Arsenal – Manchester City 2:1 (po pr.)
po prodl.
Arsenal FC
2:1 (0:0)
Manchester City
Neděle 23.04.2017, 16:00 • Wembley Stadium, London • FA Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Arsenal po dvacáté v historii FA Capu postupuje do finále, kde vyzve v londýnském derby Chelsea!
     
    119
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Francis Coquelin.
     
    111
    Kevin De Bruyne se dostal přes několik domácích hráčů, čímž City dostal do přečíslení. Belgický záložník roztáhl hru do strany, kde byl Fabian Delph. Ovšem jeho pokus srazil do boční sítě Héctor Bellerín.
     
    108
    Žlutou kartu dostává Leroy Sané (Manchester City).
     
    106
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Kelechi Iheanacho.
     
    105+2
    V závěru prodloužení mohl přidal další gól Danny Welbeck, jenž si naběhl na zadní tyč. Ovšem jeho hlavička minula branku soupeře jen o par centimetrů.
     
    105
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Héctor Bellerín.
     
    105
    Žlutou kartu dostává Fabian Delph (Manchester City), který neudržel nervy na uzdě, když se začal strkat s protihráči.
     
    104
    Raheem Sterling dostal v pravé části šestnáctky hodně prostoru, ale je přihrávka pod sebe nadělala Arsenalu velké problémy. Rob Holding si málem dal vlastní branku, ale naštěstí pro Kanonýry ji minul.
     
    103
    Žlutou kartu dostává Yaya Touré (Manchester City).
    100. Alexis SÁNCHEZ - 2:1
     
    100
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři udeřili po standardní situaci! Laurent Koscielny vrátil míč na malé vápna, kde jej promáchl Danny Welbeck. Ovšem za ním číhal ALEXIS SÁNCHEZ, jehož střela k tyči otáčí stav zápasu na stranu Gunners.
     
    99
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Fabian Delph.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Fernando.
     
    97
    Gunners rozehrávali rohový kop, který poslal do hry Mesut Özil, Centr německého záložníka zamířil na hlavu Roba Holdinga, který jen těsně přestřelil branku City.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Kevin De Bruyne (Manchester City). Belgický záložník musel stáhnout k zemi Alexise Sáncheze, který se se spoluhráči hnal do přečíslení.
    86. Welbeck minul v obrovské šanci branku soupeře jen o několik desítek centimetrů
     
    86
    A mohlo být rozhodnuto! Danny Welbeck se i s trochou štěstí dostal až do vápna, kde zakončil, ale jeho pokusu chybělo jen několik centimetrů. Anglický útočník se okamžitě chytá za hlavu, protože ví, že mohl rozhodnout.
     
    83
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Danny Welbeck.
    82. Fernandinho trefuje břevno
     
    82
    Český brankář si může znovu oddechnout, jelikož mu pomohla branková konstrukce! Po centru od rohového praporku se dostal Fernandinho, ale jeho zakončení zamířilo jen do břevna.
     
    81
    Do protiútoku šli Kanonýři a nutno říct, že mohli rozhodnout. Pas mezi obránce dostal Mesut Özil, jehož ale bek doháněl, a tak se německý záložník pokusil o stahovačku. Ovšem tu mu překazil další bránící hráč City.
    79. Petr Čech vyrazil konečky prstů nepříjemné zakončení na tyč
     
    79
    Tyč zachránila Petra Čacha! Yaya Touré vyslal tvrdou ránu z halfvoleje směrem k brance, jeho pokus mířil do branky, ale český brankář konečky prstů zachránil situaci a drží Arsenal v boji o finále FA Cupu.
    72. Nacho MONREAL - 1:1
     
    72
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je znovu vyrovnáno! Na pravé straně se uvolnil Alex Oxlade-Chamberlain, jehož centr našel na zadní tyči NACHA MONREALA. Krajní obránce Gunners střelou z voleje poslal podél Claudia Brava za brankovou čáru.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Fernandinho (Manchester City), který podrazil soupeře ještě na jeho polovině. To byl zcela zbytečný zákrok, za který je defenzivní záložník potrestán.
     
    64
    Na hranici vápna se uvolnil Mesut Özil, který se s balonem otočil. Ovšem pokus německého záložníka mířil jen těsně vedle vzdálenější tyči. Arsenal už v tomto okamžiku nemá, na co čekat.
    63. Sergio AGÜERO - 0:1
     
    63
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Z následného protiútoku se ale skóre zápasu už mění! Aaron Ramsey udělal obrovkou chybu a SERGIO AGÜERO šel následně sám na českého brankáře. Ten zaváhal s vyběhnutím, a tak ho hostující útočník přeloboval k zadní tyči.
    40. Neuznaná branka hostujícího celku
     
    40
    Také Manchester se dočkal branky, která není uznána, protože míč se dle pomezního rozhodčího nacházel již mimo hru! Leroy Sané centrem hledal spoluhráče a v ten moment balon opustil hru. Petr Čech předvedl zákrok na brankové čáře a vyrazil jej před sebe. V tomto prostoru se nacházel Raheem Sterling, jenž poslal balon pod horní tyč. Dle opakovaných záběrů, ale gól Citizens měl platit, i když to měl pomezní hodně těžké na posouzení.
     
    29
    No, tak tohle vypadalo hodně zajímavě! V pokutovém území upadl Sergio Agüero, ale z opakovaného záběru je jasné, že penalta se pískat neměla. Hostující útočník totiž zakopl o svou nohu.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Alexis Sánchez (Arsenal FC), který přišel skluzem pozdě do souboje a trefil Fernandinha. Je tu standardní situace Citizens.
     
    23
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Raheem Sterling.
    22. Neuznaná branka Arsenalu pro ofsajd domácího kapitána
     
    22
    Hlavičkový souboj vyhrál Olivier Giroud, jenž našel Laurenta Koscielnyho! Francouzský obránce sice dává první branku utkání, ale nacházel se v ofsajdové pasti. To je obrovská škoda pro Kanonýry, kteří mohli poprvé udeřit.
    15. Silvovu hlavičku skvěle vyrazil Čech
     
    15
    Nejprve se ke střele dostal Olivier Giroud, jenž donutil Claudia Brava k prvnímu lehkému zákroku. Hra se přesunula před branku Arsenalu, kde vytáhl skvělý zákrok Petr Čech. Na londýnského brankáře mířila hlavička Davida Silvy, jenž mířil přesně do šibenice.

    Michal Luxa

    Branky: 72. Monreal, 100. Alexis Sánchez – 63. Agüero

    Karty:   26. Alexis Sánchez (ARS) – 69. Fernandinho (MAC), 89. De Bruyne (MAC), 103. Y. Touré (MAC), 105. Delph (MAC), 108. Sané (MAC)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:12. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:20.
    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Koscielny (C), Holding – Oxlade-Chamberlain (105. Bellerín), Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil (119. Coquelin), Alexis Sánchez – Giroud (83. Welbeck).
    Náhradníci: E. Martínez – Bellerín, Gibbs, Coquelin, Walcott, Iwobi, Welbeck.

    Manchester City: Bravo – Navas, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Y. Touré, Fernandinho (99. Delph) – De Bruyne, Silva (23. Sterling, 106. Iheanacho), Sané – Agüero (99. Fernando).
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Fernando, Sterling, Kolarov, Delph, Iheanacho.

    Rozhodčí: Pawson – Bennett, Child
    bahis siteleri