Washington – Toronto 6:5 (po pr.) | Carolina – New Jersey 1:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 1:4 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:6 (kon.) | Nashville – Montreal 1:2 (po pr.)
San Jose – Los Angeles 1:2 (po pr.)
konec
Tampa Bay Lightning
4:6 (0:1, 1:3, 3:2)
Winnipeg Jets
Středa 04.01.2017, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 3 střely, čas na ledě 18:09
    Andrej Šustr (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:01 (04:24:36)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 2+1
    2. Nikita Kučerov (TBL) 2+1
    3. Jacob Trouba (WPG)1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 36-34; Zablokované střely: 17-12; Vhazování: 49%-51%; Hity: 33-22; Přesilové hry: 2/7-1/4; Trestné minuty: 10-14.
    Nikolaj Ehlers a Patrik Laine dnes měli velký důvod k radosti.

     
    Nikolaj Ehlers v polovině třetí třetiny vstřelil svůj druhý gól v utkání, který byl nakonec vítězný. Lightning se sice dokázali vrátit v závěru zápasu do hry zásluhou Ondřeje Paláta a dvou branek Nikity Kučerova a jeden jediný gól je dělil od vyrovnání, jenže vítězství Jets v Amalie Areně zpečetil střelou do prázdné brány Patrik Laine. Byli jsme svědky na góly a vyloučení velice bohatého utkání, které nakonec vyznělo pro hráče kanadského týmu. Konečný výsledek: Tampa Bay Lightning 4 Winnipeg Jets 6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Andrej Vasilevskij opět zamířil na střídačku a Nikolaj Ehlers mohl střelou do prázdné brány zkompletovat hattrick, jenže jeho následná střela z levého křídla skončila na tyči!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:37 Patrik LAINE - 4:6
     
    58:37
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    PATRIK LAINE se sice v blízkosti útočné modré čáry ocitl v obležení tří protihráčů, tomu ovšem nezabránilo v tom, aby krásným obloukem poslal puk přes jejich hlavy do prázdné brány. Asistence: Mark Scheifele a Nikolaj Ehlers.
    57:29 Nikita KUČEROV - 4:5
     
    57:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    NIKITA KUČEROV z vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele, která byla tečována a těsně nad ledem mezi betony Connora Hellebuycka zamířila ke vzdálenější pravé tyči. Lightning při hře bez brankáře využili přesilovou hru a v závěru utkání již prohrávají pouze o gól! Asistence: Victor Hedman a Jonathan Drouin.
     
    57:24
    Jonathan Drouin rychle zamíchal s pukem a z pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím, kterou sice Connor Hellebuyck zastavil, vůbec ale nevěděl, kde má puk!
     
    57:01
    Jacob Trouba z obranného pásma vyhodil puk v blízkosti střídaček přes ochranné sklo a za zdržování hry dostal dvě minuty. Lightning si zahrají v šesti proti čtyřem.
     
    56:22
    Andrej Vasilevskij zamířil na střídačku a Lightning to zkouší necelé čtyři minuty před koncem bez brankáře!
     
    56:17
    Braydon Coburn se po kolmé přihrávce svého spoluhráče ocitl v blízkosti pravé tyče v šanci, místo střely ale zvolil bekhendovou přihrávku, která žádného z adresátů nenašla.
     
    55:15
    Anton Strålman se ocitl v pravém kruhu pro vhazování v obrovské šanci, jeho následnou střelu zápěstím letící pár čísel nad ledem ale Connor Hellebuyck vyrazil lapačkou!
     
    54:59
    Dnešní utkání sleduje 19092 diváků.
     
    53:57
    Slater Koekkoek střelou z levého kruhu pro vhazování prověřil pozornost Connora Hellebuycka, jeho následná střela ale byla zbytečná vzhledem k tomu, že na straně Lightning bylo pískáno postavení mimo hru.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 24. Peca (Naměstnikov, Killorn), 44. Palát (T. Johnson, Kučerov), 53. Kučerov (T. Johnson, Hedman), 58. Kučerov (Hedman, Drouin) – 8. Scheifele (Laine, Enström), 25. Ehlers (TS), 26. Trouba (Perreault, Wheeler), 35. Byfuglien (Morrissey, Wheeler), 50. Ehlers (Laine, Trouba), 59. Laine (Scheifele, Ehlers)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gudlevskis) – Hedman, Strålman (A), Garrison, Šustr, Koekkoek, Coburn – Palát (A), T. Johnson, Kučerov – Callahan (A), Filppula, Drouin – Killorn, Naměstnikov, Erne – Bournival, Peca, J.T. Brown. Hlavní trenér: Jon Cooper.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Byfuglien (A), Enström, Trouba, Chiarot, Postma – Ehlers, Scheifele (A), Laine – Perreault, Little, Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Copp, Petan, Stafford. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer, Dan O'Halloran. Čároví: Pierre Racicot, Greg Devorski

    Diváci: 19092
    ocianews.com