Chabarovsk – Spartak 0:0 (kon.) | CSKA Moskva – Groznyj 0:1 (kon.) | Zenit – Rostov 0:0 (kon.)
FK Krasnodar – Dynamo 2:0 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
0:0 (0:0)
FK Rostov
Neděle 27.08.2017, 19:00 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi FK Zenit Petrohrad a FK Rostov.
     
    FK Zenit Petrohrad

    Petrohradský Zenit marně vzpomíná na léta, kdy okupoval první či druhou příčku ruské nejvyšší soutěže. Poslední sezóny nejsou zrovna optimální, stejně tomu bylo tak i v té loňské, která měla za výsledek "až" třetí příčku. Ztráta na druhé CSKA byla pouze jednobodova, i tak se Zenit bude muset spokojit pouze s Evropskou ligou. Petrohrad začal letošní ročník skvostně, momentálně se vyhřívá na první pozici, a to díky zisku devatenácti bodů.
     
    FK Rostov

    Fotbalisté Rostova se po snové sezóně 2015/16 opět zařadili do průměru ruské nejvyšší soutěže, v uplynulé sezóně jim patřila šestá pozice. Tato příčka nezaručuje žádné evropské poháry, tudíž se hráči Rostova budou moct plně soustředit pouze na domácí soutěž. Letošní ročník nezahájil hostující celek dnešního utkání vůbec špatně, výsledkem je čtrnáct bodů a tedy čtvrtá pozice.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Smolnikov, Ivanović, Mammana, Criscito (C) – Kuzjajev, Paredes, Jerochin, Noboa, Poloz – Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Driussi, Kranevitter, Novoselcev, Neto, Šatov, Terentěv, Žirkov, Kaplenko.

    FK Rostov: Pesjakov – Paršivljuk, Wilusz, M. Mevlja, Ingason, Ustinov – Kalačev, Jusupov, Mogilevec, Doumbia – Šomurodov.
    Náhradníci: Abajev, Gošev – Bajramjan, Boben, Ezatolahi, Gaţcan, Kirejev, Majer, Quintero, Zujev..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost hostujíci fotbalisté.
     
    3
    Poloz kličkoval na levém křídle, poté předložil Criscitovi, jehož nadýchaný centr byl sražen za autovou čáru.
     
    4
    Zenit následně zahrával také první rohový kop. Míč si postavil Paredes, který mířil velmi dobře na malé vápno. Tam ale zasáhl včas jeden z protihráčů.
     
    5
    Na druhé straně se dral do šance Šomurodov, před ním ale zasáhla pozorná obrana Petrohradu. Hosté pokračují s míčem na kopačkách.
     
    6
    Úvodní vteřiny přinášejí velmi bojovný fotbal, který se odehrává spíše ve středu hrací plochy. Hrací předmět je momentálně v moci domácích.
     
    7
    Po centru do šestnáctky musel Melvja odvrátit balón za brankovou čáru. Druhý roh plachtil na přední tyč, kde byl opět pozorný protihráč.
     
    8
    Kalačev nedosáhl na prudký balón a následně ještě dojel do Paredese. Hlavní arbitr zcela pochopitelně odpískal faul.
     
    9
    Hostující brankář Pesjakov si staví balón před sebe a následně ho vykopne na druhou stranu hřiště. Výkop zcela jistě poletí na vytáhlého Šomurodova.
     
    10
    Rostov si absolutně neporozuměl po přechodu přes půlící čáru, těžiště hry nebylo úspěšně přeneseno na pravou stranu.
     
    11
    Doumbia vystihl rozehrávku soupeře a následně si to namířil k šestnáctce. Zhruba dvacet metrů před brankou se rozhodl vystřelit a jeho ztečovaný pokus skončil v náruči Luneva.
     
    12
    Velká chyba pomezního! Ten totiž neprávem odpískal ofsajdové postavení Doumbiovi, který se řítil sám na brankáře.
     
    13
    Rostov začíná solidně zlobit. Kalačev dlouho váhal s balónem, nakonec se rozhodl vysunout Šomurodova, před kterým včas zasáhl Ivanovič.
     
    14
    První rohový kop hostů mířil na vzdálenější tyč, což se zdálo být, jako špatné rozhodnutí. Lunev bude vykopávat od své svatyně.
     
    15
    Jusupov se dostal ke střeleckému pokusu, který nasměroval hodně vysoko nad branku. Zenit je v posledních minutách hodně zatažený.
     
    16
    Neviditelný je zejména domácí forvard Kokorin, který by se měl starat o rozruch před brankou soupeře. Faktem je, že ruský sniper ještě neobdržel žádnou kloudnou přihrávku.
     
    17
    Z šermované uprostřed hřiště nakonec vyšli lépe hráči Rostova, kteří následně byli faulováni. Hosté svojí standardku okamžitě rozehráli.
     
    18
    Kalačev zahrával standardní situace ze slušné pozice, vysoký balón se stal kořistí domácího Mammany. Následně si pro míč seběhl Lunev.
     
    19
    Zatím stále čekáme na nějaké vážnější ohrožení z obou stran. Sledujeme poměrne vyrovnané utkání, ve kterém mají v posledních vteřinách více na vrch hosté.
     
    20
    Lunev musel vyběhnout daleko ze své branky, svůj výkop nasměroval pouze do prostoru, kde se pohybovali hráči ve žlutém kompletu.
     
    21
    Paršivljuk si velmi hezky sebíhal nikým neatakován za obranu, k hezkému vybídnutí ale scházelo lepší zpracování neposedného balónu.
     
    22
    Na opačné straně to i hráči Petrohradu zkoušeli kolmicí za obranu, před Polozem byl u míče jako první pozorný Pesjakov.
     
    23
    Kuzjajev si to namířil kolem levé postranní čáry, kde neměl proti přesile protihráčů nárok. Paršivljuk bude vhazovat kousek před polovinou hřiště.
     
    27
    Po delší době se hráči Petrohradu dostali k exekuci rohového kopu, který skončil pouze v náruči připraveného Pesjakova.
     
    28
    Hostující brankář následně musel spěchat ven z branky, neboť se za míčem řítil Poloz. Na opačné straně vybojoval Doumbia taktéž roh.
     
    29
    Tak nakonec z toho bylo jen autové vhazování, po kterém následovala krátká kombinace. Doumbia narazil Ustinovovi, jehož vzdušná nabídka nenašla správného adresáta.
     
    30
    Domácí kapitán Criscito měl na levé straně spoustu času na přesný centr. To mu ale naopak uškodilo a jeho pokus končí vysoko nad brankou.
     
    31
    Nejdříve Doumbia chtěl zastavit unikajícího Smolnikova, následně se o to pokusil také Kalačev a píská se nedovolený zákrok.
     
    32
    Poloz sklepl balón na Jerochina, který pálil těsně vedle branky. Následoval ještě Paredesův roh, který byl rozehrán nakrátko. K míči se opět dostala argentinská posila, jejíž centr byl ztečován ven ze hřiště.
     
    33
    Petrohrad začíná přebírat otěže zápasu. Hráči v modrých dresech konečně vyhrávají důležité osobní souboje, po kterých se dostávají do solidních náznaků.
     
    34
    O územní převaze jasně hovoří také statistický ukazatel držení míče. Ten říká, že hráči Zenitu mají míč na kopačkách osmapadesát procent času.
     
    35
    Deset minut do konce úvodního dějství a stále jsme neviděli žádnou kloudnou střelu. Těžko říci, co považovat za největší ohrožení branky.
     
    36
    Do šance se dostával Kokorin, který si sebíhal na kolmici za obranu. U míče byl jako první, nicméně skvěle to vyřešil vyběhnuvší Pesjakov.
    36. Kokorin v první šanci.
     
    40
    Vypadá to, že se domácí konečně dostali do správného tempa. Naopak soupeř má velké problémy vůbec získat kulatý nesmysl.
     
    41
    Smolnikov si zkoušel zpracovat balón uvnitř šestnáctky, prostor si ale dělal tak moc agresivně, až je domácímu obránci odpískán útočný faul.
     
    42
    Tak to nebylo vůbec zlé. Criscito se totiž dostal opět k centrovanému balónu, který pouze proskákal pokutovým územím. V hledišti to pouze zahučelo.
     
    43
    Hosté by zcela jistě uvítali hvizd znamenající konec prvního dějství. Už to bude snad pět minut, co se hráči Rostova nedostali na útočnou polovinu.
     
    44
    Tak konečně se fotbalisté ve žlutém kompletu podívali na opačnou stranu hřiště, jednalo se ovšem o velmi krátký pobyt. Šomurodov totiž hodně ostře zajel do Ivanoviče.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Sledujeme velmi vyrovnané utkání, ve kterém jsme zatím neviděli žádnou branku. Dokonce jsme nebyli svědky ani žádné vyložené šance, tu největši měl zřejmě Kokorin, který jen slabě lízl balón. Druhý poločas začne přibližně ve 20:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, úvodní rozehrávku si vzalio na starost tentokráte domácí hráči Zenitu Petrohrad.
     
    48
    Kolmice směřující na Smolnikova doletěla pouze za brankovou čáru, domáci zadák se tak vrací zpět na svoje výchozí postavení.
     
    49
    Noboa dostal balón do ideálního prostoru, následná táhlá střela kolumbijského záložníka skončila daleko mimo branku.
     
    50
    Rostov má v posledních minutách obrovské problémy dostat se kloudnější kombinaci. Míč se dostal až na nohu Pesjakova.
     
    51
    Paredes poděkoval spoluhráči za hezký adresný balón, ten ale opět skončil mimo hrací plochu. Pesjakov uvede míč zpět do provozní teploty.
     
    52
    Kalačev si přichystal rohový kop, který mířil na přední tyč. Podle rozhodčího se jako míče poslední dotkl jeden z hostů a Lunev tak bude rozehrávat.
     
    53
    Sympatická střela. Doumbia si navedl balón na svojí levačku a následně vyprodukoval hezkou střelu. Domácí brankář jeho ránu vyrazil před sebe.
     
    54
    Služná pasáž hráčů ve žlutých dresech pokračuje. S míčem si nyní pohrávají všech pět zadáků, který hledají, kudy povedou další útočnou akci.
     
    55
    Utkání ale zdaleka nenabízí takový fotbal, jaký jsme si představovali. Zenit stále směrem dopředu tápe, možná tomu pomůže příchod Driussiho, který byl v posledních zápasech rozdílovým hráčem.
     
    55
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Christian Noboa, přichází Sebastián Driussi.
     
    56
    Talentovaný Argentinec právě přišel na hrací plochu. Uvidíme tedy, zda se hra jeho celku o něco zvedne.
     
    57
    Smolnikov vhazoval poblíž rohovému praporku, míč hodil Kuzjajevovi, který balón vrátil zpět ke středovému kruhu.
     
    58
    Znovu se nám připomněl také nenápadný Poloz, který posílal skákavý centr na malé vápno. Jeho pokus byl ztečován – roh pro domácí tým.
     
    59
    Jednomu z hostujících fotbalistů byl odmáván ofsajd, hra se tak okamžitě stěhuje na druhou stranu. U míče je kapitán Criscito.
     
    60
    Kuzjajev si to namířil kolem brankové čáry a následně pokoušel najít Driussiho. Před ním vytasil velmi dobrý obranný zákrok Wilusz
     
    61
    Následoval rohový kop, který opět nenadělal žádný rozruch před hostující brankou. Ustinov posléze odkopl balónn a druhou stranu.
     
    62
    Máme za sebou hodinku hry, utkání stále nenabízí zrovna ofenzivní podívanou. Faktem je, že Zenit se v posledních minutách trochu zvednul.
     
    63
    Smolnikov obdržel náramný pas za obranu, k šestnáctce si seběhl Paredes, jehož slabá střela nebyla zrovna povedená.
     
    64
    Tentýž hráč následně zahrával další rohový kop, který doplachtil pouze na hlavu protihráče. Rohy nejsou zrovna zbraní domácího týmu.
     
    67
    Míč se drží na nohou hráčů v modro-černé kombinaci. Nejedná se ale o žádnou rychlou kombinaci, ale naopak o rozvážné přemýšlení.
     
    68
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Alexandr Zujev.
     
    69
    Hodně neviditelný je talentovaný Driussi. Mladý Argentinec přišel do utkání před necelými deseti minutami a zatím se s míčem moc nepotýkal.
     
    70
    Zenit se stále snaží překvapit prostřednictvím centrovaných balónu. Ty postrádají větší přesnost a mnohdy také razanci.
     
    71
    Rostov se naopak nikam bezhlavě nežene. Zřejmě pochopil, že bod z dnešního utkání by nebyl zrovna špatným počínáním.
     
    72
    Kokorinovo seběhnutí za obranu znamenalo pouze centr do boční sítě. Domácí se vracejí zpět na své pozice, Pesjakov bude vykopávat.
     
    73
    Na stadionu v Petrohradu panuje báječná atmosféra. Utkání sleduje tradičně plný stánek, který žene své miláčky za vítězstvím.
     
    74
    Lunev v domácí svatyni musí být hodně znuděný. S míčem se ve druhém poločase setkal opravdu minimálně, pokud si dobře pamatuju, tak nemusel ani jednou zasahovat.
    Dnešní utkání sleduje přes 50 tisíc diváků.

     
    75
    Hezky to zamýšlel Kuzjajev, který se probil až ke střeleckému pokusu, který končí zhruba půl metru vedle pravé tyče. Pesjakov nemusel vůbec zasahovat.
    75. Kuzjajev nemířil přesně.
     
    76
    Ojedinělý protiútok Rostova skončil ještě před pokutovým územím, za hlavu se chytá Zujev, který to mohl vyřešit daleko lépe.
     
    77
    V prostřihu jsme si mohli všimnout poněkud nervózního domácího lodivoda Roberta Manciniho. Italský trenér sám moc dobře ví, že vstřelená branka by týmu hodně pomohla.
     
    78
    Petohrad zahrával v krátkém časovém sledu hned dva rohové kopy. Oba si vzal na starost Paredes, avšak ani jeden neskončil vůbec žádným zakončením.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Poloz (FK Zenit Petrohrad).
     
    79
    Rostov rozehrál nabízenou standardku hodně rychle, posléze musela zakročit také domácí obrana.
     
    80
    Celá akce skončila nepřesnou střelou z kopačky kapitána Kalačeva. Lunev jeho ránu jen sledoval, míč doputoval mimo prostor tří tyčí.
     
    81
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Oleg Šatov.
     
    82
    Rostov se ještě dostal k rohovému kopu, který zakončoval Zujev. Pohotová navštívenka opět nebyla vůbec přesná.
     
    83
    Hezká rychlá akce putovala na nohu Kokorina, jehož rána z první byla zablokována. Paredesův roh jen proletěl šestnáctkou bez jediné teče.
     
    84
    Paredes následně ještě celou akci dohrál agresivním způsobem, na hrací ploše si ustlal Paršivljuk, který samozřejmě pošetří několik cenných vteřinek.
     
    85
    Do konce utkání zbývá necelých pět minut. Čas kvapí a kvapí, jenomže branku jsme stále neviděli. Dočkáme se jí?
     
    86
    Smolnikov nyní nedokázal zpracovat naprosto primitivní přihrávkou. Soupeř se tak zadarmo dostal k rohu, který skončil útočným faulem.
     
    87
    Poprvé se nám připomněl také Driussi, který převzal balón a z otočky zkoušel vypálit. Jeho střelu zablokovala pozorná obrana Rostova.
     
    88
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Timofej Kalačev, přichází Choren Bajramjan.
     
    89
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Moussa Doumbia, přichází Žan Majer.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Matías Kranevitter.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Dnešní utkání nenabídlo žádnou branku a oba celky si tak připisují po bodu. Zenit měl sice po celý zápas územní převahu, ta ale nevedla do žádné stoprocentní šance.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 13:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:10.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (21:28:15)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   78. Poloz (PET)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 13:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:10.
    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Smolnikov, Ivanović, Mammana, Criscito (C) – Kuzjajev (90+1. Kranevitter), Paredes, Jerochin, Noboa (55. Driussi), Poloz (81. Šatov) – Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Driussi, Kranevitter, Novoselcev, Neto, Šatov, Terentěv, Žirkov, Kaplenko.

    FK Rostov: Pesjakov – Paršivljuk, Wilusz, M. Mevlja, Ingason, Ustinov – Kalačev (88. Bajramjan), Jusupov, Mogilevec, Doumbia (89. Majer) – Šomurodov (68. Zujev).
    Náhradníci: Abajev, Gošev – Bajramjan, Boben, Ezatolahi, Gaţcan, Kirejev, Majer, Quintero, Zujev.
    bahis siteleri