Kanada – Česko 5:0 (kon.)
konec
Kanada
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Česko
Čtvrtek 22.12.2016, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítám vás u sledování online textového přenosu z prvního oficiálního přípravného utkání juniorské reprezentace České republiky! Mladíci v něm změří před mistrovstvím světa síly s domácí Kanadou, která už svěřence Jakuba Petra v neoficiálním přípravném duelu 14. prosince porazila 8:0. Pro odvetu by měli být Češi lépe připraveni, takže sledujte společně s námi atraktivní mač od 1:00!
     
    ČESKÁ REPUBLIKA
    Česká dvacítka rozbila svůj tréninkový tábor v kanadském Blainville, kde se připravuje na mistrovství světa juniorů, jež se bude konat 26. 12. – 6. 1. v Torontu a Montrealu. Jakubu Petrovi vypadl ze sestavy klíčový hráč Dominik Lakatoš, který utrpěl zranění. Vzápětí však přišla naopak dobrá zpráva – česká reprezentace totiž může počítat se službami talentovaného Davida Kašeho, který však ještě do dnešního duelu s Kanadou nezasáhne.

    Česká družina už navštívila také utkání NHL mezi Montrealem a San Jose. Nyní už se ale opět naplno věnuje tréninku a kromě tohoto utkání s javorovými listy ji čeká ještě před Štědrým dnem duel s Američany. Teprve poté bude zveřejněna definitivní soupiska pro prestižní šampionát.

    AKTUÁLNÍ SOUPISKA:

    Brankáři:
    Jakub Škarek (Jihlava), Daniel Vladař (Providence, AHL), Petr Kváča (České Budějovice).

    Obránci:
    Vojtěch Budík (Prince Albert, WHL), Libor Hájek (Saskatoon, WHL), František Hrdinka (Linköping, Švédsko), Filip Hronek (Saginaw, OHL), Petr Kalina (Sparta Praha), Daniel Krenželok (Vítkovice), Ondřej Vála (Kamloops, WHL), Jakub Zbořil (St. John, QMJHL), David Kvasnička (Plzeň).

    Útočníci:
    Lukáš Anděl (Jihlava/Havířov), Jan Dufek (Litvínov), Filip Chlapík (Charlottetown, QMJHL), Lukáš Jašek (Třinec), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Adam Musil (Red Deer, WHL), Martin Nečas (Kometa Brno), Šimon Stránský (Prince Albert, WHL), Filip Suchý (Omaha, USHL), Michael Špaček (Red Deer, WHL), Tomáš Šoustal (Kelowna, WHL), Daniel Kurovský (Vítkovice), Kristian Reichel (Litvínov), Petr Kodýtek (Plzeň), David Kaše (Chomutov).
    David Kaše posílí český národní tým. Proti Kanadě však ještě nenastoupí

     
    KANADA
    Javorové listy patří jako už tradičně k favoritům turnaje. Mají samozřejmě neporovnatelnou hráčskou základnu s většinou ostatních zemí a jména na jejich soupisce budí respekt. Určitě se vyplatí sledovat například Dylana Stromeho, trojku draftu 2015, která měla už letos patři mezi kandidáty na Calderovu trofej v NHL, nakonec však opět zakotvila v juniorce a na domácím MS se představí v roli kapitána. Pár zápasů si letos v NHL připsali i jeho asistenti – útočník Ostrovanů Mathew Barzal a obránce Ottawy Thomas Chabot – oba byli poslání zpět do juniorských týmů.

    Kromě toho, že Kanaďané v neoficiálním přípravném utkání zdolali Čechy 8:0, připsali si hladké vítězství také proti Finům. Soupeři opět nedovolili skórovat a základ vítězství 5:0 výrazně položili už v první části, kdy dali čtyři branky. Taylor Raddysh a Tyson Jost dali po dvou gólech, branku a asistenci si připsal Mathew Barzal. 25 úspěšnými zákroky se blýskl gólman Carter Hart.

    AKTUÁLNÍ SOUPISKA:

    Brankáři:
    Carter Hart (Everett, WHL), Connor Ingram (Kamloops, WHL).

    Obránci:
    Jake Bean (Calgary, WHL), Thomas Chabot (Sanit John, QMJHL), Kale Clague (Brandon, WHL), Dante Fabbro (Boston Univ, HE), Noah Juulsen (Everett, WHL), Jérémy Lauzon, Philippe Myers (oba Rouyn-Noranda, QMJHL).

    Útočníci:
    Mathew Barzal (Seattle, WHL), Anthony Cirelli (Oshawa, OHL), Dillon Dubé (Kelowna, WHL), Pierre-Luc Dubois (Cape Breton, QMJHL), Julien Gauthier (Val- d´Or, QMJHL), Mathieu Joseph (Saint John, QMJHL), Tyson Jost (Univ. North Dakota, WCHA), Michael McLeod (Mississauga, OHL), Taylor Raddysh, Dylan Strome (oba Erie, OHL), Nicolas Roy (Chicoutimi, QMJHL), Blake Speers (Sault Ste. Marie, OHL), Mitchell Stephens (Saginaw, OHL).
     
    První neoficiální přípravné utkání:

    KANADA – ČESKÁ REPUBLIKA 8:0 (3:0, 2:0, 3:0)
    Branky a nahrávky: 2. Gauthier, 11. Raddysh (Joseph, Barzal), 12. Dubé (Stephens, McLeod), 27. Stephens (Joseph), 27. Cirelli (Steel, Senyshyn), 42. Stephens (Dubé), 47. Raddysh (Barzal, Senyshyn), 55. Barzal.
    Brankář Carter Hart vynuloval Finy v prvním přípravném duelu

     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Ingram (Hart) – Myers, Chabot, Juulsen, Bean, Fabbro, Clague, Lauzon – Stephens, Strome, Dubois – Raddysh, Barzal, Joseph – Gauthier, Roy, Jost – Speers, Cirelli, Dubé – McLeod

    Česko: Vladař (Škarek) – Hronek, Kvasnička, Krenželok, Budík, Hrdinka, Zbořil, Vala, Hájek – Dufek, Šoustal, Anděl – Musil, Kodýtek, Stránský – Suchý, Nečas, Kurovský – Koblížek, Reichel, Jašek
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Od počátku utkání se hraje ve třetině Čechů, Kanada si však zatím nepřipsala střelecký pokus.
     
    01:51
    Kanada je stále aktivní, ale Češi se úspěšně brání.
     
    02:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy ukázaly své bruslařské přednosti! ANTHONY CIRELLI chytře přihrál puk o mantinel do jízdu Speersovi, který vjel do útočného pásma a ideálním pasem vrátil puk zakladateli útočné akce. Čeští hráči byli jako na kolotoči. Asistence: Blake Speers a Dillon Dubé.
    02:13 Anthony CIRELLI - 1:0
     
    04:00
    Domácí tým je v obrovském tlaku, další gól teď visel ve vzduchu, ale Vladař nepustil nebezpečný puk za svá záda.
     
    05:15
    Od začátku zápasu se hraje hodně aktivní a bruslivý hokej. Ostatně na to jsme u juniorů zvyklí. Teď se dostali ke střele i svěřenci Jakuba Petra.
     
    06:40
    Na střely je to zatím 4:1, což svědčí o převaze Kanady v úvodních minutách zápasu.
     
    07:51
    Kanaďané byli nyní trochu zbrklí v útočné třetině a český tým jde do útoku.
     
    08:53
    Teď jsme delší dobu neviděli střelecký pokus, obě mužstva chybují v přihrávkách.
     
    10:09
    Filip Hronek, jehož si na posledním draftu vybral Detroit, teď pálil tvrdě od modré čáry. Brankář Ingram ale na střelu dobře viděl a vyrazil ji.
     
    10:50
    První vyloučení na straně českého týmu.
     
    10:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí bleskově využívají přesilovou hru! Roy narýsoval krásnou diagonální přihrávku od modré čáry na pravý kruh, kde číhal nikým nehlídaný TYSON JOST. Prospekt Colorada se nerozpakoval a napálil kotouč na Vladaře, který se neměl šanci přemístit. Asistence: Nicolas Roy a Jake Bean.
    10:59 Tyson JOST - 2:0
     
    12:23
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Hronek – 2 min., podražení).
     
    13:16
    Kanada hraje opět přesilovou hru velmi aktivně a Vladař má v brance hodně práce. Nyní na něj z pravé strany střílel kapitán Dylan Strome, ale gólman České republiky chytil puk do lapačky.
    13:16 Vladař se dokázal rychle přesunout a zasáhnout.
     
    14:23
    Domácí nakonec početní výhodu nevyužili, Hronek už se může vrátit do hry.
     
    15:50
    Český tým také vystrkuje růžky, ale Connor Ingram zatím neměl žádný těžší zákrok.
     
    16:30
    Mathew Barzal se snažil chytrou přihrávkou zpoza branky překvapit českou obranu, ale jeho úmysl obránci přečetli.
     
    16:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nádherná akce Kanady končí třetí brankou do sítě Vladaře. Obránce Myers projel středním pásmem hladce jako nůž máslem, poté v útočné třetině na sebe natáhl českého obránce a předal na křídlo puk na kapitána. DYLAN STROME si vybruslil na pravý kruh, odkud poslal přesně mířenou ránu. Asistence: Philippe Myers.
    16:52 Dylan STROME - 3:0
     
    17:23
    Teď se chvíli hraje ve středím pásmu. Kanada bohužel dnešnímu utkání dominuje od jeho počátku, Češi to budou mít hodně těžké.
     
    18:32
    Kanada měla další šanci, ale čtvrtá branka už z toho nebyla. Česká republika si nemůže dovolit znovu inkasovat...
     
    19:37
    Poslední sekundy se odehrávají v pásmu Kanady, Češi ale nemají puk pod kontrolou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina úvodního přípravného duelu nebyla pro českou reprezentaci vůbec pozitivní. Svěřenci Jakuba Petra inkasovali už ve 3. minutě a následně za záda Daniela Vladaře prošly další dva puky. Češi rozjeté Kanadě vůbec nestačili a Connor Ingram v brance javorových listů neměl skoro žádnou práci. Od druhé třetiny to chce přidat.
    Kanada po první třetině vede 3:0.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Úvodní minuta druhého dějství zatím bez střely. U puku je ale Kanada.
     
    21:22
    Daniel Vladař se zase musí ohánět. Čeští hráči nestačí reagovat na pohyb rychlých Kanaďanů. Nyní se střelecky prezentoval Taylor Raddysh.
     
    22:22
    Radek Koblížek teď dostal ideální přihrávku a byl sám před Ingramem! Ten však dokázal včas sklapnout betony, mezi něž mířil puk z hole českého forvarda.
     
    23:46
    Connor Ingram musel čelit dalšímu střeleckému pokusu. Češi začali být konečně aktivnější.
     
    24:37
    Tlak hostů polevil, ale Kanada také není v tuto chvíli nebezpečná.
     
    25:57
    Oba gólmani mohou být klidní, hra je plná nepřesností, avšak stále se hraje ve vysokém tempu.
     
    26:17
    Hronek a Dubé se pošťuchovali za brankou Vladaře a oba míří na trestnou lavici za hrubost.
     
    27:22
    Většího prostoru na ledě zatím využívá lépe Kanada. Mathew Barzal hezky vystřelil z hranice kruhů a Vladař musel být pozorný.
     
    28:17
    Potrestaní hokejisté jsou zpátky na ledě, pokračuje se klasicky pět na pět.
     
    29:01
    Kanada si udělala z hráčů České republiky stojící sochy. Povedlo se jí vyšachovat čtyři hráče hostů, a poté ještě nebezpečně vystřelit. Vladař situaci zachránil.
     
    29:21
    Vyloučení v týmu České republiky (Libor Hájek – 2 min., podražení).
     
    30:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Inu, Kanada sehrála početní výhodu opět velmi kvalitně a je z toho čtvrtá branky do české sítě. Hosté v oslabení nedokázali vyhodit kotouč, který u mantinelu zachytil JULIEN GAUTHIER. Puk si následně vyměnil s Jostem, který mu jej vrátil ideálně na střelu přímo na vrchol kruhu. Vladařovi stínil obránce Krenželok, takže neměl šanci zasáhnout. Asistence: Tyson Jost.
    30:48 Julien GAUTHIER - 4:0
     
    32:06
    Kanada pokračuje v tlaku a Češi by se měli mít na pozoru před dalším přívalem střel.
     
    33:07
    Lukáš Anděl se řídil sám na Ingrama, ale zvolil střelu, která brankáře Kanady nepřekvapila!
    33:07 Anděl svůj únik bohužel nevyužil.
     
    34:48
    Obránce Jake Bean pálil od modré čáry, ale Vladař tentokrát na puk viděl a vyrazil jej do rohu.
     
    35:58
    Kanada je usazena před brankářem, jehož práva patří Bostonu Bruins. Češi se musí mít na pozoru před hbitými hráči soupeře, kteří střílejí i z překvapivých pozic.
     
    36:40
    Češi teď delší dobu neměli puk pod kontrolou, Kanada se snaží ostřelovat jejich gólmana a vstřelit pátou branku.
     
    37:57
    Stav se nemění, tentokrát už neměl práci ani Vladař. Hraje se ve středním pásmu.
     
    38:50
    Na střely vede Kanada 25:14, což je ještě celkem malá převaha na to, kolik času stráví hráči javorového listu v útočné třetině.
     
    39:48
    Vypadá to, že více se toho ve druhé části nestane. Kanada nemá puk pod kontrolou a Češi si párkrát nepřihráli dobře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dějství číslo dvě nabídlo hodně podobný obraz hry, i když Česká reprezentace ukázala drápy. Velké šance měli zejména Koblížek a Anděl, kteří byli sami před gólmanem Ingramem. Oba zvolili střelu a oba neuspěli. To Kanada ze své převahy tentokrát vytěžila jen jeden gól. Druhou branku javorových listů v přesilovce dal bezmocnému Vladařovi Julien Gauthier.
     
    Střely na branku: 25 – 14
    Vyloučení: 1 – 4
    Využití: 2 – 0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:53
    První minuta nic zajímavého nepřinesla, Češi ale nevypadají odevzdaně a stále makají naplno.
     
    42:05
    Kristian Reichel vjel do ofsajdu, a poté ho ještě u mantinelu ztrestal montrealský prospekt Noah Juulsen.
     
    42:56
    Lukáš Jašek se snažil najít před brankou volného spoluhráče, ale přihrávku zblokovali hráči Kanady.
     
    43:45
    Další útok domácího týmu nebyl úspěšný. Češi zakládají svou útočnou akci.
     
    44:25
    Martin Nečas dobře napadal a vybojoval kotouč. Následně však musel střílet z bekhendu, což Ingramovi nenadělalo moc práce.
     
    45:57
    Javorové listy trochu polevily, Česká reprezentace teď má šanci na to, aby se pokusila ještě se zápasem něco udělat.
     
    46:44
    Kanaďan Joseph si vybruslil do dobré pozice, ale ranou z pravé strany minul branku Vladaře.
     
    48:00
    Zajímavou grafiku nám nyní nabídla kanadská televize. Česko ve třetí třetině vede na střely 2:0!
     
    48:44
    Češi měli i další střelu, ale následně málem inkasovali! Kanada se totiž dostala do protiútoku a jen položený beton už bránil Anthonymu Cirrelimu skórovat. Brilantní zákrok Daniela Vladaře!
    48:44 Vladař betonem podržel své mužstvo.
     
    48:55
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Šoustal – 2 min., hákování).
     
    49:37
    Kanada je pevně usazena v útočné třetině. Dokonce to vypadá, že zazvonila tyčka!
     
    49:47
    Domácí mohli dát v podstatě úplně stejnou branku, jaká padla už v první třetině. Znovu totiž Tyson Jost číhal na pravé straně a pohotově pálil po přesné přihrávce. Tentokrát však pěknou ránu barvoslepého hokejisty Vladař zastavil. Teď český gólman opravdu čaruje!
    49:47 Vladař se tentokrát vytáhl proti Jostovi.
     
    50:55
    Šoustalovi vypršel trest a Češi jsou v pěti.
     
    50:58
    To už snad ani není možné! Dylan Strome našel u levé tyče připraveného spoluhráče, který pohotově pálil. Proti střele osamoceného Danteho Fabbra ovšem znovu zasáhl hbitý Vladařův beton!
    50:58 Třetí výborný Vladařův zákrok v řadě.
     
    50:58
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Suchý – 2 min.).
     
    51:58
    Kanada teď nehraje početní výhodu až tak dobře. Český tým dobře drží puk daleko od branky.
     
    52:58
    Česká republika je v plném počtu.
     
    54:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pátá bohužel pro fanoušky České republiky právě teď odbila. Speers doslova ukradl českým hokejistům ve středním pásmu kotouč a poslal ho rovnou za rozhozenou obranu na hůl ANTHONYHO CIRELLIHO. Útočník draftovaný Tampou Bay jel sám na Vladaře, jemuž tentokrát mrštný beton nestačil. Asistence: Blake Speers.
    54:09 Anthony CIRELLI - 5:0
     
    54:15
    Vyloučení v týmu Kanada (Jérémy Lauzon – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:31
    Češi mají dnes vůbec první přesilovku, ale nedaří se jim udržet se déle v útočné třetině.
     
    56:23
    Jérémy Lauzon mířil z trestné lavice a dostal přesnou přihrávku za obranu! Ta nechala kanadského beka trestuhodně ujet, Vladař už byl naštěstí pro hosty zodpovědnější a vychytal blafák.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Vala – 2 min., sekání).
     
    57:50
    Kanada zkouší vstřelit šestou branku, ale Češi jsou samozřejmě proti. Teď se jim povedlo po pár horkých chvílích vyhodit.
     
    58:50
    Střela Jérémyho Lauzona od modré čáry nebyla zlá, ale Vladařovi nikdo nebránil ve výhledu, a tak neměl problémy ji vyrazit.
     
    59:30
    V posledních sekundách základní hrací doby se na ledě ještě trochu přiostřuje. Uvidíme, zda z toho nebude něco většího.
     
    Konec zápasu.
     
    Česká juniorská reprezentace má za sebou první oficiální přípravné utkání před Mistrovstvím světa v Torontu a Montrealu. Nutno říci, že na Kanadu v této věkové kategorii zkrátka stačí málokdo a dnešní zápas byl toho důkazem. Kanaďané výborně bruslili a už v první třetině si vytvořili pohodlný tříbrankový náskok. Češi nakonec podali sympatický výkon a ve třetí třetině měli nějaké šance. Nicméně domácí si vítězství zkušeně pohlídali.

    Nejlepším českým hráčem zápasu byl vyhlášen útočník čtvrté řady a prospekt Vancouveru Lukáš Jašek. Za Kanadu je to autor dvou branek, který dnes podal opravdu výborný výkon – Anthony Cirelli.

    Čechy čeká ještě jeden duel s Američany, po němž se rozhodně, kdo se probojuje na závěrečnou soupisku Jakuba Petra pro prestižní MS juniorů. Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji dobrou noc! (03:21:16)

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 3. Cirelli (Speers, Dubé), 11. Jost (Roy, Bean), 17. Strome (Myers), 31. Gauthier (Jost), 55. Cirelli (Speers)


    Kanada: Ingram (Hart) – Myers, Chabot, Juulsen, Bean, Fabbro, Clague, Lauzon – Stephens, Strome, Dubois – Raddysh, Barzal, Joseph – Gauthier, Roy, Jost – Speers, Cirelli, Dubé – McLeod
    Česko: Vladař (Škarek) – Hronek, Kvasnička, Krenželok, Budík, Hrdinka, Zbořil, Vala, Hájek – Dufek, Šoustal, Anděl – Musil, Kodýtek, Stránský – Suchý, Nečas, Kurovský – Koblížek, Reichel, Jašek
    bahis siteleri