Nižněkamsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 1:2 (po pr.) | Soči – Viťaz 2:5 (kon.)
Spartak Moskva – Jaroslavl 2:1 (kon.)
konec
HK Soči
2:5 (0:4, 1:0, 1:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Čtvrtek 22.12.2016, 17:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:03:22)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Jeřábek (VIT) 0+2, 0 střel, čas na ledě 24:04
    Roman Horák (VIT) 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:23.
     
    Je dobojováno! O osudu celého utkání rozhodla už první dvacetiminutovka, ve které hostující celek skóroval hned čtyřikrát a vybudoval si výtečný základ pro zbylých čtyřicet minut. V nich už bylo jasně lepší Soči, jež ovládalo hru, ale ve druhé třetině se mohlo radovat jen jedinkrát. Poslední dějství už bylo z obou stran spíše utrápené, domácí se dotáhli na rozdíl dvou branek až dvě minuty před koncem, načež už nic víc vymyslet nestihli a po druhém gólu Afinogenova musí překousnout domácí porážku 2:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    V samotném závěru tu máme ještě jedno vyloučení. Za sekání si na trestné lavici posedí Nikita Vyglazov.
     
    59:39
    Po dvou neúspěšných pokusech se Soči konečně prokombinovalo do útočného pásma. Zacharčuk ale vjel do ofsajdu a tuto akci do střeleckého konce dotáhnout nemohl.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Risk bez brankáře se domácím rychle vymstil. Kotouč se dostal na hokejku MAXIMA AFINOGENOVA a ten jej s přehledem uklidil do opuštěné klece. Bez asistence.
     
    58:05
    Dmitrij Šikin zůstává na střídačce, Soči se pokusí o malý zázrak v šesti hráčích v poli!
     
    57:50
    Soči právě vstřelilo branku!
    Sto třicet sekund před skončením třetí třetiny máme sníženo! Domácí se podruhé prosadili v početní převaze a ještě živí nějakou tu naději na bodový zisk. Padakin s Krikunovem zakombinovali u zadního mantinelu a připravili střeleckou pozici pro RENATA MAMAŠEVA, na jehož povedenou střelu z blízkosti pravého kruhu Säteri nedosáhl. Asistence: Ilja Krikunov, Pavel Padakin.
     
    57:30
    Jakub Jeřábek zůstává ležet u mantinelu, rozhodčí ale nepochopitelně nechávají pokračovat ve hře a Soči tak útočí proti třem!
     
    56:57
    Hráči Soči stále marně hledají pohodu při hře v útočné třetině, puky jim odskakují a Säteri už hodně dlouho nemusel řešit žádnou zapeklitou situaci.
     
    56:38
    Domácí v plném počtu.
     
    56:13
    Asi poslední šance pro domácí tým nastává po dvouminutovém faulu Alexeje Mekejeva. Nějakou dobu se teď bude hrát ve čtyřech proti třem.
     
    55:34
    Útočící hráči Soči si teď dali vepředu několik těžkých přihrávek a nakonec se bez jakéhokoliv ohrožení branky sami dostali do středního pásma.
     
    54:38
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Alexandr Pankov – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HK Soči (Sergej Kuzněcov – 2 min., hrubost).
     
    54:24
    Hosté v posledních minutách hrají velmi jednoduše a zatím se jim to vyplácí. Vepředu jsou bezzubí, vzadu ale naprosto jistí a to jim v závěru třetí třetiny naprosto vyhovuje.
     
    53:44
    Igor Levickij přejel modrou čárou a ihned pálil přes obránce, jehož spoluhráč v brankovišti ale zasahovat nemusel, puk letěl vedle jeho branky.
     
    53:05
    Harri Säteri neriskoval a schoval nastřelený puk pod lapačkou. Necelých sedm minut před koncem třetí periody se tak vhazuje po jeho pravé ruce.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 24. A. Kosticyn (Pepeljajev), 58. Mamašev (Krikunov, Padakin) – 2. Horák (Kopejkin, Jeřábek), 13. Afinogenov, 15. Pankov (Švec-Rogovoj, Abdullin), 20. Kempe (Jeřábek, M. Aaltonen), 59. Afinogenov


    HK Soči: Šikin (S. Bolšakov) – Pepeljajev, Pedan, Mamašev, Glazkov, S. Kuzněcov, Mamkin – A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Petersson, Maxwell, Skačkov – Morozov, O'Dell, Levickij – I. Zacharčuk, Mereskin, Padakin.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri (Saprykin) – Golovkov, A. Semjonov, Katičev, Jeřábek, Kudrjašov, Gimajev, P. Lukin – Makejev, A. Nikulin, Afinogenov – Kopejkin, M. Aaltonen, Kempe – A. Černov, Horák, Vyglazov – Pankov, Švec-Rogovoj, Šitikov – Abdullin.

    Rozhodčí: Beljajev, Bondar – Zacharenkov, Šeljanin
    thejrc.org