Chabarovsk – Petrohrad 1:2 (kon.) | Vladivostok – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Kunlun – Čerepovec 2:0 (kon.)
Toljatti – N.Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Kazaň – Spartak Moskva 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Soči 5:1 (kon.)
HC Slovan – Omsk 3:5 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Spartak Moskva
Sobota 03.12.2016, 15:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a jeho asi zaslouženým vítězem nakonec je domácí Ak Bars Kazaň! Ta měla většinu poslední třetiny svůj dvoubrankový náskok pod plnou kontrolou, mohla přidat další branky, ale poté vykřesal Spartaku naději ojedinělým únikem Leščenko, který snížil na 3:2. To ale bylo od jeho týmu všechno, nakonec tedy všechny body zůstaly doma v TatNeft Areně.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek víkendu. (17:15:09)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Jedna z posledních střel skončila na zadním mantinelu a vypadá to, že domácí ekipa už se dokáže ubránit!
     
    59:25
    Je to tak, Bespalov je na hráčské lavici a Moskva hraje v šesti lidech.
     
    59:09
    Je tu poslední minuta třetí třetiny a zatím jsme neviděli žádnou šanci hostů na srovnání, dá se čekat, že to zkusí Spartak v šesti.
     
    58:04
    Kazaň ale závěr duelu zvládá zcela zkušeně, takže sledujeme hodně tvrdou bitvu o puk ve střední třetině, kde ovšem mají doposud navrch domácí.
    56:28 Vjačeslav LEŠČENKO - 3:2
     
    56:28
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak jako blesk z čistého nebe snad z první šance po půl hodině hosté snižují! VJAČESLAV LEŠČENKO se odvážně rozhodl natlačit se před brankáře Galimova, nakonec se před ním ocitl zcela sám a byť byl pod tlakem od dojíždějících beků, dokázal puk propasírovat za roztaženého gólmana! Asistence: Alexej Kirillov.
     
    56:18
    A po delší době musel na zem opět Bespalov, který čelil tvrdé ráně Elliota od modré čáry, nakonec si ale poradil a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    55:04
    Moskvané se snaží dostat do alespoň nějakého tlaku, ale moc se jim to nedaří, sledujeme tak opravdu hluchou pasáž hry, která se táhne už tak přes deset minut.
     
    53:34
    Teď nás trochu probudil střelou z levého kruhu domácí Glinkin, který pořádně prověřil Bespalova, ten byl ale na zemi včas a puk vyrazil!
     
    52:47
    I teď si celky jenom dvakrát vyměnily puk, kousek s ním popojely, ale nic nevymyslely – sledujeme tak hodně nudnou pasáž hry, kdy se skoro nic neděje.
     
    51:51
    Spartak hraje jakoby bez zaujetí, hra se tak poklidně odvíjí v jeho obranném pásmu a Bars v pohodě drží své vedení, které znační, že bychom už neměli být svědky dramatu.
     
    50:43
    Teď už se dopředu dostává právě i domácí tým, ten se ale do zakončení nehrne, protože sám moc dobře ví, že vedení má pohodlné a není tak důvod.
     
    49:35
    Tak početní "výhoda" pro hosty je dávno za námi a jak už je naznačeno, výhoda to vážně nebyla, protože Kazaň se v pohodě ubránila.
     
    47:51
    Zatím se ale hostům početní výhoda vůbec nedaří, nemohou se dostat k žádnému pořádnému zakončení.
     
    46:53
    Hosté mají šanci dostat se na dostřel, protože budou hrát přesilovku – na dvě minuty si jde sednout Roman Abrosinov, který odsedí trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    46:17
    Nakonec ale Nikoncev musí do kabiny a je jasné, že dnes si už nezahraje, pozitivní ovšem je, že odbelhal po svých. Snad to nebude nic vážného.
     
    45:29
    Hodně ošklivě teď po čistém souboji narazil nohama napřed do mantinelu hostující Nikoncev, hra je ihned přerušena, ale vypadá to, že by hostující útočník mohl být v pořádku.
     
    44:51
    I nadále jsou sice o něco lepší hosté, ale k ničemu jim to není, protože přes obranu Barsu se nejsou schopni dostat k pořádné střele.
     
    43:34
    Hra zatím není v této třetině moc záživná a stále jsme neviděli nějakou pořádnou šanci na té či oné straně, to pochopitelně daleko více vyhovuje Kazani, která se dopředu opravdu nežene.
     
    41:43
    Spartak se ale snaží zvrátit nepřízeň osudu a nastěhoval se do třetiny domácích, kteří se ale celkem v pohodě brání a nějaké ostřelování brány Galimova zatím nedopustili.
     
    40:47
    Zatím v této třetině drží puk o něco více domácí celek, který se spíše soustředí na kontrolu hry a na první šanci tak stále čekáme.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá perioda je tak minulostí a hru v ní pod plnou kontrolu dostali hokejisté domácí Kazaně. Ti dokonali obrat díky střele Elliota, který těsně dostal puk za čáru, vedení pak navíc ještě navýšil tvrdou ranou od modré Zacharčuk. I poté jsme viděli několik šancí hlavně před bránou Spartaku, ale skóre už se neměnilo. Vzmátoří se ještě hosté a dostanou se zpět do zápasu?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Přesilovka už je u konce a moskevský celek se během ní do žádné šance nedostal – navíc po jejím konci ujížděl ze strany sám na Bespalova Popov, ovšem hostující gólman byl na zemi rychle a puk vyrazil!
     
    38:56
    Hokej se trochu přitvrdil, ale platí, že Spartak zatím z této početní výhody nevytěžil zhola nic, protože se snad ještě nedostal k zakončení.
     
    37:47
    Domácí ale půjdou do oslabení, protože byl vyloučen Roman Abrosinov za podražení. Spartak tak bude mít dobrou šanci na snížení.
     
    36:55
    Sledujeme opravdu vyrovnanou pasáž hry, ve které ovšem na nějakou šanci čekáme marně, takže to asi více vyhovuje Kazani.
     
    35:39
    Teď se po delší době dostal domácí celek pod tlak, ale několik nahození od modré dokázal Galimov sebrat a svůj tým tak opět podržel.
     
    34:18
    Moskva zatím nemá vůbec žádnou šanci na to, aby se dostala zpět do zápasu, musí se hodně zlepšit, pokud chce momentálně dominantnímu Barsu dnes ještě zatopit.
     
    33:23
    Další akce Kazaně také vypadala nadějně, ovšem finální pas Azevedovi nevyšel a puk tak ukořistila obrana Moskvy.
     
    32:35
    A i nadále jsou to právě domácí, kteří se tlačí daleko více dopředu, takže sledujeme celkem jednoznačný průběh druhé periody.
    31:15 Stěpan ZACHARČUK - 3:1
     
    31:15
    Kazaň vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a domácí ten tlak vážně využili – jdou tak do vedení o dvě branky. STĚPAN ZACHARČUK za to vzal od modré čáry, odkud vyslal neskutečnou pumelici přesně k tyči a byť byl Bespalov na zemi rychle, zareagovat už nestačil! Asistence: Arťjom Lukojanov.
     
    29:32
    Spartak se zatím marně snaží dostat zpět do hry, protože ve druhé třetině zatím vůbec nic nevymyslel a Kazaň má hru plně pod kontrolou.
     
    28:11
    Z ničeho nic se ale dostali do šance domácí, po stahovačce do středu kluziště se dostal ke střele zápěstím Svitov, ovšem Bespalov byl na místě a jeho pokus kryl!
     
    26:52
    Sledujeme opravdu velké množství chyb na obou stranách, je tedy celkem těžké se dostat dopředu, když si ani jeden z týmů nedá dva pasy za sebou.
     
    25:43
    Zápas opět trochu upadl, protože Kazaň už se tolik netlačí dopředu s vidinou vedení v zádech, hosté jsou pak v útlumu, protože je vidět, že mají problémy sami se sebou.
     
    24:49
    Na druhé straně to pohotově zkoušel hodně aktivní Lukáš Radil, ani český útočník ale neuspěl, protože jeho pokus byl včas zablokován.
     
    24:08
    Naopak další šanci měl domácí Bars, ovšem střelu z úhlu v podání Azeveda včas vyrazil připravený Bespalov.
     
    23:29
    Spartak se snaží nějaký způsobem reagovat, ale nedaří se mu a sledujeme tak trápení při přechodu přes střední pásmo.
    22:34 Fjodor MALYCHIN
     
    22:34
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak ten velký tlak nakonec ale vážně graduje až v branku! Po nahození na branku se po zákroku Bespalova nejlépe zorientoval FJODOR MALYCHIN, který dokázal se štěstím propasírovat puk za čáru – bylo do diskutabilní, kotouč skotačil po čáře, ale po přezkoumání videorozhodčím sudí usoudili, že se za ni vážně nakonec dostal! Asistence: Anton Glinkin a Stefan Elliot.
     
    22:05
    Tak toto byla tutová šance domácích hokejistů, na zadní tyči se do střely z první opřel Glinkin, jeho pokus ovšem zázračně vytáhl nad Bespalov!
     
    21:29
    Uvidíme první vyloučení v této třetině a do oslabení půjdou dnes podruhé hosté – na dvě minuty si půjde sednout Vadim Berdnikov za sekání.
     
    20:46
    I úvod druhé třetiny je vyrovnaný, sledujeme boj obou celků o převahu nad středním pásmem, zakončení jsme ovšem ještě neviděli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina tak je za námi a diváci na stadionu v Kazani viděli po jedné brance na každé straně – nejprve už po 49 vteřinách ujel hostující Radil a únik zkušeně zakončil, ovšem poté se Kazaň zvedla a po pohledné akci zakončil přesilovku domácích brankou Popov. Poté hra trochu upadla a ke konci třetiny se šance vytratily, tak doufejme, že v dalším průběhu zápasu týmy naváží spíše na prvních deset minut, než těch druhých!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Na konci periody je to Spartak, který více drží puk a snaží se něco vymyslet, ale nahození Šmeljova přesné nebylo a skončilo za brankou.
     
    18:55
    Třetina postupem času výrazně upadá a na nadějný úvod týmy nenavázaly, sledujeme spíše podprůměrný hokej.
     
    17:49
    Kazaň se už zase více dostává do hry, ale nezmohla se na nic víc, než slabé nahození na Galimova, který celou akci přečetl a puk v pohodě zachytil.
     
    16:24
    A stále sledujeme marnou snahu domácích nějakou delší dobu držet puk ve své moci, Spartak má hru pod kontrolou, sám se ale k zakončení v podstatě nedostává.
     
    15:05
    Moskevský celek hru zklidňuje a praktikuje hodně zdlouhavou rozehrávku od obránců, puk tak sice drží hosté, nebezpeční ale skoro nejsou.
     
    13:39
    Spartak se sice nastěhoval do pásma soupeře, ale k žádné střele to zatím nevedlo, protože podpora útoku byla mizivá a útočili sotva tři hráči.
     
    12:29
    Tempo hry trochu opadlo, protože oba týmy si asi uvědomily, že bez obrany se vyhrát nedá a sledujeme tak převážně boj o puk kdesi ve středním pásmu.
     
    10:56
    Do výtečné šance se dostal z ničeho nic domácí Lukojanov, který dostal nabito na zadní tyči, ovšem svoji střelu do odkryté kasy poslal pouze do boční sítě!
     
    09:39
    Sledujeme celkem pohledný hokej, teď se dostal do útoku domácí celek, jehož kontr táhl Azevedo, ale pálil i za přispění teče pouze do ochranné sítě.
     
    08:58
    Několik dobrých možností jsme viděli na obou stranách, oba gólmani si tak museli připsat zákroky a nakonec puk do lapačky schoval Bespalov.
     
    08:15
    Spartak ale měl další dobrou šanci, na přihrávku Berdnikova si najel Stapleton a debutant v červeno-bílém dresu mířil do boční sítě!
     
    07:09
    Srovnáno je tak velice rychle a Spartak musí opět začít trochu hrát, ta přílišná pasivita se mu nakonec poměrně záhy vymstila.
    06:02 Andrej POPOV - 1:1
     
    06:02
    Kazaň vstřelila branku!
    Opravdu krásná kombinace v podání domácího celku! Po parádní kombinaci dostal puk předložený před poloprázdnou kasu jako na stříbrném podnose ANDREJ POPOV, který se mýlit nemohl a zblízka uklidil puk za zcela bezmocného Bespalova – ten se mohl za pukem jen ohlédnout. Asistence: Anton Glinkin a Fjodor Malychin.
     
    05:13
    Uvidíme první vyloučení v zápase, na dvě minuty si půjde sednout hostující Alexej Kirillov, který se provinil podražením.
     
    05:04
    Těžký zákrok si teď musel připsat gólman hostů Bespalov, který ale byl na zemi rychle a puk zastavil.
     
    04:09
    Domácí celek se zatím nemůže moc dostat do hry, takže sledujeme boj o puk ve středním pásmu, protože po úvodním úspěšném náporu se trochu stáhl i Spartak.
     
    03:15
    Poprvé se k nějaké akci dostala i domácí Kazaň, po odraženém puku se dostal k zakončení Popov, ale trefil pouze připravenou lapačku Bespalova.
     
    01:52
    Zatím sledujeme hodně aktivní výkon Spartaku, který se dostává do hodně šancí a proti další střele Potapova musel na zem velice rychle Galimov!
    00:49 Lukáš RADIL - 0:1
     
    00:49
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak to bylo opravdu hodně rychlé a hosté jdou bleskově do vedení, na svědomí to pak má český hráč! Po rychlém odrazu puku všem ujel LUKÁŠ RADIL a dokázal celý únik zakončit přesnou ranou mimo dosah bezmocného Galimova! Bez asistence.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: S. Galimov (Garipov) – Abrosimov, Jordán, S. Zacharčuk, Elliott, Pajgin, Ohtamaa, Sidorov, Varnakov (A) – Glinkin, An. Popov, M. Gluchov – Azevedo, Svitov (C), Sekáč – Lukojanov (A), Tkačjov, Čibisov – Malychin, Obuchov.

    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy (A), Provolněv, Dyblenko, Kalinin (A), Bondarev, Kirillov – Radil, Glazačev, Stoa – Mirnov, V. Berdnikov, Stapleton – Leščenko, A. Voronin, Šmeljov – Bobrov, Nikoncev, M. Potapov (C).

    Rozhodčí: Konc, Odins – Goljak, Dedjulja.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu z ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Ak Bars Kazaň a Spartaku Moskva!

    Domácí Ak Bars Kazaň letos zažívá ve své Východní konferenci podařený ročník a zatím se nachází na velice dobrém třetím místě – tam má za 39 odehraných zápasů na kontě 76 bodů a pyšní se skóre 105:72 (Kazaň je tedy jedním z pěti celků v celé KHL, který dokázal překročit hranici 100 vstřelených branek). Bars se navíc pyšní parádní formou, za posledních pět duelů totiž dokázal získat 11 bodů – nejprve přišly výhry 1:2 v Novosibirsku a 0:2 v Novokuzněcku, následovala výhra 2:3 po prodloužení v Omsku, poté doma Kazaň smetla Nižnij Novgorod 5:0, naposledy ovšem podlehla taktéž doma Soči v poměru 1:3.

    Hostující Spartak Moskva na tom letos naopak dobře není a má daleko dokonce i k místům, která zaručují play-off. Celek z hlavního města je totiž na desátém místě, kde za 35 zápasů získal 46 bodů a má mírně záporné skóre 78:85 – na osmý Jokerit tak ztrácí všehovšudy propastných 12 bodů! Ani momentální forma Spartaku není nejlepší, z posledních pěti zápasů totiž získal jen šest bodů – nejdříve doma padl jak 1:5 s Magnitogorskem, tak 0:1 se Záhřebem, aby následně 4:2 porazil Slovan Bratislava, na což navázal výhrou 3:4 v Nižněkamsku, ovšem jako poslední přišla prohra 3:1 na ledě Lady.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 7. An. Popov (Glinkin, Malychin), 23. Malychin (Glinkin, Elliott), 32. S. Zacharčuk (Lukojanov) – 1. Radil, 57. Leščenko (Kirillov)


    Ak Bars Kazaň: S. Galimov (Garipov) – Abrosimov, Jordán, S. Zacharčuk, Elliott, Pajgin, Ohtamaa, Sidorov, Varnakov (A) – Glinkin, An. Popov, M. Gluchov – Azevedo, Svitov (C), Sekáč – Lukojanov (A), Tkačjov, Čibisov – Malychin, Obuchov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy (A), Provolněv, Dyblenko, Kalinin (A), Bondarev, Kirillov – Radil, Glazačev, Stoa – Mirnov, V. Berdnikov, Stapleton – Leščenko, A. Voronin, Šmeljov – Bobrov, Nikoncev, M. Potapov (C).

    Rozhodčí: Konc, Odins – Goljak, Dedjulja
    bahis siteleri