Michalovce – Žilina 0:1 (kon.) | Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:2 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:2 (0:1)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 06.05.2017, 19:00 • NTC Poprad • Niké liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Prajem vám príjemný futbalový večera vítam vás pri sledovaní 30. kola Fortuna ligy. V NTC v Poprade uvidíme dnes o 19:00 súboj medzi 1. FC Tatran Prešov a ŽP Šport Podbrezová. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. FC Tatran Prešov
    Prešovčania sa stále držia na poslednej 11. priečke tabuľky, tentokrát so ziskom 18 bodov a skóre 15:53. Tatran v tejto sezóne z 26 zápasov vyhral 3, 9-krát remizoval a 14-krát prehral. Naposledy Prešovčania v prechodnom domove pod Tatrami privítali Zlaté Moravce, s ktorými remízovali 1:1, predtým podľahli Trnave 4:0 a vyhrali so Senicou 1:0. Prešovčania už veľké ambície nemajú, ale aj tak chcú dohrať túto sezónu so cťou, keďže vypadnutie im už nehrozí.

    ŽP Šport Podbrezová
    Podbrezová je na opačnom konci tabuľky. Železiari majú na konte dokopy 41 bodov a priaznivé skóre 30:24. Dokopy z 26 zápasov vyhrali 11, remízovali 8 ráz a 7-krát prehrali. Podbrezová ešte neúnavne bojuje o budúcosezónnu účasť v predkolách Európskej ligy. Aktuálne má rovnako bodov ako štvrtý Trenčín a len o jeden bod viac ako piaty Ružomberok. Body teda potrebujú železiari ako soľ. V poslednom zápase Fortuna ligy Podbrezová zdolala Zlaté Moravce 2:0, predtým remízovala v Senici 1:1.

    Vzájomné zápasy
    V tejto sezóne to bude tretie vzájomné stretnutie oboch tímov. V predošlých sa najprv darilo Podbrezovej, ktorá zvíťazila 0:2, následne sa zrodila remíza 1:1.

    Favoritom stretnutia je určite Podbrezová, ktorá bude chcieť z Popradu odchádzať s mimoriadne dôležitými tromi bodmi. Či to tak aj bude, to sa dozvieme po záverečnom hvizde. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian (C) – Petko, Kačala, Rolinc, Dzurík – Streňo, Keresteš, Micherda, Trebuňák – Kubus, Hovančík.
    Náhradníci: Ferenc – Jacko, Luberda, Katona, Straka, Haladej, Štefančík.

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Turňa, Kostelný (C), Vajda – Kochan, Djordjevič, Polievka, Krivák – Bernadina, Podio.
    Náhradníci: Lukáč – Kupčík, Lipčák, Magda, Kuzma, Káčerík, Mikuš.

    Rozhodca: Prešinský – Somoláni, Tomčík.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Podbrezovej, ktorí v tomto zápasu hrajú v bielych dresoch. Prešovčania hrajú dnes v typických zelených.
     
    2
    Prešovčania sa pokúsili o prvú útočnú akciu. Trebuňákov center z ľavej strany však smeroval iba za bránkovú čiaru.
     
    3
    Rolinc sa uvoľnil na pravej strane a poslal mäkký center do šestnástky, ktorý sa podarilo zachytiť Micherdovi. Jeho následná strela však letela ďaleko vedľa.
     
    4
    Streňo sa odpútal od kraju ihriska a namieril si to na stred. Cez poctivých podbrezovských hráčov však prejsť nedokázal.
     
    4
    Petko posielal center z pravej strany. Vôbec mu to však nevyšlo, lopta letela vysoko nad bránkou.
     
    5
    Turňa centrom na hrote hľadal Pabla Podia, ktorý sa však cez Jána Dzuríka uvoľniť nedokázal. Prešovčania odstrelili loptu dopredu.
     
    6
    Následne si aj Tatran vyprodukoval streleckú príležitosť, keď spoza šestnástky vystrelil Vajda. Jeho pokus bezpečne zachytil brankár Kuciak.
     
    7
    Turňov center v šestnástke síce dorazil na hlavu Pabla Podia, no jeho hlavičková šanca smerovala vysoko ponad bránku.
     
    8
    Opäť to skúšali hostia po pravej strane. Center znovu posielal Turňa, ale tentokrát sa ho nedpodarilo nikomu z hosťujúcich hráčov spracovať.
     
    9
    Streňo centroval loptu zo štandardky. Tá mala smerovať bližšie k bráne, ale odrazil ju iba hosťujúci Krivák a Podbrezová sa teda bezpečne ubránila.
     
    10
    V desiatej minúte prichádza prvá zaujímavá šanca v stretnutí. Ocitol sa v nej Miroslav Viazanko, ktorý strieľal z malého vápna, no v stopercentnej šanci prestrelil!
     
    12
    Rolinc prenechal loptu pred šestnástkou Streňovi, ktorý to skúsil vypáliť pravačkou. Nastrelil však iba do protihráčov.
     
    13
    Podio skúšal zrýchliť hru po ľavej strane. K jeho centru sa však nik zo spoluhráčov nedostal, a tak ho bezpečne do rúk vzal Talian.
     
    14
    Bernadina prenechal loptu Kochanovi, ktorý vypálil z vnútra šestnástky, ale nastrelil iba prešovského hráča. Hostia roh zahrali rýchlo, ale šancu si nevypracovali.
     
    15
    Viazanko si spracoval loptu na pravej strane a snažil sa z otočky aspoň propagačne vypáliť. Jeho pokus bol zblokovaný.
     
    16
    Erik Streňo šprintoval po pravej strane ihriska. Za dres ho mierne vyťahal hosťujúci Róbert Polievka a za svoje nedovolené počínanie dostáva žltú kartu.
     
    18
    Djordjevič sa hnal do pokutového územia. Asi tri metre pred hranicou bol faulovaný a Podbrezová má k dispozícii štandardku.
     
    19
    Akciu zakončoval Matej Kochan. Jeho strela pravačkou bola razantná, ale nie presná. To bolo jediné, čo tejto strele chýbalo.
     
    20
    Hovančík posielal loptu oblúčikom smerom na Streňa. Hráči Podbrezovej si dali na Prešovčanov pozor a zachytili loptu.
     
    21
    Rolincovi tentokrát nevyšla prihrávka. Pokúšal sa ňou vysunúť Trebuňáka, ktorý sa mu ukazoval, no Podbrezovčania loptu zastavili.
     
    23
    Trebuňák potiahol akciu po ľavom krídle. V šestnástke si jeho prihrávku nik nedokázal spracovať. Pozorná defenzíva Železiarov opäť úradovala.
     
    24
    Keresteš sa s rozohrávkou veľmi neponáhľal. Loptu posunul bezpečne dozadu na Dzuríka. Prešovčania sa však potom mierne zamotali. Hostia napokon však k strele nedospeli.
     
    25
    Petko sa zbavil protihráča a pod tlakom musel loptu odkopnúť. Bežal za ňou chvíľu Kubus, no rýchlo zistil, že to veľmi nemá zmysel.
     
    26
    Trebuňák sa snažil presadiť cez Turňu, ale veľmi to tomuto prešovskému futbalistovi nevyšlo. Pri lopte už opäť Železiari.
     
    28
    Pablo Podio rozohrával štandardku hostí. Poslal center do šestnástky, ktorý síce hlavičkou zasiahol Vajda, ale iba do rúk Taliana.
     
    29
    Streňo si v súboji s Podiom mierne dopomáhal faulami, čo avizoval čiarový rozhodca. Hra bola prerušená a rozohrávať teda budú hostia.
     
    31
    Kubus bežal za loptou po pravej strane, no dostal sa do kontaktu s hosťujúcim Jaroslavom Kostelným. Kapitán hostí dostáva za zákrok žltú kartu.
     
    33
    Micherda vybehol s loptou po pravej strane a nakopol ju do pokutového územia. Podbrezovčania sa ubránili, no budú musieť čeliť rohovému kopu.
     
    34
    Kochan nedokázal loptu dostať na Viazanka. Následne sa jej zmocnili Prešovčania bezpečne ju poslali až na opačnú polovicu ihriska.
     
    36
    Zdalo sa, že Viazanko vďaka svojim šikovným kľučkám prejde cez Trebuňáka, no napokon sa tak nestalo. Podbrezová však ostáva na útočnej polovici.
     
    37
    Kačala si šikovne nabehol poza obrancu a Hovančík mu poslal do ulice dobrú loptu. Kačala sa aj dostal k strele, no Podbrezovčania mu ju prakticky ihneď zblokovali.
     
    38
    Kochan s Podiom si trošku nerozumeli pri rohovej zástavke. Využiť to chcel Trebuňák, keďže sa Kochan už dotkol lopty. Následne sa však roh hostí opakuje.
     
    39
    Po jeho zahraní sa k strele spoza šestnástky dostal Róbert Polievka. Jeho tvrdú delovku Talian dokázal vyraziť.
     
    41
    Hovančík prenechal loptu Kačalovi, ktorý chcel ísť do zakončenia, no hostia ho odzbrojili a vyrazili do protiútoku. Ani táto akcia však nevyšla.
     
    42
    Po faule na Matúša Turňu, ktorý spáchal Trebuňák má Podbrezová k dispozícii pokutový kop!
     
    43
    Podbrezová dala gól!
    K lopte sa potavil MATEJ KOCHAN a jasnou strelou k pravej žrdi po prvý raz rozvlnil prešovskú sieť!
     
    44
    Ďalšiu príležitosť sa snažil vytvoriť Endy Bernadina. Proti Petkovi však nepochodil.
     
    45
    Streňo rozohrával štandardku z celkom ďalekej pozície. Loptu hostia bezpečne zastavili a už sa iba čaká na koniec polčasu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve mali viac z hry futbalisti Podbrezovej. Gól však prišiel až z pokutového kopu, keď sa v 43. minúte presadil Kochan.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčas sa ani jeden z trénerov nerozhodol nejakým spôsobom zasahovať do zostáv. Hneď v úvode tu máme ošetrenie prešovského hráča.
     
    48
    Streňo posielal center z pravej strany. Ten však skončil iba na Lazarovi Djordjevičovi, ktorý ho zastavil na hrudi. Následne uvidíme roh domácich.
     
    49
    Kochan sa snažil prehodiť si Petka. Bolo to však od podbrezovského hráča veľmi čitateľné a rozohrávať následne bude Talian.
     
    51
    Polievkovi nevyšla spolupráca s Kochanom a Prešovčania iba jednoducho odstrelili loptu na polovicu súpera.
     
    51
    Turňa našiel centrom na pravej strane Viazanka, no ten sa následne ďalej posunúť nedokázal.
     
    52
    K hlavičkovému zakončeniu sa z vnútra šestnástky dostal Endy Bernadina. Loptu poslal ponad bránku, rozohrávať bude Talian.
     
    53
    Podio vysúval vzdušnou prihrávkou Djordjeviča. Lopta však došla iba na prešovské kopačky.
     
    55
    Šanca pre Podbrezovú! Kochan perfektne vysunul po pravej strane Viazanku, ktorý šiel sám na Taliana. Zbavil sa ho, už mal pred sebou iba prázdnu bránku, no ešte sa tam ocitol jeden Prešovčan a do neho trafil!
     
    55
    Žltú kartu dostáva Lukáš Micherda (1. FC Tatran Prešov).
     
    56
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Matúš Mikuš.
     
    57
    Bernadina posunul na ľavú stranu ihriska Djordjevičovi, ktorý centroval do pokutového územia. Tam bol pripravený iba brankár Talian.
     
    58
    Mierne nebezpečenstvo teraz hrozilo aj na opačnej strane. Streňo vnikol do vápna, hľadal Trebuňáka tesne pred bránkou, no Kuciak spoľahlivo zasiahol.
     
    59
    Kubus posunul pred pokutové územie Hovančíkovi, ktorý však následne už nevystrelil. Podbrezovčania sa teda znovu snažia natlačiť dopredu.
     
    60
    Hlavný rozhodca ukázal žltú kartu Miroslavovi Petkovi, ktorý sa nedovolene zachoval voči Endynovi Bernadinovi.
     
    61
    Podio posunul na ľavú stranu Djordjevičovi, ktorého center však letel do územia nikoho.
     
    62
    Trebuňák teraz nedovolene zasiahol voči Kostelnému. Hlavný rozhodca odpískal tento faul a rozohrávať teda budú hostia.
     
    64
    Djordjevičovi sa podarilo zachytiť aut z rúk Miroslava Petka. Prešovčania ešte však ostávajú na útočnej polovici.
     
    65
    Podbrezová sa dostala do protiútoku. Z pravej strany mohol ešte Turňa predsa len prihrávať, no napokon triafal vedľa.
     
    65
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Kubus, prichádza Peter Katona.
     
    67
    Hlavný rozhodca žltou kartou trestá aj hosťujúceho Patrika Vajdu, ktorý fauloval Micherdu.
     
    68
    Turňa zvádzal súboj s Trebuňákom. Žiaden faul sa tam nevyskytol, autové vhadzovanie budú zahrávať Podbrezovčania.
     
    69
    Podio posunul Djordjevičovi, ktorý to skúšal z veľkej diaľky. Lopta mala smerovať k ľavej žrdi, no šla vedľa.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 284 divákov.
     
    70
    Podbrezová dala gól!
    Hosťom to pomocou kombinácie konečne vyšlo! Podio posunul do šestnástky Kochanovi, ten sa neulakomil a ešte do prázdnej bránky prihral MIROSLAVOVI VIAZANKOVI, ktorý už iba dorazil do brány!
     
    72
    Kochan centrom do šestnástky pravdepodobne hľadal Bernadinu, ten tam však ešte vôbec nebol.
     
    73
    Viazanko si pripravil na pravej strane loptu na center, no napokon iba prestrelil celú šestnástku a Prešov bude zahrávať aut.
     
    74
    Podio sa snažil preniesť hru dlhým centrom na Viazanka. Ten behal, čo mu len sily stačili, ale napokon sa k lopte nedostal.
     
    75
    Mikušovi sa nepodarilo spracovať Djordjevičov center. Lopta vyletela preč, no následne má aut Podbrezová.
     
    76
    Prešov to skúšal centrom na hrot smerom k Rolincovi. Loptu bezpečne zachytil Kuciak a hostia môžu ísť opäť pokojne dopredu.
     
    78
    Streňo posunul na pravú stranu Micherdovi, ktorý aj poslal center do šestnástky. Hlavičkoval Katona, ale iba do Vajdu. Nasleduje roh Tatrana.
     
    79
    Následne ešte Prešovčania ostali na útočnej polovici. Z pravej strany center posielal aj Kačala, no hráči Podbrezovej si šestnástku postrážili.
     
    80
    Prešovčania faulovali na útočnej polovici a rozohrávať teraz bude brankár Kuciak.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Mojmír Trebuňák, prichádza Jakub Straka.
     
    83
    Prešovčania to nejako skúšali po ľavej strane, ale ich akcia nesmerovala k cieľu.
     
    84
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Matej Kochan, prichádza Kamil Kuzma.
     
    85
    Kuzma fauloval domáceho Kačalu. V akcii teda potom už Mikuš pokračovať nemohol a k rozohrávke sa dostanú futbalisti Tatrana.
     
    86
    Petko zablokoval postup súpera po ľavej strane, bezpečne odkopom poslal loptu na opačnú polovicu ihriska.
     
    88
    Futbalisti Podbrezovej v týchto chvíľach už iba viacmenej kontrolujú priebeh hry a pomaličky čakajú na záverečný hvizd, ktorý potvrdí ich víťazstvo.
     
    89
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Ľuboš Kupčík.
     
    90+1
    Druhý polčas sa nadstavuje o jednu minútu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa podarilo Podbrezovej ešte navýšiť vedenie, keďže skóroval Viazanko. Prešov bol v druhom polčase bezmocný, vypojený z hry a hostia s istotou kontrolovali priebeh.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:48:09)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 43. Kochan (pen.), 70. Viazanko

    Karty:   55. Micherda (PRE), 60. Petko (PRE) – 16. Polievka (POD), 31. Kostelný (POD), 67. Vajda (POD)


    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Petko, Kačala, Rolinc, Dzurík – Streňo, Keresteš, Micherda, Trebuňák (82. Straka) – Kubus (65. Katona), Hovančík.
    Náhradníci: Ferenc – Jacko, Luberda, Katona, Straka, Haladej, Štefančík.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Turňa, Kostelný (C), Vajda – Kochan (84. Kuzma), Djordjevič, Polievka (56. Mikuš), Krivák – Bernadina (89. Kupčík), Podio.
    Náhradníci: Lukáč – Kupčík, Lipčák, Magda, Kuzma, Káčerík, Mikuš.

    Rozhodčí: Prešinský – Somoláni, Tomčík

    Diváci: 284
    bahis siteleri