Vítkovice – Liberec 11:3 (kon.) | Ne – Tatran 20:2 (kon.) | Panthers – Bohemians 5:6 (kon.)
Královské Vinohrady – Jičín 3:2 (kon.) | Ostrava – Chodov 7:8 (po pr.) | Olomouc – Židenice 1:7 (kon.)
konec
FBS Olomouc
1:7 (0:1, 0:1, 1:5)
K1 Florbal Židenice
Čtvrtek 28.09.2017, 18:00 • SH ZŠ Velká Bystřice (kapacita: 250 míst) • ČEZ Extraliga žen • 4. kolo
     
    Třetí třetina nakonec ukázala naprostou dominanci Židenic, které ještě přidaly dalších pět branek. Brněnský mančaft tak čeká v tabulce postup nahoru, naopak Hanačky zůstanou na samotném dnu s nulou bodů na kontě. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:08:04)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Jitka Oháňková (Olomouc) – Petra Grufíková (Židenice)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 15, Židenice – 35
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 7, Židenice – 13
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Olomoucké florbalistky se ještě snaží o aktivní presink, Židenice už ovšem hrají takticky v naprosté pohodě. Konečný výsledek by se už tak nějak výrazně měnit moc neměl.
     
    58:43
    Židenice právě vstřelily branku!
    Brňanky jsou znovu na koni. Po rychlém protiútoku se sice Dundelová neprosadila, když trefila tyč. Na svém místě byla ovšem byla i ALŽBĚTA ŠVEHLOVÁ, jež už s dorážkou neměla sebemenší problém. Asistence: Monika Dundelová.
     
    57:44
    Židenice jsou aktuálně dost neorganizované, Olomouc začíná svého soupeře opticky viditelně přehrávat. Prozatím však z toho kromě jedné branky nic nebylo.
     
    56:25
    Domácí jsou vstřelenou branku dost nekopnutí, Hanačky se tak začínají po dlouhé době dostávat do útoků a ofenzivních akcí. Už je celkem ovšem pozdě.
     
    55:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se přece jen dočkají. Lichnová poslala přihrávku zpoza branky přesně na čepel BARBORY SUCHÁNKOVÉ, která už s dokončením myšlenky neměla sebemenší problém. Remešová na ránu pod víko dosáhnout nemohla. Asistence: Barbora Lichnová.
     
    54:05
    Židenice právě vstřelily branku!
    Hosté jsou v laufu! Domácí florbalistky už totiž tempu Židenic moc neholdují, když se tentokrát po individuální akci prosazuje MICHAELA HŘEBÍČKOVÁ. Její rána proletěla přesně na přední tyč do šibenice brány Frankové. Bez asistence.
     
    53:13
    Trenérský štáb Brna si vybírá oddechový čas!
     
    52:18
    Tomanová postupovala přesně podél mantinelu až k soupeřově brance, pro tuto chvíli ovšem zůstane jen u nepovedené akce. Zpětná přihrávka totiž nové tváři v olomoucké sestavě nevyšla, míček mířil k hokejce Židenických.
     
    51:41
    Drápalová se dostávala do brejku, jenomže k dotažení šance do konce jí chyběla větší přesnost. Její střelu zátahem tak Franková se štěstím zlikvidovala nohou.
     
    50:32
    Nedůrazy v domácí defenzívě začínají vzrůstat, Židenice ovšem hrají dost ležérně. Většina akcí je tak o dost přehrávána, Brňanky většinou přidávají o nahrávku navíc
     
    49:29
    Cholinská se dostala za obránkyně, nicméně její rána a branku neprošla. Clonící bekyně Židenic dopravily míček mimo tři tyče do bezpečného prostoru.
     
    48:18
    Takacsová vypálila z osy hřiště přímo za běhu, Franková však byla připravena. Olomouc bude v tuto chvíli rozehrávat.
     
    47:33
    Domácí družstvo i nadále nestíhá, Židenice jsou ve všech ohledech v této fázi utkán lepším družstvem. Aktuální stav tak není překvapením.
     
    46:39
    Židenice právě vstřelily branku!
    Olomouc už opravdu tahá za kratší konec. Židenice totiž proměňují i dost jednoduchou akci už v pořadí pátou branku zápasu. MARTINA VALEHRACHOVÁ totiž střelou z poloviny hřiště, která měla de facto nulou rychlost, propálila nejistou Frankovou. Asistence: Kristýna Pospíšilová.
     
    46:02
    Šablaturová poslala míček přesně na Oháňkovou, ta však trefuje jen Remešovou. Neskutečný zákrok!
     
    45:42
    Hřebíčková si mihla dojít do středu hřiště, jenže tato snaha byla dosti neúspěšná. Míček tak po teči skončil až u rukavic Frankové, Olomouc se může zkonsolidovat.
     
    44:11
    Kouč Olomouce Petr Dadej si vybírá oddechový čas!
     
    44:11
    Židenice právě vstřelily branku!
    Hanačky jsou v obrovské krizi. Po velkém nedorozumění v defenzivních pozicích se dostala k dorážce LINDA HYKSOVÁ. Franková na její jemný pokus zápěstím skákala jen marně. Asistence: Martina Indrová.
     
    43:42
    Anna Grufíková se branky nedočkala. Její hezké naleznutí střelecké pozice sice Olomouc překvapilo, rána z první ovšem nakonec letěla mimo. Domácí si tak mohou oddychnout.
     
    42:29
    Oháňková s Lichnovou se dostaly do zajímavého brejku, pokus prvně jmenované ovšem gólové parametry neměl. Remešová se střelou neměla žádné problémy.
     
    41:59
    Cholinská málem nebyla daleko první olomoucké branky! Po ráně z úhlu ovšem trefila jen spojnici branky Remešové. Židenice si mohou oddechnout.
     
    40:51
    Židenice právě vstřelily branku!
    Brňanky si pojišťují vedení! Při naprostém rozebrání domácí obrany se dostala ke střele PETRA GRUFÍKOVÁ, která měla před sebou prakticky prázdný kus hřiště. Střela do míst, kam se Franková nestačila přesunout, tak nebyla pro ni žádný problém. Asistence: Monika Dundelová.
     
    40:21
    Na hřišti teď nebyl vidět úplně hezký moment, Tereza Tomanová (OLO) totiž shodila dost hrůzostrašně protihráčku přes mantinel. Hanačky čeká další oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina ukázala, že Židenice jsou v této fázi sezóny lepším týmem než Olomouc. Hanačky se postupně herně propadaly, což vyplynulo v druhou branku hostů. Třetí třetina tak bude zřejmě rozhodující, pokračujeme v cca 19:21.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 5, Židenice – 14
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Židenice právě vstřelily branku!
    Tak tohle je studená sprcha! Židenice se totiž dostávají těsně před sirénou do dvoubrankového vedení, když exolomoucká PETRA GRUFÍKOVÁ dostala svou střelu od mantinelu přesně mezi tyčku a Frankovou. Asistence: Jitka Drápalová.
     
    38:05
    Dundelová byla u olomoucké branky mimořádně aktivní, střelba na branku jí ovšem nevyšla. Franková předvedla další fantastický zákrok.
     
    37:22
    Cholinská dostala krásnou přihrávku od Podroužkové, jenomže skákající míček ve vzduchu nakonec netrefila. Remešová se tak ani nemusela horem pádem přesunovat.
     
    36:09
    Cholinská se valila spolu s Oháňkovou na branku, jenomže mladé forvardce nahrávka na spoluhráčku nevyšla. Brňanky si přihrávku díky dobré poziční hře pohlídaly.
     
    35:32
    Podroužková zkusila vystřelit z velké dálky, nicméně Remešová byla znovu jistá. Hanačky se ovšem začínají probouzet.
     
    34:35
    Domácí se stále v útoku trápí, Suchánková tak po rychlé akci mířila jen těsně vedle.
     
    33:12
    Brňanky pokračují v tlaku, Hanačky odolávají opravdu jen tak tak. Hosté tak začínají cítit ve vzduchu gól, což se začíná projevovat obrovskou motivovaností a zápalem. O střely není opravdu nouze.
     
    32:39
    Sedláčková se dostala do další možnosti, jenže těsně před Frankovou se nezorientovala. Její rána tak trefila přesně nohu olomoucké brankařky, domácí mají obrovskou dávku štěstěny.
     
    31:25
    Židenice jsou technicky velmi vyspělé, Pospíšilová tak mohla ukázat ve spolupráci s Annou Grufíkovou velmi interesantní a pohlednou akci, když přízemní střelou vybídla svou spoluhráčkou k tečování. Franková se štěstím zasáhla.
     
    30:45
    Barbora Sedláčková se dostala na ose hřiště k zajímavé střele, jenže svůj pokus tahem do gólové tečky nedotáhla. Franková míček chytila do rukou a uklidnila hru.
     
    29:18
    Suchánková po dlouhé době nastartovala domácí útok na zteč, její bleskový brejk ovšem brankou neskončil. Remešová po dlouhé době nicnedělání dokázala zasáhnout.
     
    28:39
    Hyksová dostala od Indrové míček přesně na hokejku, jenomže přihrávka dostala lehkou rotaci. Prvně jmenovaná tak ve stoprocentní šanci pouze promáchla.
     
    27:51
    Domácí se ani nadále nedokážou dostat z obrany, Židenice jsou stále tím aktivnějším týmem, který na hřišti začíná pomaličku kralovat. Olomouc brání jen s velkou dávkou štěstí.
     
    26:36
    Barbora Sedláčková měla neskutečnou možnost! Brněnská bomberka se objevila zčistajasna před bránou naprosto osamocená, jenomže právě moment překvapení jí zabránil v proměnění šance. Franková proti její teči vytáhla zákrok ramenem.
     
    25:42
    Tomanová s Podroužkovou sice dostatečně rychle napadaly rozehrávku, ale hosté jsou v této chvíli ve velké pohodě. Jejich kombinaci nenarušuje ani defenzivní postavení Olomouce.
     
    24:24
    Brno je opravdu stále aktivnější, což se projevuje hlavně u olomoucké brány. Hanačky začínají postrádat drajv v útoku, prakticky se tak nedostávají ani k míčku.
     
    23:02
    Peterková zůstala ležet na hrací ploše po vzájemné srážce s Cholinskou, po krátkém ošetření na hrací ploše už však míří na lavičku. Do hry však pro tuto chvíli připravena zřejmě nebude.
     
    22:41
    Domácím se v těchto vteřinách nedaří dostat přes půlící čáru, Podroužková i Pařízková tak jen marně hledaly spoluhráčky v předních pozicích. Židenice jsou i nadále v převaze a takticky vyspělejším družstvem.
     
    21:14
    Novotné se podařilo dostat balónek pod Frankovou, z pod které se dostal až k Anně Grufíkové. Ta však ve finální moment zaváhala, když míček poslala jen vedle tyče. Atraktivní průběh utkání tak i nadále pokračuje.
     
    20:19
    Židenice i nadále presují, Hyksová si tak mohla po rychlé kombinaci připsat střelu ze zajímavé pozice. Její bomba z první ovšem postrádala přesnost, Franková si tak mohla pořádně oddechnout.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina byla od začátku velmi vyrovnaná a divácky atraktivní. Postupem času se už ovšem brněnské florbalistky dostávaly do větší převahy, což se projevilo i na světelné tabuli. První branka Židenic už poté hosty dostala do lepší pohody, což se projevilo i na hřišti. Druhá třetina tak přinese velmi zajímavou zápletku, pokračujeme v 18:42.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 3, Židenice – 8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Olomouci chybí v posledních sekundách dostatečná přesnost, Brno se tak i nadále dostává čím dál více do převahy, což se projevuje hlavně v počtu šancí. Domácí začínají ztrácet půdu pod nohama.
     
    18:06
    Dundelová s Annou Grufíkovou si připsaly další brněnskou tutovku, když dokonale obalamutily olomouckou obranu. Střela prvně jmenované pak jen tak tak neskončila díky teči ležící Frankové v síti, Hanačky měly obrovské štěstí.
     
    17:18
    Hanačky začínají postrádat drajv, který je je dostával do šancí úvodu první třetiny. Brněnské florbalistky tak začínají ukazovat svou převahu.
     
    16:54
    Lichnová zkoušela dostat Olomouc k vyrovnání, jenomže její střela z úhlu moc nadějí na úspěch neobsahovala. Remešová byla jako zatím tradičně připravena pro všechny případy.
     
    15:51
    Židenice právě vstřelily branku!
    Tak tohle byla florbalová paráda! Židenice prokázaly, jak jsou schopné proměňovat stadardky, když se o branku postaraly po předčasném rozehrání míčku. Opakovaný pokus však také skončil v síti, když se prosadila po vykroužení okolo zdi KAMILA PRAVCOVÁ. Franková na ránu asi ani neviděla. Asistence: Lenka Novotná.
     
    15:50
    Židenice dostávají zajímavou možnost, Veronika Rozenbergová (OLO) dostává za shození protihráčky na přes branku dvouminutový trest za nedovolené vrážení.
     
    14:35
    Hyksová je zatím jedinou hráčkou Brna, která Olomouc dokonale přehrává ve všech herních situacích. I tentokrát měla dobrou možnost po rychlé kombinaci a zpětné přihrávce, pálila ovšem i díky teči těsně vedle.
     
    13:14
    Cholinská ukázala svůj mladický drajv, který z této juniorské reprezentantky jen čiší. Svůj protiútok nicméně pořádně nezužitkovala, střílela totiž od mantinelu těsně vedle tyče. Brno je nadále pod tlakem.
     
    12:14
    Lichnová se dostala do dalšího brejku, i tentokrát však pálila neúspěšně. Její přízemní pokus si Remešová pohlídala nohama a míček si zpracovala do rukavic. Židenice se mohou zkonsolidovat.
     
    11:28
    Prozatím je utkání neskutečně vyrovnané, oba mančafty se přetahují o každý odražený míček. Rozdíl v tabulce je na hřišti prakticky kompletně smazán.
     
    10:18
    Lichnová se dostávala do protiútoku, leč tato snaha nakonec byla neúspěšná. Po otočce na velkém brankovišti se dostala k ráně, jenomže i tentokrát byla stejně jako její kolegyně nepřesná. Brno se nemuselo moc strachovat.
     
    09:17
    Sedláková měla několik možností na ohrožení Remešové, ta však nemusela ani zasahovat. Olomoucké střely totiž znovu mířily mimo tři tyče.
     
    08:52
    Fleischmannová se dostávala přímo k brance soupeře, jenomže těsně před odpálením míčku byla seknuta do hokejky. Olomouc dostává k dispozici standardní situaci.
     
    07:36
    Šablaturová ukázala, že dokáže být velmi schopnou obránkyní. Židenice už se sice dostávaly velmi blízko Frankové, avšak právě díky posile Olomouce se jim to nezdařilo. Domácí florbalistka míček dostala mimo brankoviště.
     
    06:44
    Dundelová byla další hráčkou, které se dostalo šance ne otevření skóre zápasu. Po ztrátě Horáčkové se sice dostala do dobré pozice, ale mířila příliš nad.
     
    05:30
    Markéta Sedláčková ukázala něco ze svých technických fines, nicméně její průnik do hloubky útočné poloviny se úspěchem minul. Židenice z její akce nic důležitého nevytěžily.
     
    04:19
    Fleischmannová měla na hokejce gólovku! Po rychlém přechodu půlící čáry si dokázala pokrýt míček a tahem na branku si vybojovala tutovku. Její střelu však Remešová dostala mimo konečky prstů a ramenem.
     
    03:44
    Oháňková se pokusila přiťuknout míček Pavlíková, jenomže se trefila přesně do hokejky Indrové. Hyksová tak mohla jít do protiútoku, i ona ovšem byla nepřesná. Rána skončila o pár centimetrů nad břevnem.
     
    02:33
    Brno Hanačky dokonale presuje, jenomže svou taktiku nedokáže vytěžit v nic navíc. Domácí tým totiž dokáže obrannou hrou protivníkovy snahy dokonale eliminovat, v této chvíli však s velkým štěstím.
     
    01:20
    Hyksová byla další brněnskou střelkyní, nicméně ani ona nebyla tou úspěšnou. Pumelice po standardce takřka z poloviny hřiště sice přiletěla mezi tři tyče, jenomže přesně doprostřed brány, kde už Franková byla připravena. Brno je však i nadále v převaze.
     
    00:21
    Petra Grufíková hned na začátku vyzkoušela pozornost své bývalé spoluhráčky Frankové, střela z úhlu však moc nepříjemností nenatropila. Olomoucká brankařka byla na pokus židenické útočnice připravena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na řadu přichází slavnostní nástup, začínáme za malý okamžik.
     
    Oba mančafty se už rozcvičují na hrací ploše, utkání začíná za necelých dvacet minut.
     
    Úvodní sestavy:

    FBS Olomouc: Franková (Králová) – Podroužková, Peterková, Sedláková, Václavíková (C) – Pavlíková, Suchánková, Pařízková – Bouchalová, Oháňková, Horáčková – Reimerová, Rozenbergová, Šablaturová – Cholinská, Kylarová, Lichnová – Tomanová, Fleischmannová.

    K1 Florbal Židenice: Remešová (Krištofová) – Sedláčková, Drápalová (C), Valehrachová, Pospíšilová, Pravcová – Hyksová, A. Grufíková, Mošťková – Dundelová, Novotná, Indrová – Švehlová, Brigitta Takácsová, P. Grufíková – Hřebíčková, Praxová, Sedláčková.

    Rozhodčí: Pavel Hála, Vladimír Hála.
     
    Rozhodčími dnešního zápasu jsou Pavel a Vladimír Hálovi, tedy už tradiční extraligová dvojice. V této sezóně to bude pro oba všem teprve první zápas v této soutěži.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    26.11.2016 Olomouc x Židenice 1:2 (EŽ 2016/17)
    25.09.2016 Židenice x Olomouc 3:4 náj. (EŽ 2016/17)
    18.12.2015 Židenice x Olomouc 3:2 náj. (EŽ 2015/16)
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    FBS Olomouc
    23.09.2017 Liberec x Olomouc 8:7
    17.09.2017 Vítkovice x Olomouc 16:0
    15.09.2017 Olomouc x Tigers 4:14

    K1 Florbal Židenice
    24.09.2017 Židenice x Tigers 2:10
    16.09.2017 Tatran x Židenice 3:4
    15.09.2017 Židenice x Vítkovice 1:8
     
    K1 Florbal Židenice
    Brněnský klub je typickým zástupcem družstva, které se pohybuje na hranici play-off a play-down. Nejinak je tomu i letos, kdy florbalistky vedené bývalou olomouckou bomberkou Petrou Prouzovou okupují devátou příčku díky výhře nad Tatranem, v utkání s Tigers a Vítkovicemi totiž překvapení nedosáhly. Židenice sice v letním období přišly o Nikolu Příleskou, jež zamířila do Vítkovic, posílení však bylo relativně stejně kvalitní. Tento fakt se poté přesně ukázal jak na Hummel Open game, které Brňanky v červnu ovládly, tak i na Czech Open a třetím místu z kategorie Ženy Open. Některé predikce tak logicky dokonce řadí hračky z Jižní Moravy do elitní pětky. Nejlepší hráčkou kabiny v kanadském bodování je Kamila Pravcová (0+3), nejlepší střelkyní Linda Hyksová (1+2).
     
    FBS Olomouc
    Olomoucký tým doznal během letní pauzy značného posílení herní kvality, na výsledcích to však zatím vidět moc není. Nicméně je nutno přiznat, že svěřenkyně trenéra Petra Dadeje měly na startu sezóny velice těžký los. Vysoké prohry s Tigers a Vítkovicemi ovšem nutí znalého pozorovatele k výstražnému prstu nahoru, hráčky jako Petra Mandátová nebo mladičká Karolína Šablaturová by měly zaručovat menší prohry než o šestnáct branek jako s ostravským týmem. V posledním kole už však Hanačky ukázaly něco ze svého potenciálu, těsná prohra 7:8 s Libercem ukázala, že letos by nemuselo být FBS pouze otloukánkem soutěže. V kontrastu s tím ovšem musí sloužit aktuální umístění týmu, poslední příčka s nulou bodů na kontě ukazuje syrovou realitu. Potenciál je však v mančaftu obrovský stejně jako každý rok. Nejlepší hráčkou v kandském bodování je momentálně Barbora Lichnová (2+1) a Tereza Tomanová (1+2), obě dvě jsou mimochodem v kádru úplnými novickami.
     
    Hezký čtvrteční večer, i na Den české státnosti pokračuje kolotoč Extraligy žen a konkrétně její 4. kolo. Jedním z dnešních soubojů bude i duel mezi Olomoucí a Židenicemi. Utkání startuje v 18:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým K1 Florbal Židenice. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 56. Suchánková (Lichnová) – 16. Pravcová (Novotná), 40. P. Grufíková (Drápalová), 41. P. Grufíková (Dundelová), 45. Hyksová (Indrová), 47. Valehrachová (Pospíšilová), 55. Hřebíčková, 59. Švehlová (Dundelová)


    FBS Olomouc: Franková (Králová) – Podroužková, Peterková, Sedláková, Václavíková (C) – Pavlíková, Suchánková, Pařízková – Bouchalová, Oháňková, Horáčková – Reimerová, Rozenbergová, Šablaturová – Cholinská, Kylarová, Lichnová – Tomanová, Fleischmannová.
    K1 Florbal Židenice: Remešová (Krištofová) – Sedláčková, Drápalová (C), Valehrachová, Pospíšilová, Pravcová – Hyksová, A. Grufíková, Mošťková – Dundelová, Novotná, Indrová – Švehlová, Brigitta Takácsová, P. Grufíková – Hřebíčková, Praxová, Sedláčková.

    Rozhodčí: Pavel Hála, Vladimír Hála

    Diváci: 75
    bahis siteleri