Montpellier – PSG 0:0 (kon.) | Bordeaux – Guingamp 3:1 (kon.) | Caen – Amiens 1:0 (kon.)
Lyon – Dijon 3:3 (kon.) | Méty – Troyes 0:1 (kon.)
konec
FC Méty
0:1 (0:0)
ESTAC Troyes
Sobota 23.09.2017, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12. (21:56:44)
     
    Krutý závěr pro domácí celek. Méty držely více míč na kopačkách, měly i více brankových šancí, ale všechny tři body putují do Troyes.

    První poločas příliš fotbalové krásy nepobral. Od druhé půle se již oba týmy dostávaly více do útoku, především tedy domácí celek. Hned několikrát musel hasit situaci v pokutovém území až Mamadou Samassa, který pochytal všechny střely v dnešním zápase. V osmašedesáté minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě hostující Mathieu Deplagne, od té doby tlak Mét ještě rostl. O deset minut později přišly dvě velké šance domácího týmu. Nejprve pálil do tyče Renaud Cohade, následně spálil obrovskou šanci sedm metrů od brankové lajny Mathieu Dossevi. A přišel trest! V první nastavené minutě získal balon střídající Bryan Pelé, které nehlídán přešel téměř až k vápnu, předložil balon Samueli Grandsirovi, který pod padajícím brankářem zmrazil fanoušky Mét.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90+1. Samuel GRANDSIR - 0:1
     
    90+1
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok! Troyes se muselo téměř po celý zápas bránit, posledních dvacet minut hraje bez vyloučeného Deplagneho. Přesto jde v první nastavené mnutě do vedení! SAMUEL GRANDSIR skvěle využil přesné přihrávky do běhu, parádně si poradil s obráncem a poté střelou pod padajícím brankářem posílá hosty do vedení. Velkou zásluhu na gólu má také střídající Pelé, který vybojoval na vlastní polovině míč, přešel před šedesát metrů a přesně přihrál.
    90. Mamadou Samassa drží stále svůj tým ve hře o tři body
     
    90
    Mamadou Samassa i dále drží svůj tým ve hře o body. Parádní střelu Briana Leonela Fernándeze dokázal vyrazil jednou rukou.
     
    89
    Cohade musel hasit nebezpečný protiútok hostujícího týmu a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    88
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Chris Philipps, přichází Florent Mollet.
     
    88
    V pokutovém území se nedomluvili Fernández s Dossevim. Jeden hledal druhého v ofsajdovém postavení. To neuniklo rozhodčímu, který ihned zastavuje hru.
     
    87
    Domácí byli hned ve třech v šestnáctce, ale střídající Fernández nepřihrál přesně a celá akce tak končí bez zakončení. Hosté si mohou znovu oddechnout.
     
    86
    Mamadou Samassa dokázal na malou chvíli uklidnit hru. Vysoký centr sebral ze vzduchu do rukavic. Hostující obránci si lehce odpočinou.
     
    85
    Obrana Troyes stále funguje. Nyní se na levém kraji nemohl prosadit k centru Dossevi. Následně podklouzl v pokutovém území Nguette. Tlak Mét pokračuje.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut zápasu pro oba týmy. Především pro Méty, které se snaží v posledních minutách vstřelit rozhodující branku zápasu.
     
    82
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Karim Azamoum, přichází Bryan Pelé.
     
    81
    Tlak Mét roste. Další rohový kop propadl na zadní tyč, hosté však dokázali velmi rychle odpravit balon z pokutového území.
     
    79
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Nolan Roux, přichází Brian Leonel Fernández.
    78. Mathieu Dossevi přestřelil branku ve stoprocentní šanci

    Vít Schück

    Branky: 90+1. Grandsir (Pelé)

    Karty:   30. Balliu (MTZ), 42. Philipps (MTZ), 89. Cohade (MTZ) – 7. Deplagne (TRY), 64. Giraudon (TRY)   68. Deplagne (TRY)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12.
    FC Méty: Didillon – Balliu, Biševac (C), Niakhaté, Udol – Philipps (88. Mollet), Poblete – Dossevi, Cohade, Nguette – Roux (79. B. L. Fernández).
    Náhradníci: Beunardeau – Assou-Ekotto, Cafú, Mollet, B. L. Fernández, Maziz, Wollscheid.

    ESTAC Troyes: Samassa – Deplagne, Giraudon, Hérelle, Ch. Traoré – Bellugou (21. Confais) – Grandsir, Azamoum (C) (82. Pelé), Dingomé, Khaoui (72. Cordoval) – Niane.
    Náhradníci: Zelazny – Cordoval, Gabriel, Ben Saada, Pelé, Confais, Suk Hjun-Čun.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    thejrc.org