Třebíč – Kadaň 3:4 (po pr.) | Jihlava – Frýdek-M. 2:1 (kon.) | Benátky n/J – Motor ČB 0:2 (kon.)
Litoměřice – Most 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Kladno – Přerov 1:3 (kon.)
Havířov – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
HC Frýdek-Místek
Středa 08.02.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola WSM Ligy, jejíž základní část se pomalu blíží ke svému konci. Čtrnáctka týmů má na vylepšení svých pozic už jen tři zápasy, jelikož druhou únorovou středu je na programu již 50. kolo. Jeden ze zápasů se odehraje i na Horáckém zimním stadionu, kde druhá HC Dukla Jihlava hostí devátý Frýdek-Místek. Zatímco domácí bojují o druhé místo v tabulce, hosté hrají o postup do předkola play-off a případně možnost začínat vyřazovací část domácím dvojzápasem.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Červenožlutí bojují již několik kol s Kladnem o druhé místo v tabulce. Na Rytíře mají náskok jednoho bodu, který by si chtěli po základní části udržet, neboť v případě bodové shody má Kladno lepší vzájemné zápasy. První místo drží bezpečně Motor, který včera vyhrál dohrávku v Prostějově a Dukla (byť má proti Jihočechům lepší vzájemné zápasy) na něj ztrácí 6 bodů. Jihlavě se v druhé polovině WSM Ligy nadmíru daří, vyhrála 21 z 23 zápasů.

    Poslední zápasy Dukly:
    Kadaň – Dukla 1:2 pr.
    Dukla – Most 4:3
    Třebíč – Dukla 2:3 sn.
    Litoměřice – Dukla 1:4
    Dukla – Slavia 3:2 pr.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    HC Frýdek-Místek:
    Když se Dukla s Frýdkem utkala naposledy – v dohrávce 16. ledna v hale Polárka – získali frýdeckomístečtí hokejisté bod za porážku v prodloužení. Tehdy byli na pomezí desátého místa, znamenající postup do předkola play-off. O tři týdny později se Frýdku-Místku dýchá mnohem lépe. S 68 body je na devátém místě tabulky, na jedenácté (první nepostupové) Litoměřice má náskok 4 bodů a k tomu lepší vzájemné zápasy. Navíc se hokejisté partnerského týmu Třince mohou ohlížet na osmé místo, protože na něj ztrácí jen dva body. Právě osmé místo znamená v předkole play-off výhodu prvních dvou domácích utkání, což by mohlo hrát roli – předkolo se totiž hraje na tři vítězné zápasy.

    Poslední zápasy Frýdku-Místku:
    Frýdek-Místek – Slavia 2:3
    Kladno – Frýdek-Místek 2:3 pr.
    Frýdek-Místek – Havířov 5:4
    Benátky – Frýdek-Místek 3:2 pr.
    Frýdek-Místek – Motor 5:0.
    Pozvánka k utkání na FB Frýdku-Místku
     
    Letošní vzájemné zápasy:

    11. kolo: Frýdek-Místek – Dukla 0:4
    Oba soupeři se letos střetli třikrát a z výhry se vždy radoval hostující tým. Dukla si nejprve dojela do Polárky v historicky prvním vzájemném střetnutí pro jasnou výhru 4:0.

    24. kolo: Dukla – Frýdek-Místek 1:2 pr.
    Naději na nulu drželi Jihlavští i v domácím utkání, kdy od 30. minuty vedli 1:0, ovšem Frýdek-Místek v závěru srovnal a nakonec vyhrál v prodloužení. Sluší se podotknout, že to byla letos jediná porážka Dukly za jeden bod. V ostatních třinácti případech (desetkrát v prodloužení, třikrát na nájezdy) Jihlava zvítězila.

    37. kolo: Frýdek-Místek – Dukla 3:4 pr.
    Třetí vzájemný zápas měl hodně divoký průběh. Frýdek se ve druhé třetině ujal vedení, které Dukla ve 47. minutě srovnala. O čtyři minuty později ale domácí hokejisté opět rozjásali Polárku. Tu zmrazili jihlavští hráči tři minuty před koncem, kdy během 32 vteřin otočili stav. Ačkoliv stihl Frýdek-Místek vzápětí vyrovnat, v prodloužení se radovali červenožlutí.
    Za A-tým Dukly si odbudou premiéru David Váňa a Matěj Vála
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Váňa, Říha, Dundáček, Půža, Danišovský, Bilčík, Vála – Jergl, Seman, Jiránek – Diviš, Skořepa, Anděl – Zeman, Hubáček, Čachotský – Protasenja, Čermák. Trenér: Petr Vlk

    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Adámek, Kania, Jank, Štebih, Roman, Piegl, Stránský – Růžička, Pechanec, Klimša – O. Kovařčík, Cienciala, M. Kovařčík – Christov, Jaroš, Lacka – Franek, Samiec, Flok. Trenér: Jiří Juřík

    Rozhodčí: Kopeček – Polák, Zídek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Úvodní buly přineslo puk pro Jihlavu, ale Frýdek se jej poté chopil a zakládá útok.
     
    00:30
    Na modré dostal kotouč Piegl, jenž vypálil kousek nad ledem. Škarek na jeho střelu viděl a srazil jí betonem do ochranné sítě.
     
    01:04
    Juraj Šimboch raději pokryl kotouč před napadajícím Skořepou.
     
    01:08
    Na obraně dnes poprvé vidíme domácího Patrika Danišovského, jenž normálně hraje v útoku, ale vinou zdravotních problémů hraje dnes ve třetí obranné dvojici s Vlastimilem Bilčíkem. Dukle totiž chybí hned pětice obránců základní sestavy.
     
    01:28
    Po zakázaném uvolnění Dukly se hra stěhuje k levici Škarka.
     
    01:48
    Z pravého kruhu zkusil nahození na branku Michal Romen, ovšem obětavý Adam Zeman do střely nastavil své tělo a zblokoval puk.
     
    02:12
    Skořepa za brankou hostí na chvilku vybojoval puk a zkusil jej dát před Šimbocha na Protasenju. Ale i obrana hostí zapracovala dobře.
     
    02:45
    Mladík v domácí sestavě David Čermák inkasoval hit od jednoho z hráčů hostí, ovšem rychle se u mantinelu zvedl.
     
    02:56
    Hned po buly zkoušel střelu z prostoru u levého kruhu Marek Růžička. Škarek byl opět pozorný.
     
    03:03
    Zakázané uvolnění přichází také na hostující straně.
     
    03:28
    Skořepa se dobře vrátil, aby mezi kruhy odstavil od puku pronikajícího Davida Ciencialu. Krátce poté vznikl před Škarkem závar, se kterým si domácí opět poradili a srazili kotouč do ochranné sítě.
     
    04:09
    Jihlavští zkusili ve středním pásmu zabojovat o kotouč, ale hosté jej s vypětím všech sil udrželi. A hned se dostali dopředu. Střelu Michala Romana od modré opět dokázal vyrazit Škarek, ač tentokrát měl úlohu přes clonící hráče o něco těžší.
     
    04:50
    Nahození Jakuba Kanii ze středního pásma má Škarek ve výstroji.
     
    05:10
    Dukla se zásluhou Tomáše Jiránka dostala s pukem do útočného pásma, ovšem dlouho se v něm nezdržela. Hosté však vyhazují puk a jdou střídat.
     
    05:32
    Matěj Vála si našel na vrcholu levého kruhu odražený puk, doslova zavřel oči a vší silou jej napálil na Šimbocha, jenže minul prostor u levé tyčky.
     
    06:11
    To šance hostí byla hodně, hodně větší. Před brankou se ke skákavému puku dostal David Samiec, jenž jej zvedal nad pravý beton Škarka. Jihlavský gólman ale dokázal kotouč vyrazit a poslat za svojí klec.
     
    07:04
    Nyní to Jakub Škarek po nahození hostí také neměl jednoduché. Jakub Kania vystřelil od modré, gólman Dukly jej vyrazil a puk se poté odrazil od dojíždějícího protihráče zpět na branku. I s tím si ale domácí muž v masce poradil.
     
    08:26
    Adam Zeman dostal před branku zadovku od Protasenji, ovšem pohotovou střelou zblízka nenašel prostor mezi a také pod betony Šimbocha.
     
    08:41
    Hosté se již dostávali do situace dva na jednoho, kdy z dobré pozice před brankou chtěl střílet Tadeáš Jaroš, ovšem byl to znovu Josef Skořepa, kdo jeho střelu zablokoval a Škarek tak měl o něco snazší úlohu.
     
    09:22
    Zraněními decimovaná jihlavská sestava se zatím hodně hledá, což je pochopitelné. Více ze hry mají hráči Frýdku-Místku.
     
    09:43
    Tohle byla hodně špatná rozehrávka hostí, kterou si našel na pravém kruhu Tomáš Čachotský. Nejproduktivnější muž WSM Ligy si vybruslil mezi kruhy a vystřelil, jenže do pravé šibenice nezamířil, zhruba o dva metry netrefil branku.
     
    10:08
    Vála za pomocí Čachotského vybojoval kotouč za brankou, ovšem hosté stále zůstávají v útočném pásmu a v držení puku.
     
    10:29
    Seman prodlužoval puk naslepo z pravé strany na modrou k Jerglovi, ovšem ten neměl jinou možnost než si najet do ofsajdu.
     
    10:59
    Říha dokázal ve středním pásmu zastavit rychle se rodící průnik hostí. Napodruhé se to povedlo i Danišovskému a Dukla poté bojuje o puk v útočném pásmu.
     
    11:34
    Dundáčkovu střelu od modré srazil ke své pravé tyči gólman Juraj Šimboch. Dorážet zkoušel Protasenja, ovšem byl v nulovém úhlu a odtud puk do branky dostat nemohl.
     
    11:57
    První trest přichází na straně domácích. Václav Půža je vyloučen na dvě minuty za podražení soupeře ve středním pásmu. To se Dukle příliš nehodí, už tak nemá obránců nazbyt.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    12:15
    Jihlavě se krátce po buly podařilo vyhodit kotouč.
     
    12:45
    Jakub Kania si z pozice obránce najel mezi kruhy, kde měl před sebou jen Skořepu a samozřejmě Škarka. Vystřelil na něj a domácí gólman ukázal výborný zákrok pravým betonem. Následně Skořepa bekhendem vyhazuje puk.
     
    13:35
    To je bojovnost. Od modré střílel Bohumil Jank, jelikož se Dukle dvakrát nepodařilo i přes veškerou snahu vyhodit puk. Do střely bývalého reprezentačního zadáka padl Radek Hubáček.
     
    13:57
    Jihlavští hrají v plném počtu.
     
    14:05
    Nahozený puk se odrazil přesně do míst na levý kruh, kam si najížděl Jakub Lacka. Útočník hostí se chopil puku a ještě jej popotáhl blíže k brance, nicméně na Škarka si nepřišel.
     
    15:07
    Už to vypadalo, že Dukla udrží kotouč, když Vála s Říhou a Skořepou dobře zabojovali o kus černé gumy za svojí brankou. Jenže poté přišla nepříliš dobrá domácí rozehrávka, po které Samiec posunul puk před branku na Adama Floka. Což o to, jeho střela do horní části domácí svatyně nebyla špatná, Škarek by na ní nedosáhl, ale radosti hostí zamezilo břevno.
     
    16:26
    Jihlava se zásluhou přímočarosti Tomáše Jiránka dostala před Šimbocha a hosté se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    16:43
    Stejně tak jako nyní, ale teď jde spíše o nepřesnou přihrávku Ondřeje Kovarčíka na spoluhráče z útoku.
     
    16:48
    Říhovo nahození vyplavalo před Šimbochem, který prakticky nic neviděl, ovšem puk následně prošel vedle jeho pravé tyče.
     
    17:05
    Po střele Čachotského od modré předvedl Šimboch lehce nejšitější zákrok a mohl být rád, že poblíž jeho levé tyče neusměrnil puk ze vzduchu do sítě Skořepa.
     
    18:00
    Tomáš Jiránek opět ukázal nejen rychlé nohy, ale také pořádný tah na branku. Po buly přes svojí brankou se na pravém kruhu dostal k puku, udělal několik rychlých temp, přes obránce se natlačil z pravé strany až na branku a jeho hezké individuální akci scházelo jen to, aby zasunul kotouč pod betony Šimbocha, jenž nyní podržel svůj tým.
     
    18:30
    Zakázaných uvolnění je v první třetině poměrně dost, nyní následuje další – na jihlavské straně.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta úvodního dějství.
     
    19:28
    Michal Kovarčík číhal před branou Škarka na dorážku, ovšem puk mu těsně přeskočil hokejku.
     
    19:55
    Andělovu ostrou střelu z vrcholu pravého kruhu zastavila vyrážečka Šimbocha. Na modré si sjel pro puk Půža, ovšem jeho první střelu zblokoval obránce a při druhé zazněla siréna.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce. Hosté byli aktivnější, což se při problémech s jihlavskou sestavou dalo trošku čekat. Ovšem na gólové šance je to asi vyrovnané, byť hosté orazítkovali po střele Adama Floka břevno. Stav po dvaceti minutách tak zůstává nezměněn.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Druhé dějství začíná zakázaným uvolněním hostů.
     
    20:52
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Slezané jdou v první minutě druhé třetiny do vedení. Klimšovu střelu vyrazil Škarek před sebe. Hned vzápětí dokázal jihlavský gólman ještě vyrazit pokus dojíždějícího Růžičky, ovšem poté už měl ANTONÍN PECHANEC jednoduchou úlohu, když zblízka dorazil puk do volné klece. Asistence: Marek Růžička, David Klimša.
     
    21:40
    A rázem mohlo být na straně hostí ještě veseleji. Jihlavští si nerozuměli v rozehrávce a při situaci dva na jednoho dával Cienciala puk z levé strany před branku na Ondřeje Kovařčíka. Proti jeho zakončení se stačil Škarek přesunout a výborně zasáhnout.
     
    23:05
    Dukla dokázala dostat puk do útočného pásma, ale ohrozit Šimbocha se Jerglovi ani Půžovi nepodařilo.
     
    23:25
    Akci hostí ruší ofsajd, bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    24:05
    Tomáš Čachotský sice obkroužil branku soupeře, jenže neměl volného žádného spoluhráče a hosté tak vzápětí získali puk do svého držení.
     
    24:50
    Cienciala přejel spolu s Ondřejem Kovařčíkem modrou, nicméně přes obrannou dvojici Říha – Váňa se nedostali.
     
    25:22
    Jiří Říha sbírá za svojí klecí puk a uklidňuje jihlavskou rozehrávku.
     
    25:31
    Filip Seman si dokázal nabruslit po pravé straně až ke kruhu. Zkusil to střelou přes obránce, ale právě jeden ze zadáků hostí zblokoval puk do pravého rohu za branku.
     
    26:48
    Frýdek-Místek hraje hodně jednoduše. Když je v obranném pásmu trošku v úzkých, vyhodí kotouč do středního pásma.
     
    27:07
    Štebihova střela od modré byla tečována, což pro Škarka rozhodně nebylo příjemné. Pokus ex-jihlavského zadáka prošel následně vedle pravé tyčky domácí branky.
     
    27:45
    Zeman v závaru před brankou zkoušel dorážet kotouč. Byl sražen na led jedním z hráčů soupeře, proto nemohl zakončit. Pokračuje se dále a hosté se osvobozují.
     
    28:54
    Hosté pořádně zaútočili, ovšem veškerá jejich aktivita byla přerušena pro příliš mnoho hráčů na ledě. Frýdeckomísteckých bylo na hrací ploše skutečně šest. Trest jde odsedět Tomáš Franek.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    29:31
    Skořepa dostal výbornou přihrávku z pravé strany od Semana a byl sám před Šimbochem, kterého tváří v tvář nepropálil.
     
    29:37
    Domácí sice po buly získali puk, ovšem nyní jej Cienciala vyhazuje přes všechny čáry.
     
    29:59
    Říha podél modré přihrával Dundáčkovi, jenž vystřelil z první a Šimboch vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    30:29
    Protasenjovi nescházelo moc k tomu, aby dosáhl před brankou na odražený kotouč, ovšem nedostal se k němu a hosté se opět osvobozují.
     
    30:58
    Frýdek-Místek je v plném počtu, Franek je zpět na ledě a ještě k tomu je pískán ofsajd Dukly.
     
    31:55
    Hlavní sudí Kopeček mimo hrací plochu spadl na led, což nemělo na hru žádný vliv. Hosté ale nedokázali pořádně zaútočit a hra je ve středním pásmu.
     
    32:34
    Nejprve domácí Adam Zeman před brankou těsně nedosáhl na střílenou přihrávku Čachotského. Hned z protiútoku ukázali pohlednou akci Ondřej Kovařčík, David Cienciala a Michal Kovařčík. Po třech rychlých přihrávkách se do zakončení dostal na středu útočného pásma první jmenovaný, ovšem domácí dokázali zblokovat puk do ochranné sítě.
     
    33:43
    Adámkovu střelu od modré vyrazil Škarek ke své pravé straně, kde si na puk počkal Tomáš Franek, jenže gólman Dukly mu zblízka zkazil radost.
     
    33:53
    Hned poté Franek opět dorážel puk na stejném prostoru a tentokrát to zkoušel mezi betony domácího gólmana, kde Škarek schoval puk a ještě jej jistil lapačkou za svými nohami.
     
    34:35
    Domácím se příliš nedaří přechod do útoku a Šimboch tak zatím hájí nulu bez výraznějších problémů.
     
    35:06
    Pískán je ofsajd hostí, a to při přetlačované o puk na útočné modré Slezanů.
     
    35:38
    Bekhendový pokus Jaroše z pravé strany z hodně velkého úhlu schoval Škarek do lapačky.
     
    36:04
    Seman za brankou soupeře rychle změnil směr, najel si na pravou stranu a zkoušel přihrát naslepo do ohně, kde puk našli hosté. Dukla se ale nadále drží v útočném pásmu.
     
    36:36
    Rána Dundáčka z první od modré těsně minula cíl, kotouč prošel kolem levé tyče mimo.
     
    37:34
    Danišovský ve středním pásmu zachytil dlouhou rozehrávku Ciencialy a hned přejel přes útočnou modrou. Zastavil jej hodně těsný ofsajd.
     
    38:13
    Jiránek po kombinaci s Jerglem zavezl puk do útočného pásma, poté se ke kotouči už nedostal Skořepa a Frýdek tak může opět rozehrát od vlastní klece.
     
    39:00
    Nyní hosté vůbec nepočítali s tím, že Jakub Škarek nejenže bleskově ztlumí nahození, ale ještě puk rychle rozehraje dopředu. Proto je lavička Frýdku-Místku potrestána opět za příliš mnoho hráčů na ledě. Tento trest jde, stejně jako v prvním případě, odsedět Tomáš Franek.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    39:03
    Hosté byli na buly úspěšnější a Kania se opřel do puku tak, že jej vyhodil ven z pásma, ale málem se puk dostal mimo hrací plochu.
     
    39:18
    Hubáček se na malou chviličku dostal před brankou ke kotouči, který chtěl usměrnit mezi tři tyče, ovšem Šimboch udržel svému týmu dobrým zákrokem vedení.
     
    39:32
    Čachotský si sjel z pravé strany mezi kruhy, jeho pokus na vzdálenější tyč byl ale zblokován.
     
    39:41
    Jihlavu čeká 78 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři, protože Marek Růžička u mantinelu přidržel soupeři hokejku.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    39:55
    Jihlavští sice po buly získali puk, jenže nevystřelili a hosté se ješě osvobodili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hned v první minutě druhé třetiny se hosté dostali do vedení, když se v čase 20:52 prosadil dorážkou do prázdné branky Antonín Pechanec. Oba týmy poté měly pár šancí, které ale zůstaly nevyužity, takže do kabiny odchází spokojenější Frýdek-Místek. Ovšem ten se bude na začátku třetího dějství bránit, Jihlava totiž bude mít k dispozici 59 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Jihlava má kotouč v útočném pásmu a snaží se využít dvojnásobnou výhodu.
     
    40:25
    Seman si nabruslil až mezi kruhy, ovšem jeho střela neprošla přes obránce a puk je ve středním pásmu.
     
    40:38
    Po zakončení Zemana operoval před brankou Protasenja, nicméně ze svého oblíbeného prostoru se nyní neprosadil.
     
    40:55
    Přihrávka Čachotského po modré na Říhu nevyšla a hosté jsou ve čtyřech.
     
    41:41
    Přesilová hra Dukle nevyšla, Šimboch při ní zasahoval pouze jednou a to bez větších potíží. Hosté jsou v pěti.
     
    42:25
    Dundáčkova střela z vrcholu levého kruhu byla sražena těsně nad horní tyč, Šimboch tak nemusel zasahovat.
     
    43:16
    Hubáček si po přejetí útočné modré nerozuměl s Čachotským, takže domácí přišli o kotouč. Ten nyní mají hosté za svojí brankou a rozehrávají.
     
    44:01
    Jerglův pokus z pravé strany zblokoval Štebih hokejkou za branku, poté ale Frýdek trošku lacino vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    44:09
    Štebih hned po buly chtěl vyhodit puk, ovšem poslal jej pouze na svojí střídačku. Po pravici Šimbocha se tak bude vhazovat znovu.
     
    44:40
    K puku se na modré dostal René Piegl, jenž jej ihned poslal na branku. Střela čerstvé posily Frýdku-Místku, která šla těsně nad ledem, se nevešla mezi tři tyče.
     
    45:13
    Protasenja ani Zeman bekhendem nedokázali propasírovat puk před Šimbocha. Z protiútoku to po přejetí modré zkusil Franek a Škarek našel jeho střelu bezpečně v lapačce.
     
    45:38
    Jihlavští šli do akce tři na dva. Jiránek na modré přenechal puk pro Řihu, jenž si s ním sjel blíže ke středu, jenže netrefil hostující branku.
     
    45:50
    Hned poté je pískáno zakázané uvolnění hostí.
     
    46:00
    Dundáčkova rána od modré, která mířila také nepříjemně kousek nad ledem, vyprášila nastavený pravý beton Šimbocha.
     
    46:12
    Dundáček posílal přes modrou puk na Půžu, kterému ale střela z první vůbec nesedla.
     
    46:59
    Protasenja zavezl kotouč po levé straně přes modrou. Tam sice neměl možnost přes dva hráče dále pokračovat, nicméně puku se ujal Skořepa a táhlou střelou vyzkoušel pozornost Šimbocha. Gólman hostí kotouč dokázal podržet.
     
    47:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní už Jihlava srovnává stav a to po pohledné akci. Jiránek přihrál na pravou stranu útočného pásma Semanovi, který našel křížem před brankou zcela volného ALEŠE JERGLA, jenž zvedl puk do horní části branky a nedal Šimbochovi pražádnou šanci. Asistence: Filip Seman, Tomáš Jiránek.
     
    48:25
    Hosté se nejprve dostali do útočného pásma, ale Śkarka ohrozit nedokázali. Poté si nepohlídali přechod přes modrou – ofsajd.
     
    48:53
    V dobré pozici na pravém kruhu se ocitl Tomáš Franek, který viděl, že je před Škarkem hodně hráčů. Zkusil vystřelit a jihlavský brankář vytěsnil jeho nepříjemnou střelu levým betonem.
     
    49:29
    Jiránkův střelecký pokus od modré přes několik hráčů schoval Šimboch v lapačce.
     
    49:44
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    50:19
    Bezprostředně po tom, co je pískán domácí ofsajd, oznámil hlasatel, že dnešnímu utkání přihlíží 1381 diváků.
     
    51:05
    Jiránek se již dostával na pravém kruhu ke kotouči, když jej na poslední chvíli puku zbavil Marian Adámek. Čerstvá jihlavská posila by byla v dobré střelecké pozici.
     
    52:35
    Dukla dvakrát vybojovala v obranném pásmu ztracený puk, ale dvakrát se nedokázala dostat dále než do neutrální zóny.
     
    52:56
    Až nyní se to domácím povedlo. Jiránek potáhl po Divišově přihrávce kotouč po pravé straně, zavezl jej do pásma a přihrál mezi kruhy na Skořepu, kterého podrazil David Klimša.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    53:20
    Jergl to zkusil hodně nečekanou střelou z levého kruhu na bližší tyč, kam stačil dát Šimboch své rameno a prostor u tyčky ucpat.
     
    53:34
    Při další útočné aktivitě domácích je hra vykázána do středního pásma, zřejmě pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    54:03
    Čachotský z pravé strany dával kotouč před branku, kde k němu směřoval Hubáček se Zemanem. Sudí ihned přerušil hru, protože puk ztratil z dohledu, byť z mojí strany byl kus černé gumy u betonu Šimbocha. To ale Svatopluk Kopeček nemohl vidět.
     
    54:44
    Říhova střela od modré byla zblokovaána, hosté se poté osvobozují a vyhazují puk až ke Śkarkovi. To už se přesilovka domácích chýlí ke konci.
     
    55:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jiránek za brankou velkou bojovností získal puk. Ten šel sice na okamžik na hostující hokejky, ovšem Diviš jej získal zpět. Jihlavský útočník doslova nalil kotouč před Šimbocha na JOSEFA SKOŘEPU, který jej sice netrefil ideálně, ale takovým "fotbalovým" padáčkem posílá svůj tým do vedení. Asistence: Richard Diviš.
     
    55:52
    Následují dvě zakázaná uvolnění Dukly po sobě.
     
    56:30
    Tomáš Čachotský byl mezi kruhy zastaven na hranici faulu, sudí Kopeček nechává celou situaci bez povšimnutí a s jeho rozhodnutím se dá souhlasit. Následně je pískán domácímu útočníkovi ofsajd.
     
    56:30
    No, to se jen tak nevidí. Hosté potřetí v dnešním utkání dostávají dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, což se střídačce Frýdku-Místku vůbec nelíbí. Trest jde odsedět David Samiec.

    Na vyloučení: 1-5.
     
    57:06
    Zemanovi scházel opravdu jen malý kousek, aby u pravé tyče zasunul do sítě Říhovu střelu od modré.
     
    58:05
    Jihlava nikam nespěchá. Kombinuje v útočném pásmu s cílem co nejvíce udržet puk na hokejkách a nepustit soupeře za modrou.
     
    58:13
    Jerglova střela skončila nad horní tyčí Šimbocha, poté se hosté osvobozují.
     
    58:30
    A nyní již hrají v plném počtu.
     
    59:00
    Juraj Šimboch už se hlásí, že chce jít ven z branky.
     
    59:18
    To nastává až nyní, hosté to zkusí v šesti bez gólmana.
     
    59:31
    Vít Christov nejprve zblízka u levé tyče nevyzrál na Škarka, následně dával Cienciala puk podél brankoviště, kde se k němu nedostala žádná z nastavených hokejek hostí.
     
    Konec zápasu.
     
    Jihlava opět ukázala, že třetí třetiny jí letos jdou – až na výjimky potvrzující pravidlo – velice dobře. Na začátku závěrečného dějství sice Dukla nevyužila minutovou přesilovku pět na tři, ale Frýdek-Místek po tomto okamžiku, který mu mohl vlít novou krev do žil, zápas prohrál. Ve 48. minutě totiž zakončil povedenou kombinaci Aleš Jergl a o osm minut později rozhodl jihlavský střelec Josef Skořepa o tom, že tři body zůstanou na Vysočině – 2:1.
     
    Dnešní zápas zajímal také dva týmy, které se v 50. kole postavily proti sobě – Kladno a Přerov. Dukla totiž bojuje na dálku proti Rytířům o druhé místo v tabulce, Zubři jsou naopak soupeřem Frýdku-Místku v boji o předkolo play-off.

    Jihlava si díky třem bodům upevnila pozici na druhém místě. Kladno totiž prohrálo a Dukla tak má na Rytíře dvě kola před koncem náskok čtyř bodů.

    Naopak Frýdek-Místek určitě výhra Přerova nepotěšila, jelikož pozice Slezanů je po tomto kole o místo horší. I tak ale mají vše ve svých rukou. Jsou desátí, což je poslední postupové místo do předkola play-off, navíc na jedenácté Litoměřice mají náskok tří bodů a lepší vzájemný zápas.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava ve třetí třetině otočila nepříznivě se vyvíjející zápas proti Frýdku-Místku, vyhrála 2:1, upevnila si druhé místo a vyrovnala svůj bodový prvoligový rekord ze základní části sezony 2013/2014 (102 bodů), se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (21:25:32)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 48. Jergl (F. Seman, Jiránek), 56. Skořepa (Diviš) – 21. Pechanec (Marek Růžička, Klimša)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Váňa, Říha, Dundáček, Půža, Danišovský, Bilčík, Vála – Jergl, F. Seman (A), Jiránek – Diviš, Skořepa, Anděl – Zeman, Hubáček, Čachotský (C) – Protasenja, Čermák.
    HC Frýdek-Místek: Šimboch (L. Daneček) – Adámek, Kania, Jank, Štebih (A), Michal Roman, Piegl, D. Stránský – Marek Růžička, Pechanec, Klimša (C) – O. Kovařčík, Cienciala (A), M. Kovařčík – Christov, Jaroš, Lacka – Franek, Samiec, Flok.

    Rozhodčí: Kopeček – Polák, Zídek

    Diváci: 1282
    thejrc.org