Dinamo Minsk – Larnaka 1:1 (kon.) | Škendija – Riteriai 3:0 (kon.) | Odd – Dinamo Záhřeb 0:0 (kon.)
Zenit – Bnei Yehuda 0:1 (kon.) | Sparta – CZ Bělehrad 0:1 (kon.) | Apollon Limassol – Aberdeen 2:0 (kon.)
FK Oleksandrija – Astra Giurgiu 1:0 (kon.) | Fehérvár – Bordeaux 1:0 (kon.) | Gabala – Panathinaikos 1:2 (kon.)
Fola – Östersunds FK 1:2 (kon.) | Fenerbahce – Sturm Graz 1:1 (kon.) | Lyngby – FK Krasnodar 1:3 (kon.)
Marítimo – Botev Plovdiv 2:0 (kon.) | PAOK – Ol. Doněck 2:0 (kon.) | Skënderbeu – Mladá Boleslav 2:1 (4:2 po pen.)
Lech Poznaň – Utrecht 2:2 (kon.) | Rheindorf Altach – Gent 3:1 (kon.) | Hajduk Split – Brøndby 2:0 (kon.)
Midtjylland – Arka 2:1 (kon.) | Oostende – Marseille 0:0 (kon.) | Ružomberok – Everton 0:1 (kon.)
AC Milán – Universitatea Craiova 2:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Dinamo Bukurešť 3:0 (kon.) | Osijek – Eindhoven 1:0 (kon.)
Panionios – Maccabi Tel Aviv 0:1 (kon.) | Domžale – Freiburg 2:0 (kon.) | Braga – AIK Stockholm 2:1 (po pr.)
konec
FK Gabala
1:2 (0:0)
Panathinaikos FC
Čtvrtek 03.08.2017, 19:00 • Bakcell Arena (Baku) • Evropská liga (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu odvetné zápasy třetího předkola, my budeme společně sledovat utkání mezi FK Gabala a Panathinaikos FC.
     
    FK Gabala

    Ázerbájdžánský celek Gabala je již počtvrté za sebou v pohárové Evropě. V loňské sezóně se tento celek probojoval z prvního předkola až do vytoužené základní skupiny Evropské ligy. V konkurenci Anderlechtu, Saint-Étienne a Mainz 05 neměla Gabala sebemenší šanci, pouť základní skupinou ukončila bez zisku jediného bodu.
     
    Panathinaikos FC

    Řecký celek Panathinaikos je velmi zkušeným mužstvem napříč pohárovou Evropou. Jedná se o pravidelného účastníka dvou z nejprestižnějších soutěží – Evropské ligy a Ligy mistrů. Uplynulá sezóna zavedla tento věhlasný řecký celek taktéž do skupinové fáze Evropské ligy. Tam ale putování evropskou scénou skončilo, neboť zisk jednoho jediného bodu stačil na poslední pozici ve skupině.
     
    První utkání

    První utkání těchto dvou celků skončilo dosti velkým překvapením, přičemž si Gabala přivezla z horké řecké půdy nadějné vítězství 1:0. Jediná branka padla z pokutového kopu, a pakliže tedy Panathinaikos chce postoupit, bude muset za každou cenu zvítězit.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Gabala: Bezotosny – Gurbanov, Vernydub, Stankovič, Bulthuis – Malone – Monrose, Halliday, Huseynov (C), Ozobic – Dabo
    Náhradníci: Aqil Mammadov – Asif Mammadov, E. Mammadov, Abbasov, Kone, Jamalov, Ramaldanov

    Panathinaikos FC: Vlachodimos (C) – Coulibaly, Kolovetsios, Moledo, Hult – Chatzigiovannis, Zeca, Kourbelis, Lod – Altman – Palmeiro
    Náhradníci: Steele – Cabezas, Donis, Evangelou, Luciano, Reis, Pispas

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Nunn (všichni Anglie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám konečně vypuklo, úvodní rozehrávku si vzali na starost fotbalisté hostující celku.
     
    3
    Posléze se s kulatým nesmyslem seznámili i hráči ázerbájdžánského celku, kteří musejí dohánět ztrátu z úvodního střetnutí.
     
    4
    O první střelecký pokus se ale pokusil hostující podhrotový záložník Altman, jehož přízemní navštívenka nemohla vystrašit Bezotosnyho.
     
    5
    Na hrací ploše se ocitl Moledo a dle hlavního rozhodčího to nebylo jeho vlastní vinnou. Panathinaikos zůstane s míčem na kopačkách.
     
    6
    V ochozech se ozývá pískot, neboť hráči řeckého mužstva kombinují na útočné polovině. Tento fakt hostujícímu týmu naprosto vyhovuje.
     
    7
    Coulibaly se vydal na ofenzivní výlet, který končí sraženou přihrávkou ven ze hřiště. Tentýž hráč si následně bere míč a za pár vteřinek ho vhodí zpět do hry.
     
    8
    Hosté zahrávali standardní situaci přibližně ze čtyřiceti metrů, nadýchaný centr odvrátil jeden z protihráčů ven z pokutového území.
     
    10
    Po delším časovém úseku se konečně hráči Gabaly dostali k souvislejšímu držení míče, zatím se ale jedná o kombinace kolem středového kruhu.
     
    11
    A mohlo být zle! Jeden z hostů naservíroval na malé vápno prudký přízemní balón, který ale Chatzigiovannis nedokázal usměrnit do odkryté branky.
    11. Chatzigiovannis málem otevřel skóre zápasu.
     
    12
    Na opačné straně hřiště se Halliday ocitl v ofsajdovém postavení, opakovaný záběr dal pomeznímu rozhodčímu za pravdu.
     
    13
    Stále sledujeme poměrně vyrovnané utkání. O něco více ze hry mají přeci jenom hráči Panathinaikosu, kteří mají momentálně postupovou pozici.
     
    14
    V šestnáctce pro změnu zlobil Molins Palmeiro. Švédský forvard si ale nenašel palebnou pozici a následně o míč přišel.
     
    15
    Tak to byla další velká šance! Molins skvěle zpracoval balón uvnitř pokutového území, poté se rozhodl vypálit k bližší tyči. Bezotosny vytáhl skvělý zákrok, hosté budou mít k dispozici roh.
     
    17
    Gabala se stále nemůže dostat k míči. Poslední minutky jednoznačně patří hráčům soupeře, kteří jsou čím dál více nebezpeční.
     
    18
    Joseph-Monrose se marně dožadoval autového vhazování pro svoje barvy, míč se totiž jako poslední dotkl opravdu křídelníka Gabaly.
     
    19
    Další rohový kop z kopačky Altmana letěl do velmi zajímavého prostoru, míč nakonec spadl na hlavu jednoho z domácích, který slabou hlavičkou poslal míč do moci Bezotosnyho.
     
    20
    Ojedinělou příležitost měli také hráči domácího tábora, překvapivá Maloneho střela z přímého kopu doplachtila pouze do náruče Vlachodimose.
     
    20
    Šermovanou uprostřed hřiště utnula až píšťalka hlavního arbitra, který uviděl nedovolený zákrok na Coulibalyho. Domácí Malone navíc obdržel žlutý kartónek.
     
    22
    Zeca se dlouho rozmýšlel co s míčem, z jeho kopačky nakonec přiletěl velmi špatný centr, který byl bez větších komplikací odvrácen.
     
    23
    Tentýž hráč zabrzdil další ofenzivní kombinaci svého celku, Coulibaly se musel vracet pro míč až na svojí polovinu hřiště.
     
    24
    A do třetice. Tentokráte se Zeca opět prezentoval nepřesnou kolmicí za obranu, dalekonosný pas na Molinse Palmeira byl opravdu příliš dlouhý.
     
    25
    Poprvé se nám připomněl také domácí útočník Dabo, bylo to pouze nedovoleným hraním. Už po několikáté se na zemi ocitl hostující zadák Coulibaly.
     
    26
    Panathinaikos nadále udává tempo zápasu. Od domácího mužstva jsme zřejmě čekali výraznější úvodní nápor.
     
    27
    Chatzigiovannis si chtěl hodit balón kolem Gurbanova, myšlenka sice dobrá, provedení už o dost pokulhávalo.
     
    28
    Pohotovou střelu vyprodukoval Robin Lod, domácí brankář musel hodně rychle na zem. Jistý zákrok udržuje domácí barvy stále v zápase.
     
    29
    Na druhé straně se ještě před šestnáctkou odhodlal k zemi tuším, že Huseynov. Hlavní rozhodčí gestem nechává pokračovat ve hře.
     
    31
    Máme za sebou více než polovinu prvního poločasu. Navrch mají jednoznačně hráči řeckého mužstva, Gabala zatím vůbec nic nepředvedla.
     
    32
    Konečně se domácí prokousali až k pokutovému území, útočný výpad ale končí přihrávkou do ofsajdové pozice. Vlachodimos bude vykopávat od své svatyně.
     
    33
    Ve střehu musel být také domácí brankář. Ten nepředvedl vůbec jisté chycení míče, kulatý nesmysl musel krotit až nadvakrát.
     
    34
    V pokutovém území Gabaly bylo znovu veselo! Přízemní přihrávka se odrazila od nohou Gurbanova jen těsně vedle pravé tyče.
    34. Panathinaikos se málem dočkal branky.
     
    35
    Nevidíme vůbec žádnou snahu o zisk míče hráčů domácích barev. Výkon Gabaly je zatím opravdu velkým zklamáním, o atraktivitu utkání se zatím starají pouze hráči z Řecka.
     
    36
    Chatzigiovannis naservíroval hodně slušný centr k zadní tyči, kde číhal Molins Palmeiro. Hostující forvard hlavičkoval z velkého úhlu, svojí střelu tak poslal pouze do boční sítě.
     
    38
    Ozdobic se pokoušel projít kolem Kolovetsiose, zkušený zadák ale nepustil maličkého křídelníka přes svojí robustní postavu. Gabala nebude zahrávat ani roh.
     
    39
    Těžiště hry je momentálně na obranné polovině Panathinaikosu, u levé autové čáry se připravuje k autovému vhazování Hult.
     
    40
    Ani další přímočarý průnik Daba nekončí střeleckým projektilem, naopak se domácí forvard projevil až příliš agresivně a je pískán faul.
     
    41
    Hult musel být nakonec ošetřen lékařským personálem, levý obránce následně odkulhal za postranní čáru. Ošetřování trvalo zhruba minutku.
     
    42
    Švédský obránce je zpět na hrací ploše a utkání tak pokračuje bitvou jedenácti proti jedenácti. Mezitím se nám časomíra neúprosně blíží ke konci prvního dějství.
     
    43
    Sledujeme stejný obrázek hry. Míč putuje z nohy na nohu hráčů v zelených dresech, před malým momentem se k centru nedostal Coulibaly.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce! Více ze hry měl jednoznačně řecký celek, který si pro toto odvetné utkání přivezl nadějnou výhru 1-0. Hráči Gabaly toho v úvodním dějství moc nepředvedli, stále je před nimi úkol, který říká, že musejí za každou cenu vstřelit minimálně jednu branku. Druhý poločas začne přibližně v 20:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Konečně nám odstartovalo druhé dějství, úvodní slovo mělo pro změnu domácí mužstvo.
     
    48
    Gabala zahájila druhou polovinu hodně aktivně, dokonce si vybojovala rohový kop, který ale rozehrála hodně mizerně. Do pokutového území nepřiletěl žádný z centrů.
     
    49
    O komickou záležitost se postaral Halliday, jenž se pokusil napřáhnout z velké dálky. Výsledkem je střela k rohovému praporku.
     
    50
    Ozdobic bojoval v souboji tělo na tělo se Zekou, hlavní arbitr tento střet vyhodnotil jako faul prvního jmenovaného.
     
    51
    Dlouhý balón letěl někam k hranici pokutového území, kde ho domácí obrana dokázal odvrátit. Je tu ale další útočný nápor Panathinaikosu.
     
    51
    Na hřišti to začíná vřít. Další karetní ocenění si vysloužil hostující záložník Lod.
     
    52
    Ázerbájdžánský celek zahájil druhý poločas o dost aktivněji, než ten první. Nyní se dvojice domácích hráčů pokusila o střelu, oba pokusy byly sraženy.
     
    52
    Tým Gabala právě vstřelil branku! Tak to byla hodně šťastná branka! Dabo se prosmýkl až do šestnáctky, odkud posílá přízemní přihrávku na jednoho ze svých spoluhráčů. Do dráhy letu míče ale strčil kopačku RODRIGO MOLEDO, který si střílí vlastní branku.
    52. MOLEDO - 1:0
     
    54
    Při současném stavu by šlo utkání do prodloužení. Domácích je momentálně plné hřiště, v kabině o poločasové pauze musel být slušný hukot.
     
    55
    Gabala je opravdu jako vyměněná. Do šestnáctky plachtil další centrovaný balón, který byl naštěstí pro Vlachodimose sražen do jeho rukavic.
     
    56
    Hostující brankář si výkop rozmyslel, nakonec rozehrál po zemi svým parťákům v obranné linii.
     
    57
    Střídání v týmu Panathinaikos FC: ze hřiště odchází Altman, přichází Luciano.
     
    58
    Na zeleném pažitu si ustlal smolný střelec úvodní branky Moledo, na hrací plochu ho nevybíravým zákrokem poslal Bulthuis.
     
    59
    Následná standardka mířila opět na hostující stopera Moleda, přetažený balón ale nakonec přeletěl všechny zúčastněné. Gabala se ubránila další nepříjemné situaci.
     
    60
    Senzační zákrok Vlachodimose! Na levé straně pokutového území se uvolnil jeden z domácích, který mířil náramně ke vzdálenějšímu růžku. Míč plachtil opravdu do branky, jenomže záměr překazil až vynikající hostující brankář.
     
    61
    Po zákroku logicky následoval rohový kop, který s trochou štěstí hosté dokázali ubránit. Gabala stupňuje svůj ofenzivní nápor.
     
    62
    Střídání v týmu Panathinaikos FC: ze hřiště odchází Chatzigiovannis, přichází Cabezas.
     
    63
    Panathinaikos právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! V šestnáctce se k propadnuvšímu míči dostal ROBIN LOD, který nesmírnou dělovkou nedal domácí brankáři sebemenší šanci. Jedno je jisté, utkání nepůjde do prodloužení!
    63. LOD - 1:1
     
    65
    Gabala je rázem ještě v horší situaci, než ve které byla na začátku zápasu. Nyní potřebuje vstřelit minimálně dvě branky, stále je ale dost času.
     
    66
    Hlavní sudí musel opět použít svoje náčiní v podobě píšťalky, neboť se na zemi ocitl jeden z hráčů domácího tábora.
     
    67
    Panathinaikos právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že je hotovo! Až příliš prostoru dostal na hranici šestnáctky BRYAN CABEZAS, jenž nechytatelnou střelou posílá svoje barvy do vedení.
    67. CABEZAS - 1:2
     
    68
    Gabala naprosto nezvládla poslední pětiminutovku, ve které inkasovala hned dvakrát. Postupové vyhlídky se ještě více vzdálily, nyní je zapotřebí vstřelit čtyři branky!
     
    69
    Navíc hra fotbalistů v červeno-černé kombinaci nenapovídá o tom, že by se schylovalo k překvapení. Míč mají na kopačkách momentálně hráči soupeře.
     
    70
    Dabo srdnatě bojoval o kulatý nesmysl, nakonec si přeci jenom v souboji s hostujícím kapitánem Zecou pomohl nedovoleně.
     
    71
    Málem to bylo už o dvě branky! Lod táhl další protiútok svého celku, který zakončil zcela sám. Střela ke vzdálenější tyči byla ještě jemně tečována, uvidíme další roh.
     
    72
    Centr mířil do prostoru u bližší tyče, kde se nejvýše vyhoupl jeden z domácích. Na druhé straně na poslední chvíli zasahoval Coulibaly, v opačném případě by Dabo uháněl sám na branku.
     
    73
    Gurbanov se chystá k provedení autového vhazování, hráči Gabaly v posledních minutách naprosto zanevřeli na jakékoliv útočné choutky.
     
    74
    Střídání v týmu FK Gabala: ze hřiště odchází Dabo, přichází Kone.
     
    75
    Kolem pokutového území bylo až moc hráčů v zelených dresech, následoval logicky vysoký balón, se kterým si Kolovetsios hravě poradil.
     
    76
    Střídání v týmu FK Gabala: ze hřiště odchází Huseynov, přichází Asif Mammadov.
     
    77
    Na centrovaný balón si naskakoval nový muž na trávníku Kone, v ideální pozici ale nazacílil do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    78
    Joseph-Monrose vymíchal Coulibalyho, následný centr směr pokutové území byl sražen za brankovou čárou. Roh pro domácí.
     
    79
    Třetí rohový kop Gabaly nevyvolal před brankou soupeře naprosto žádný rozruch, pokračovat se bude hrou na půlící čáře.
     
    80
    Utkání se víceméně pouze dohrává. I domácí fotbalisté určitě vědí, že případný postup je hodně, hodně vzdálený.
     
    81
    Střídání v týmu Panathinaikos FC: ze hřiště odchází Molins, přichází Reis.
     
    82
    Utkání se víceméně pouze dohrává. I domácí fotbalisté určitě vědí, že případný postup je hodně, hodně vzdálený.
     
    83
    Obrovské šance pro hosty! Nejdříve v sólovém úniku selhal Cabenas, následně Lod nedokázal dopravit balón do zcela odkryté branky.
     
    84
    Gabala se pokouší alespoň o vyrovnání. Prostor kolem pokutového území je ale velmi dobře střežen, před malou chvilkou si vylámal zuby Mammadov.
     
    85
    Po nepřesném centru bude hostující brankář Vlachodimos odkopávat od své branky. Do konce utkání nám zbývá něco málo přes pět minut.
     
    86
    Kone se nedokázal prodrat přes dvojici bránících hráčů, obrana řeckého celku hraje dnes opravdu velmi dobře. Výjimkou je inkasovaná branka, kterou si do své branky vstřelil Moledo.
     
    87
    Ázerbájdžánské mužstvo se dostává čím dál blíže na dostřel branky soupeře, stále platí fakt, že zadáci v zelených dresech fungují velmi dobře.
     
    88
    Ani další centr z nohy Mammadov nedoletěl na hlavu Koného, posléze nechal hlavní arbitr pokračovat ve hře po hraničním zákroku Hallidaye.
     
    89
    Mammadov to nyní zkoušel hezkým obstřelem. Za technickým pokusem se Vlachodimos pouze ohlédl, míč přeci jenom plachtil zhruba dva metry vedle vzdálenější tyče.
     
    90
    Koné si navedl míč na svojí silnější pravou nohu, skákavou střelu k bližší tyči nemusel hostující brankář vůbec likvidovat.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Do konce zápasu zbývají necelé dvě minutky. Nevypadá to, že bychom měli vidět další branku. Utkání se už pouze dohrává.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Panathinaikos nakonec po velmi divokém úvodu druhého poločasu slaví postup do čtvrtého předkola. Nepříznivý vývoj stavu řecký celek dokázal otočit, v závěru utkání dokonce mohl pomýšlet po dalších brankách.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:10.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (21:35:07)

    David Suchý

    Branky: 52. Moledo (vla.) – 63. Lod, 67. Cabezas

    Karty:   20. Malone (GBL) – 51. Lod (PAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:10.
    FK Gabala: Bezotosny – Gurbanov, Vernydub, Stankovič, Bulthuis – Malone – Monrose, Halliday, Huseynov (C), Ozobic – Dabo
    Náhradníci: Aqil Mammadov – Asif Mammadov, E. Mammadov, Abbasov, Kone, Jamalov, Ramaldanov

    Panathinaikos FC: Vlachodimos (C) – Coulibaly, Kolovetsios, Moledo, Hult – Chatzigiovannis, Zeca, Kourbelis, Lod – Altman – Palmeiro
    Náhradníci: Steele – Cabezas, Donis, Evangelou, Luciano, Reis, Pispas

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Nunn (všichni Anglie)
    27.07.2017
    Panathinaikos - Gabala 1:0

    Branky: 37. Molins (pen.)

    Karty:   42. Vernydub (GBL)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:15.
    bahis siteleri