Buffalo – Edmonton 4:3 (po pr.) | New Jersey – Vancouver 3:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 4:2 (kon.)
Philadelphia – Florida 3:2 (po pr.) | St. Louis – Montreal 3:2 (po pr.) | Nashville – Colorado 4:3 (kon.)
Winnipeg – Detroit 3:4 (1:2 po s.n.) | Chicago – Arizona 4:0 (kon.) | Dallas – Calgary 1:2 (kon.)
konec
New York Islanders
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
New York Rangers
Středa 07.12.2016, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání

    Jaroslav Halák (NYI) 36 zák., 2 góly, 94,7%
    Marek Hrivík (NYR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 10:07 (03:56:41)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jaroslav Halák (NYI) 36 zák., 2 góly, 94,7%
    2. John Tavares (NYI) 1+0
    3. Scott Mayfield (NYI) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-38; Zablokované střely: 28-6; Vhazování: 47%-53%; Hity: 14-20; Přesilové hry: 1/2-0/6; Trestné minuty: 12-4.
    Jaro Halák byl vyhlášen první hvězdnou newyorského derby!

     
    Scott Mayfield poslal v první třetině Islanders do vedení a krátce před přestávkou na jeho gól po přečkání čtyřminutové přesilové hry Rangers navázal Jason Chimera. Na začátku druhé části snížil Jimmy Vesey, Islanders si ale vzali rychle ztracené vedení zpět zásluhou Andrewa Ladda, jehož gól byl nakonec vítězný. Závěr prostřední části sice patřil Rangers, v jejichž dresu se prosadil Marc Staal, poslední slovo ovšem měli domácí. Výhru NY Islanders necelých devět minut před koncem zápasu zpečetil John Tavares. Obrovskou měrou se na vítězství domácího celku podílel slovenský brankář Jaroslav Halák, který odchytal skvělé utkání a v jednom případě vychytal i svého krajana Marka Hrivíka. Konečný výsledek. New York Islanders 4 New York Rangers 2.
    Islanders ovládli druhé letošní derby a radují se z výhry 4:2!

     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    J. T. Miller z levého kruhu pro vhazování minul bližší levou tyč brány ve dvojnásobné přesilové hře 6 na 3 a to je zřejmě konec dnešního newyorského derby.
     
    59:28
    Travis Hamonic dostal dvě minuty za sekání a po jeho faulu v rohu obranného pásma budou hrát Islanders ve třech proti šesti! Rangers určitě Henrika Lundqvista nepošlou ve dvojnásobné přesilové hře do brány.
     
    59:00
    Do konce newyorského derby zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:56
    Casey Cizikas vyhodil puk z obranného pásma a těsně minul levou tyč prázdné brány Rangers! Zakázané uvolnění se nepíská, protože hosté mají k dispozici přesilovou hru.
     
    58:34
    Hlavní trenér Rangers Alain Vigneault si před přesilovou hrou vyžádal oddechový čas a je to opravdu tak, Henrik Lundqvist zůstane na střídačce a Rangers to zkusí ve hře 6 na 4!
     
    58:34
    Thomas Hickey dostal menší trest za krosček a Rangers ještě mají šanci zdramatizovat závěr derby.
     
    58:24
    Henrik Lundqvist při poskytnuté výhodě opustil bránu a Rangers to zřejmě v přesilové hře zkusí bez brankáře!
     
    57:43
    Derek Stepan v levém kruhu pro vhazování promeškal ideální okamžik pro zakončení a následná rána Ryana McDonagha po jeho zpětné přihrávce byla zablokována.
     
    56:40
    Rangers se potřetí v zápase marně snaží dostat na dostřel a vypadá to vypadá, že dnešní newyorské derby na rozdíl od toho prvního vyzní pro Islanders, kteří vedou tři minuty a dvacet sekund před koncem o dva góly 4:2.
     
    53:15
    Dnešní newyorské derby sleduje 15795 diváků.
    51:13 John TAVARES - 4:2
     
    51:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    JOHN TAVARES nádhernou střelou zápěstím z vrcholu pravého kruhu pro vhazování zamířil v přesilové hře do pravého horního rohu brány a Islanders potřetí v zápase vedou o dvě branky, tentokrát 4:2! Asistence: Josh Bailey a Nick Leddy.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 8. Mayfield (Lee, Hickey), 18. Chimera (B. Nelson), 23. Ladd (Prince), 52. Tavares (Jo. Bailey, Leddy) – 21. Vesey (Rick Nash), 29. M. Staal (J. T. Miller, Kreider)


    New York Islanders: Halák (Bérubé) – Leddy, Hamonic (A), Hickey, Mayfield, de Haan, Seidenberg – B. Nelson, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), R. Strome, Prince – Lee, Cizikas, Clutterbuck – N. Kuljomin, Quine, Chimera.
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – Vesey, K. Hayes, Rick Nash – J. T. Miller, Pirri, Fast – Puempel, Lindberg, Hrivík.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Dave Lewis. Čároví: Tim Nowak, Ryan Daisy

    Diváci: 15795
    ocianews.com