Boston – Edmonton 3:4 (kon.) | Washington – Columbus 5:0 (kon.) | Tampa – Nashville 1:6 (kon.)
St. Louis – Carolina 2:4 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.) | San Jose – Minnesota 4:5 (kon.)
Los Angeles – Detroit 0:4 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Edmonton Oilers
Pátek 06.01.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:12
    Bergeron vyhrál vhazování k pravému mantinelu, ze kterého se směrem k brance vyřítil Krug. Ten ale mířil příliš nahoru a trefil břevno!
     
    58:45
    Bruins mají puk pod kontrolou, Tuukka Rask tak prchá ze své branky a přenechává své místo šestému útočícímu hráči.
    57:04 David KREJČÍ - 3:4
     
    57:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je to gól! Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny máme zaděláno na pořádné drama! Pastrňák uklidnil hru u modré čáry, Marchand pak okamžitě přihrál do mezikruží Bergeronovi, proti jehož střele Talbot ještě zasáhl betonem, jenomže na dorážku DAVIDA KREJČÍHO už neměl šanci dosáhnout. Asistence: Patrice Bergeron, Brad Marchand.
     
    56:04
    Dnes nevýrazný Benoit Pouliot uprostřed hřiště jasně podrazil Marchanda a posílá svůj tým do tří! Tohle je pro Boston asi poslední šance na zdramatizování zápasu.
     
    55:05
    Eric Gryba vyrazil k mantinelu dohrát souboj s Pastrňákem, kterého přitom nepěkně trefil kolenem a vyfasoval menší trest.
     
    51:56
    Krug se parádně uvolnil a z pravého kruhu vybídl ke skórování Marchanda, jenž z bezprostřední blízkosti vůbec netrefil Talbotovu klec!
    49:02 Patrick MAROON - 2:4
     
    49:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tohle je ledová sprcha pro domácí mužstvo, které předvedlo fatální chybu v obranném pásmu a nyní prohrává už o dvě branky. Autorem čtvrtého gólu Edmontonu je PATRICK MAROON, který byl ve správný čas na správném místě, dostal se k odraženému puku na pravé straně a po zamíchání jej zasunul za vykoupaného Raska. Pro útočníka Oilers je to dnešní třetí trefa a první hattrick v kariéře! Bez asistence.
     
    41:11
    Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno! Patrice Bergeron předvedl parádní střelu z vrcholku levého kruhu, překonal Talbota, ale zároveň narazil na neprostupnou horní tyč jeho svatyně.
    40:14 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:3
     
    40:14
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Skvělý úvod třetí třetiny pro Edmonton! Matt Benning vypálil z pravého kruhu někam do vyrážečky Raska, který vyrazil puk přesně do přijíždějícího RYANA NUGENTA-HOPKINSE a ten se štěstím zakončil tělem mimo dosah domácího gólmana. Asistence: Matt Benning
     
    36:12
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Mark Letestu – 2 min., hákování).
    33:09 Patrick MAROON - 2:2
     
    33:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejtěsnější možné vedení Bostonu vydrželo jen pár desítek vteřin! Obsazený McDavid vyřešil těžkou situaci přihrávkou na Grybu, který zpoza pravého kruhu trefil jednoho z hráčů před brankovištěm, kde se parádně zorientoval PATRICK MAROON a střelou z otočky uklidil puk za bezmocného Raska. Asistence: Eric Gryba, Connor McDavid.
     
    31:21
    V TD Garden mohlo být ještě veseleji! Po zablokované střele Kruga se do puku ještě opřel Colin Miller a napálil brankovou konstrukci!
    30:43 Patrice BERGERON - 2:1
     
    30:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi krátce po polovině zápasu podruhé skórují a obrací skóre na svou stranu! David Pastrňák se dostal s pukem k levému mantinelu, kde se zbavil Lucice a přesnou přihrávkou našel PATRICE BERGERONA, který z prostoru mezi kruhy nekompromisně vypálil ze svého pohledu k levé tyči. Asistence: David Pastrňák, Kevan Miller.
     
    26:27
    Dominic Moore příliš okatě držel Letestua a jako první hráč si vykoledoval dvouminutový trest. Oilers si tak zahrají úvodní přesilovku.
     
    25:40
    Teď už to bylo mnohem zajímavější! McDavid převzal dlouhou přihrávku a najednou z toho bylo přečíslení tři na jednoho. Draisaitl poté z levého mantinelu pozval do velké šance Maroona a ten pořádně vystrašil finského gólmana Bostonu!
    07:16 Colin MILLER - 1:1
     
    07:16
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí v osmé minutě zápasu srovnávají na 1:1! Czarnik nabil COLINU MILLEROVI na další dělovku od modré čáry, kterou Cam Talbot dokázal pouze utlumit a tygřím skokem poté zasáhl hokejkou až v momentě, kdy byl kotouč pár milimetrů za brankovou čárou. To potvrdila také krátká porada mezi hlavním arbitrem a videorozhodčím. Asistence: Austin Czarnik.
     
    03:31
    Zajímavý úvod zápasu pokračuje! Chára si nenechal líbit hit od Patricka Maroona a vyzval jej na pěstní souboj, který ve výsledku skončil jen takovou přetahovanou a spravedlivou remízou. Oba hráči pochopitelně míří na pět minut na trestnou lavici.
    01:08 Patrick MAROON - 0:1
     
    01:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je výtečný úvod pro hosty, kteří skórují hned ze své první střely na branku! Velkou zásluhu na této trefě má kouzelník McDavid, který zavezl puk do útočného pásma, zbavil se hned tří soupeřů a bekhendem předložil puk PATRICKU MAROONOVI, jemuž stačilo už jenom nastavit hůl a přesměrovat puk za přesunujícího se gólmana. Asistence: Connor McDavid, Leon Draisaitl.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 8. C. Miller (Czarnik), 31. Bergeron (Pastrňák, K. Miller), 58. Krejčí (Bergeron, Marchand) – 2. Maroon (McDavid, Draisaitl), 34. Maroon (Gryba, McDavid), 41. Nugent-Hopkins (Benning), 50. Maroon


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, C. Miller, K. Miller – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Vatrano, Krejčí (A), Spooner – J. Hayes, Czarnik, Schaller – Riley Nash, D. Moore, Blidh.
    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Benning, Sekera, A. Larsson, Klefbom, Gryba, Russell – Draisaitl, McDavid (C), Maroon – Kassian, Nugent-Hopkins, Lucic (A) – Eberle (A), Caggiula, Pouliot – Puljujärvi, Letestu, Lander.

    Rozhodčí: O´Rourke, Furlatt – Murphy, MacPherson

    Diváci: 17 565
    bahis siteleri