Arsenal – Manchester City 2:1 (po pr.)
po prodl.
Arsenal FC
2:1 (0:0)
Manchester City
Neděle 23.04.2017, 16:00 • Wembley Stadium, London • FA Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších přenosů. (18:39:24)
     
    Po nemastném a neslaném prvním poločasu jsme nakonec sledovali reklamu na fotbal. Šťastnější je po utkání Arsenal, jenž se probojoval do finále. V prodloužení rozhodl Alexis Sánchez, k němuž propadl balon a ofenzivní hráč Kanonýrů jej poslal do brány. Po vedoucí brance se Gunners zatáhli před vlastní šestnáctku a prodloužení už ubránili. Manchester byl sice častěji u balonu, ale Petra Čacha překonal pouze jednou.

    Dle anglických diváků byl nejlepším mužem zápasu vybrán Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    Arsenal po dvacáté v historii FA Capu postupuje do finále, kde vyzve v londýnském derby Chelsea!
     
    Konec zápasu.
     
    120
    Běží poslední minuta prodloužení a u balonu jsou hostující hráči, kteří kombinovali na polovině soupeře. Ovšem Arsenal zachytil přihrávku do středu hrací plochy a míč odkopává daleko od brány.
     
    119
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Francis Coquelin.
     
    118
    Před šestnáctkou Arsenalu podklouzl Granit Xhaka, ke střele se proto dostal Yaya Touré. Ovšem jeho pokus se mezi tři tyče nedostal. Arsenal už je nesmírně blízko k postupu do finále.
     
    118
    Mesut Özil šel z pravé strany do pokutového území, kde jej obral o míč Leroy Sané. německý záložník ve službách Arsenalu nakonec upadl, jelikož sil moc nemá.
     
    116
    V šestnáctce upadl Héctor Bellerín, jenž si žádá pokutový kop. Ovšem ani tentokrát ho hlavní rozhodčí nenařídí. Pokračuje se ve hře odkopem od hostující brány.
     
    115
    Kevin De Bruyne je asi nejlepším fotbalistou hostujícího celku. Záložník City se opřel do balonu, který se do prostoru tří tyčí nevešel. De Bruyne z pravé strany mířil ke vzdálenější tyči, ale Petra Čecha k zákroku nedonutil.
     
    114
    Ve druhém poločase se Kanonýři pouze brání a museli odvrátit další centr mířící do vápna. Arsenal odvrátil hru a na levé straně se uvolnil Danny Welbeck, jenž nakonec o míč na polovině City přišel.
     
    113
    Yaya Touré roztáhl hru doleva, kdy byl osamocený Gaël Clichy. Jeho přetažený centr zamířil do země nikoho, ale Manchester u balonu ještě chvíli zůstane.
     
    112
    Po rohovém kopu se hosté dostali k další hlavičce, ovšem český brankář nemusel zasahovat, jelikož zakončení bylo hodně nepřesné.
     
    111
    Kevin De Bruyne se dostal přes několik domácích hráčů, čímž City dostal do přečíslení. Belgický záložník roztáhl hru do strany, kde byl Fabian Delph. Ovšem jeho pokus srazil do boční sítě Héctor Bellerín.
     
    109
    K rozehrání přímého kupu se postavil Yaya Touré, jehož zakončení zamířilo jen do zdi. Hostující záložník si žádal penaltu, ale tu hlavní rozhodčí nenařídí.
     
    108
    Héctor Bellerín neudržel balon, k němuž se dostal Gaël Clichy. Hostující krajní obránce si vynutil faul, a tak je tu další práce pro českého brankáře.
     
    108
    Žlutou kartu dostává Leroy Sané (Manchester City).
     
    107
    Citizens nemají na co čekat, a tak poslali další centr do vápna. Ten odvrátil Rob Holding jen k noze Fabiana Delpha. Jenže jeho volej byl hodně nepřesný.
     
    107
    Manchester se kombinační hrou dostal na polovinu Arsenalu, kde bude opět hledat recept na domácí obranu. Ovšem balon se od Petra Čecha nachází hodně daleko.

    Michal Luxa

    Branky: 72. Monreal, 100. Alexis Sánchez – 63. Agüero

    Karty:   26. Alexis Sánchez (ARS) – 69. Fernandinho (MAC), 89. De Bruyne (MAC), 103. Y. Touré (MAC), 105. Delph (MAC), 108. Sané (MAC)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:12. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:20.
    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Koscielny (C), Holding – Oxlade-Chamberlain (105. Bellerín), Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil (119. Coquelin), Alexis Sánchez – Giroud (83. Welbeck).
    Náhradníci: E. Martínez – Bellerín, Gibbs, Coquelin, Walcott, Iwobi, Welbeck.

    Manchester City: Bravo – Navas, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Y. Touré, Fernandinho (99. Delph) – De Bruyne, Silva (23. Sterling, 106. Iheanacho), Sané – Agüero (99. Fernando).
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Fernando, Sterling, Kolarov, Delph, Iheanacho.

    Rozhodčí: Pawson – Bennett, Child
    bahis siteleri