Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New Jersey Devils
Pátek 16.12.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:39 Patrik BERGLUND - 5:2
     
    58:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A o vítězi dnešního duelu je definitivně rozhodnuto, PATRIK BERGLUND se dostal ke kotouči v obranném pásmu poté, co zblokoval střelu Damona Seversona. Díky tomu tak mířil sám na prázdnou branku a v pohodě do ní dopravil kotouč, 5:2! Bez asistence.
     
    57:03
    Cory Schneider již zůstává na střídačce a Devils to zkouší se šesti hráči v poli!
     
    53:21
    Vladimir Tarasenko – na tohohle hráče je radost pohledět! Domácí hvězda to opět udělala skvěle, přes obránce soupeře se prodrala před Schneiderovo bránu, ale zakončit již ruský forvard nedokázal ideálně. Přesto to byla krásná akce!
    48:50 Nail JAKUPOV - 4:2
     
    48:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí celek odskakuje na rozdíl dvou branek, tohle byla velice smolná branka pro Ďábly! Paul Stastny přenechal v útočném pásmu puk NAILU JAKUPOVOVI, jehož nenápadnou střelu ztečoval obránce Andy Greene tak nešikovně, že z toho byl oblouček, který zapadl za Schneidera. 4:2! Asistence: Paul Stastny.
     
    45:16
    Jon Merrill (NJD) u mantinelu podrazil Vladimira Tarasenka a dostává dvě trestné minuty, přesilovka pro St. Louis.
     
    39:03
    Kevin Shattenkirk (STL) inkasuje dvě minuty za podražení a Devils dostávají šanci vyrovnat v přesilové hře.
     
    35:17
    Poměr sil na ledě se na sedm sekund vyrovná a pak začne přesilová hra Blues. Skvěle to totiž udělal Vladimir Tarasenko, který se prodral před branku. Damon Severson (NJD) se ale provinil držením protihráče a inkasuje dvouminutový trest.
     
    34:25
    Neskutečné šance Kylea Brodziaka! Ten si nejprve krásně obhodil protihráče, posléze přihrál a najel si před bránu, kde zakončoval snad třikrát. Ve všech případech ale narazil na pozorného Coryho Schneidera.
     
    33:23
    Domácí se budou muset poprvé bránit v oslabení, Scottie Upshall (STL) se u mantinelu provinil faulem na Kylea Quinceyho a dostává dvě minuty za hrubost.
    27:45 Alex PIETRANGELO - 3:2
     
    27:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vladimir Tarasenko je prostě neskutečný hráč. Na této brance má ruský forvard lvý podíl, když nádhernou přihrávkou z levého křídla našel před brankou zcela nepokrytého ALEXE PIETRANGELA. Domácí kapitán už jen zasouval do prázdné branky a dovršil mohutný obrat St. Louis! Asistence: Vladimir Tarasenko a Kevin Shattenkirk.
     
    25:51
    Patrik Berglund trefil tyčku! Ihned po buly se domácí útočník dostal ke střele, Schneidera ale zachránila branková konstrukce.
     
    25:44
    Po vhazování střílel Pietrangelo a za bránou New Jersey se okamžitě strhla strkanice, která některé diváky dostala do varu. Vyloučeni za ni jsou Adam Henrique (NJD) a David Perron (STL), oba za sekání.
    22:05 Jori LEHTERÄ - 2:2
     
    22:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno, parádní práce Blues! JORI LEHTERÄ v útočném pásmu předal puk Robbymu Fabbrimu, který vypálil zápěstím z vrcholku levého kruhu přes clonícího obránce Bena Lovejoye. Puk v cestě do brány posléze ještě jemně tečoval právě finský centr mimo dosah Coryho Schneidera, jenž tedy nestihl zareagovat a kapituluje. 2:2! Asistence: Robby Fabbri a Vladimir Tarasenko.
     
    19:14
    A mohlo být srovnáno, neboť v obrovské šanci se objevil Vladimir Tarasenko! Ruský útočník ale nyní po perfektním pasu z levé strany minul odkrytou branku soupeře.
    17:06 Vladimir TARASENKO - 1:2
     
    17:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A to mělo ten správný účinek, jelikož přesilovku Blues dokázali nakonec proměnit! Byl u toho kdo jiný než VLADIMIR TARASENKO, který si na pravém křídle vyjel do o něco lepší pozice a nádhernou střelou zápěstím překvapil Coryho Schneidera. Domácí snižují na rozdíl jediné branky! Asistence: Jaden Schwartz a Brad Hunt.
     
    15:33
    Kevin Shattenkirk to udělal tak šikovně, že vybojoval druhou přesilovku pro Blues. Vernon Fiddler (NJD) byl donucen ho hákovat.
     
    15:18
    Tak tenhle zákrok si Cory Schneider náležitě vychutnal. Robby Fabbri se prokličkoval do mezikruží, nakonec ale zamířil jen do parádně nastavené lapačky gólmana hostujícího mužstva!
     
    13:06
    Devils se dostali do přečíslení tři na dva a Jake Allen měl opět dost práce! Po přihrávce od Taylora Halla střílel John Moore a k dorážce se dostával Kyle Quincey, brankář domácích však svůj tým podržel.
    11:36 Miles WOOD - 0:2
     
    11:36
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey se ve Scottrade Center ujímá dovubrankového vedení! Adam Henrique nejprve nepřesně střílel z levého křídla, kotouč se ale od zadního mantinelu odrazil před branku na MILESE WOODA, který byl rychlejší než Brad Hunt a dočkal se své druhé branky v kariéře v NHL. 2:0 pro Devils! Asistence: Adam Henrique a Kyle Palmieri.
    07:49 Adam HENRIQUE - 0:1
     
    07:49
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak pozor, jsou to Ďáblové, kteří se nakonec ujímají vedení při vlastním oslabení! Travis Zajac šikovnou přihrávkou poslal do brejku ADAMA HENRIQUEA, který se prodral k zakončení navzdory bránícímu Bradu Huntovi a bekhendem zavěsil. Asistence: Travis Zajac.
     
    07:13
    Bluesmany čeká první přesilová hra v dnešním utkání. John Moore (NJD) podrazil za brankou Naila Jakupova a bude dvě minuty pykat.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 18. Tarasenko (Schwartz, Hunt), 23. Lehterä (Fabbri, Tarasenko), 28. Pietrangelo (Tarasenko, Shattenkirk), 49. Jakupov (Stastny), 59. Berglund – 8. Henrique (Zajac), 12. Wood (Henrique, Palmieri)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Edmundson, Pietrangelo (C), Hunt, Shattenkirk, Bouwmeester, Parayko – Schwartz, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Steen, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, Merrill, Lovejoy, J. Moore, Quincey – Hall, Zajac (A), Smith-Pelly – Wood, Henrique (A), Palmieri – Cammalleri, Zacha, Lappin – Gazdic, Fiddler, Kalinin.

    Rozhodčí: Rehman, Sutherland – Racicot, Heyer.

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri