Bordeaux – Nice 3:2 (kon.) | Monaco – Rennes 7:0 (kon.) | Méty – Toulouse 1:1 (11:10 po pen.)
Lyon – Guingamp 2:2 (3:4 po pen.) | Saint-Étienne – Nancy 0:1 (kon.) | PSG – Lille 3:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
3:1 (1:0)
Lille OSC
Středa 14.12.2016, 21:05 • Parc des Princes • Francouzský Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Hezký středeční večer přeji všem fanouškům kvalitní kopané. Dnes je na programu francouzský pohár a my budeme v rámci tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy Paris Saint-Germain a Lille OSC.
     
    Paris Saint-Germain

    Domácí Paris Saint-Germain vyzve svého soupeře z Ligue 1, Lille OSC. Půjde už o osmifinále a fotbalisté z hlavního města Francie budou rozhodně favoritem. V posledním odehraném utkání v lize prohrávali už 0:2 s Nice, nakonec dokázali náskok svého soupeře dohnat a remizovali 2:2. Na své půdě to tak pro ně rozhodně nebylo úspěchem. Dnes si tak budou chtít spravit chuť a pokusí se dvoubodovou ztrátu z ligy odčinit alespoň v pohárovém utkání. Bude znovu úřadovat hvězda Paris Saint-Germain Edinson Cavani, který je domácím střelcem číslo jedna?
     
    Lille OSC

    Hostům z Lille OSC se v lize v poslední době daří. Mají za sebou tři zápasy v řadě bez ztráty bodů a pokusí se svou formu přenést i do osmifinále ligového poháru. Jsou si ovšem vědomi, že proti jednomu z nejlepších týmů Ligue 1 to nebude rozhodně žádná procházka růžovým sadem. Nicméně je to pohár, stát se může cokoli a hosté rozhodně udělají vše pro to, aby se probojovali přes silný celek dále. Jak se jim tedy bude dařit a zda se jim podaří skalp pařížského týmu, nám napoví až samotný průběh utkání, které si tak rozhodně nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Letos se oba celky už utkaly. Bylo to v říjnu v rámci Ligue 1 a Paris Saint-Germain zvítězil na hřišti Lille těsně 1:0. Hosté tak mají domácím co vracet a mají motivaci prohru odčinit.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Trapp – Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Maxwell – Verratti, Krychowiak, Nkunku – Lucas Moura, Jesé – Augustin
    Náhradníci: Aréola, Cavani, Di María, Ikone, Matuidi, Motta, Silva

    Lille OSC: Maignan – Soumaoro, Civelli, Sunzu, Béria – Sankhare, Amadou – Terrier, Benzia, Palmieri – de Préville
    Náhradníci: Arcus, Basa, Bissouma, Enyeama, Éder, Sliti, Vanbaleghem

    Rozhodčí: Lesage – Denis, Chevreux.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    U míče byli od úvodního výkopu hosté, ale záhy o něj přišli. Následně pak se snažili domácí fotbalisté založit útok, ale ani jim se to nepovedlo.
     
    2
    Dlouhý nákop za polovinou hřiště z kopačky Verrattiho znamenal možný únik domácích. Jenže balón zachytila obrana Lille a hosté tak spěchají do útoku.
     
    3
    Paris Saint-Germain založilo dobrou útočnou akci, na jejím konci byl nabíhající Augustin, ale ten dobře míč nezpracoval a rázem tak bylo po slibné akci domácího celku.
     
    4
    Lucas Moura se s balónem dostal před velké vápno a okamžitě bez přípravy vystřelil. Ten ale skončil pouze vysoko nad brankou Lille.
     
    5
    Domácí mají zatím herně navrch, v držení míče jasně dominují a hosté se tak musí převážně bránit. I nyní zasahovala obrana proti úniku Jesého.
     
    6
    Na druhé straně byla k vidění pohledná akce hostů z Lille, jenže Palmieri vše příliš unáhlil a míč tak nakonec skončil pouze v zámezí.
     
    7
    Kimpembe zkazil rozehrávku u středové čáry a toho mohli využít hosté k úniku. Jenže naštěstí pro domácí byl vzadu připravený Meunier, který celou akci zažehnal pozorným obranným zákrokem.
     
    8
    Už ale opět úřadují hráči Paris Saint-Germain, kteří mají míč ve své moci a pokračují v útočném snažení na hostující branku.
     
    9
    Jesé unikal podél levé postranní čáry, ale v patách měl obránce Soumaoroa, který nakonec domácího hráče ubránil. Následovat bude odkop od branky Lille.
     
    11
    A další šance domácích. Jesé opět unikl, tentokráte středem hřiště a pokračoval dále sám na branku hostů. Další obranný zákrok musel vytasit Civelli, jenž míč odkopl do bezpečí.
     
    12
    Aktivita domácích přinesla rohový kop pro pařížský celek. Z této standardní situace ovšem vůbec nezapršelo a hosté se tak v klidu mohou vydat do útoku.
     
    13
    Palmieri poslal míč Benziovi, který z hranice velkého vápna vyslal vzdušnou střelu, ale míč se snesl pouze do náruče Trappa.
     
    14
    Benzia svou střelou neohrozil domácího brankáře, ten si míč převzal do své moci a následně pak provede odkop od svojí vlastní branky.
     
    15
    Slibně se rozvíjející akci domácího celku zmařil další obranný zákrok jednoho z hostujících obránců. Domácí jsou hodně aktivní, ale zatím to nedokázali potvrdit úvodní brankou.
     
    17
    Jesé chtěl vysunout Augustina, ale ten byl v ofsajdové pasti. Akce domácích tak skončila ještě dříve, než začala. U míče jsou znovu hosté z Lille.
     
    19
    Kimpembe čistým skluzem obral o míč svého soupeře a znovu otáčí hru na opačnou stranu. Hosté se budou muset bránit v další akci Paris Saint-Germain.
     
    20
    Nkunku nedovolil hostům projít do pokutového území a s přehledem a hlavně v rámci pravidel sebral míč Civellimu a už s ním spěchá na druhý konec hřiště.
     
    21
    Augustin dostal v pokutovém území přihrávku od svého spoluhráče a skluzem se snažil poslat míč do hostující branky. Jenže na Maignana nakonec nevyzrál. Byla to ovšem dosud největší šance tohoto zápasu.
    21. Šance Augustina, která skončila na pozorném Maignanovi.
     
    23
    Amadou zatáhl míč do velkého vápna, kde ještě přihrál Palmierovi, druhý jmenovaný však nedokázal dobře zpracovat míč a ten skončil v moci domácího brankáře Trappa.
     
    25
    Série nepřesností na obou stranách nyní byla k vidění a až nyní se znovu k míči dostali domácí, kteří už míří do dalšího nebezpečného útoku.
     
    26
    Agilní Augustin byl znovu v pokutovém území připraven převzít přihrávku, tentokráte se jí ale nedočkal. Jesého totiž o balón připravila znovu obrana hostujícího týmu.
     
    27
    Domácí stále nedokážou svou převahu nad hosty zúročit vedoucí brankou. Hráči Lille tak stále s favoritem tohoto utkání drží krok.
     
    29
    Po střele Palmieriho z hranice velkého vápna musel zasahovat Trapp, který ukrývá míč ve své náruči. Následně pak bude odkopávat od své branky.
     
    30
    Nyní se nemohli domácí hráči dostat na polovinu svého soupeře. Hosté pomalu srovnávají hru, když jsou u míče čím dál více.
     
    31
    Meunier poslal šlapákem k zemi Benziu a za to dostává právem žlutou kartu.
     
    32
    Hned na to byl právě Meunier faulován za velkým vápnem a jeho tým tak bude zahrávat volný přímý kop.
     
    33
    Ale Lucas Moura míč kopl přímo do připravené hostující zdi. Lille tak odvrátilo další nebezpečnou situaci před svojí brankou.
     
    34
    Po střele Nkunkua musel vyboxovat míč nad svoji branku Maignan, jenž svůj tým zachránil dalším pozorným a hlavně přesným zákrokem.
    34. Nkunku střílel na branku Lille, ale Maignan vyboxoval míč do bezpečí.
     
    36
    Stejný hráč byl opět nebezpečný před hostující brankou, ale Maignan byl zase na svém místě.
     
    37
    Lucas Moura vyslal efektní centr do pokutového území na Augustina, druhý jmenovaný ale na balón nakonec nedosáhl.
     
    39
    Po delší době byl také k vidění útok na straně hostů, ale Terrier, jenž střílel z hranice velkého vápna, poslal míč pouze vedle domácí branky.
     
    41
    Augustin byl faulován v pokutovém území a sudí nařizuje pokutový kop.
    41. Augustin byl při úniku faulován hostujícím brankářem a byl nařízen pokutový kop.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Maignan (Lille OSC).
     
    42
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází de Préville, přichází Sliti.
     
    43
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil LUCAS MOURA, který poté nekompromisní střelou umístěnou k pravé tyči branky Lille posílá svůj tým do vedení – 1:0.
    43. Lucas MOURA - 1:0
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Nkunku poslal na branku hostů sice střelu z těžkého úhlu, přesto musel Maignan zasahovat. A míč ukryl ve svých rukavicích, následovat tak bude odkop od jeho brány.
     
    45+2
    Na zemi se ocitl jeden z domácích hráčů, který inkasoval nechtěně úder do obličeje při hlavičkovém souboji.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto pohárového utkání je za námi. Domácí měli převahu nad svým soupeřem a jejich aktivita vyústila nařízenou penaltou, kterou bezpečně proměnil Lucas Moura. Domácí tak po prvním poločase vedou zaslouženě 1:0. Druhý poločas začne přibližně ve 22:10.
     
    Střely na branku: 6:1
    Držení míče: 61% – 39%
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jesé vyslal jedovatou střelu z hranice velkého vápna, ale na brankáře hostů si nepřišel. Ten si připsal další zákrok a podržel naděje svého týmu.
     
    47
    A další zákrok si musel připsat Maignan, jenž čelil další nebezpečné střele domácích. Od úvodu druhé půle jsou domácí fotbalisté znovu hodně aktivní.
     
    49
    Nepřesnou střelu z pravé strany vyslal na domácí branku Sliti, ale Trapp neměl sebemenší problém ji ukrýt ve svých rukavicích.
     
    50
    Benzia se dostal do slibné akce, když zatáhl míč podél pravé postranní čáry až do blízkosti domácí branky, tam ovšem zaúřadovala pozorná obrana Paris Saint-Germain a rázem tak bylo po hostující akci.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Terrier (Lille OSC).
     
    52
    Sliti hledal svou přihrávkou Benziu, ale ten se k němu nakonec vůbec nedostal i s přispěním pozorné domácí obrany.
     
    53
    A do třetice Sliti, který je ve druhém poločase zatím hodně aktivní. Nicméně znovu nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, komu by poslal přihrávku.
     
    54
    Domácí zahrávali volný přímý kop, ale z této standardní situace nic nevytěžili. Balón má ve své moci brankář Maignan, jenž ho odkopne daleko od své branky.
     
    55
    Maxwell poslal míč, který směřoval na hlavu nabíhajícího Lucase Moury do pokutového území, ale druhý jmenovaný ho jen těsně minul.
     
    57
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí vedou o dvě branky. LUCAS MOURA dostal do náběhu před hostující branku nadýchaný centr a poté přesnou ránou posílá míč za záda Maignana. Je to jeho druhý střelecký příspěvek v tomto utkání – 2:0.
    57. Lucas MOURA - 2:0
     
    59
    Jesé si nabíhal na podobné místo jako při druhém gólu Lucas Moura, ale nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.
     
    61
    Na druhé straně utekl míč Terrierovi, pro kterého byla přihrávka od Palmieriho příliš dlouhá.
     
    63
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Verratti, přichází Matuidi.
     
    64
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Sunzu, přichází Basa.
     
    65
    Jesé si převzal míč od svého spoluhráče a hned s ním naběhl až do blízkosti Maignana, který ale vytasil další přesný zákrok a tentokráte neinkasoval.
     
    67
    Hosté se snaží o kontaktní branku, domácí ovšem hrají zatím v absolutní pohodě a rozhodně jsou proti. Stále tak drží slibný dvoubrankový náskok.
     
    68
    Krychowiak hledal svým centrem Matuidiho, ale nová akvizice na hřišti míč nezachytila a u něho tak budou znovu hosté.
     
    69
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Další hezká akce domácích končí brankou. JESÉ dostal míč na polovině soupeře, přispěchal s ním do blízkosti Maignana a poté poslal balón nad jeho pravou nohu do hostující sítě – 3:0.
    69. JESÉ - 3:0
     
    71
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Lucas Moura, přichází Ikone.
     
    72
    Terrier z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu na domácí branku, míč ale poslal jen těsně vedle Trappovy branky.
     
    74
    Kimpembe hledal svou přihrávkou spoluhráče Maxwella, ten si míč převzal, jeho následná střela však skončila pouze v moci brankáře Lille.
     
    76
    Domácí pokračují svou převahou a nyní kombinují před velkým vápnem. Ikone poté pálil na Maignana, míč ale skončil jen těsně nad jeho bránou.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Sankhare (Lille OSC).
     
    78
    Nkunku rozehrál volný přímý kop z dobré vzdálenosti, ale jeho střela byla příliš nízká a skončila tak na připravené hostující zdi.
     
    80
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Benzia, přichází Éder.
     
    81
    Palmieri nyní skluzem sebral míč domácím, kteří byli v další slibné šanci.
     
    82
    Domácí fotbalisté se už příliš nikam neženou. V poslední desetiminutovce mají slibný náskok, který začínají spíše bránit. Naopak hostům utíká čas velmi rychle a snaží se o první gól v tomto utkání.
     
    84
    Palmieri centroval míč do pokutového území, kde byl ke střele připraven Sliti, jenže druhý jmenovaný poslal míč pouze vysoko nad domácí branku.
     
    86
    Domácí fanoušci neustále ženou svůj celek do útoku a někteří v hledišti už pomalu slaví vítězství v dnešním utkání. Předbíhat ale zatím rozhodně nebudeme, stát se může cokoli.
     
    87
    Jesé z pravé strany střílel na branku hostů, ale radost z akce mu obranným zákrokem překazil Béria, který zachytil míč a poslal ho do bezpečí.
     
    89
    Lille právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali prvního gólu. Ve skrumáži před domácí brankou si vyskočil MARKO BASA a hlavou pak usměrnil míč do domácí branky – 3:1.
    89. Marko BASA - 3:1
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví druhý poločas o dvě minuty.
     
    90+1
    Sliti vyslal do úniku Benziu, ale jeho následná střela mezi třemi tyčemi neskončila. Ani nyní se hosté kontaktní branky nedočkali.
     
    90+2
    Augustin ještě založil slibnou akci svého celku, ale brankář hostů mu překazil jeho úmysl. Následovat bude odkop od branky Lille.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí fotbalisté vítězí v osmifinále francouzského poháru nad Lille 3:1 a postupují tak dále. Paris Saint-Germain mělo po celý zápas velkou územní převahu a žádné drama nedopustilo.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 4:2.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (23:04:17)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 43. Moura (pen.), 57. Moura, 69. Jesé – 89. Basa

    Karty:   31. Meunier (PSG) – 42. Maignan (LIL), 51. Terrier (LIL), 77. Sankhare (LIL)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 4:2.
    Paris Saint-Germain: Trapp – Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Maxwell – Verratti (62. Matuidi), Krychowiak, Nkunku – Lucas Moura (71. Ikone), Jesé – Augustin
    Náhradníci: Aréola, Cavani, Di María, Ikone, Matuidi, Motta, Silva

    Lille OSC: Maignan – Soumaoro, Civelli, Sunzu (64. Basa), Béria – Sankhare, Amadou – Terrier, Benzia (80. Éder), Palmieri – de Préville (42. Sliti)
    Náhradníci: Arcus, Basa, Bissouma, Enyeama, Éder, Sliti, Vanbaleghem

    Rozhodčí: Lesage – Denis, Chevreux
    bahis siteleri