení dvou proti jednomu. Vzal to na sebe, po jeho štiplavé ráně ale puk zamířil těsně vedle levé tyče domácí svatyně!
     
    10:10
    V nadcházejících okamžicích už by Bobrovskij měl být střelecky ohrožen, hosté si totiž po Jennerově faulu, který si odsedí dvě minuty za podražení, zahrají první přesilovou hru tohoto duelu.
    05:30 William KARLSSON - 1:0
     
    05:30
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už to ale domácím vyšlo, Columbus je za svou aktivitu odměněn a zcela zaslouženě se ujímá vedení v tomto utkání! Tampa znovu zaváhala při rozehrávce, jejich kombinaci vystihl Anderson, který po přejezdu do útočného pásma kotouč přenechal WILLIAMU KARLSSONOVI, na jehož povedenou ránu ke vzdálenější tyči neměl Vasilevskij šanci dosáhnout! Asistence: Josh Anderson, Ryan Murray.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 6. W. Karlsson (J. Anderson, R. Murray), 24. Wennberg (S. Jones), 36. J. Anderson (Hartnell, Nutivaara), 42. Hartnell (D. Savard, J. Anderson), 53. Gagner – 58. Filppula (Point, Šustr)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Hartnell, W. Karlsson, J. Anderson – Hännikäinen, Sedlák, Gagner.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman (A), Šustr, Nestěrov, Coburn, Garrison, Koekkoek, Witkowski – Palát (A), T. Johnson, Kučerov – Point, Filppula, Drouin – Killorn, Naměstnikov, J.T. Brown – Paquette, Boyle (A).

    Rozhodčí: Leggo, Peel – Mach, Galloway

    Diváci: 10 366
    bahis siteleri