Bolívie – Chile 1:0 (kon.) | Kolumbie – Brazílie 1:1 (kon.) | Ekvádor – Peru 1:2 (kon.)
Argentina – Venezuela 1:1 (kon.) | Paraguay – Uruguay 1:2 (kon.)
konec
Paraguay
1:2 (0:0)
Uruguay
Středa 06.09.2017, 02:00 • Estadio Defensores del Chaco, Asuncion • Kvalifikace MS (Jižní Amerika)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Uruguay

    Hostující mužstvo začalo náročnou kvalifikaci o světový šampionát výborně a ještě na konci minulého rohu prohánělo suverénní Brazilce. Z posledních čtyř zápasů však Uruguay získala jeden jediný bod za bezbrankovou remízu s Argentinou, zbylé duely s Peru, Brazilci a Chile svěřenci Óscara Tabáreze prohráli a propadli se v desetičlenné tabulce na třetí místo. Náskok na další týmy je přitom minimální, sedmá Paraguay na svého dnešního soupeře ztrácí jen tři body. Přímo do Ruska se přitom kvalifikují nejlepší čtyři celky, pátý jde do baráže.
     
    Paraguay

    Čtvrtfinalista z Mistrovství světa 2010 bude mít v posledních čtyřech kvalifikačních zápasech do dělal, aby nahradil špatný vstup do soutěže a protlačil se ze sedmého alespoň na barážovou pátou příčku, na kterou momentálně ztrácí dva body. Poslední srpnový den naznačil, že by se Paraguay na světový šampionát přece jenom ještě mohla podívat, na hřišti Chile totiž senzačně vyhrála 3:0 a napravila tím předchozí očekávané klopýtnutí s jistými postupujícími z Brazílie.
     
    Úvodní sestavy:

    Paraguay: A. Silva – P. da Silva (C), Gómez, Alonso, Moreira – Á. Romero Cáceres, Riveros, O. Romero – Almirón, Barrios
    Náhradníci: Fernández, Aguilar – Valdez, Samudio, Balbuena, Rojas, Ortiz, Camacho, Salcedo, González, Bareiro, Domínguez.

    Uruguay: Muslera – Pereira, Giménez, Godín (C), Cáceres – Nández, Valverde, Vecino – Rodríguez, Suárez, Cavani.
    Náhradníci: Campaňa, M. Silva – G. Silva, Corujo, Coates, Lemos, Rios, Lodeiro, Sánchez, Laxalt, Stuani, Pereiro.

    Rozhodčí: Ricci – De Carvalho, Van Gasse (všichni BRA).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hráči Uruguaye, kteří nastupují ve světle modrých dresech a černých trenýrkách. Domácí naopak oblékli klasickou trikolóru obsahující modrou, bílou a červenou.
     
    2
    Uruguay zatím nepůjčila soupeřům míč a metr po metru se přibližuje pokutovému území.
     
    3
    Hosté se po autu Pereiry vrátili k půlící čáře, kde fauloval José Giménez a odevzdal tím míč Paraguaycům.
     
    4
    Maximiliano Pereira se omlouvá svým spoluhráčům, kterým poslal hodně špatný nákop až za pokutové území a vyznačené hřiště.
     
    5
    Muslera si připsal svůj první zákrok, když u pravé tyče zastavil míč po centru Moreiry a následné hlavičce z bezprostřední blízkosti.
     
    6
    Cavani inkasoval nějaký bolestivý úder, po kterém vkleče zůstal na trávníku. Po chvilce se ale zvedl a už zase napadá domácí rozehrávku.
     
    7
    Domácí obecenstvo se hodně zlobí poté, co pomezní sudí nepřiřkl Paraguayi rohový kop a naopak nařídil odkop od branky Fernanda Muslery.
     
    8
    Úvod zápasu je kouskován častými fauly. Po tom posledním bude z vlastní poloviny rozehrávat José Giménez, stoper Uruguaye.
     
    9
    Edinson Cavani se vracel pro míč do hloubi pole, přičemž ho zezadu fauloval skluzující Gómez. Ten za protesty dokonce vidí žlutou kartou. Střední obránce Paraguaye si tak bude muset dávat už od deváté minuty velký pozor na své zákroky.
     
    10
    Následnou standardku hosté promarnili, když poslali míč až za hrací plochu. Míč zpět do hry pošle Anthony Silva.
     
    11
    Hostující hru na začátku zápasu provází spoustu nepřesností a nechytatelných přihrávek. Ta přišla i nyní, takže vhazuje Moreira.
     
    12
    I druhý stoper Paraguaye dostává poměrně brzy žlutou kartu! Za příliš ostrý skluz uprostřed hřiště ji tentokrát dostal Junior Alonso.
     
    15
    Poslední minuty se hraje pouze okolo půlící čáry, Anthony Silva i Fernando Muslera tak mají u svých branek klid.
     
    16
    Více času s míčem u nohou rozhodně tráví fotbalisté Uruguaye, většinou se tak ale děje v bezpečné vzdálenosti od domácí svatyně.
     
    18
    Dlouho se tak dělo i v osmnácté minutě, kdy se hosté přece jenom posunuli kupředu, jenže Suárez byl přistižen v ofsajdu.
     
    19
    Nahitan Nández zezadu sáhl někam ke krku rozběhnutého Óscara Romera, kterého tím zastavil za cenu žluté karty. První na straně Uruguaye.
     
    20
    Po nákopu do velkého vápna míč chvilinku skákal před brankou Muslery, který si k němu ale našel cestu a ukončil akci Paraguayců.
     
    22
    Jinak se toho moc zajímavého neděje, hosté stále drží míč a jen velmi pomalu se posouvají směrem do ofenzívy. Cavani se Suárezem se k míči mockrát nedostali.
     
    23
    Ángel Romero vedle soupeřova vápna získal míč na Godínovi. Ten si určitě hodně oddechl, že rozhodčí posoudili zákrok domácího křídelníka jako faul.
     
    24
    Právě Godína teď u penaltového bodu přehlavičkoval Víctor Cáceres, jehož hlavička ale letěla vysoko nad Muslerovu bránu.
     
    25
    Junior Alonso u autové čáry nadvakrát poslal na trávník Nándeze. Hosté budou rozehrávat zhruba z poloviny.
     
    27
    Federico Valverde parádní kolmicí z osy hřiště vysunul Cavaniho, od kterého si v nejdůležitější moment odstoupil da Silva. Útočník PSG se tak řítil na branku a zleva jen těsně minul vzdálenější tyč!
    27. Edinson Cavani (URU)
     
    28
    José Giménez zastavil domácí útok nedovoleným zákrokem na lajně. Následovat bude standardní situace z levého křídla.
     
    29
    Jeden z domácích hráčů těsně před Muslerou sklepl přetažený centr zpět na střed, kde se k míči ale dostali pozorní zadáci Uruguaye.
     
    30
    Hosté na chvíli přestali hrát, když viděli ve středovém kruhu ležícího Suareze. Ten se ale zvedl a akce hráčů v modrých dresech může pokračovat.
     
    31
    Miguel Almirón na půlící čáře zajel do Valverdeho. Za kartu to tentokrát není, i když by se domácí útočník rozhodně nemohl divit, kdyby ji uviděl.
     
    32
    Nahitan Nández se po autovém vhazování uvedl pěknou střelou z dvaceti metrů. Antony Silva ale zasahovat stejně nemusel, balón proletěl asi metr nad břevnem.
     
    34
    Opět se hraje hlavně mezi vápny, kde se oba týmy střídají v držení míče po několika málo sekundách.
     
    35
    Uruguayský útočník Cavani neplánovaně potěšil domácí fanoušky, když hodně netrefeným centrem poslal balón do zámezí a umožnil Silvovi vykopávat.
     
    36
    Vecino nedal Óscaru Romerovi ani vteřinku klidu na zpracování, z boku do něj ale vrazil až moc agresivně a je z toho standardní situace pro Paraguay.
     
    37
    Sám faulovaný Romero nic nevymyslel, protože svůj centr do pokutového trošku přetáhl a poslal ho až ke stojícímu Muslerovi.
     
    38
    Suárez z pravého konce pokutového území našel jenom Gómeze. Domácí poté rychle přenesli hru, ale Miguel Almirón byl na útočné polovině úplně sám a obranu Uruguaye neměl čím překvapit.
     
    39
    Užuž to vypadalo, že Nández získal pro hosty rohový kop. Sudí ale nakonec usoudili, že správné rozhodnutí bude nařídit odkop od brány Paraguaye.
     
    40
    Pět minut před koncem poločasu se nehraje kvůli Víctoru Cáceresovi, jenž si sedl na trávník a jeho spoluhráči signalizují na střídačku, že bude potřeba střídání.
     
    41
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Víctor Cáceres, přichází Richard Ortiz.
     
    42
    Ortiz přišel na hřiště a hned dal pocítit jednomu z hostujících hráčů svou tvrdost. Po jeho faulu přichází na řadu volný přímý kop.
     
    43
    Jenže Suárezův krátký nákop do vápna nemohl nadělat paraguayské defenzivě žádné potíže. Domácí si poté poradili i s dlouhým vhazováním Pereiry.
     
    44
    Většina tvrdých zákroků se paradoxně odehrává na polovině hřiště, před střídačkami tam tentokrát fauloval Cristian Rodríguez. Jeho protivníci toho ale nevyužili a s balónem došli do autu.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Godín nekompromisně odpálil balón na tribunu. Navíc byl faulován, takže se pokračuje rozehrávkou Uruguaye.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Velká část právě skončeného prvního poločasu se odehrávala poměrně daleko od obou brankářů. Vážnější šance byla k vidění prakticky jen jedna, jenže Cavani parádní přihrávku od Valverdeho nevyužil a vystřelil nepřesně. Jinak je to hlavně velký boj než pohledný fotbal, svědčí o tom poměrně velký počet faulů u půlící čáry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Nández se ocitl na pravím kraji, odkud odcentroval, jenže Rodríguez, Suárez i Cavani byly hodně vzdáleni od místa, kam míč dopadl.
     
    47
    Celá situace se ještě jednou zopakovala, Luis Suárez se tentokrát alespoň dostal do souboje o balón, ale přitom si pomohl útočným faulem.
     
    48
    Ángel Romero chtěl napodobit Nándeze, nicméně Martín Cáseres ho k centru nepustil a vybojoval odkop pro Musleru.
     
    49
    Domácí se hezky prokombinovali přes střed hřiště, ale to bylo z jejich strany všechno. Přihrávka před pokutové území totiž neprošla.
     
    50
    Špatný první dotek od Luise Suáreze, od kterého se balón odrazil ze středového kruhu až na kopačku gólmana Silvy.
     
    51
    Alonsův dobrý centr zleva neplánovaně propadl až k Ángelu Romerovi. Jeho hlavička byla obráncem ztečovaná na rohový kop.
     
    52
    Perfektně rozehraná standardka z levého rohu přistála u Richarda Ortize. Muslera prudkou hlavičku střídajícího hráče ale reflexivně vyrazil a pak mu sebral míč zpod kopaček a nenechal ho dorážet.
    52. Richard Ortiz (PAR)
     
    54
    Po změně stran převzali domácí aktivitu a nyní posílají jeden nebezpečný centr za druhým před uruguayskou branku. Almiróna s Barriosem tyto balóny ale většinou míjejí.
     
    55
    Hráči Paraguaye tlačí svého soupeře, čímž probudili také publikum v Asuncionu. To zaplnilo stadion pro 42 tisíc fanoušků skoro do posledního místečka.
     
    56
    Ángel Romero se musel trochu vrátit do strany, aby sebral centr jmenovce Óscara. zprava poté hledal svého spoluhráče na malém vápně, ale k němu balón neprocedil.
     
    58
    Uruguay úspěšně čelí velkému domácímu tlaku. Podobné bránění si moc dobře vyzkoušela před pár dny, kdy její defenzivu testovali Argentinci. Tehdy utkání skončilo bezbrankovou remízou, která je hodně reálná i dnes.
     
    59
    José Giménez měl okolo sebe spoustu volného prostoru, míč si ale nezpracoval a nepříliš povedeným odkopem daroval hostům vhazování z pravé strany.
     
    60
    Paraguay se ale bez větších obtíží ubránila a znovu kontroluje hru dobrých šedesát metrů od Silvovy branky.
     
    61
    Od Pereiry šel míč do autu. Následuje rohový kop v domácí prospěch!
     
    62
    Gustavo Gómez dostal až překvapivě hodně volného prostoru v pokutovém území. Do hlavičky však dal až moc razance a hostující branku přestřelil.
     
    63
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Cristian Rodríguez, přichází Cristhian Stuani.
     
    64
    Miguel Almirón svým napadáním trochu vystrašil rozehrávající beky Uruguaye. Zezadu se přiblížil k Giménezovi a toho nedovoleně fauloval.
     
    65
    Lucas Barrios si naběhl mezi dva obránce a snadno se dostal k dalšímu centru Óscara Romera. Muslera ale dával pozor a nakonec ani nemusel zasahovat proti hlavičce, která proletěla pár centimetrů vedle levé tyče.
    65. Lucas Barrios (PAR)
     
    66
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Lucas Barrios, přichází Santiago Salcedo.
     
    68
    Cristhian Stuani neudržel stabilitu poté, co do něj narazil Óscar Romero. Sudí pískli faul a darovali hostům standardní situaci.
     
    69
    Tu Uruguayci poněkolikáté naprosto promarnili, nákop Federica Valverdeho proletěl skrz celé vápno a zastavil se až v zámezí.
     
    70
    Maximiliano Pereira šel hodně agresivně do souboje mezi střídačkami a zvednutou nohou trefil podobně si počínajícího soupeře. Míč pro Paraguay.
     
    71
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Nahitan Nández, přichází Carlos Sánchez.
     
    72
    Óscar Romero hledal krátkým centrem Salceda, o kterého se ale v pohodě postarali stopeři v uruguayských trikotech.
     
    74
    Jeden z hostujících stoperů neodkopnul míč z prostoru před šestnáctkou a nechtěně ho poslal k Almirónovi. Ten pohotově vystřelil z dvaceti metrů, ale branku o kousek netrefil.
     
    75
    Uruguayci vybojovali alespoň aut nedaleko od pokutového území. K dlouhému vhazování se chystá Martín Cáceres.
     
    76
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Hosté jdou čtvrthodiny před koncem zápasu do vedení! Cáceresův aut nakonec tak dlouhý nebyl a Moreira ho rybičkou nepustil do ohně. Balón ale odrazil přesně k FEDERICU VALVERDEMU, který vypálil z voleje a tečovaná střela doletěla až za záda marně plachtícího Anthonyho Silvy!
    76. Federico VALVERDE - 0:1
     
    77
    Vedení Uruguaye je určitě malinko nespravedlivé, zejména ve druhé půli to byli jen domácí, kteří byli nebezpečnější a několikrát nebyli daleko od gólu.
     
    79
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Cristian Riveros, přichází Cecilio Domínguez.
     
    80
    Suárez zády k brance trošku akrobaticky dostal míč ke Cavanimu, jehož zakončení ale do statistik nepůjde kvůli signalizovanému ofsajdu.
     
    80
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný gól výrazně přibližuje hosty k tříbodovému zisku! Luis Suárez dobře načasoval náběh pro přihrávku z půlky hřiště. Anthony Silva proti němu vyběhl, ale útočník Barcelony jej obešel. Poté trošku otálel s koncovkou a vypadalo to, že svou šanci prováhal. Nakonec zblízka vystřelil do břevna, od kterého se míč neuvěřitelně odrazil ke stojícímu GUSTAVU GÓMEZOVI a ten smolně poslal balón do vlastní sítě.
    80. Gustavo GÓMEZ vl. - 0:2
     
    82
    Domácí si krátce po rozehrávce vypracovali slušnou šanci na snížení, jenže zakončující hráč ze dvou metrů trefil pouze vnější část brankové konstrukce.
     
    84
    Na opačném konci hřiště se vše schyluje k rohovému kopu, k praporku pomalu kráčí Carlos Sánchez.
     
    85
    Standardní situaci Paraguayci ubránili jen částečně, metr vedle pokutového území totiž fauloval za žlutou kartu kapitán Paulo da Silva.
     
    86
    Cáceresova střela ze střední vzdálenosti letěla nad branku. Anthony Silva rychle rozehrává.
     
    88
    Paraguay právě vstřelila branku!
    V závěru utkání tu máme velké zdramatizování! Óscar Romero po tečované střele z dálky rychle rozehrál roh. Po něm vystřelil zpoza šestnáctky Cecilio Domínguez a trefil ÁNGELA ROMERA, jenž ve skluzu přesměroval míč do sítě a zrušil čisté konto Fernanda Muslery. Gólová situace zaváněla ofsajdem, Godín však zapomněl vystoupit a částečně zavinil tento inkasovaný gól.
    88. Ángel ROMERO - 1:2
     
    90
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Egidio Arévalo Rios.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se nastavují ještě čtyři minuty!
     
    90+2
    Domácí se nadvakrát protlačili do velkého vápna. Ani jednou sice nezakončili, ale budou pokračovat rohovým kopem.
     
    90+3
    Tahle standardka už tak povedená nebyla. Hosté se ubránili a Cavani vyrazil podél pravé autové čáry o protiútoku. Jelikož neměl podporu spoluhráčů, tak vzal zakončení na sebe, jenže míč mu sjel na vnější nárt a Silva mohl zůstat v klidu.
     
    90+4
    Carlos Sánchez svého slavnějšího kolegu mohl napodobit, jenomže si sám ukopl míč do autu. Paraguay pochopitelně bleskově vrátila míč do hry, ale k Muslerově bráně se už nepodívali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Druhá půle byla výrazně zajímavější než ta první. Hlavně Paraguay si pravidelně vytvářela šance, ale čtvrt hodiny před koncem přesto inkasovala jako první z kopačky Valverdeho. O čtyři minuty později si po odrazu od břevna vstřelil vlastní branku Gustavo Gómez a už to vypadalo, že je hotovo. Domácí utkání ale ještě zdramatizovali zásluhou Ángela Romera, ale vyrovnat už nestihli.
     
    Jak se tento výsledek projevil v desetičlenné kvalifikační tabulce všech jihoamerických výběrů? Paraguay nevytěžila z domácího prostředí ani bod a výrazně si zmenšila šance na postup do Ruska, na barážovou pátou příčku ztrácí před posledními dvěma zápasy tři body. Uruguay je na tom mnohem lépe, po několika prohrách zabrala a na remízu s Argentinou navázala tříbodovým ziskem, který ji posunul před Kolumbii na druhé místo. Ani Uruguay ale ještě nemá jistý postup, na šesté Chile, jenž kleslo na nepostupovou pozici, má náskok jen čtyř bodů.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.
     
    Z tohoto střetnutí je to vše, mějte se fajn. (03:54:49)

    Michal Břuchanský

    Branky: 88. Á. Romero – 76. Valverde, 80. Gómez (vla.)

    Karty:   9. Gómez (PAR), 12. Alonso (PAR), 85. Silva (PAR) – 19. Nández (URU)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.
    Paraguay: A. Silva – P. da Silva (C), Gómez, Alonso, Moreira – Á. Romero V. Cáceres (41. Ortiz), Riveros (79. Domínguez), O. Romero – Almirón, Barrios (66. Salcedo).
    Náhradníci: Fernández, Aguilar – Valdez, Samudio, Balbuena, Rojas, Ortiz, Camacho, Salcedo, González, Bareiro, Domínguez.

    Uruguay: Muslera – Pereira, Giménez, Godín (C), M. Cáceres – Nández (71. Sánchez), Valverde, Vecino – Rodríguez (63. Stuani), Suárez (90. Rios), Cavani.
    Náhradníci: Campaňa, M. Silva – G. Silva, Corujo, Coates, Lemos, Rios, Lodeiro, Sánchez, Laxalt, Stuani, Pereiro.

    Rozhodčí: Ricci – De Carvalho, Van Gasse (všichni BRA)
    bahis siteleri