Toljatti – Novokuzněck 1:2 (0:2 po s.n.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Nižněkamsk – Novosibirsk 0:3 (kon.)
N.Novgorod – Čerepovec 1:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Čeljabinsk 6:2 (kon.) | Viťaz – Ufa 4:3 (2:0 po s.n.)
Soči – Petrohrad 0:4 (kon.) | Spartak Moskva – CSKA Moskva 1:6 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
4:3 (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Pondělí 23.01.2017, 17:30 • Viťaz Ice Palace, Podolsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Nikita VYGLAZOV - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Viťaz.
    Autorem vítězné branky je NIKITA VYGLAZOV.
     
    63:12
    A na druhé straně měl rozhodnutí na hokejce Aaltonen, který jel zcela sám na Svedberga, na toho si ale svou kličkou nepřišel a trefil ho pouze do betonu.
     
    57:35
    Na to se vůbec nekouká pěkně – Bodrov skončil na ledě po nešťastném souboji ve středním pásmu a vypadá to, že pro zranění nohy pro něj dnešní duel končí.
     
    55:00
    A domácí budou hrát další početní výhodu, ve které mohou zápas strhnout na svoji stranu – na trestnou lavici míří Enver Lisin za hru vysokou holí.
    50:30 Alexej KOPEJKIN - 3:3
     
    50:30
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný výkonností kolaps hostů zapříčinil, že je po dlouhé době vyrovnáno! Po dobré práci Aaltonena za brankou dostal puk přesně proti holi ALEXEJ KOPEJKIN a pohotovou střelou z první ho dokázal uklidit přesně k bližší tyčce Svedbergovy branky! Asistence: Miro Aaltonen.
     
    49:15
    A do velké šance se nakonec před Saprykinem dostal Omark, dokázal si ho sice položit na led, ale puk přes jeho lapačku neprocedil!
     
    47:48
    Je tu další vyloučení – tentokrát ovšem proti domácímu celku. Alexej Semjonov hodně přitvrdil a za úder do oblasti hlavy a krku dostává trest 2+10.
     
    47:32
    A po obrovském lapsu hostující obrany jel úplně sám na Svedberga Afinogenov, který mu sice dal kličku, na zadní tyči už ale puk zasunout nestačil!
    46:36 Jakub JEŘÁBEK - 2:3
     
    46:36
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak tu nakonec ještě je drama! Po obrovské mele před Svedbergem se puk odrazil díky zákroku jednoho z beků přesně proti holi z druhé vlny si najíždějícího JAKUBA JEŘÁBKA, který dokázal tvrdou ránou prostřelil i blokujícího obránce – tím tak snížil deficit svého celku na jedinou branku! Asistence: Alexej Kopejkin.
     
    45:47
    Domácí budou mít možnost snížit z přesilové hry – tu si zahrají po vyloučení Zachara Arzamasceva, který svého soupeře před vlastní brankou hákoval.
     
    40:30
    Hned na začátku poslední periody se dokázal před Svedberga zpoza branky i s pukem nacpat Afinogenov, ovšem ani ve spolupráci se spoluhráči nedokázal puk dostat za záda hostujícího gólmana!
     
    37:49
    A dobrou šanci na hattrick měl na hokejce Kaprizov, ovšem jeho zakončení na zadní tyčce dokázal parádním zákrokem betonem vykopnout na tyčku Saprykin!
     
    37:06
    Opět vyloučení – tentokrát Katičev vyhodil puk na tribunu a díky tomu si jde sednout na dvě minuty za zdržování hry.
     
    34:22
    Je tu další z mnoha vyloučení v této třetině – tentokrát si zahrají v početní výhodě domácí, Salavatu Julajev bude dvě minuty chybět Denis Paršin za sekání.
     
    28:44
    A je tu to avizované vyloučení – na trestnou lavici míří domácí Maxim Afinogenov, které svého soupeře hákoval.
    26:17 Miro AALTONEN - 1:3
     
    26:17
    Viťaz právě vstřelil branku!
    A přeci jen je nakonec sníženo, domácí celek se dostává na rozdíl dvou branek! Kopejkin vyšťoural puk za brankou, poslal ho zpátky do žhavého a tam se jako první zjevil MIRO AALTONEN – ten zachoval chladnou hlavu a přesnou střelou poslal puk do horního rohu Svedbergovy branky! Asistence: Alexej Kopejkin.
     
    25:36
    Je tu další vyloučení, které tentokrát postihlo hostující celek – hákování se dopustil Dmitrij Makarov a za to byl také náležitě potrestán.
    23:16 Kirill KAPRIZOV - 0:3
     
    23:16
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je tu další branka a něco mi říká, že už bude asi hotovo! Omark jel do přečíslení dva na jednoho se svým kolegou KIRILLEM KAPRIZOVEM a vyřešil to skvěle – přesným pasem totiž oslovil na konci celé akce právě druhého jmenovaného a ten dokázal pohotovou střelou prostřelit přesouvajícího se Saprykina! Asistence: Linus Omark.
    22:21 Zachar ARZAMASCEV - 0:2
     
    22:21
    Ufa právě vstřelila branku!
    A z ničeho nic je tu další branka do domácí sítě, kterou dává obránce ZACHAR ARZAMASCEV – ten si i s pukem najel do útočné třetiny a naprosto přesnou střelou k tyči překonal zcela bezmocného gólmana Saprykina! Bez asistence.
     
    21:13
    Přesilovka hostů ale moc dlouhého trvání neměla, vyloučen je totiž vzápětí i hráč Ufy, Igor Grigorenko, který se dopustil podražení.
     
    20:47
    Je tu první vyloučení celého zápasu, kterým bude potrestán domácí Igor Golovkov, který si v souboji se svým soupeřem pomohl zcela zjevným hákováním.
     
    19:49
    Na samém konci periody se domácí celek konečně dostal do pořádné šance – mezi kruhy si na odražený puk najel Kempe, důraznou střelou ale pouze vyprášil beton přesouvajícího se Svedberga!
    03:54 Kirill KAPRIZOV - 0:1
     
    03:54
    Ufa právě vstřelila branku!
    Netrvalo to nijak dlouho a Salavat Julajev jde do vedení! Kuljaš nahodil puk na Saprykina, ten nebyl moc jistý a tento pokus vyrazil pouze před sebe – tam byl připraven pohotový KIRILL KAPRIZOV, jenž nadvakrát doklepl puk do sítě, čímž poslal svůj celek do čela! Asistence: Denis Kuljaš a Linus Omark.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 27. M. Aaltonen (Kopejkin), 47. Jeřábek (Kopejkin), 51. Kopejkin (M. Aaltonen), rozh. náj. Vyglazov – 4. Kaprizov (Kuljaš, Omark), 23. Arzamascev, 24. Kaprizov (Omark)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Nikita Vyglazov (CEC)
    1:0   Stěpan Chripunov (UFA)
    2. série:
    1:0   Mario Kempe (CEC)
    1:0   Linus Omark (UFA)
    3. série:
    2:0   Alexej Kopejkin (CEC)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Todykov) – A. Semjonov (C), Golovkov, Katičev, Jeřábek, S. Romanov, P. Lukin, Voronkov – Makejev, A. Nikulin, Afinogenov (A) – M. Aaltonen, Kempe, Kopejkin (A) – Pankov, Horák, Vyglazov – Švec-Rogovoj, Jacenko, Al. Stěpanov – Džiošvili.
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Arzamascev, D. Bodrov, Loginov, Lepistö, D. Vorobjov, Kornějev, Kuljaš – M. Majorov, J. Bodrov, Lisin (A) – Omark (A), I. Grigorenko (C), Kaprizov – A. Lazarev, Korotkov, Něstěrov – D. Makarov, Chripunov, Paršin – Kotljarevskij.

    Rozhodčí: Odins, Sidorenko – Badyl, Viljugin
    bahis siteleri