Boston – Toronto 1:4 (kon.) | Detroit – Columbus 1:2 (1:2 po s.n.) | New Jersey – Florida 2:1 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 0:1 (kon.) | Carolina – Chicago 3:4 (po pr.) | Montreal – Buffalo 2:1 (po pr.)
St. Louis – NY Islanders 2:5 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 5:4 (2:1 po s.n.) | San Jose – Vancouver 5:0 (kon.)
Arizona – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Florida Panthers
Neděle 12.11.2017, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji příjemně prožitou neděli a někdy příště, nejen u NHL, opět na počtenou! (04:00:23)
     
    Československá stopa v utkání:
    Radim Vrbata (FLA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:03.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Cory Schneider (NJD) 32 zákroků, 1 gól, 97,0%
    2. Kyle Palmieri (NJD) 1+0
    3. Damon Severson (NJD) 1+0.
     
    Střely celkem:
    New Jersey 21, Florida 33.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým New Jersey Devils! Ďáblové zaznamenali velice upocené a šťastné vítězství, přesně to ovšem po nepříjemné sérii čtyř porážek potřebovali. Naopak pro Floridu je výsledek skutečně krutý, rozhodně totiž měla dostatek šancí na to, aby utkání skončilo úplně jinak. Až na jednu výjimku ale nedokázali vyzrát na dnes naprosto fantastického Coryho Schneidera. Troufám si říct, že tento maskovaný muž dnes hostující střelce vyloženě deptal. Vše vyvrcholilo necelých 20 sekund před koncem, kdy doslova obral o vyrovnání Huberdeaua. Panthers tedy padají na poslední místo v divizi, Buffalo totiž dokázalo bodovat na ledě Montrealu. To domácí si pro změnu upevnili pozici na výsluní.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Domácí Boyle uspěl na vhazování, tribuny jásají, je rozhodnuto!
     
    59:58
    Další icing New Jersey. Hra se tedy ještě jednou vrátí před Schneidera. Florida musí vyhrát buly a ihned střílet, pokud se ještě chce pokusit o zázrak.
     
    59:52
    Santini vyhazuje na zakázané uvolnění. Do konce třetí třetiny zbývá pouhých osm sekund, na gól to je však stále dostatek času.
     
    59:42
    Ale zdaleka to Devils nemají definitivní a teď je znovu obrovsky podržel brankář Schneider! Barkov krásnou žabičkou přes tři bránící hráče našel Huberdeaua, jenž z úhlu najížděl sám na Schneidera. Zkusil si jej rozhýbat a zasunout touš k bližší tyčce, brankář ale ani teď nekapituloval, když zasáhl špičkou betonu a možná i ostřím brusle.
     
    59:11
    Bjugstad vydoloval puk pro Ekblada, jehož střela z úhlu končí na Schneiderově betonu! Domácí jsou už velice blízko!
     
    58:32
    Ano, Florida to skutečně zkouší v šesti! Zálusk na uklidňující gól si dělal Severson, klec ale netrefil a píská se zakázané uvolnění. Hra se tedy vrací zpět!
     
    57:56
    Barkov nedokázal procpat kotouč za modrou čáru. Až se to Floridě podaří, dá se očekávat odvolání brankáře.
     
    57:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:15
    Noesen si dovolil velice drzou kličku na modré čáře. Úspěšně, pálit tedy mohl Boyle. Střela sice mířila na branku, ale Reimer ji dobře viděl a celkem snadno vyrazil.
     
    56:44
    Santini chytře vyhodil touš do středního pásma.
     
    55:20
    Fanoušci New Jersey se snaží svému týmu pomoci skandovaným pokřikem "Let´s go Devils!" Zatím to vypadá pro Ďábly slibně, v posledních minutách si totiž soupeře drží daleko od branky.
     
    54:25
    Yandleovi projel puk pod hokejkou a za brankou se ho tak zmocnil Henrique. Nedokázal se však vymotat do kladného úhlu a dopředu tak může vyrazit Florida.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Severson (J. Hayes), 25. Palmieri (Hischier, Butcher) – 28. Bjugstad (Matheson)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Santini, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Müller, Butcher – Palmieri (A), Hischier, Hall (A) – Stafford, Henrique, Bratt – J. Hayes, Boyle, Wood – Noesen, Coleman, Gibbons.
    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Ekblad (A), Yandle, Pysyk, Matheson, Weegar, McCoshen – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Vrbata, Trocheck (A), Brickley – Sceviour, Bjugstad, J. McGinn – Hunt, MacKenzie (C), Haley.
    ocianews.com