Kanada – Česko 5:0 (kon.)
konec
Kanada
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Česko
Čtvrtek 22.12.2016, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká juniorská reprezentace má za sebou první oficiální přípravné utkání před Mistrovstvím světa v Torontu a Montrealu. Nutno říci, že na Kanadu v této věkové kategorii zkrátka stačí málokdo a dnešní zápas byl toho důkazem. Kanaďané výborně bruslili a už v první třetině si vytvořili pohodlný tříbrankový náskok. Češi nakonec podali sympatický výkon a ve třetí třetině měli nějaké šance. Nicméně domácí si vítězství zkušeně pohlídali.

    Nejlepším českým hráčem zápasu byl vyhlášen útočník čtvrté řady a prospekt Vancouveru Lukáš Jašek. Za Kanadu je to autor dvou branek, který dnes podal opravdu výborný výkon – Anthony Cirelli.

    Čechy čeká ještě jeden duel s Američany, po němž se rozhodně, kdo se probojuje na závěrečnou soupisku Jakuba Petra pro prestižní MS juniorů. Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji dobrou noc! (03:21:16)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    V posledních sekundách základní hrací doby se na ledě ještě trochu přiostřuje. Uvidíme, zda z toho nebude něco většího.
     
    58:50
    Střela Jérémyho Lauzona od modré čáry nebyla zlá, ale Vladařovi nikdo nebránil ve výhledu, a tak neměl problémy ji vyrazit.
     
    57:50
    Kanada zkouší vstřelit šestou branku, ale Češi jsou samozřejmě proti. Teď se jim povedlo po pár horkých chvílích vyhodit.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Vala – 2 min., sekání).
     
    56:23
    Jérémy Lauzon mířil z trestné lavice a dostal přesnou přihrávku za obranu! Ta nechala kanadského beka trestuhodně ujet, Vladař už byl naštěstí pro hosty zodpovědnější a vychytal blafák.
     
    55:31
    Češi mají dnes vůbec první přesilovku, ale nedaří se jim udržet se déle v útočné třetině.
     
    54:15
    Vyloučení v týmu Kanada (Jérémy Lauzon – 2 min., vysoká hůl).
    54:09 Anthony CIRELLI - 5:0
     
    54:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pátá bohužel pro fanoušky České republiky právě teď odbila. Speers doslova ukradl českým hokejistům ve středním pásmu kotouč a poslal ho rovnou za rozhozenou obranu na hůl ANTHONYHO CIRELLIHO. Útočník draftovaný Tampou Bay jel sám na Vladaře, jemuž tentokrát mrštný beton nestačil. Asistence: Blake Speers.
     
    52:58
    Česká republika je v plném počtu.
     
    51:58
    Kanada teď nehraje početní výhodu až tak dobře. Český tým dobře drží puk daleko od branky.
     
    50:58
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Suchý – 2 min.).
    50:58 Třetí výborný Vladařův zákrok v řadě.
     
    50:58
    To už snad ani není možné! Dylan Strome našel u levé tyče připraveného spoluhráče, který pohotově pálil. Proti střele osamoceného Danteho Fabbra ovšem znovu zasáhl hbitý Vladařův beton!
     
    50:55
    Šoustalovi vypršel trest a Češi jsou v pěti.
    49:47 Vladař se tentokrát vytáhl proti Jostovi.
     
    49:47
    Domácí mohli dát v podstatě úplně stejnou branku, jaká padla už v první třetině. Znovu totiž Tyson Jost číhal na pravé straně a pohotově pálil po přesné přihrávce. Tentokrát však pěknou ránu barvoslepého hokejisty Vladař zastavil. Teď český gólman opravdu čaruje!

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 3. Cirelli (Speers, Dubé), 11. Jost (Roy, Bean), 17. Strome (Myers), 31. Gauthier (Jost), 55. Cirelli (Speers)


    Kanada: Ingram (Hart) – Myers, Chabot, Juulsen, Bean, Fabbro, Clague, Lauzon – Stephens, Strome, Dubois – Raddysh, Barzal, Joseph – Gauthier, Roy, Jost – Speers, Cirelli, Dubé – McLeod
    Česko: Vladař (Škarek) – Hronek, Kvasnička, Krenželok, Budík, Hrdinka, Zbořil, Vala, Hájek – Dufek, Šoustal, Anděl – Musil, Kodýtek, Stránský – Suchý, Nečas, Kurovský – Koblížek, Reichel, Jašek
    bahis siteleri