Podbrezová – Žilina 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Michalovce 3:1 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
2:2 (1:1)
MŠK Žilina
sk Neděle 05.03.2017, 15:20 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Niké liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:20.
     
    Na Horehroní to bude zápas mesiaca. Donedávna prvé dva tímy tabuľky, dnes tretí proti prvému. Dokáže Podbrezová obrať lídra o body, alebo si Žilina pred prenasledovateľom navýši náskok?

    ŽP Šport Podbrezová

    Najväčší problém domácich je v strieľaní gólov. V jarnej časti za dva zápasy nedali "Železiari" ani jeden a aj preto doma proti Dunajskej Strede a aj v Ružomberku remizovali.

    Za všetko však môže hlavne početná maródka, keďže Marek Fabuľa nemôže počítať s mnohými oporami, aj v ofenzívnej línii. Dejan Peševski a Andrej Rendla sú dlhodobí maródi a momentálne je mimo hry aj novic Matúš Mikuš, Rumun Marius Alexe, bývalý reprezentant Michal Breznanik, kapitán Jaroslav Kostelný a pre kartový trest aj Kamil Kuzma. Naopak, do zostavy sa vráti Ján Krivák, ktorý si stopku za červenú kartu odpykal.

    MŠK Žilina

    Najväčší adept na titul a líder ligy nezačal jar vôbec dobre, pretože ničím nedemotivovaná Senica porazila "Šošonov" a tak sa malo o čom rozprávať. Zle to začalo aj v druhom kole jari proti Zlatým Moravciam, keďže pod Dubňom hostia ešte do polčasu viedli. Domáci však nedopustili ďalšie prekvapenie a štyrmi gólmi priebeh otočili.

    Hostia sú takmer v plnom zložení a na maródku, akú má súper, sa ani zďaleka nechytajú. Chýbať by mal iba mladý Nikolas Špalek, ktorý dostal kartový trest.
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík (C), Viazanko – Podio, Vajda – Bernadina, Kochan, Polievka – Lepieš.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Magda, Djordjevič, Pejović.

    MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Kaša, Králik, Holúbek – Diaz – Káčer, Škvarka (C) – Jánošík, Šejdajev, Hlohovský.
    Náhradníci: Mandous – Cociuc, Mráz, Vallo, Jankauskas, Hancko, Jaramillo.

    Rozhodca: Glova – Hancko, Hrčka – Kráľovič.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hneď na úvod sa v obrane Podbrezovej otvoril priestor, kadiaľ sa pätica hostí snažila prejsť až do šestnástky, ale nepodarilo sa to. Na druhej strane získal mladý debutant Lepšie priamy kop.
     
    2
    Po rozohrávke na krátko prišiel zaujímavý center do pokutového územia Žiliny, lenže z domácej strany sa nepodarilo nikomu zakončiť.
     
    3
    Začalo pršať.
     
    3
    Hostia na polovici súpera, lenže po centri zľava sa dostali iba k autovému vhadzovaniu. Následne o loptu po kombinácii prišli.
     
    4
    Bernadina si dobre pokryl loptu v strede poľa proti dvojici súperov, ale musel ju iba vrátiť smerom dozadu na obrancov.
     
    5
    Lepieš aj napriek tomu dostal loptu do šestnástky, kde si ju zle prebral a tak jeho zakončenie smerovala ďaleko od brány. Napriek tomu musíme povedať, že mladík sa od začiatku pri svojom debute veľmi snaží.
     
    6
    Šejdajev takmer využil chybu v rozohrávke domácich, ale loptu nakoniec nezískal. Naopak, dopredu prešla Podbrezová a po centri zľava získala roh.
     
    7
    Podiov center letel síce nízko, ale veľmi nebezpečne. Traja domáci loptu pred zakončením iba tesne minuli. Následne ešte z dobrej parkety strieľal Bernadina, no len do obrancu pred sebou.
     
    8
    Kupčík zľuftoval prudký center z pravej strany pred bránu Kuciaka. Dnes kapitán Podbrezovej loptu jemným dotykom nasmeroval tesne nad svoju svätyňu.
     
    9
    Roh síce nevyšiel, ale kontra Podbrezovej áno. Vajda sprava odcentroval na hranicu malého vápna, odkiaľ hlavičkoval Kochan len tesne vedľa.
     
    10
    Po úvodných desiatich minútach musíme konštatovať, že Podbrezová proti favoritovi začala veľmi dobre a na svojho súpera vyletela aktívnou hrou, ktorá plynula k niekoľkým náznakom šancí.
     
    11
    Turňovi centre na jar nejdú, ale teraz sa to premenilo na strelu. Loptu spod brvna stiahol Volešák. Následne chyba v rozohrávke hostí, domáci získavajú priamy kop z veľmi dobrej streleckej parkety.
     
    12
    K lopte sa postavil Matej Kochan, ale trafil len hráčov MŠK pred sebou. Následne sa do kontry rozbehol Šejdajev a vedľa šestnástky súpera bol faulovaný Krivákom.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Ján Krivák (ŽP Šport Podbrezová).
     
    14
    Center na zadnú tyč výborne čítal Kuciak, následne defenzíva Podbrezovej a po Krivákovom odkope prichádza faul hostí.
     
    15
    Lopta sa pohybuje na ľavej strane podbrezovskej ofenzívy, lenže do šestnástky to nejde. Keď už sa tak zdalo, Viazanko sa ocitol v ofsajde.
     
    16
    Kupčík veľmi dobre čítal hru a čakal center do druhej vlny, ktorý hlavou odvrátil do bezpečia. Po následnom odkope to bude aut pred domácich.
     
    17
    Turňa našiel na hranici šestnástky Lepieša, ktorý bol síce bránený dvomi hráčmi, no aj tak sa dostal do zakončenia. Tečovaná strela napriek tomu skončila u Volešáka.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Michal Škvarka (MŠK Žilina).
     
    19
    Kochanova kolmica síce neprešla, ale Kaša spravil chybu a tak lopta našla Bernadinu. Ten bežal do šestnástky, posunul ju na Lepieša, ktorý to na strelu nemal a navyše sklzom fauloval Mabouku.
     
    20
    Krivák čítal hru a zastavil dlhý pas po výške za obranu. Kuciak však odkopom našiel iba svojho náprotivka Volešáka.
     
    21
    Maboukov prudký center hľadal na prvej žrdi Jánošíka, ktorý sa síce k zakončeniu hlavou dostal, ale lopta medzi tri žrde nenamieril.
     
    22
    Hlohovský sa dostal do dobrej streleckej pozícii, keďže pred ním sa pošmykol jeden z domácich a tak najlepší strelec ligy vypálil po zemi k vzdialenejšej žrdi. Kuciak výborne vyrazil.
     
    23
    Turňa v súboji v strede poľa síce zobral loptu, ale aj trafil Diáza do nohy. Hlavný arbiter to posúdil ako faul až po niekoľkých sekundách, teda dosť neskoro a navyše pridal aj kartu.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (ŽP Šport Podbrezová).
     
    25
    Ďalší prechod domácich dopredu neskončil úspechom, ale nepodarila sa ani kontra Žiliny. Pri lopte je Kuciak.
     
    26
    Kombinácia domácich pred šestnástkou súpera bola veľmi pomalá a tým pádom aj čitateľná. Viazanko to chcel teda zrýchliť, lenže po narážačke už loptu nestihol.
     
    27
    Lepšie zatlačil na Volešáka a ten tak loptu iba odkopol do autu. Turňa rýchlo vhodil a chcel ujsť po krídle, ale nedostal dobrú prihrávku.
     
    28
    Šejdajev dostal prihrávku pred šestnástku po tom, ako sa hostia možno dopustili faulu. Hra plynula ďalej a Krivák odvrátil na roh.
     
    29
    Nízky center sa trochu v pokutovom území poodrážal, až cez hlavu zo stoja zakončoval nad stopér Kaša. Kuciak ostal bez práce.
     
    30
    Holúbek sa dostal dnes k svoju prvému centru. Ten síce prepadol na malé vápno, ale po následnom odraze loptu bez problémov získal Kuciak.
     
    30
    Žilina dala gól!

    FILIP HLOHOVSKÝ odcentroval pravačkou z ľavej strany smerom do brány, Kuciakovi ešte situáciu sťažil Šejdajev, ktorý prebehol popred neho, ale lopty sa nedotkol. Tá teda bez ďalšieho dotyku skončila v sieti.
     
    31
    Podbrezová dala gól!

    Rýchla odpoveď domácich, ktorí dávajú svoj prvý jarný gól. Kochan krásne prestrčil loptu do šestnástky medzi obranu a Volešáka, kde si nabehol MATÚŠ TURŇA. Ten sviatočný strelec sa zachoval veľmi skúsene a zakončil oblúčikom povedľa brankára.
     
    33
    Hlohovský je pri streleckej chuti. Tentoraz po chybe domácich pálil technicky spoza šestnástky, Kuciak bol na mieste a na dvakrát chytil.
     
    34
    Polievka si nabehol na pravé krídlo, kde dostal prihrávku, lenže jeho center nenašiel ani jedného z trojice spoluhráčov v šestnástke. Navyše prišiel ofenzívny faul.
     
    35
    Vajda hrá znova skvele. Tentoraz získal loptu, prešiel cez dvoch hráčov, kde bol síce zastavený, ale následne sa pískal žilinský faul.
     
    36
    Viazankova akcia stroskotala po prihrávke na Bernadinu a tak sa ten skúsený dnes obranca musel vrátiť dozadu. Zvládol to a po centri Jánošíka bude nasledovať odkop od brány Kuciaka.
     
    38
    Podio rozohral skvele priamy kop z krídla, ktorým našiel na zadnej žrdi Vajdu. Ten poslal loptu od zeme smerom do brány, lenže tam zasiahla žilinská dvojica obrancov. Strela Kriváka z voleja končí nad. Veľká šanca domácich.
     
    39
    Viazanko preukázal svoju rýchlosť a na krídle bez problémov predbehol Jánošíka, čím zabránil možnosti žilinskej šance.
     
    40
    Ofenzívna snaha domácich síce končí vyhratým súbojom, lenže lopta sa odrazila len do autu a tak dopredu prešli hostia. Kuciak si musel dávať pozor pred dobiedzajúcim Šejdajevom.
     
    41
    Následne prišiel nebezpečný technický pas z krídla rotovaný do brány. Kuciak loptu púšťal, lenže Jánošík ju takmer dobehol. Nakoniec to na zadnej tyči nestihol.
     
    42
    Podbrezová sa takmer dostala z chvíľkového platonického tlaku hostí, ale nakoniec prišiel faul niekoľko metrov od šestnástky, takže defenzíva domácich si bude musieť znova dať pozor.
     
    44
    Hlohovského strieľaný center ešte podvihol jeden z domácich a tak sa Kuciak musel rýchlo hodiť do strany, aby predviedol efektívny aj efektný zákrok, čo sa mu podarilo.
     
    45
    Hostia sa v krátkom slede dostali k trom rohom. Prvé dva Podbrezová odvrátila na ďalší, ale po treťom prišiel rezolútny odkop.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V šlágri kola a zápase mesiaca sledujeme veľmi atraktívny futbal plný šancí a dvoch gólov. Hlohovský síce otvoril skóre stretnutia, ale už o minútu vyrovnával Turňa a tak sa aj v druhom dejstve máme na čo tešiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Turňa okamžite zastavil žilinský útok, jeho však už hostia zabrzdili nedovolene, čím preťali rodiacu sa kontru domácich.
     
    47
    Podbrezová dala gól!

    Skvelý úvod pred domáci tím! Polievka sa skvele uvoľnil cez Holúbka a aj keď našiel iba Kašu, ten loptu iba posunul presne na nohu ENDYHO BERNADINU, ktorý prudkým pokusom po zemi rozvlnil sieť.
     
    49
    Hostia síce získali priamy kop na krídle vedľa šestnástky Podbrezovej, lenže po rozohrávke na krátko sa nedostali ani k centru. Viazanko okamžite odkopol.
     
    50
    Domáci získali loptu na vlastnej polovici, kde ju držia len pri autovej čiare, ale ďaleko od brány Kuciaka.
     
    51
    Dlhý pas hostí na hrot ofenzívy nenašiel Šejdajeva, ktorý bol veľmi dobre bránený Krivákom a navyše obrancu domácich fauloval.
     
    52
    Viazanko ostáva po súboji ležať na zemi. Navyše, bude potrebovať ošetrenie, takže nejaký čas sa hrať nebude.
     
    53
    Lepieš fauluje na vlastnej polovici, Žilina bude mať k dispozícii ďalší priamy kop z krídelného priestoru.
     
    54
    Nebezpečná lopta narobila menšie problémy, pretože v skrumáži tiel sa všelijako odrážala a ani jeden z tímov ju nevedel dlho poslať na požadovaný smer. Nakoniec domáci odkopli.
     
    55
    Turňa sa dostal pred šestnástku, prenechal loptu spoluhráčovi, od ktorého požadoval narážačku, tá neprišla. Domáci sa teda zamotali, ale Kochan aj tak nebezpečne technicky vystrelil tesne vedľa brány Volešáka.
     
    56
    Polievka sa znova pekne uvoľnil, pred šestnástkou našiel nabiehajúceho Vajdu, ktorý mal dosť priestoru a tak slabšou ľavačkou prudko vypálil pod brvno. Volešák s veľkou námahou vyrazil.
     
    57
    Rohový kop sa domácim nepodaril a neujala sa ani následná snaha o ďalší pokus o kontru, pretože Bernadina v strede poľa zle prihrával.
     
    58
    Kochan sa na krídle síce cez Mabouku nedostal, ale Podbrezová loptu okamžite získala späť na svoje kopačky.
     
    59
    Podbrezová srší aktivitou a hostia majú problém. Prechod troch jej hráčov zastavili dvomi faulami, no neprišla ani jedna karta.
     
    60
    Podiov center z priameho kopu nebezpečenstvo neznamenal a neujal sa ani oblúčik Kochana pred bránu, ktorý chytil Volešák.
     
    62
    Pravé krídlo Podbrezovej zakombinovalo, ale neuspelo a tak hostia prešli do rýchlej kontry, ktorú úžasne zastavil Viazanko. Ten predviedol dlhý šprint a poľahky odzbrojil Hlohovského.
     
    63
    Matej Kochan ostal totálne zabudnutý v šestnástke súpera, kde sa stihol otočiť a prudko vystreliť. Volešák vyrazil, následný center Podia skončil nad bránou.
     
    64
    Podio veľmi pekne prechádzal krídlom, lenže Mabouka mu to dosť sťažil a tak o loptu prišiel. Kontra hostí však skončilo takmer okamžite, po zlej prihrávke.
     
    65
    Hostia sa po dlhom čase držali dlhšie na polovici súpera, ale neviedlo to k žiadnej strele. Všetko ukončil center priamo do rukavíc Kuciaka.
     
    67
    Podiov center po faule Škvarku na Vajdu bol síce nízky, no lopta sa odrazila priamo pred Viazanka do streleckej parkety. Ten však namieril nad bránu.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 2065 divákov.
     
    69
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Ivan Santiago Diaz, prichádza Samuel Mráz.
     
    70
    Mabouka vedľa vlastnej šestnástky prebrúsil Polievku, ktorý ostáva otrasený, ale bude v poriadku. Karta neprišla, bude to priamy kop pre Podia.
     
    70
    Nakoniec centroval Kochan, lenže veľmi nízko a preto sa lopta v vzápätí dostala až ku Kuciakovi, ktorý odkopol.
     
    71
    Bernadina skvele zastavil kombináciu hostí v šestnástke Podbrezovej. Kontra z toho ale nie je, domáci budú dostávať dopredu pomaly.
     
    72
    Ďalší rýchlo útok končí nezdarom, pretože Hlohovský otvorené krídlo využil len na nepresný center priamo k Vajdovi.
     
    73
    Žilina síce ešte ostala pri lopte, lenže aj ďalší pas skončil neúspechom, keďže ho práve Hlohovský stihol až za čiarou.
     
    74
    Jánošík poslal center len na hlavu Kriváka, ktorý odvrátil k Bernadinovi, lenže jemu nesadol odkop a poslal loptu nešťastne na roh.
     
    75
    Žilina teraz vytvorila tlak, v ktorom prišla aj nebezpečná strela z diaľky, ale Vajda ju zablokoval a poslal do bezpečia.
     
    76
    Žilina dala gól!

    Obrana domácich však tentoraz neodolala, pretože na prudký Hlohovského center si naskočil Lukáš Jánošík, ktorý loptu jemne pohladil, ale do brány ju nasmeroval vlastným gólom MATEJ KOCHAN.
     
    78
    Hostia sa snažia pokračovať v ofenzívnej snahe a po zisku priameho kopu ostávajú vpredu. Center však nenarobil problémy, pretože prišiel ofenzívny faul.
     
    79
    Polievka sa natlačil z krídla do šestnástky súpera, kde spadol, ale penaltu nezískal, aj keď by si ju s fanúšikmi želal.
     
    80
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Filip Lepieš, prichádza Luka Pejović.
     
    82
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Eugeniu Cociuc.
     
    83
    Ofenzívny faul prerušil aktivitu hostí, pretože Jánošík si v šestnástke súpera pomáhal rukami veľmi evidentne.
     
    84
    Mráz dostal loptu na hranici šestnástky a aj keď mu odskočila tak dokázal zakončovať, lenže našiel iba Kuciaka na bránkovej čiare.
     
    85
    Rýchly prienik Hlohovského do šestnástky neskončil úspechom, pretože si loptu odkopol ďaleko a spoza bránkovej čiary prihrávať nemohol.
     
    86
    Pejovič centroval zľava zaujímavo, no nepresne. Následne mal byť príjemcom on, avšak nedokázal zakončiť a navyše fauloval.
     
    87
    Viazanko prepadol prvýkrát na svojej strane a hneď z toho bola šanca. Krivák však center do malého vápna odkopol na roh. Hostia ho kopli smerom do brány, odkiaľ boxuje Kuciak.
     
    88
    Viazankov center našiel v šestnástke súpera Polievku, ktorý si prebral loptu a hneď na to dostal úder do tváre od súpera. Ostáva na zemi, na penaltu to podľa arbitra nebolo.
     
    90
    V závere nastala najprv strkanica v šestnástke Podbrezovej, ktorú hlavný arbiter vyriešil, lenže následne sa do seba hráči pustili opäť. Pejovič sa zrazil s Maboukom, skôr to bol faul obrancu MŠK, ale kartu dostal Podbrezovčan.
     
    90+1
    Mabouka sa vrátil rýchlo do hry, aby bol pri centri pred Kuciaka. Ten však hostia zakončili vedľa.
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Lukáš Migaľa.
     
    90+4
    Domáci ešte dostali možnosť priameho kopu, ale Podiov center sa zamotal medzi hráčmi pred Volešákom. Nakoniec odkopli hostia.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Aj po skončení zápasu ešte vládnu vášne na oboch stranách, ale v pomerne malom množstve a tak sa oba tímy pomaly zberajú do šatní. Dnes sme videli veľmi dobrý zápas so štyrmi gólmi, šancami aj emóciami. (17:13:14)

    Matej Kubove

    Branky: 31. Turňa (Kochan), 47. Bernadina – 30. Hlohovský (Škvarka), 76. Kochan (vla.)

    Karty:   13. Krivák (POD), 19. Lepieš (POD), 24. Turňa (POD), 90. Pejović (POD) – 18. Škvarka (ZIL)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík (C), Viazanko – Podio, Vajda – Bernadina, Kochan, Polievka (90+2. Migaľa) – Lepieš (80. Pejović).
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Magda, Djordjevič, Pejović.

    MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Kaša, Králik, Holúbek – Diaz (69. Mráz) – Káčer, Škvarka (C) (82. Cociuc) – Jánošík, Šejdajev, Hlohovský.
    Náhradníci: Mandous – Cociuc, Mráz, Vallo, Jankauskas, Hancko, Jaramillo.

    Rozhodčí: Glova – Hancko, Hrčka – Kráľovič
    bahis siteleri