Jaroslavl – Jekatěrinburg 5:3 (kon.) | Minsk – Ufa 2:3 (0:1 po s.n.) | Dynamo Moskva – Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.)
Viťaz – Barys 4:2 (kon.) | Riga – Magnitogorsk 4:3 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Novokuzněck 4:5 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Slovan Bratislava
4:5 (1:2, 1:1, 2:1 - 0:0)
Metallurg Novokuzněck
Pátek 02.12.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jevgenij SOLOVJOV - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Novokuzněck.
    Autorem vítězné branky je JEVGENIJ SOLOVJOV.
    54:07 Michal HLINKA - 4:4
     
    54:07
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr třetí části. Domácí byli po nečekané brance na 3:4 psychicky zřejmě dost na dně, jenomže mladá trojice Slovanu vrátila svůj tým do zápasu. Vopelka nahodil puk před bránu, ten se odrazil na úroveň brankové čáry k Sádeckému, jenž nádhernou zpětnou přihrávkou vyšachoval Karejeva i obranu hostí, a MICHAL HLINKA měl do odkryté klece jednoduchou práci. Asistence: Boris Sádecký, Lukáš Vopelka.
    53:44 Alexej RAZUMOV - 3:4
     
    53:44
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Slovan! Domácí měli enormní tlak při přesilové hře, nakonec ovšem inkasují! Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, které zakončil brankou ALEXEJ RAZUMOV. Útočník Novokuzněcku poslal puk mezi vyrážečkou a tělem Brusta pod víko. Asistence: Nikita Ljamkin.
    42:58 Kyle CHIPCHURA - 3:3
     
    42:58
    Slovan právě vstřelil branku!
    Domácí podruhé v zápase vyrovnávají stav utkání! Jeglič potáhl kotouč z pravého kruhu na levý, odkud vypálil bekhendem. Karejevovi propadl puk mezi vyrážečkou a tělem do brankoviště, kde pohotově doklepl poskakující kotouč do brány KYLE CHIPCHURA. Asistence: Žiga Jeglič.
    31:56 Fjodor POLIŠČUK - 2:3
     
    31:56
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Metallurg se vrací do vedení posléze! Defenzíva Slovanu opět předvedla den otevřených dveří. Arbuzov našel před bránou volného FJODORA POLIŠČUKA, který měl spoustu času i prostoru na to položit si Brusta a následně zakončil k tyči. Asistence: Vladislav Arbuzov, Denis Vicharev.
    25:19 Tomáš KUNDRÁTEK - 2:2
     
    25:19
    Slovan právě vstřelil branku!
    Domácí si během přesilovky vytvořili masivní tlak, z něhož se nakonec dokázali prosadit a srovnávají! Cheechoo nabil do vyložené šance Smoleňákovi, který sice trefil jen tyčku, následně se ale k dorážce dostal TOMÁŠ KUNDRÁTEK, jenž tak oslavil návrat na led po zranění brankou. Asistence: Radek Smoleňák.
    11:13 Nikita JAZKOV - 1:2
     
    11:13
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Jsou to však hosté, kteří se dostávají do vedení, a obracejí tak skóre. Po střele od modré čáry Kundrátek poslal puk bekhendem pouze na hokejku NIKITY JAZKOVA, který se tváří v tvář Brustovi nemýlil. Hrubka českého zadáka. Asistence: Vladislav Arbuzov, Fjodor Poliščuk.
    09:14 Ignat ZEMČENKO - 1:1
     
    09:14
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    K trestnému střílení se rozjel IGNAT ZEMČENKO, který svou šanci chladnokrevně proměnil.
    05:01 Andrej MESZÁROŠ - 1:0
     
    05:01
    Slovan právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! ANDREJ MESZÁROŠ na modré čáře zachytil nedůrazné vyhození jednoho z bránících hráčů Novokuzněcku. Napřáhl a svou nekompromisní dělovkou mířenou pod víko nedal Karejevovi mnoho šancí na zásah. Bez asistence.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 6. Meszároš, 26. Kundrátek (Smoleňák), 43. Chipchura (Jeglič), 55. M. Hlinka (Sádecký, Vopelka) – 10. Zemčenko (TS), 12. Jazkov (Arbuzov, Poliščuk), 32. Poliščuk (Arbuzov, Vicharev), 54. Razumov (Ljamkin), rozh. náj. Solovjov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kirill Semjonov (NOV)
    0:0   Žiga Jeglič (SBA)
    2. série:
    0:0   Ivan Jemec (NOV)
    0:0   Boris Sádecký (SBA)
    3. série:
    0:1   Jevgenij Solovjov (NOV)
    0:1   Jonathan Cheechoo (SBA)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – F. Novák, Meszároš, Plastino, Švarný, Ďaloga, Kundrátek – Cheechoo, Taffe, Smoleňák – Jeglič, Chipchura, Lušňák – Musatov, Kopecký, M. Hlinka – Vopelka, Šiška, Sádecký.
    Metallurg Novokuzněck: Karejev (Podjapolskij) – Ljamkin, Skutar, Kuklev, Fatkullin, Vasilčenko, Arbuzov, Titov – Michajlov, Komaristyj, Solovjov – Zemčenko, Taratuchin, Jemec – K. Semjonov, Poliščuk, Jazkov – Vicharev, Razumov, A. Michejev.

    Rozhodčí: Sergejev, Ščenjov – Golovjov, Šichanov

    Diváci: 7360
    bahis siteleri