Bolívie – Chile 1:0 (kon.) | Kolumbie – Brazílie 1:1 (kon.) | Ekvádor – Peru 1:2 (kon.)
Argentina – Venezuela 1:1 (kon.) | Paraguay – Uruguay 1:2 (kon.)
konec
Paraguay
1:2 (0:0)
Uruguay
Středa 06.09.2017, 02:00 • Estadio Defensores del Chaco, Asuncion • Kvalifikace MS (Jižní Amerika)
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto střetnutí je to vše, mějte se fajn. (03:54:49)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.
     
    Jak se tento výsledek projevil v desetičlenné kvalifikační tabulce všech jihoamerických výběrů? Paraguay nevytěžila z domácího prostředí ani bod a výrazně si zmenšila šance na postup do Ruska, na barážovou pátou příčku ztrácí před posledními dvěma zápasy tři body. Uruguay je na tom mnohem lépe, po několika prohrách zabrala a na remízu s Argentinou navázala tříbodovým ziskem, který ji posunul před Kolumbii na druhé místo. Ani Uruguay ale ještě nemá jistý postup, na šesté Chile, jenž kleslo na nepostupovou pozici, má náskok jen čtyř bodů.
     
    Je dobojováno! Druhá půle byla výrazně zajímavější než ta první. Hlavně Paraguay si pravidelně vytvářela šance, ale čtvrt hodiny před koncem přesto inkasovala jako první z kopačky Valverdeho. O čtyři minuty později si po odrazu od břevna vstřelil vlastní branku Gustavo Gómez a už to vypadalo, že je hotovo. Domácí utkání ale ještě zdramatizovali zásluhou Ángela Romera, ale vyrovnat už nestihli.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Carlos Sánchez svého slavnějšího kolegu mohl napodobit, jenomže si sám ukopl míč do autu. Paraguay pochopitelně bleskově vrátila míč do hry, ale k Muslerově bráně se už nepodívali.
     
    90+3
    Tahle standardka už tak povedená nebyla. Hosté se ubránili a Cavani vyrazil podél pravé autové čáry o protiútoku. Jelikož neměl podporu spoluhráčů, tak vzal zakončení na sebe, jenže míč mu sjel na vnější nárt a Silva mohl zůstat v klidu.
     
    90+2
    Domácí se nadvakrát protlačili do velkého vápna. Ani jednou sice nezakončili, ale budou pokračovat rohovým kopem.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se nastavují ještě čtyři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Egidio Arévalo Rios.
    88. Ángel ROMERO - 1:2
     
    88
    Paraguay právě vstřelila branku!
    V závěru utkání tu máme velké zdramatizování! Óscar Romero po tečované střele z dálky rychle rozehrál roh. Po něm vystřelil zpoza šestnáctky Cecilio Domínguez a trefil ÁNGELA ROMERA, jenž ve skluzu přesměroval míč do sítě a zrušil čisté konto Fernanda Muslery. Gólová situace zaváněla ofsajdem, Godín však zapomněl vystoupit a částečně zavinil tento inkasovaný gól.
     
    86
    Cáceresova střela ze střední vzdálenosti letěla nad branku. Anthony Silva rychle rozehrává.
     
    85
    Standardní situaci Paraguayci ubránili jen částečně, metr vedle pokutového území totiž fauloval za žlutou kartu kapitán Paulo da Silva.
     
    84
    Na opačném konci hřiště se vše schyluje k rohovému kopu, k praporku pomalu kráčí Carlos Sánchez.
     
    82
    Domácí si krátce po rozehrávce vypracovali slušnou šanci na snížení, jenže zakončující hráč ze dvou metrů trefil pouze vnější část brankové konstrukce.
    80. Gustavo GÓMEZ vl. - 0:2
     
    80
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný gól výrazně přibližuje hosty k tříbodovému zisku! Luis Suárez dobře načasoval náběh pro přihrávku z půlky hřiště. Anthony Silva proti němu vyběhl, ale útočník Barcelony jej obešel. Poté trošku otálel s koncovkou a vypadalo to, že svou šanci prováhal. Nakonec zblízka vystřelil do břevna, od kterého se míč neuvěřitelně odrazil ke stojícímu GUSTAVU GÓMEZOVI a ten smolně poslal balón do vlastní sítě.
     
    80
    Suárez zády k brance trošku akrobaticky dostal míč ke Cavanimu, jehož zakončení ale do statistik nepůjde kvůli signalizovanému ofsajdu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 88. Á. Romero – 76. Valverde, 80. Gómez (vla.)

    Karty:   9. Gómez (PAR), 12. Alonso (PAR), 85. Silva (PAR) – 19. Nández (URU)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.
    Paraguay: A. Silva – P. da Silva (C), Gómez, Alonso, Moreira – Á. Romero V. Cáceres (41. Ortiz), Riveros (79. Domínguez), O. Romero – Almirón, Barrios (66. Salcedo).
    Náhradníci: Fernández, Aguilar – Valdez, Samudio, Balbuena, Rojas, Ortiz, Camacho, Salcedo, González, Bareiro, Domínguez.

    Uruguay: Muslera – Pereira, Giménez, Godín (C), M. Cáceres – Nández (71. Sánchez), Valverde, Vecino – Rodríguez (63. Stuani), Suárez (90. Rios), Cavani.
    Náhradníci: Campaňa, M. Silva – G. Silva, Corujo, Coates, Lemos, Rios, Lodeiro, Sánchez, Laxalt, Stuani, Pereiro.

    Rozhodčí: Ricci – De Carvalho, Van Gasse (všichni BRA)
    bahis siteleri