Manchester City – Chelsea 1:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 3:0 (kon.) | Stoke – Burnley 2:0 (kon.)
Sunderland – Leicester 2:1 (kon.) | Tottenham – Swansea 5:0 (kon.) | West Brom – Watford 3:1 (kon.)
West Ham – Arsenal 1:5 (kon.)
konec
West Ham United
1:5 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 03.12.2016, 18:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Sobotní program Barclays Premier League uzavře londýnské derby, v němž West Ham United přivítá na svém hřišti Arsenal, proti kterému by se měl v základní sestavě po dlouhém zranění objevit Andy Carroll.
     
    West Ham United

    West Ham United prohrál dva z posledních čtyř zápasů a od sestupového pásma ho před nejdůležitějším a náročným období sezóny, během něhož týmy hrají během týdne tři zápasy, dělí jeden jediný bod. Hammers se ovšem ve správný čas vrací do sestavy uzdravený útočník Andy Carroll, který během letošní sezóny Barclays Premier League odehrál pouze jeden zápas a od srpna chyběl kvůli vážnému zranění kolena. Návrat bývalého útočníka Liverpoolu je o to důležitější, že přichází v době, kdy si Diafra Sakho kvůli zranění nezahraje do konce roku a Simone Zazovi se během hostování z Juventusu letos zatím příliš nedaří.
     
    Arsenal FC

    Nebyl by to Arsenal, kdyby během náročné sezóny nepřišel o několik důležitých hráčů. Španělský záložník Santi Cazorla je mimo hru minimálně na tři měsíce kvůli operaci kotníku, zatímco Mathieu Debuchy bude chybět šest týdnů kvůli zranění kolenní šlachy. Gunners během listopadu v Barclays Premier League nepoznali chuť porážky, ze tří zápasů ovšem vyhráli pouze jednou. Svěřenci Arséna Wengera nebudou do londýnského derby proti West Hamu vstupovat v ideálním rozpoložení poté, co uprostřed týdne ve čtvrtfinále Ligového poháru nestačili na Southampton, kterému doma na Emirates Stadium podlehli 2:0.
    Hráči Arsenalu vyráží na Olympijském stadionu na rozcvičení.

     
    Vzájemné zápasy

    09.04.16 West Ham – Arsenal 3:3
    09.08.15 Arsenal – West Ham 0:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    West Ham United: Randolph – Collins, Reid, Ogbonna – E. Fernandes, Noble (C), Obiang, Masuaku – Lanzini, Payet – A. Fletcher.
    Náhradníci: Adrián – Arbeloa, Nordtveit, Feghouli, Zaza, A. Ayew, Carroll.

    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Xhaka – Walcott, Özil, Oxlade-Chamberlain – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Holding, Iwobi, Ramsey, Elneny, Lucas.

    Rozhodčí: Craig Pawson. Asistenti: Harry Lennard, Ian Hussin. Čtvrtý rozhodčí: Lee Mason.
    Flashback: Fantastický výkon Andyho Carrolla, který se dnes vrací do sestavy West Hamu a proti Gunners vstřelil hattrick!

     
    Hráči obou týmů jsou připraveni a na Olympijském stadionu v Londýně stejně jako na ostatních stadionech probíhá minuta ticha na uctění památky zesnulých fotbalistů brazilského klubu Chapecoense.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Craig Pawson dal právě pokyn k zahájení londýnského derby, jehož výkop obstarali domácí fotbalisté West Hamu United.
     
    2
    Poslední vzájemný zápas mezi West Hamem a Arsenalem nabídl velice nádherný duel, po kterém se oba týmy rozešly smírně po remíze 3:3.
     
    3
    Do sestavy West Hamu se dnes vrátil útočník Andy Carroll, který je připraven na lavičce a uvidíme, zda do dnešního londýnského derby proti Arsenalu nastoupí.
     
    4
    West Ham United založil první útok dlouhou kolmou přihrávkou, která byla příliš prudká a český brankář s příhodným jménem Petr Čech mohl v klidu rozehrát.
     
    5
    Arsenal dnes zřejmě bude chtít zakládat většinu akcích po křídlech, protože na krajích záložní řady budou operovat rychlonozí hráči Theo Walcott a Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    6
    James Collins utrpěl v úvodu utkání nepříjemné zranění, kvůli němuž zůstal klečet na hrací ploše a musel být ošetřován. Trenér West Hamu využil prodlevě ve hře, aby podal u postranní čáry taktické pokyny kapitánovi Markovi Noblovi.
     
    7
    Alex Oxlade-Chamberlain si nabíhal do šestnáctky na narážečku od Alexise Sáncheze, jenže se k ní zásluhou trojice pozorných obránců West Hamu United nedostal.
     
    7
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází James Collins, přichází Álvaro Arbeloa.
     
    8
    Nacho Monreal si naběhl na levém křídle na nádhernou kolmou přihrávku za obranu a poté zatáhl míč do šestnáctky, kde ho vracel pod sebe, před bránou ale našel pouze hráče West Hamu.
     
    9
    James Collins musel kvůli zranění předčasně opustit hrací plochu, na kterou místo něj vyběhl bývalý hráč Liverpoolu Álvaro Arbeloa.
     
    10
    Alex Oxlade-Chamberlain chtěl vysunout šajtlí rozeběhnutého Mesuta Özila, jeho kolmá přihrávka ale byla příliš dlouhá a skončila u brankáře Darrena Randolpha.
     
    11
    Edimilson Fernandes šel do souboje s jedním z hráčů Arsenalu hodně neobratně a u postranní čáry ho udeřil do obličeje. Nacho Montreal byl zřejmě hráčem, který zůstal na chvíli ležet na hrací ploše, rychle se z ní ale zvedl.
     
    12
    Fotbalisté West Hamu poslali do šestnáctky krásný dlouhý pas, po kterém se jeden z domácích hráčů málem řítil do velké šance, Laurent Koscielny ale míč hlavou odvrátil do bezpečí.
     
    13
    Granit Xhaka nádhernou dlouhou kolmou přihrávkou našel na levé straně šestnáctky rozeběhnutého Nacha Monreala, který z ostrého úhlu skvěle vracel míč pod sebe, Alexis Sánchez se ale na vzdálenější pravé tyči zásluhou jednoho z obránců West Hamu do zakončení nedostal.
     
    14
    A znovu Nacho Monreal, který přihrávkou z levé strany šestnáctky hledal před bránou Alexise Sáncheze. Druhý jmenovaný hráč už se chystal zakončovat do prázdné brány, jeden z obránců West Hamu ale míč skvělou tyčí usměrnil mimo jeho dosah.
     
    15
    Arsenal je v úvodu zápasu mnohem aktivnější, o čemž dokonale vypovídá statistika držení míče: 28%-72%.
     
    16
    Dimitri Payet se pokusil přenést hru doprava, jenže jeden z jeho spoluhráčů měl k jeho přihrávce příliš daleko a Arsenal se zadarmo dostal k autovému vhazování.
     
    17
    Shkodran Mustafi po rohovém kopu Arsenalu hlavičkoval těsně vedle vzdálenější levé tyče, kde se po míči marně natahoval Laurent Koscielny, kterého dělily centimetry od vstřelení gólu!
    17. Laurentovi Koscielnymu scházel krok ke vstřelení gólu.
     
    18
    Manuel Lanzini dostal do běhu krásnou přihrávku od Dimitriho Payeta a na levé straně šestnáctky dokázal udržet míč proti dvěma protihráčům, vzápětí přišla střela z úhlu, kterou skvělý Petr Čech vyrazil na rohový kop!
    18. Petr Čech skvěle zasáhl proti střele Manuela Lanziniho.
     
    19
    Hammers v rychlém sledu rozehráli dva rohové kopy, ani po jednom z nich se ale do zakončení nedostali a Arsenal se definitivně ubránil.
     
    20
    Arsenal sice během úvodních minut utkání držel míč častěji na svých kopačkách, West Ham United ale před pár okamžiky mohl z ojedinělého útoku udeřit.
     
    21
    Alexis Sánchez využil volného prostoru na levé straně hřiště, jeho následný přízemní centr ale našel uprostřed šestnáctky pouze jednoho z obránců West Hamu United, který míč odkopl do bezpečí a navíc založil rychlý protiútok.
     
    22
    West Ham United po rychlém protiútoku na pravé straně hřiště vybojoval autové vhazování a Dimitri Payet se hnal za míčem, jenže k němu měl dále a příjemně přišlápl nohu Laurentovi Koscielnymu, který se míč snažil ve skluzu odvrátit do bezpečí.
     
    23
    Alexis Sánchez si na pravé straně hřiště nabíhal za obranu, jenže se v momentně přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    24
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Alexis Sáchez si na pravé straně šestnáctky krásně hodil míč kolem jednoho z hráčů West Hamu do běhu a poté před bránou našel po rychle sehraném protiútoku MESUTA ÖZILA, který poslal míč bez problému přízemní střelou do prázdné brány. Asistence: Alexis Sánchez.
    24. Mesut ÖZIL - 0:1
     
    25
    Arsenal byl v úvodu zápasu aktivnější a po několika náznacích šancí se mu zaslouženě podařilo skórovat.
     
    27
    Mark Noble si na levé straně šestnáctky naběhl na krásnou přihrávku a poté posílal na vzdálenější pravou tyč přetažený centr, který byl hodně vysoký a zároveň také nepřesný.
     
    28
    Ashley Fletcher odcentroval z pravého křídla a do šestnáctky posílal dobrý centr, jenže před bránou nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by ho usměrnil mezi tři tyče.
     
    29
    Manuel Lanzini a Dimitri Payet dobře kombinují ve středu hřiště a jsou zatím hnacím motorem útočných snažení West Hamu, který na domácím stadionu prohrává s Arsenalem 0:1.
     
    30
    Francis Coquelin zakopl míč a hlavní rozhodčí mu okamžitě ukázal za nesportovní chování žlutou kartu.
     
    31
    Alexis Sánchez se dostal na hranici šestnáctky k přízemní střele, která zamířila pouze doprostřed brány a Darren Randolph si připsal snadný zákrok, navzdory tomu, že byla prudká.
     
    32
    Ashley Fletcher posílal do šestnáctky další centr, který tentokrát ze vzduchu v pohodě stáhl připravený Petr Čech.
     
    33
    Na Olympijském stadionu v Londýně zatím sledujeme ofenzivně laděný zápas, během něhož oba brankáři museli jednou zasahovat.
     
    34
    Arsenal se sice nedokázal na levém křídle dostat k centru do šestnáctky, Nacho Monreal ale mohl vhazovat a hosté pokračují v obléhání brány domácího West Hamu United.
     
    35
    Alexis Sánchez se po nádherné přihrávce za obranu řítil do samostatného úniku a píchl si míč kolem vybíhajícího Darrena Randolpha, jenže k němu měl vzápětí příliš daleko a ve snaze získat ho zpět se provinil proti pravidlům.
    35. Alexis Sánchez si v obrovské šanci míč příliš předkopl.
     
    36
    Alexis Sánchez je v dnešním utkání hodně vidět, zatím se mu ale skórovat do sítě West Hamu United nepodařilo. Arsenal vede v londýnském derby nad Hammers stále 1:0.
     
    37
    West Ham United skvěle ucpal prostor v blízkosti pokutového území a neumožnil Arsenalu před mocný obranný val proniknout do šestnáctky. Dobrá práce domácího týmu.
     
    38
    Nacho Monreal na levé straně útočné polovinu Arsenalu obstaral další autové vhazování, svěřenci Arséna Wengera se ale vzápětí k ničemu nedostali a West Ham se ubránil.
     
    39
    Dimitri Payet posílal do šestnáctky prudký přízemní pas, který po odskoku od trávy v pohodě ukryl v náruči pozorný Petr Čech.
     
    40
    Možná chtěl Dimitri Payet při předchozí situaci pálit, míč každopádně za zády bezchybného Petra Čecha, který dnes předvedl jeden skvělý zákrok, neskončil.
     
    41
    Do konce poločasu zbývá odehrát pět minut. Arsenal dominuje držení míče a po brance Mesuta Özila zaslouženě vede na Olympijském stadionu nad West Hamem United 1:0.
     
    42
    Alexis Sánchez převzal míč na levé straně šestnáctky v ostrém úhlu od Nacha Monreala a poté si ho naváděl do středu šestnáctky, osobně jsem očekával střelu, nakonec ale přišla přihrávka, kterou obranná řada West Hamu zpacifikovala.
     
    43
    Dimitri Payet se s tím nepáral a ze střední vzdálenosti práskl do míče. Střela záložníka West Hamu ale byla hodně nepřesná a z dálky zamířila vysoko nad.
     
    44
    Dimitri Payet rozehrál standardní situaci a na vzdálenější levé straně šestnáctky se pokoušela dvojice jeho spoluhráčů dostat do zakončení, Shkodran Mustafi ale skvěle zasáhl a hlavou míč odvrátil za postranní čáru.
     
    45
    Ashley Fletcher poslal do šestnáctky z pravé strany hřiště nádherný centr, Pedro Obiang ale hlavičkoval v záklonu vysoko nad bránu, kterou hájí na straně Arsenalu Petr Čech.
     
    45+1
    Gabriel nepříjemně dopadl po hlavičkovém souboji uvnitř pokutového území Arsenalu na hrací plochu a nyní je za bránou Petra Čecha ošetřován.
     
    45+2
    Nad rámec prvního poločasu byly nastavena 3 minuty.
     
    45+3
    West Ham v závěru prvního poločasu rozehrál svůj třetí rohový kop v zápase, následný centr Dimitriho Payeta z levé strany hřiště byl ale na přední tyči odvrácen. Arsenal vzápětí mohl vyrazit do rychlého protiútoku, ten ovšem krátce za půlící čárou ztroskotal.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Arsenal byl od úvodních minut aktivnější a vytvořil si několik náznaků šancí, po kterých mohl na opačné straně udeřit Manuel Lanzini, jeho střelu z úhlu ale skvělým zákrokem zneškodnil Petr Čech. Hammers svou jedinou šanci nevyužili a na opačné straně přišel trest. Alexis Sánchez po rychlém protiútoku předložil míč Mesutovi Özilovi, který přečíslení dva na nikoho zakončil střelou do prázdné brány. Skóre po prvním poločase. West Ham United 0 Arsenal FC 1.
    Skvělý Mesut Özil dnes vyrovnal počet gólů z loňské sezóny.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:36.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Arsenal právě obstaral výkop druhého poločasu, do kterého zásluhou Mesuta Özila vstupuje s jednobrankovým vedením poté, co v prvním poločase po všech směrech dominoval.
     
    47
    Oba týmy nastoupily do druhého poločase ve stejném složení, v jakém zápas zahájily, a ani jeden z manažerů nesáhl ke střídání. Andy Carroll stále čeká na první vystoupení po návratu a je připraven na lavičce.
     
    48
    Angelo Ogbonna se s tím před vlastním pokutovým územím nepáral a raději než udělat chybu, odkopl míč razantním odkopem za postranní čáru. Arsenal mohl vhazovat.
     
    49
    Mesut Özil rozehrál na pravé straně hřiště v blízkosti pokutového území standardní situaci a nádherným centrem našel uprostřed šestnáctky nabíhajícího Thea Walcotta, který hlavičkoval těsně nad!
    49. Walcott hlavičkoval po Özilově centru jen těsně nad.
     
    50
    Arsenal si krátce po přestávce vytvořil další slibnou brankovou příležitost a příliš mnoho nechybělo k tomu, aby jeho fotbalisté podruhé v zápase udeřili.
     
    51
    Arthur Masuaku se snažil prosadit podél levé postranní čáry, jenže Alex Oxlade-Chamberlain ho ke své bráně nepustil a po přidržení protihráče mu byl odpískán faul.
     
    52
    Dimitri Payet posílal do šestnáctky pěkný přízemní centr, po kterém se natahoval jeden z jeho spoluhráčů, ve skluzu ho ale nezasáhl a míč skončil v náruči Petra Čecha.
     
    53
    Theo Walcott na opačné straně hřiště mohl udeřit po rychlém protiútoku, jenže se ocitl v obležení dvou protihráčů a jeho přízemní střela pod tlakem zamířila daleko vedle levé tyče.
     
    54
    Andy Carroll na sebe na střídačce oblékl oranžový rozlišovák a za pár okamžiků se zřejmě vydá rozcvičit. Od publika lze očekávat obrovský potlesk a přivítání.
     
    55
    Manuel Lanzini využil volného prostoru na levé straně šestnáctky a před bránu posílal nebezpečný přízemní centr, který Arsenal dokázal odvrátit. Vzápětí to zpoza šestnáctky zkoušel Ashley Fletcher a jeho střela pravačkou letící metr nad zemí zamířila těsně vedle bližší levé tyče!
     
    56
    Gabriel hlavičkoval ve vzdušném souboji za sebe a nepříjemně se střetl hlavou s Arthurem Masuakem, který skákal za ním a také si ze souboje odnesl bouli na hlavě.
     
    57
    Po přestávce se hra hodně otevřela a míč putuje z jedné strany na druhou. Manuel Lanzini posílal za obranu prudkou kolmou přihrávku, jeden z jeho spoluhráčů na ni ale nedosáhl a míč skončil Petra Čecha, který v klidu rozehrál.
     
    58
    Andy Carroll už se zvedl z lavičky a u postranní čáry se začal společně s jedním ze spoluhráčů rozcvičovat.
     
    59
    Ashley Fletcher podstoupil souboj s Laurentem Koscielnym, po kterém fauloval a viděl žlutou kartu.
     
    60
    Alexis Sánchez napřáhl zpoza šestnáctky k diagonální přízemní střele, která neměla příliš velkou razanci a zamířila vedle vzdálenější levé tyče. Darren Randolph situaci kontroloval.
     
    61
    Andy Carroll se vrátil zpět na lavičku a na hřiště přijde jiný hráč. André Ayew je vysvlečený a za chvíli přijde na hrací plochu. West Ham připravuje první střídání.
     
    62
    Manuel Lanzini neměl na levém křídle komu přihrát, a tak se rozhodl pro zpětnou přihrávku do středu hřiště. Arsenal skvěle vyplňuje volné prostory. Domácí fotbalisté se ale přece jen dostali na pravém křídle k centru, po kterém Ashley Fletcher hlavičkoval do náruče připraveného Petra Čecha.
     
    63
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Edimilson Fernandes, přichází André Ayew.
     
    64
    Na straně West Hamu právě proběhlo avizované střídání. André Ayew vyběhl na trávník Edimilsona Fernandese, který se během dnešního utkání několikrát provinil proti pravidlům.
     
    65
    Střídání chystá také manažer Arséne Wenger. Na hřiště by měl během pár okamžiků vyběhnout Aaron Ramsey.
     
    66
    Alexis Sánchez má zdravotní problémy a kulhá ve středovém kruhu. Mezitím se na pravé straně šestnáctky dostal k přízemní střele Theo Walcott, Angelo Ogbonna ji ale skvělým skluzem dokázal odvrátit na rohový kop.
     
    65
    Rozhodčí se vrátil k faulu Winstona Reida, který viděl na straně West Hamu druhou žlutou kartu.
     
    66
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Theo Walcott, přichází Aaron Ramsey.
     
    67
    Alexis Sánchez zřejmě nakonec bude v pořádku, protože ze hřiště byl stažen Theo Walcott, kterého nahradil Aaron Ramsey.
     
    67
    Laurent Koscielny ztratit stabilitu a fauloval Ashleyho Fletchera. Faul obránce Arsenalu byl odměněn žlutou kartou.
     
    68
    Manuel Lanzini hledal na pravé straně šestnáctky Dimitriho Payeta, jejich kombinaci ale ukončil pozorný Laurent Koscielny, který odkopl míč do bezpečí a založil útočnou akci Arsenalu.
     
    69
    Darren Randolph vytáhl v rychlém sledu dva fantastické zákroky, když nejprve zneškodnil po zpětné přihrávce Nacha Monreala přízemní střelu Aarona Ramseyho a vzápětí i pokus Mesuta Özila!
     
    70
    Brankář West Hamu podržel svůj tým fantastickým dvojitým zákrokem a domácí fotbalisté tak jsou stále ve hře.
     
    71
    Do konce utkání zbývá odehrát 20 minut a utkání opět nabralo obrovské tempo, během něhož se hra přelévá ze strany na stranu. Zatím ovšem bez druhého gólu zápasu.
     
    72
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Shkodran Mustafi našel kolmou přihrávkou ALEXISE SÁNCHEZA, který se nádherně obtočil kolem svého strážce a po proniku do šestnáctky napřáhl z pravé strany pokutového území ke krásné diagonální přízemní střele, kterou zamířil ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Shkodran Mustafi.
    72. Alexis SÁNCHEZ - 0:2
     
    73
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Mark Noble, přichází Andy Carroll.
     
    74
    André Ayew napřáhl zpoza šestnáctky k pěkné táhlé střele, která těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány! Nechybělo mnoho a West Ham United se mohl rychle vrátit do hry.
     
    75
    Andy Carroll sedmnáct minut před koncem zápasu přišel na hrací plochu a v Barclays Premier League nastoupil od srpna ke svému prvnímu zápasu, celkově v letošní sezóně druhému.
     
    76
    Mesut Özil vypálil zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela byla sražena na rohový kop.
     
    77
    Rozehrávky rohového kopu se ujal sám Mesut Özil, jeho následný centr ale žádného z jeho spoluhráčů v pokutovém území nenašel a West Ham míč odvrátil do bezpečí.
     
    78
    Alexis Sánchez se pokusil mezi dvěma protihráči proniknout do šestnáctky, jenže proti dvojnásobné přesile neuspěl a West Ham vyrazil do rychlého protiútoku, ze kterého nakonec nic nebylo.
     
    79
    André Ayew předvedl na levé straně šestnáctky dvě nádherné zasekávačky a mezi dvěma hráči Arsenalu napřáhl k prudké přízemní střele, která byla zablokována.
     
    80
    Arsenal právě vstřelil branku!
    ALEXIS SÁNCHEZ se dostal na hranici šestnáctky k odraženému míči a nádhernou pohotovou střelou ho z otočky poslal ke vzdálenější levé tyči.
    80. Alexis SÁNCHEZ - 0:3
     
    81
    Arsenal vede nad West Hamem United už 3:0 a má vývoj utkání pevně ve svých rukou.
     
    82
    Shkodran Mustafi sestřelil v blízkosti šestnáctky André Aywa a West Ham má k dispozici velmi nebezpečný volný přímý kop.
     
    83
    West Ham právě vstřelil branku!
    Dimitri Payet nádhernou střelou z volného přímého kopu orazítkoval spojnici tyče a břevna a ANDY CARROLL hlavou míč dorazil do brány.
     
    84
    Arsenal právě vstřelil branku!
    ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné technické střele, která se ze vzduchu snesla přesně ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Mesut Özil.
    84. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 1:4
     
    86
    Arsenal právě vstřelil branku!
    ALEXIS SÁNCHEZ si naběhl za obranu na nádhernou kolmou přihrávku Alexe Oxlada-Chamberlaina a po krásné přešlapovačce uprostřed šestnáctky parádním lobem přehodil vybíhajícího Darrena Randolpha. Alexis Sánchez zkompletoval hattrick a Arsenal vede 5:1! Asistence: Alex Oxlade-Chamberlain.
    86. Alexis SÁNCHEZ - 1:5
     
    87
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Mohamed Elneny.
     
    88
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Iwobi.
     
    89
    Alexis Sánchez mohl přidat čtvrtý gól v dnešním zápase, jeho přízemní střelu z levé strany šestnáctky ale Darren Randolph skvělým zákrokem vyrazil!
     
    90
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Laurent Koscielny utrpěl tržnou ránu na hlavě a kvůli ošetření krvavého zranění byla hra přerušena.
     
    90+2
    Aaron Ramsey dostal na značku pokutového kopu z levé strany šestnáctky přihrávku od Alexise Sáncheze a už se chystal zakončovat, Darren Randolph ale skvěle vyběhl ze své brány a jeho střelu vyrazil!
     
    90+3
    Álvaro Arbeloa v závěru utkání ještě viděl žlutou kartu, a to je zřejmě to poslední, co se v dnešním zápase stane.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Alexis Sánchez se stal ústřední postavou londýnského derby, když proti West Hamu na Olympijském stadionu vstřelil hattrick a pomohl Arsenalu ke druhému místu Barclays Premier League. Do sestavy West Hamu se vrátil po třech měsících Andy Carroll, který nastoupil na hřiště po přestávce jako náhradník a svůj návrat oslavil čestným gólem. Konečný výsledek. West Ham United 1 Arsenal 5. (20:39:21)

    Tomáš Reiner

    Branky: 83. Carroll – 24. Özil (Alexis Sánchez), 72. Alexis Sánchez (Mustafi), 80. Alexis Sánchez, 84. Oxlade-Chamberlain (Özil), 86. Alexis Sánchez (Oxlade-Chamberlain)

    Karty:   59. A. Fletcher (WHU), 65. Reid (WHU), 90+3. Arbeloa (WHU) – 30. Coquelin (ARS), 67. Koscielny (ARS), 82. Mustafi (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:11.
    West Ham United: Randolph – Collins (7. Arbeloa), Reid, Ogbonna – E. Fernandes (63. A. Ayew), Noble (C) (73. Carroll), Obiang, Masuaku – Lanzini, Payet – A. Fletcher.
    Náhradníci: Adrián – Arbeloa, Nordtveit, Feghouli, Zaza, A. Ayew, Carroll.

    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Coquelin (87. Elneny), Xhaka – Walcott (66. Ramsey), Özil (88. Iwobi), Oxlade-Chamberlain – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Holding, Iwobi, Ramsey, Elneny, Lucas.

    Rozhodčí: Craig Pawson. Asistenti: Harry Lennard, Ian Hussin. Čtvrtý rozhodčí: Lee Mason

    Diváci: 56980
    bahis siteleri