Liberec – HC Litvínov 4:0 (kon.) | Jihlava – Mountfield HK 2:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Mountfield HK
Čtvrtek 26.10.2017, 17:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny příznivce DHL Extraligy Juniorů. V období studentských podzimních prázdnin proběhne 13. kolo extraligy. Jihlavští junioři se představí doma v jedné ze dvou předehrávek proti Mountfield HK. Utkání začíná ve čtvrtek 26. října, od 17:00 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.
     
    Prvních 12 kol extraligy naznačuje, že letošní ročník bude velmi vyrovnaný, neboť zatím leží mezi pátým a čtrnáctým týmem tabulky pouhých 5 bodů! Některé týmy mají navíc zápas k dobru, situace je tedy poměrně komplikovaná, ale rozhodně bude potřeba každý bod. Body budou potřebovat určitě oba týmy, Hradec by rád udržel kontakt s triem Kometa, Plzeň a Mladá Boleslav, Jihlava by se chtěla posunout z 11. místa někam výše. O náboj utkání tak nebude nouze.
     
    S nadsázkou lze říci, že pokud by došlo na případné prodloužení, hradečtí junioři budou mít lepší pozici již před úvodním buly. S nastavením mají už zkušenosti, z 12 zápasů si hned šestkrát prodloužili pobyt na ledě. Bilanci mají naprosto vyrovnanou, třikrát si bonusový bod připsali, stejný počet utkání slavil bod navíc soupeř. Když se oprostíme od prodloužení a nájezdů, mají na svém kontě 4 výhry a 2 porážky. Poslední dvě utkání sehrál Hradec doma, přivítal moravskou dvojici Zlín, Olomouc a dvakrát byl úspěšný. Poprvé 3:2 po nájezdech, o den později s Kohouty stejným výsledkem, jenom bez pěti minut a nájezdů navíc. Okupují zatím 4. místo, bilanci mají 4-3-3-2, skóre 30:29 a 21 bodů.
     
    Hradec se může taktéž opírat o velmi dobrá oslabení, v 92 % se ubránil bez gólu, Jihlava ubránila 80 % početní nevýhody. Přesilovky, to už je jiná věc. Oba týmy úplně nezáří, Dukla potvrzuje, že přesilovky se obecně Jihlavě moc nedaří, z 50 přesilovek vsítila 6 gólů, Mountfield je na tom ještě hůře, za 52 výhod pouze 5 gólů.
     
    Jihlava je průběžně jedenáctá se 16 body, přitom vstup do soutěže měla povedený. Sice hned v prvním kole podlehla Litvínovu 2:3 v prodloužení, pak 4 zápasy v řadě neprohrála. Sérii ukončila až Mladá Boleslav, když přehrála Duklu 3:1. Od tohoto utkání sehrála dalších pět, ze kterých tři prohrála (s Vítkovicemi, Zlínem a Kometou). I díky tomu tak tabulkou klesla, necháme se tedy překvapit, s čím svěřenci trenéra Nekvasila přijdou ve čtvrtek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Pospíchal, Mareš, Rašín, Trávník, Havelka, Krtek – Mejzlík (A), Heinrich (A), Waller – Čermák, Adam, Jindra – Peschout (C), Kadleček, Donda – Strnad, Norris
    trenér: Karel Nekvasil

    Mountfield HK: Bartozel (Kouba) – Kynčl (A), Muška, Gaspar, Hroudný (C), Jonáš, Pohl, Moník J. – Řepík, Hnik, Mašín – Chalupa (A), Matějček, Hejna – Hašek, Pažourek, Moník F. – Maršík, Matouš, Havelec
    trenér: Aleš Krátoška

    Rozhodčí: Čuňočka – Vašíček, Horažďovský.
     
    Na ledě jsou již dnešní rozhodčí, kterými budou pánové Ivan Čuňočka a čároví Jan Vašíček s Daniel Horažďovský. Zanedlouho přijedou i oba týmy na led, sledujte toto utkání s námi!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Vhazování vyhrál Hradec a ihned nahazoval do pásma.
     
    00:17
    Z pravé strany se dral agilně Mejzlík, Bartozel si jeho střelu pohlídal a pohlídal si i situaci po buly, kdy s klidem shrábl puk do lapačky.
     
    00:38
    Jihlava zatím strávila více času v útočném pásmu a vytváří si tlak. Hradečtí jim ho ale kazí ziskem puku.
     
    01:28
    Čermák si obhodil obránce hostí a dral se ještě více dopředu, leč nepodařilo se mu to.
     
    01:56
    Kinčl dojede v poklidu vyhozený puk a rozehraje od hostující branky.
     
    02:02
    Ne moc přesvědčivá rozehrávka Hradce a Kadleček se dostal do střelecké pozice, která byla dosti nebezpečná!
     
    02:37
    Matějček si sklepl puk před Marešem. Pokud by se mu to povedlo, tak by Šťastný musel mít práci, neboť by byl jediným hráčem v obranném pásmu Dukly. Nepovedlo se mu to a Dukla otáčí hru.
     
    03:19
    Velmi těsný, ale ofsajd domácích hráčů, jmenovitě Krtka.
     
    03:34
    Šťastný rozehrál po hraně mantinelu a kolegům moc nepomohl. On ani neměl na výběr, hráči hostí se k němu stahovali velmi rychle.
     
    04:05
    Hra je rozkouskovaná a moc krásy nám zatím nenabídla.
     
    04:15
    Zakázané uvolnění Mountfieldu, bude se vhazovat po pravici Bartozela.
     
    04:31
    Hnik udržel puk na své brusli a vystavil šanci pro kolegy Řepíka s Mašínem, druhý jmenovaný pouze vyklepal betony Šťastného.
     
    05:17
    Podobná akce jako předtím, v palbě byl Hroudný, Šťastný opět betonem vyrazil pryč.
     
    05:48
    Pažourek dostal puk na modré a vydal se hlouběji do útočného pásma, díky nedůrazu domácích obránců dojel až před brankáře, jenže byl až moc pomalý ke střele.
     
    06:16
    Další ofsajd na domácí straně.
     
    06:34
    Jindra chtěl vysunout Čermáka, puk byl ale moc rychlý a domácí útočník skočil rybičku za pukem. Logicky ho tedy ztratil, na kotouči jsou nyní hosté.
     
    07:20
    Krtek měl dobrý úmysl s pasem na Kadlečka, domácí centr třetí lajny jel přesně v protisměru letu puku, Hradeckým nečinilo žádné potíže získat puk zpět a pokusit se dostat někam dále.
     
    08:22
    Waller nyní vyjel s rychlostí blesku až na červenou čáru, aby dostihl Pažourka s pukem a život mu trochu znepříjemnil. Pažourek si ho včas všiml a otočil se s kotoučem velmi zkušeně. Pravé křídlo Dukly tak jelo dále na střídačku.
     
    09:48
    Kadleček provádí velmi dobrou práci ve forčekingu, během půl minuty obral druhého hráče o puk.
     
    10:14
    Zpoza brány dostal přihrávku od Chalupy Matějček, ve vysoké rychlosti se řitil mezi kruhy, Šťastný dokázal skrýt puk v betonech.
     
    11:05
    Hosté dostanou první přesilovku. Jde si odpočinout Mejzlík za podražení.
     
    11:17
    První fáze přesilovky pro hosty skončila neslavně. Domácí gólman puk vyrazil a Jihlava se osvobodila. To samé platilo i o pár chvil později.
     
    12:09
    Mohlo to být 1:0! Matějček z nápřahu trefil Kadlečkovy brusle a domácí forvard se dostal díky tomu do úniku. Pokusil si rozhýbat Bartozela, bez úspěchu!
     
    12:29
    Na druhé straně chytil Šťastný puk maskou a nevěděl, kde ho má, byl na jeho rameni, pak za ním, ale gól do brány nepadl. Až poté přerušil sudí hru, Šťastný vypadá v pořádku.
     
    12:47
    Zakázané uvolnění na straně hostí, trenér Krátoška za toto nebude určitě spokojen.
     
    12:54
    Po buly se proplétal mezi obranou Jindra, nevyšlo to zřejmě podle jeho představ.
     
    13:05
    Domácí v plném počtu.
     
    13:28
    Pokus Pohla chytil domácí brankář a má tak další, poměrně snadný, zákrok.
     
    13:44
    Opět další střela od modré z dílny Gaspara, málem trefil spoluhráče Matějčka do hlavy, ten se vyhnul a Šťastný opět chytil. Je to opravdu velmi rozkouskovaná hra, neviděli jsme snad ani minutu souvislé hry.
     
    14:07
    Hnik vyšel ze souboje o puk nejlépe a z pozice mezi kruhy předkládal Mašínovi, který zkoušel prověřit domácího strážce na bližší tyč, avšak neuspěl.
     
    15:11
    Mejzlík si vzal moc velké sousto. Chtěl se totiž dostat k volnému puku mezi dvěma obránci Hradce. Všichni si pak můžete domyslet, jak situace dopadla. Napovím pouze, že se změnil směr hry.
     
    15:48
    Na pravé straně kluziště se strhl souboj o puk, kdy se angažovaly celé pětky, raději zavčas toto sudí Čuňočka ukončil.
     
    16:31
    Vyhozený puk hostů z jejich pásma vrátil opět na jejich teritorium domácí Peschout.
     
    16:57
    Jasný icing domácích.
     
    17:20
    Takový menší strom nyní dostal Havelka. No strom, on to byl spíše loket od Hroudného.
     
    17:20
    Havelka se ale nezvedal a sudí po krátké poradě vylučují Hroudného za faul loktem. Myslím si, že hostující kapitán může být rád za menší trest, tj. 2 minuty.
     
    18:17
    Dobrou pasáž nyní předvádí domácí plejeři, tlačí hosty v jejich pásmu a drží se tam, co to jde.
     
    18:34
    Adam dlouhou dobu míchal s pukem, pak se přemístil na druhou stranu a nahrál před branku Čermákovi, Bartozel stále drží čisté konto, ač to nyní neměl jednoduché.
     
    19:20
    Hosté v plném počtu. Hnik dostal přihrávku mezi obránce a najížděl sám na branku, jeden z obranného páru ho ale dojel a puk čistě odstranil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do druhé třetiny si přenese hostující Hroudný dvě minuty za podražení. Skončila nám první třetina tohoto utkání, které moc krásy nenabídlo, hra byla velmi roztažená a nepřesná, doufejme, že se obraz zlepší. Další třetina začne cca v 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Hroudný – 2 min., podražení).
     
    20:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté úplně přesvědčivě nevyhodili z pásma a to se jim stalo osudným. Heinrich udržel pásmo, nahrál Mejzlíkovi, druhý jmenovaný pak ještě puk posunul doleva na JOSHUA WALLERA, který skóruje! Asistence: Tomáš Mejzlík, Aleš Heinrich.
     
    21:37
    Adam zleva trefil bližší tyč!
     
    22:33
    Hradečtí se nyní zkoušejí dostat do pásma, jenže se jim to vůbec nedaří, ten gól je trochu zchladil.
     
    22:58
    Hosté získali puk a hnali se do útoku, jenže Gaspara zradila stabilita a poroučel se k zemi.
     
    23:21
    Hra se nyní velmi zrychlila, dostala už takové to správné tempo.
     
    23:33
    Hašek se také připomenul, když dostal pas přes půl kluziště, jenže si ho dobře nezpracoval, domácí jsou tak znovu na puku.
     
    24:35
    Sice se zrychlilo, ale na úkor přesnosti, oba týmy bojují o puky v rozích a přihrávají si dost nepřesně.
     
    25:14
    Domácí zachytili puk, konkrétně Heinrich a cpal se dopředu, obránci Hradce ho dokázali včas zastavit.
     
    25:59
    Probudilo se i publikum. Jedna holčička ve školkovém věku od gólu domácích stále povzbuzuje a pochybuji, že by byla schopna zítra mluvit.
     
    26:40
    Jihlava je nyní lepší, Šťastný si po relativně těžké první třetině může odpočinout.
     
    27:13
    Domácí Jindra nyní v útočném pásmu podrazil Pohla a celkem zbytečně ho pak ještě postrčil u střídaček. Zbytečný faul, zbytečná reakce.
     
    27:50
    Střela Mušky neměla daleko od toho, aby skončila v levém vinglu.
     
    28:29
    Hosté si teď zahrávají s ohněm. Dvě přihrávky za vlastní bránou, obě nepřesné a stahující se domácí hráči nedávaly šanci na úspěch. Naštěstí pro ně se ale puk povedlo odpálit.
     
    29:19
    Domácí v plném počtu. Zhruba před 20 sekundami jeli spolu Mareš a Čermák, obránce nahrával Čermákovi před branku, jenže nestihl chytit už tak rychlý puk.
     
    29:55
    Ofsajd na domácí straně, neboť sice vyhráli vhazování ve svém pásmu, někteří hráči ale byli moc rychlí a nestihli se vrátit.
     
    30:33
    Icing hostí.
     
    30:33
    Řepík zkušeně tahá čas při vhazování, hostům to ale nepomohlo, Dukla buly vyhrála a setrvala v pásmu.
     
    31:05
    Adam nyní zkoušel dotlačit puk na Čermáka, který je dnes sice aktivní, ale nemůže se prosadit. Hostující obrana Adamovi puk sebrala a snažila se hrát dopředu, plány jí ale zhatil právě Adam dobrým forčekingem.
     
    31:48
    To byla šance na gól! Kadleček dostal krásný pas od Strnada a Kadleček se octl sám před Bartozelem. Volil stejnou kličku jako při svém prvním úniku, tedy doprava, hostující gólman ale trochu i předvídal a vychytal ho!
     
    32:27
    Druhá strana má taky možnost. Pohl měl na druhé straně kluziště kolegu a mohl toho využít v přečíslení, Havelka ale výborně pas vykryl a Hradec tak stále čeká na gól.
     
    33:26
    Jindra dostal puk na hokejku v oblasti zvané modrá čára a zkusil střelu, práci s ní Bartozel velkou neměl.
     
    34:07
    Naprosto jasný šroubovák od Řepíka na Jindru před domácí střídačkou, Řepík si tak nedobrovolně na dvě minuty odpočine.
     
    34:22
    Mejzlík dlouhou nahrávkou přes dvě třetiny kluziště posunul hru dále od domácí branky, touš stejně skončil v ochranné síti, tudíž účel Mejzlíka nebyl splněn.
     
    34:52
    Záda Hnika nyní kotouč poslala do ochranné sítě nad bránou.
     
    35:06
    Krtek trochu riskantně nahrával na Jindru mezi hokejkami dvou hráčů Mountfieldu, naštěstí pro domácí to vyšlo.
     
    35:56
    Co vypadalo jako laciná ztráta domácích, tak ji dokázali přetavit v celkem slušnou akci. Waller si nepotykal s pukem a vzdaloval se mu, Pospíchal ale duchapřítomně zastavil svůj pohyb vpřed a dostal se až ke střele, která sice letěla nad břevno, moc tomu ale nechybělo.
     
    37:40
    Ve druhé periodě hodně aktivní Jindra, opět získal puk na levé straně a nahazoval do středu útočného pásma.
     
    38:44
    Hodně divoká situace před domácí klecí! Mejzlík kotouč zachytil a na mnoho pokusů se ho snažil dotlačit do branky, puk zapadl ve skrumáží těl, domácí už slavili gól, ale sudí vysvětlil nyní oběma trenérům, že gól to asi nebyl a stav zůstane 1:0.
     
    39:53
    Havelka získal puk a nekompromisně ho napálil zpátky z hradecké brance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Konec druhé třetiny, která chytla o poznání lepší tempo, sice na úkor přesnosti hry, oproti první se ale bylo na co dívat. Hned 41 sekund po úvodním buly skóroval Waller a domácí převzali roli tvůrce hry. Kadleček neproměnil v 32. minutě svůj únik a v 39. minutě nebyl uznán gól/negól (ze stanoviště nebylo nic vidět, odvolávám se na reakci domácích hráčů), Dukla tedy zatím vede 1:0. Další třetina začne cca v 18:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hradec vstoupil do třetí třetiny velmi aktivně a napadal hned ve třech hráčích.
     
    40:45
    Hradec může umocnit svoji aktivitu, domácí hráli v šesti a trest odsedí Waller.
     
    40:57
    Hašek má puk v rohu, nahrává Pohlovi a ten přenechal Matějčkovi střelu, kterou Šťastný vyrazil.
     
    41:54
    Tohle hostům nepomáhá. Puk v rohu, pod bruslemi několika hráčů...
     
    42:25
    Aktivita tam ze strany hostí je, o tom žádný spor, ale chybí zakončení a střely.
     
    42:52
    Utavená čtyřka Dukly ještě chvíli na ledě zůstane, neboť byl spáchán icing.
     
    43:21
    Kotouč na hokejkách drží nyní výlučně Hradec, Jihlava je nyní v roli defenzivního týmu. Hradec se ale sráží nepřesnostmi a za to je Dukla ráda.
     
    44:08
    Nyní mohly akcie Mountfieldu klesnout na nulu. Tedy, firma funguje dále bez potíží, hokejisté ale přežili šanci, kdy Čermák dostal krásně puk přes celé kluziště a mohl zakončit nad ležícího Bartozela. To se mu nepovedlo a hosté už zbytek odbránili relativně v klidu.
     
    45:19
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Matějček – 2 min., sevření puku rukou).
     
    45:37
    Pospíchal byl sám na modré do té doby, než ho spatřili dva hráči hostí a vydali se k němu. Domácí obránce zbytečně dlouho čekal se střelou, až o kotouč přišel a měl co dělat, aby vykryl dva hráče soupeře najednou!
     
    46:49
    Troufám si tvrdit, že v oslabení je Hradec nebezpečnější tým a domácím se nedaří.
     
    47:19
    Hosté v plném počtu.
     
    47:27
    Matějček si mohl spravit svůj kredit u trenéra, když se zjevil sám před Šťastným, domácí gólman si ale vystačil s vystrčením hokejky.
     
    48:20
    Hra chytla konečně už to tempo a říz, přerušuje se málo a oba týmy hrají ve velkém tempu. Přesný opak třetiny první.
     
    48:56
    Teď to jenom zahučelo jihlavským stadionem! Krásný pas dostal od Kadlečka domácí kapitán Peschout a z levého kruhu vystřelil, jeho projektil cinkl do břevna!
     
    49:39
    Neskutečná smůla domácích! Nyní úplně ta samá akce a zakončoval Kadleček, jenže ten napálil břevno stejně tak, jako Peschout!
     
    50:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tři střely, dvě břevna, jeden gól! Opět to byla průniková přihrávka od Mejzlíka na ALEŠE HEINRICHA, který si kotouč potáhl a střelil z levého kruhu. Také směřoval do horní části branky, Bartozelovi puk napálil pod víko. Asistence: Tomáš Mejzlík.
     
    50:59
    Jihlava se už teď logicky nikam nežene, spíše čeká na chyby Hradce a z toho plynoucí brejky.
     
    52:01
    Rašín se omlouvá Jindrovi, toto vyhození mělo jít na jeho hůl, šlo ale úplně na druhou stranu, navíc to bylo zakázané uvolnění.
     
    52:29
    Mejzlík to neměl lehké. Viseli na něm hned tří soupeři, domácí útočník se dokázal výbornou technikou a prací s pukem vymotat, což nese nelibě hostující střídačka, která ze situace moc nejásá.
     
    53:51
    Moník J. dostal puk na modré čáře a s tím mu přišla i trochu peprná pobídka ke střele. Tak ji zkusil, zamířil jenom na mantinel nad břevnem.
     
    54:33
    Strnad zpoza brány zkusil překvapit hostujícího muže v masce, ten si svoji bližší tyč pohlídal a zákrok mu nečinil žádné potíže.
     
    54:55
    Hradečtí hodně přitvrdili v osobních soubojích, jihlavští hráči se jim ale snaží co nejvíce svoji rychlostí vyhnout a dvakrát se jim to povedlo.
     
    55:25
    Zakázané uvolnění Dukly, zatím nepřišel žádný větší tlak na branku ze strany hostujícího celku. Uvidíme, co vymyslí ve zbylém čase.
     
    56:18
    Další z mnoha nahození si nyní podržel Šťastný, kterému s přibývajícími minutami ubývá práce v brankovišti.
     
    56:53
    Slibně rozvíjející se akci dua Adam-Peschout zhatil ofsajd.
     
    57:11
    Rozhodně teď není ta chvíle, kdy by Hradec mohl střídat. Při snaze o konstruktivní rozehru hosté spáchali icing.
     
    57:36
    Domácí nikam nespěchají a zkušeně tahají čas.
     
    58:09
    Ostrá Řepíkova střela, brankář ji dokázal udržet na hrudi, Hradec nyní bude mít možnost většího tlaku, domácí nemůžou kvůli dalšímu icingu vystřídat.
     
    58:22
    Oddechový čas pro hosty. Netrvalo to dlouho a hra byla přerušena, čehož využil hostující kouč a vzal si time. Zřejmě uvidíme hru bez brankáře, necháme se ale překvapit.
     
    58:22
    Je to tak, hosté hrají v šesti lidech v poli!
     
    58:33
    Pohlovu střelu přizvedl Jindra a ještě, že tak, jinak by to byl zřejmě gól.
     
    58:56
    Jihlavským se nepovedlo kotouč dopravit do brány a musí se znovu bránit.
     
    59:25
    Čermák dostal bombu do břicha, puk ale vyhodil, čímž splnil plán a jel střídat.
     
    Konec zápasu.
     
    Naše Dukla, naše Dukla, naše v srdci je ta jediná...Za slov domácí děkovačky a pokřiku hráčů po vítězném utkání víme, že Dukla porazila Hradec Králové 2:0. Domácí hráči přidali navrch ještě jeden gól v 51. minutě díky Heinrichovi, dokázali se ubránit tlaku Hradeckých zejména na konci utkání a připisují si pro ně cenné tři body do tabulky. S přáním příjemného zbytku dne, pro studenty příjemných prázdnin se s vámi ze stanoviště loučí Tomáš Kalas. (19:06:38)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 21. Waller (Mejzlík, Heinrich), 51. Heinrich (Mejzlík)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Pospíchal, Mareš, Rašín, Trávník, Havelka, Krtek – Mejzlík (A), Heinrich (A), Waller – Čermák, Adam, Jindra – Peschout (C), Kadleček, Donda – Strnad, Norris
    trenér: Karel Nekvasil

    Mountfield HK: Bartozel (Kouba) – Kynčl (A), Muška, Gaspar, Hroudný (C), Jonáš, Pohl, Moník J. – Řepík, Hnik, Mašín – Chalupa (A), Matějček, Hejna – Hašek, Pažourek, Moník F. – Maršík, Matouš, Havelec
    trenér: Aleš Krátoška

    Rozhodčí: Čuňočka – Vašíček, Horažďovský
    bahis siteleri