Boston – Tampa 4:0 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 1:0 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 4:1 (kon.)
Toronto – Washington 1:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 2:0 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 2:5 (kon.)
Nashville – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Minnesota – Carolina 5:3 (kon.) | Dallas – Arizona 3:2 (po pr.)
Colorado – Chicago 4:3 (po pr.) | Anaheim – Calgary 3:1 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 6:4 (kon.)
San Jose – Vancouver 3:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
6:4 (0:2, 3:1, 3:1)
Edmonton Oilers
Středa 05.04.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    EDMONTON OILERS

    Nejlepší sezóna pro Oilers za posledních deset let. Edmonton už má jistotu, že se podívá do play-off, navíc se zapojil do boje o vítězství Pacifické divize, kterou momentálně rozdílem dvou bodů vedou Anaheim Ducks. Ale už zanedlouho zase může být vše jinak, Edmontonští jsou Kačerům v patách. Olejáře čekají poslední čtyři zápasy základní části, dvakrát z toho poměří síly s Vancouverem, jednou proti San Jose Sharks a jednou právě s Los Angeles Kings. Předchozí duely týmu kolem kapitána Connora McDavida vyšly na jedničku, kanadský celek vyhrál už pětkrát v řadě a zdá se, že do nejdůležitější fáze ročníku půjde výborně naladěn. Naposledy poznal fazónu Oilers zmíněný Anaheim, který prohrál na edmontonském kluzišti 2:3 po prodloužení. Prodlouží oranžovo-modří výborné dny a zapíšou do statistik další úspěch?

    Kanadské bodování družiny vede mladíček Connor McDavid (29 + 65), následuje ho například Leon Draisaitl (28 + 46) nebo Jordan Eberle (16 + 29).
     
    LOS ANGELES KINGS

    Ne, tuhle sezónu si v Hollywoodu určitě nebudou pamatovat rádi. Dlouho se Kings rvali o postup mezi nejlepší osmičku Východní konference, ale nakonec několik kol před koncem o teoretické šance přišli a slaví jejich rivalové. Vítěz Stanley Cupu z let 2012 a 2014 bude sledovat vyřazovací boje od televizních obrazovek, a tak bude chtít svým fanouškům zlepšit náladu aspoň v závěrečných duelech dlouhodobé sezóny. Los Angeles sehraje stejně jako Edmonton ještě čtyři mače, avšak třikrát z toho se představí pod střechou Staples Center, tedy na domácím kluzišti. Postupně vyzve Edmonton, Calgady, Chicago a na samotný závěr zamíří do Anaheimu. Králové navíc nemohou být spokojeni s předchozím výsledkem. Doma dokázali dát v Pacifické divizi poslední Arizoně jednou branku a padli výsledkem 1:2. Ostatně produktivita trápí kalifornský celek celou sezónu. Kings už nemají příliš o co hrát. Vancouver je ze šesté pozice neohrozí a čtvrté Calgary Kings taktéž nedoženou.

    Týmovou produktivitu táhne Jeff Carter (32 + 30), hodně bodů střádá i Anže Kopitar (12 + 37) nebo Tanner Pearson (23 + 19).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se naposledy potkaly na konci měsíce března a Edmonton Oilers doma porazili Los Angeles Kings těsně 2:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (10 + 11)
    Andrej Sekera (EDM) (8 + 27)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Základní část se blíží ke svému konci a fanoušci pomalu vyhlíží play-off. Ještě předtím na sebe však narazí Los Angeles Kings a Edmonton Oilers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Bishop) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – D. Brown, Kopitar, Iginla – Pearson, J. Carter, Toffoli – Andreoff, Dowd, Brodzinski – Kempe, Lewis, Clifford.

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Slepyšev.

    Rozhodčí: Lee, St. Pierre – Rody, Nowak.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už jen zazní hymny a budeme moci začít.
     
    Začátek zápasu je tu, bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Na prvním vhazování se prosadili domácí hokejisté. Moc daleko se ale s pukem nedostali, hned je jim odpískáno zakázané uvolnění.
     
    00:19
    Je to Edmonton na druhé straně, kdo má ponechanou výhodu a zahraje si za chvíli první přesilovku.
     
    00:33
    Už v první minutě zápasu sledujeme první vyloučení. Anže Kopitar fauloval soupeře do obličeje vysokou holí a je si toho vědom, už spořádané odjíždí na trestnou lavici. Je tu tedy přesilovka pro Edmonton na celé čtyři minuty, protože v obličeji hráče byla i krev.
     
    01:06
    Střela Klefboma od modré čáry orazítkovala jen zadní mantinel. Pak se sice odrazila před brankoviště, tam ale nikdo v bílém nečekal.
     
    01:30
    Kings zkusili zahrozit ve vlastním oslabení, ale přečíslení dva na jednoho jim nevyšlo vůbec podle představ.
     
    01:50
    A další příležitost Los Angeles, nyní v podání Kempeho. Ani on se však neprosadil, pokazil střelu na branku.
     
    02:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Z přesilovky hostů utekla zhruba polovina a Oilers se dostávají do vedení. A to přesto, že se doposud nedostali do žádné větší příležitosti. MILAN LUCIC měl i trošku štěstí, protože puk se k němu před brankoviště Jonathana Quicka dobře odrazil a brankář Los Angeles neměl moc přehled o tom, co se kolem něj zrovna děje. Útočník Edmontonských každopádně uklidil kotouč do sítě a kalifornský celek bude nucen hned od začátku základní hrací doby dohánět ztrátu. Navíc zůstane i nadále o jednoho hráče na ledě oslaben. Asistence: Connor McDavid, Oscar Klefbom.
    02:31 Milan LUCIC - 0:1
     
    03:45
    Oilers zůstávají v útočné třetině a tlačí na Quicka jednu střelu za druhou.
     
    04:30
    Už jen vteřinky do návratu Anžeho Kopitara mezi mantinely, tohle už domácí nejspíš zvládnou.
     
    04:38
    Los Angeles Kings jsou kompletní, konečně se tedy mohou začít soustředit také na útočné akce.
     
    05:15
    Jen málo chybělo, abychom měli vyrovnáno. Jonny Brodzinski totiž sahal po první brance v kariéře, ale nakonec trefil pouze tyčku Talbotovy svatyně.
     
    06:00
    Moc se nepřerušuje a hra rychle plyne. Forbort a Doughty dostali puk do útočné třetiny pro domácí, jenže Kings ho tam moc dlouho neudrželi, útočníci nebyli tak aktivní.
     
    06:38
    Jordan Eberle hledal zpoza branky slovenského obránce Sekeru, pak ale Jonathan Quick pro jistotu podržel kotouč a přerušil hru.
     
    06:52
    Následuje první komerční přestávka, hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    06:55
    Toffoli a Kopitar chvíli kombinovali za brankou Cama Talbota, ale tam byli dost nepřesní. Přesto však udrželi puk na hokejkách a potrápili obranu soupeře.
     
    07:30
    Už nějakou tu chvíli čekáme na nějakou střelu, ani jedna strana se teď nikam nežene a spíše oba týmy čekají na to, až soupeř udělá chybu na své polovině.
     
    07:57
    Nahození Aleca Martineze na branku Talbot raději podržel, protože se kolem něho chystalo nebezpečí.
     
    08:10
    Iginla vydoloval puk v rohu a obral o něj Nurse. Přesto Kings čekají na další zakončení, zatím se jim střelecky na začátku zápasu vůbec nedaří.
     
    08:45
    Znovu Iginla a jeho souboj o puk, tentokrát ve středním pásmu, teď ale nebyl tak úspěšný, protože jeho soupeř v souboji byl o něco důraznější.
     
    09:08
    Jake Muzzin jako blesk z čistého nebe zahrozil Talbotovi. Opět se brankář Edmontonu stihl vrátit do brankoviště, ale jen tak tak, že se ještě natáhl po puku, teď už měl štěstí.
     
    09:25
    Králové jsou poprvé v zápase o něco aktivnější. Ale zatím to k ničemu nevede, protože jim nefunguje koncovka. Když už vypálí, puk letí mimo tři červené tyče.
     
    09:32
    Na druhé straně Jonathan Quick zařizuje nové vhazování po své levé ruce.
     
    09:48
    Carter hledal Iginlu, ale těsně minul jeho hokejku. Pak ještě zachránil pro domácí útočné pásmo Kempe. Ale znovu žádné dobré zakončení od hokejistů v černých trikotech.
     
    10:02
    Je tu komerční pauza, za chvíli však pokračujeme.
     
    10:20
    Opět se hraje a Jeff Carter ukazuje, proč je letos tak produktivní. Dostával se do šance, až na poslední chvíli mu puk odskočil pryč z hokejky.
     
    10:48
    Oilers mají čas na vystřídání. Jeden z obránců zavezl puk za svou klec a tam počkal, než přijedou na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    11:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jakmile je před Jonathanem Quickem trošku volného místa, Oilers toho hned využívají. Podobně jako nyní. Dlouho byl Edmonton zatlačen u své branky a nedostával se do šancí, přesto podruhé v zápase skóruje. Teď se však rozhodně nejednalo o žádné náhodné zakončení. Celou situaci krásně zpoza zařízení domácího brankáře vymyslel Jordan Eberle. Ten ukázkově posunul puk na hráče jménem RYAN NUGENT-HOPKINS, který poslal kotouč z první do horní poloviny brány. Quick neměl moc šanci puk chytit a Kings prohrávají o dva zásahy. Asistence: Jordan Eberle, Kris Russell.
    11:13 Ryan NUGENT-HOPKINS - 0:2
     
    12:25
    Muzzin zavážel puk do útočného pásma Los Angeles. Ale nedal si pozor, na modré čáře jej zastavuje postavení mimo hru.
     
    12:48
    V hale je najednou úplně ticho a komorní atmosféra, fanoušky domácích dvě inkasované branky Kings očividně zaskočili. Los Angeles ale nadále bojuje a nehází flintu do žita.
     
    13:28
    Kempe chtěl vymyslet nějakou kombinaci, jenže nikdo z formace nevystihli jeho útočný nápad. A tak musel puk zavézt za Talbota sám, tam už o touš přišel.
     
    13:36
    Vhazovat se bude po zakázaném uvolnění před Quickem.
     
    13:45
    Russellovu střelu z dálky má brankář domácích v rukavici, našel si na ni dobrý výhled a v pohodě zachytil do lapačky.
     
    14:10
    Milan Lucic je znovu na ledě a už už si hledal místečko k úniku. Nebyl mu však umožněn, protože na sobě měl nalepené hned dva bránící hráče soupeře.
     
    14:40
    Teď jsou to Olejáři, kdo se drží pravidelně v pásmu soka a dělá tam neplechu. Zatím ale Kings nedovolují příliš zakončení, takže Quick zůstává v klidu.
     
    15:20
    Gólman Kings vyjel za branku, aby tam rozehrál kotouč, hned ale zase zamířil zpátky do brankoviště, kdyby se špatně odrazil puk.
     
    15:39
    Tentokrát zakázané uvolnění Edmonton Oilers, hosté uspěchali rozehrávku přes všechny čáry.
     
    15:50
    Dowd se dostával ke slibné dorážce před brankovištěm, ale těsně puk netrefil, jako první jej stihl vyrazit Talbot. Pak se ještě o dorážku pokoušel jeden z obránců Kings.
     
    16:35
    Iginla v dalším průniku, opět mu pomáhal Carter. Tahle kombinace nevypadala špatně, avšak také v tomto případě skončila bez střely na branku.
     
    17:06
    McNabb vzal zodpovědnost na sebe a z modré útočné čáry se dostal až před brankoviště.Tam ale prováhal nejlepší moment na zakončení a touš mu ujel z hole.
     
    17:36
    Pře koncem první třetiny jsou aktivnější domácí, opticky tlačí Edmonton před jeho klec. Avšak nadále platí, že Kings budou muset přesněji střílet.
     
    18:18
    Eberle našel Nurse za svou brankou a tihle dva uklidnili Oilers na jejich polovině. Teď to totiž vypadá s hostující rozehrávkou hodně nebezpečně a komplikovaně.
     
    18:21
    Ještě jedna krátká pauza v první části, potom už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    18:45
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu. K puku se pak jako první dostal Tyler Toffoli, jenž si dělal zálusk na lepší střelu. Ale ani on netrefil branku.
     
    19:08
    Běží poslední minuta první třetiny a Anže Kopitar ještě zkouší individuálně něco vymyslet.
     
    19:28
    Na druhé straně zase kličkoval s pukem Maroon, ale byl tam sám proti dvěma bránícím hráčům Los Angeles, takže neměl moc velkou šanci uspět.
     
    19:45
    Ještě jedno buly před Camem Talbotem, ten musel před malým okamžikem tasit zákrok lapačkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny vše. Viděli jsme dvě branky, obě oslavili hokejisté Edmonton Oilers. Jednou z toho se trefili při zatím jediné početní výhodě zápasu. Kings budou muset do další dvacetiminutovky vymyslet, jak překonat Cama Talbota.
     
    Střely na branku po první třetině

    Los Angeles Kings: 7

    Edmonton Oilers: 8
     
    Chystá se začátek druhé části. Doženou Kings ztrátu, nebo hosté ještě zvýrazní svůj náskok?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Jako první získali puk na hokejky Kings a už hledají cestu do útočného pásma.
     
    20:21
    Dokonce hned zazvonila tyčka Talbotovy branky. Byl to nejspíš Anže Kopitar, kdo ji trefil po střele bez přípravy.
     
    20:58
    Nugent-Hopkins a Eberle na druhé straně komplikují život Los Angeles. Ale ne na dlouho, Jonathan Quick nemusel vůbec zasahovat a vše za něj vyřešila obrana.
     
    21:39
    Hraje se zatím stále bez přerušení a puk létá ze strany na stranu. Když se jej u branky soupeře snažil udržet Lewis, vůbec se mu to nepovedlo.
     
    22:06
    Pouliot si našel místečko na střelu a tentokrát už domácí gólman musel dávat pozor.
     
    22:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je tu první branka domácího týmu v zápase, i když to ani na začátku druhé třetiny nevypadalo s Los Angeles Kings moc dobře. Pak se ale kalifornská parta dostala do rychlého protiútoku a překvapila Cama Talbota. Od Jonnyho Brodzinskiho doskákal puk až na hokejku NICKA SHORA, který zakončil do poloviny odkrytého zařízení. Kings ale budou muset pokračovat v aktivním hokeji, protože jinak mohou na vyrovnání v tomto vysokém tempu těžko pomýšlet. Ale nechme se dalším průběhem překvapit. Asistence: Jonny Brodzinski, Dustin Brown.
    22:22 Nick SHORE - 1:2
     
    23:53
    Vhazování po levé ruce Jonathana Quicka.
     
    24:06
    Brown a Shore znovu v akci, tahle formace je na začátku druhé třetiny hodně vidět. Cam Talbot musel znovu přerušit hry a dávat si pozor u své pravé tyčky.
     
    24:38
    Sekera měl co dělat, aby dokázal ve středním pásmu udržet puk na hokejce. Když pak ale chtěl posunou na spoluhráče v útočném pásmu, moc se mu to nepodařilo.
     
    25:03
    Letestu už ztratil kotouč a útočit může Los Angeles. Nyní jsou Králové o něco přesnější v přechodu přes střední pásmo.
     
    25:48
    Draisaitl si našel prostor na zakončení, ale pálil vedle.
     
    25:50
    Los Angeles Kings si zahrají první přesilovku v zápase. Adam Larsson je totiž odeslán za katr, protože držel soupeře. Uvidíme, jak si domácí s početní převahou poradí.
     
    26:10
    Hned na úvod oslabení Edmonton vyhazuje přes všechny čáry, a to dokonce dvakrát po sobě. Los Angeles se potřebuje stabilně usadit kolem Cama Talbota.
     
    26:30
    Carter a Kopitar dolovali puk za brankou soupeře, pak o něj ale nedbalostí přišli a je tu už třetí vyhození. První polovinu oslabení zvládá hostující celek v pohodě.
     
    27:06
    I když se Kaliforňané drží na puku v útočném pásmu, nedokážou si tvořit šance. Cam Talbot nyní přerušil hru spíše z povinnosti, aby nepřišla žádná další dorážka.
     
    27:28
    Hodně nahrávek, ale zatím žádná lepší střela od Los Angeles, všechny puky jdou mimo tři červené tyče.
     
    27:45
    Teď už slibná možnost Iginly. Ten zůstal nehlídaný u pravé tyčky a měl na hokejce vyrovnání, jenže netrefil volný prostor, který se před ním najednou otevřel.
     
    28:01
    Už jsou Edmonton Oilers kompletní. Nás čeká komerční přestávka, za pár okamžiků pokračujeme.
     
    28:10
    Opět pokračujeme a po menší odmlce se Edmonton dostává do útočného pásma. Hrozil tam Draisaitl, ale možná ještě mohl zkusit nahrávat místo toho, aby postupoval sám až za branku.
     
    28:40
    Střela Nurse z dálky Quicka neohrozila, protože úplně minula zařízení. Na druhé straně se obránce Drew Doughty taktéž neprosadil.
     
    28:59
    Zakázané uvolnění Edmonton Oilers.
     
    29:16
    Nahození za branku domácího celku, kde byli jako první hráči Kings. Ti pak sice zavezli touš na druhou stranu, ale obrana Edmontonu se o něj zavčas postarala.
     
    29:37
    Quick nahození z dálky na jeho branku kryje pod rukavici a přerušuje hru.
     
    29:51
    Znovu práce pro Jonathana Quicka. Na brankovišti nebezpečně kličkoval Jordan Eberle, a tak brankář Kings potřeboval situaci uklidnit. Udělal asi to nejlepší, co udělat mohl.
     
    29:59
    Podruhé ve druhé třetině si Los Angeles zahraje početní výhodu. Je tu další hostující držení, tentokrát se jím provinil Kassian. Bude doufat, že jeho spoluhráči zvládnou také další oslabení.
     
    30:10
    Oilers začínají dobře. Vyhráli vhazování a hned jak to šlo, vyhodili kotouč do středního pásma.
     
    30:30
    Carterova střela nevypadal vůbec špatně, skryl ji hned za dvěma hokejisty. Nakonec ale těsně minula pravou tyčku a Cam Talbot mohl zůstat v klidu.
     
    31:05
    Quick docela zariskoval, vyjel daleko z branky a rozehrával kotouč na spoluhráče vepředu. Nakonec to ale zvládl bez zaváhání.
     
    31:30
    Většina domácí přesilovky je pryč a až nyní mají Kings první šance. Nejdříve pálil Martinez z dálky, po něm také Muzzin. Ale Talbot si obě zakončení zavčas našel.
     
    31:44
    Už jen sekundy do návratu Kassiana na ledovou plochu. Králové ještě drží útočné pásmo, ale tuhle početní převahu pravděpodobně využít nestihnou.
     
    32:15
    Edmonton znovu kompletní, teď se zase bude moci soustředit na hru dopředu. Domácí ale ještě zůstávají aktivní.
     
    32:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Během přesilové hry se Los Angeles Kings neprosadili, při plném počtu hráčů na ledě už ale ano a máme pod střechou Staples Center vyrovnáno. Prosadil se bývalý kapitán Kings DUSTIN BROWN, ke kterému doputovala přihrávka od levého mantinelu. Dá se říci, že s velikým štěstím. Brown tak na nic nečekal, hned nabral kotouč na hokejku a jakmile to šlo, vypálil. Puk proskotačil až za Talbota, jenž nestihl reagovat asi ani netušil, kam skákající kotouč zamíří. Trošku šťastnější gól pro domácí, ale rozhodně se počítá. Asistence: Nick Shore.
    32:29 Dustin BROWN - 2:2
     
    33:40
    Po dlouhé době se z hlediště ozývají také fanoušci. Kings vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    34:20
    Kings si najednou více věří a jde to vidět. Obrana Oilers ale nadále docela pozorná a navíc se na druhé straně do solidní šance dostal Milan Lucic.
     
    34:50
    Zdá se, že zbytek druhé třetiny uvidíme hodně aktivní hokej. Hra se přelévá ze strany na stranu a prakticky z každé protiakce může padnout branka.
     
    35:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak se na to podívejme. Ve druhé polovině třetí třetiny Los Angeles herně a hlavně střelecky exceluje a tady je výsledek. Třetí branka v prostřední dvacetiminutovce a zároveň třetí v tomto utkání. Co je však pro Kings nejdůležitější, vůbec poprvé se dnes dostávají do vedení. Nedůslednosti hostující defenzívy využil NIC DOWD. Ten našel na levém kruhu prostor k dorážce. Poslal kotouč směrem k levé tyči, kde měl Cam Talbot místečko, Dowd jej trefil naprosto přesně. Domácí jsou nyní na koni a Oilers budou muset začít dávat větší pozor na hru dozadu. Asistence: Kyle Clifford, Jonny Brodzinski.
    35:30 Nic DOWD - 3:2
     
    36:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Brankové hody ve druhé třetině pokračují. Sotva se Králové dostali do vedení, už máme znovu vyrovnáno a tohle pro změnu nezvládla domácí obrana. Pustila totiž do samostatného úniku RYANA NUGENTA-HOPKINSE, který se bez problému prosadil. Povodil si Jonathan Quicka, zakončil a už mohl slavit. Zdá se, že puk trefil někam pod lapačku soupeřova gólmana, když zrovna padal zpátky do brankoviště a neměl přehled o situaci. Nejspíš se tedy půjde do kabiny za vyrovnaného stavu. Asistence: Zack Kassian, Darnell Nurse.
    36:46 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:3
     
    36:52
    Je tu vyloučení na straně Kings. Lewis inkasuje dvě minuty za hákování a Edmonton Oilers tak mají znovu šanci se dostat zpátky do vedení.
     
    37:27
    Lucic měl volno na střelu na levém kruhu, přesto ještě volil nahrávku. Tahle početní výhodná Edmontonu se zatím hodně odehrává na kombinaci.
     
    37:47
    Quick přerušuje hru u své levé tyče, ale měl co dělat, aby kotouč zastavil.
     
    38:19
    Puk končí sražený někam mezi diváky, mělo by se vhazovat na modré čáře ve středním pásmu.
     
    38:40
    Přesilovka Oilers bude na svém konci a vypadá to, že už se domácí ubrání. I tak jsou ale hosté aktivnější a posílají na Quicka jeden puk za druhým.
     
    39:09
    Běží poslední minuta druhé třetiny, puk má v útočném pásmo před chvílí vyloučení Lewis a řítí se s ním na branku. Nakonec ale nedokázal vystřelit.
     
    39:37
    Čas na jednu poslední akci na jedné či druhé straně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Více se toho v prostřední části nestane. Viděli jsme ve druhé třetině dohromady čtyři góly. Tři z toho oslavili Los Angeles Kings, kteří dotáhli ztrátu. Rozhodnout o vítězi tak bude muset třetí třetina, případně prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 19

    Edmonton Oilers: 18
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Dočkáme se v ní rozhodnutí o výsledku?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Kings se ujali puku na vhazování a už zkoušeli překvapit obranu Oilers. Zatím ale bez výsledku, nepovedlo se jim totiž přejít modrou útočnou čáru.
     
    40:40
    Na druhou stranu to zkoušel pro změnu Milan Lucic, ale ani on neuspěl. Když už si chystal kotouč na střelu, někdo ji vytečoval pouze k zadnímu mantinelu.
     
    41:03
    Muzzinovo nahození od modré čáry nebylo špatné, ale potřebovalo přesměrovat. A tak má Edmonton u své klece dostatek času na novou rozehrávku.
     
    41:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hned na začátku třetí třetiny se Kings vracejí do vedení, a to z první střely na branku v této dvacetiminutovce. Jeden lepší přechod domácích do útočného pásma a Cam Talbot byl rázem v problémech. Nahození na branku gólman Oilers sice vyrazil před sebe. Jenže těsně před ním čekal na dorážku TREVOR LEWIS, který s přispěním dobrého odrazu dostal kus černé gumy až za brankovou čáru. To už je několikátá šťastnější branka Los Angeles v zápase, teď mohou být domácí znovu hodně rádi. Asistence: Nick Shore, Paul LaDue.
    41:40 Trevor LEWIS - 4:3
     
    43:55
    Nugent-Hopkins si dělal zálusk na hattrick, ale když vypálil z první, trefil pouze mantinel za brankou.
     
    44:28
    Už se hraje dlouho bez přerušení. Jonathan Quick vyjel za branku rozehrávat puk, což se mu také docela povedlo.
     
    45:05
    Sekera vyřešil všechny obranné povinnosti na jedničku a hned posílal spoluhráče z útoku do akce. Edmonton je ale ve třetí třetině docela v útlumu.
     
    45:30
    Stále ještě rozhodčí nemusí použít píšťalku, ale už nechybělo moc a mohlo z toho být zakázané uvolnění hostující družiny.
     
    46:08
    Hodně rychlé tempo hry, které teď máme možnost sledovat. A dá se očekávat, že něco takového uvidíme až do konce základní hrací doby.
     
    46:38
    Andrej Sekera nebezpečně vypálil z levého kruhu a Quick jen tak tak zastavil puk, navíc mu vypadl. Ale rozhodčí přesto přerušil hru.
     
    46:38
    Je tu komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat.
     
    46:45
    Jeff Carter uspěl na vhazování, přesto měl problém dostat puk ze svého obranného pásma. Pak se mu to ale povedlo a posla do úniku Kempeho. Ten však brzy kotouč ztratil.
     
    47:16
    Carter znovu na touši, tentokrát už v útočném pásmu. Talbot jej sledoval, co provede, nakonec z toho ale nebylo žádné zakončení.
     
    47:50
    Draisaitl a McDavid dnes jsou tolik vidět, jak jsme běžně zvyklí. Ani teď se neprosadili, když se snažili dostat do útočné třetiny.
     
    48:10
    Teď je najednou vše jinak. Connor McDavid dostával od Draisaitla krásnou nahrávku před brankoviště a Jonathan Quick měl štěstí, že mu puk neskončil pod horní tyčkou.
     
    48:30
    Brodzinskiho střela vytečována mimo hrací plochu, vhazovat by se ale mělo před zraky Cama Talbota.
     
    48:44
    Edmonton dělá co může, aby se trvaleji usadil v útočné třetině, ale zatím se mu to moc nedaří. Pokaždé Kings najedou způsob, jak kotouč dostat pryč.
     
    49:15
    Další vytečovaný puk mezi diváky.
     
    49:28
    Ani Los Angeles ale nepolevuje v útočných akcích. Byl to opět Kempe, kdo se zjevil na levém kruhu a kličkoval. Jenže neměl komu nahrát a bylo po šanci.
     
    50:08
    Začíná posledních deset minut základní hrací doby.
     
    50:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Dnes není o branky vůbec nouze a tady je další důkaz. Poprvé v zápase se Los Angeles Kings dostávají do vedení o dvě trefy, tentokrát oslavuje útočník TANNER PEARSON. Ten obdržel do prostoru za pravý kruh pohlednou nahrávku. Aniž by na něco čekal, srovnal si puk na hokejce a pěknou střelou zápěstím zakončil. Vymetl pavučinky v zařízení Cama Talbota a přidává pátý zásah kalifornského celku v tomto zápase. Teď už to budou mít Edmonton Oilers hodně těžké, aby se dostali výsledkově zpátky do zápasu. Asistence: Tyler Toffoli.
    50:09 Tanner PEARSON - 5:3
     
    50:45
    Hosté ale ještě neházejí flintu do žita a pokračují v aktivním napadání. Zatím ale pouze u své branky, budou se potřebovat přesunou do útočného pásma.
     
    51:07
    Podruhé v zápase míří na trestnou lavici obránce Edmontonu Adam Larsson a jsou tu tedy další komplikace pro kanadský celek. Los Angeles má šanci v početní převaze.
     
    51:20
    Hned se jeden z beků Kings pokoušel o střelu na branku. Tu sice také vykonal, jenže vůbec nemířil přesně, kotouč pouze rozezvučel zadní mantinel.
     
    51:49
    Kings se samozřejmě za aktuálního stavu nikam neženou a pokud to jen trošku jde, hlavně se snaží držet kotouč na svých hokejkách.
     
    52:30
    Drew Doughty jen tak tak udržel útočnou třetinu, pak hledal někoho, na koho by mohl posunout puk. Jenže nikoho nenašel a Edmonton vzápětí vyhazuje.
     
    52:58
    Jen pár sekund a vyloučený Adam Larsson se vrátí zpátky do hry.
     
    53:20
    Oilers jsou kompletní a tohle oslabení zvládli bez inkasování. Andrej Sekera hned činil vše pro to, aby se mohli hosté zkusit také útočně prosadit.
     
    53:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nahoru, dolů, nahoru a zase dolů. Tohle je přestřelka jako hrom a už je to zase pouze o jeden gól. Znovu docela ukázková hokejová akce. Nahozený kotouč od modré čáry málem tečoval ze vzduchu do zařízení Jonathana Quicka Leon Draisaitl. Ale nakonec jej nezasáhl, takže branku má ve statistikách DARNELL NURSE. Rozhodčí ještě jel zkontrolovat na video, zda se nejednalo o zásah vysokou holí od Draisaitla, tedy zásah hokejkou nad úrovní horní tyčky. Ale branka je nakonec potvrzena a hosté jsou zpátky v zápase, leč jednalo se o velmi spornou situaci. I když i nadále ztrácejí jeden gól. Asistence: Leon Draisaitl.
    53:48 Darnell NURSE - 5:4
     
    54:05
    Dá se očekávat, že hosté teď vrhnou všechny síly do útoku. Také že už Lucic a Eberle hledají co nejrychlejší cestu zpátky do útočného pásma.
     
    54:23
    Je tu ještě jedna komerční přestávka, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    54:32
    Moc dlouho se bez přerušení nehrálo, hned je zase puk vytečovaný na domácí střídačku.
     
    54:43
    Trevor Lewis zkusil překvapit soupeřova brankáře, ale někdo přizvedl jeho dobrý pokus do ochranné sítě.
     
    54:54
    Práci má také Jonathan Quick na druhé straně, který musel proti zakončení z dálky rychle vytasit lapačku.
     
    55:10
    Pearson a Toffoli se snažili přečíslil obranu soupeře, ale nakonec se jim to nepovedlo. Olejáři jsou na konci třetí třetiny pozorní směrem do obrany.
     
    55:48
    Connor McDavid opět kouzlí s pukem na ledě. Nyní hledal volného Maroona, aby mu mohl nahrát puk. Ale druhý jmenovaný byl dlouho obsazen, takže nedostal šanci zakončit.
     
    56:25
    Čas do konce základní hrací doby rychle utíká a Edmonton bude muset začít otevírat zadní vrátka. Dá se očekávat, že zanedlouho odjede Cam Talbot z branky.
     
    56:51
    Od hokejky Adama Larssona se puk odráží do hlediště.
     
    57:12
    Kings se nadále drží v útočném pásmu a činí vše pro to, aby se jejich soupeř vůbec nedostal v rozhodující fázi zápasu do útočného pásma.
     
    57:35
    Russellova střela z dálky úplně minula branku, takže Jonathan Quick si oddechl. Navíc brankáři Králů velmi dobře pomohla obrana.
     
    58:02
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a dá se očekávat, že Edmonton Oilers teď budou chtít za každou cenu stupňovat svůj tlak. Potřebují ale získat útočné pásmo.
     
    58:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je nejspíš rozhodnuto o tom, kdo ovládne dnešní zápas ve Staples Center. Edmonton Oilers měli docela smůlu, protože sotva Cam Talbot odjel z branky na střídačku, dostal se ke kotouči obránce Kings DREW DOUGHTY. Ten téměř přes celé kluziště trefil odkryté zařízení Olejářů a přidává šestý zásah Kaliforňanů. U branky asistoval Nick Shore, který tak zapisuje už čtvrtý kanadský bod v utkání. Asistence: Nick Shore.
    58:39 Drew DOUGHTY - 6:4
     
    59:04
    Běží poslední minuta základní hrací doby a také celého utkání, Oilers už se ani nikam netlačí a Cam Talbot tentokrát neopouští své brankoviště.
     
    59:46
    Už jen poslední nahození Kings do středního pásma, víc se toho ale nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zápas plný šancí a branek, který nakonec ovládli Los Angeles Kings divokým poměrem 6:4. Vítězí především proto, že zvládli lépe druhou a třetí třetinu. Poslední dvě dvacetiminutovky domácí obě ovládli poměrem 3:1 a nepouštěli Edmontonské do tolika šancí jako na samotném počátku střetnutí. Oilers sice měli v první části k dispozici náskok o dvě branky, ale postupně jej promrhali a nakonec budou z Hollywoodu odjíždět bez bodu. Edmonton tak dává šanci San Jose v závodě o druhé místo Pacifické divize. Po krásném ofenzivním zápase se s vámi loučím a přeji hezkou středu.
     
    Střely na branku v zápase:

    Los Angeles Kings: 27

    Edmonton Oilers: 27
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 23:52)
     
    Tři hvězdy utkání

    Nick Shore (LAK) (1 + 3)
    Dustin Brown (LAK) (1 + 1)
    Jonny Brodzinski (LAK) (0 + 2) (07:11:36)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. N. Shore (Brodzinski, D. Brown), 33. D. Brown (N. Shore), 36. Dowd (Clifford, Brodzinski), 42. Lewis (N. Shore, LaDue), 51. Pearson (Toffoli), 59. Doughty (N. Shore) – 3. Lucic (McDavid, Klefbom), 12. Nugent-Hopkins (Russell), 37. Nugent-Hopkins (Kassian, Nurse), 54. Nurse (Draisaitl)


    Los Angeles Kings: Quick (Bishop) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – D. Brown, Kopitar, Iginla – Pearson, J. Carter, Toffoli – Dowd, Brodzinski, Kempe – Lewis, Clifford, N. Shore.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Slepyšev.

    Rozhodčí: Lee, St. Pierre – Rody, Nowak

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri