Žilina – Nitra 2:4 (kon.) | Skalica – Trenčín 0:2 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
konec
MsHK Žilina
2:4 (1:1, 0:3, 1:0) Stav série: 0:3
HK Nitra
sk Pátek 07.04.2017, 18:00Tipsport Liga (SR) play-off • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Siedmy zápas, siedme víťazstvo. Hokejisti Nitry pokračujú vo svojom spanilej jazde v play off sa výrazne sa približujú k účasti vo finále hokejovej Tipsport ligy. Dnes pod Dubňom vyhrali 2:4 a už zajtra budú mať prvý postupový mečbal. Žilinčania nezvládli najmä druhú tretinu a v tej poslednej sa im nepodarilo zvrátiť vývoj duelu. Záver zápasu bol zbytočne nervózny, no aj to patrí k play off. Séria bude pokračovať už zajtra, a tak si nenechajte ujsť ani tento priamy prenos. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:57:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Hokejisti Nitry držia puk na svojich hokejkách vo vlastnom obrannom pásme. Žilinčania sa síce snažia napádať rozohrávku, no dnešný zápas už prehrajú.
     
    58:49
    Myslím si, že dnešný zápas je rozhodnutý. Matt Cope postupoval do útočného pásma, fauloval ho Rastislav Konečný, a tak za držanie putuje na trestnú lavicu.
     
    58:42
    Ďalšie zlyhanie v podaní žilinských útočníkov. Tentokrát Marcel Holovič po vhadzovaní našiel osamoteného Rastislava Konečného, no ten v jasnej šanci namieril len do betónov Erica Hartzella.
     
    58:35
    Puk teraz zostal na sieťke nitrianskej brány. Vhadzovať sa ale bude v útočnom pásme Žiliny, ktorá hrá už takmer tri minúty bez brankára. Stále však prehráva o dva góly.
     
    58:06
    Žilinský tlak je teraz poriadne intenzívny, no neviem či neprišiel už príliš neskoro. Ďalší úspešný zákrok si na svoje konto pripisuje brankár Hartzell. Do konca zostávajú menej ako dve minúty.
     
    57:44
    Václav Stupka teraz nabil Tomášovi Bokrošovi na strelu z prvej. Ten od modrej čiary poslal poriadnu ranu na súperovu bránu, ale Eric Hartzell strelu kryje.
     
    57:17
    Eric Hartzell teraz chcel trošku zamachrovať a streliť gól cez celé ihrisko. Takmer ale chyboval a mal šťastie, že sa k puku nedostal pripravený Ján Ťavoda.
     
    56:48
    Pekná kombinácia domácich hokejistov. Ján Ťavoda posielal krížnu prihrávku na Marcela Holoviča, no ten netrafil puk ideálne. Žilina pokračuje v nápore a stále hrá bez Maroša Mikoláša.
     
    56:17
    Marek Slovák teraz vyhadzoval puk po mantineli, no pramení z toho len ďalšie zakázané uvoľnenie. Andrej Kmeč si síce neberie time out, no Nitrania dobre naťahujú čas.
     
    55:39
    Žilina už hrá vabank! Milan Jančuška stiahol brankára Maroša Mikoláša z hry a jeho tím mal šťastie, že Henrich Ručkay netrafil prázdnu bránu. Pramení z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    55:05
    Obrovské zaváhanie Radima Hrušku. Po krásnej krížnej prihrávke od Jána Ťavodu na neho zívala prázdna brána, no český útočník nedokázal trafiť odkrytú časť brány.
     
    54:36
    Záver zápasu je poriadne nervózny. Jamie Milam teraz nie najlepšie vyhadzoval puk z obranného pásma. K strele sa dostal Patrik Rogoň, ale jeho zblokovanú strelu kryje Eric Hartzell.
     
    53:51
    Mladý Tomáš Bokroš je dnes veľmi aktívny. Aj teraz poriadne napriahol a strelou od modrej čiary preveril pozornosť Erica Hartzella. Žilina si vytvára mierny tlak.
     
    53:12
    Filip Bajtek teraz musel ísť z ľadu, pretože pri mantineli stratil prilbu. Namiesto neho našprintoval do útočného pásma čerstvý Marek Trvdoň.
     
    52:27
    Na druhej strane sa dostal k strele spoza obrancu Radoslav Macík. Slovenský reprezentant vystrelil švihom, ale tesne minu bránu súpera.
     
    52:01
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti predsa len mierne dramatizujú priebeh dnešného zápasu. MARCEL HOLOVIČ získal puk na ľavej strane, potiahol si ho smerom k bráne a krásnou strelou pod brvno nedal nitrianskemu brankárovi šancu. Asistencia: Rastislav Konečný.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 1. Hovorka (Holovič, Brejčák), 53. Holovič (Konečný) – 20. Kutálek, 21. Ručkay (Blackwater), 26. Korím (Paukovček, Štefanka), 30. Blackwater (Cope)


    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Bokroš, Čížek, Juraško, Brejčák, Ťavoda, Grman, Macejko, Kríž – Jurík, Hruška, Hovorka – Konečný, Holovič, Stupka – Rogoň, Ondruš, Gmitter – Zlocha, Švec, Prokop.
    HK Nitra: Hartzell (Valent) – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím – Cope, Slovák, Blackwater – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Tvrdoň – Štefanka, Paukovček, Bajtek.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Tomáš Orolín – Peter Šefčík, Roman Výleta.
    Žilina 0 4 Nitra
    #1 Pondělí 03.04.2017 • 18:00
    Nitra - Žilina 5:0
    #2 Úterý 04.04.2017 • 18:00
    Nitra - Žilina 3:2
    #3 Pátek 07.04.2017 • 18:00
    Žilina - Nitra 2:4
    #4 Sobota 08.04.2017 • 18:30
    Žilina - Nitra 3:4
    thejrc.org