Boston – Toronto 1:4 (kon.) | Detroit – Columbus 1:2 (1:2 po s.n.) | New Jersey – Florida 2:1 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 0:1 (kon.) | Carolina – Chicago 3:4 (po pr.) | Montreal – Buffalo 2:1 (po pr.)
St. Louis – NY Islanders 2:5 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 5:4 (2:1 po s.n.) | San Jose – Vancouver 5:0 (kon.)
Arizona – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Vancouver Canucks
Neděle 12.11.2017, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Aaron Dell (SJS) (41 zásahů)
    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1)
    Marc-Edouard Vlasic (SJS) (0 + 0) (06:43:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 18:33)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 31

    Vancouver Canucks: 41
     
    Sledovali jsme hodně zajímavé utkání. Dlouho měly oba dva celky šance na bodový zisk, ale San Jose udělalo soupeři ve třetí třetině čáru přes rozpočet. Po čtyřiceti minutách Sharks vedli 2:0, i když ještě Vancouver tlačil a hnal se za vyrovnáním, jeho šance likvidoval dnes fantastický brankář Aaron Dell. Dvojka Žraloků měla svůj den a nakonec vychytala čisté konto. Dohromady Dell pochytal 41 střel. Kaliforňané potom pečetili výhru třemi góly v posledních dvou minutách zápasu. Dva kanadské body si ze zápasu odnáší také český útočník Tomáš Hertl, i jemu duel vyšel na jedničku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
    59:48 Chris TIERNEY - 5:0
     
    59:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    To je tedy závěr utkání! CHRIS TIERNEY unikal sám na branku, ale při zakončení byl faulovaný, takže rozhodčí nařídil trestné střílení. A forvard Žraloků jím nepohrdl, krásně pověsil kotouč pod horní tyčku. Z těsného duelu tedy máme pětigólový rozdíl a hosté na tento zápas rozhodně nebudou vzpomínat rádi. Zbytek základní hrací doby už se bude jen dohrávat. Bez asistence.
    59:22 Chris TIERNEY - 4:0
     
    59:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Canucks ještě jednou zkusili odvolat brankáře, ale ani napodruhé se jim tento risk nevyplatil, dostávají čtvrtý gól. Jen co se na kotouč dostal u levého mantinelu útočník San Jose CHRIS TIERNEY, trefil k tyči odkrytého zařízení. Sharks tak potvrzují své vítězství. Bez asistence.
     
    58:37
    Na konci základní hrací doby se ještě bude vylučovat. Domácí hokejista Timo Meier dostává pětiminutový trest za faul loktem a k tomu ještě trest na deset minut
    58:19 Logan COUTURE - 3:0
     
    58:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je pravděpodobně rozhodnuto o tom, kdo si z tohoto zápasu odnese dva body za výhru v základní hrací době. Vancouver Canucks zariskovali hru bez brankáře, Makrström odjel na střídačku. Jenže uteklo pouze pár vteřin a LOGAN COUTURE ze středního pásma ukázkově trefil odkryté zařízení Kosatek. Domácí tak vedou o tři zásahy a mohou závěr třetí třetiny dohrát v klidu. Asistence: Joel Ward, Joakim Ryan.
     
    57:45
    Horvat našel Pouliota od mantinelu, jenže obránce Canucks podklouzl a nedokázal zakončit. Potom už znovu hrají domácí hokejisté.
     
    57:15
    Couture se neunáhli a v pohodě vyhodil puk do středního pásma tak, aby měl zbytek jeho formace čas dostřídat. San Jose nyní hlavně poctivě brání.
     
    56:46
    Huttonovu střelu musel Dell zastavovat nadvakrát, ale pokaždé to zvládl. Sice se bude znovu vhazovat před jeho zraky, ale opět podržel San Jose nad vodou.
     
    56:15
    Brent Burns má nadále střeleckou smůlu. Ani teď se první branky sezóny nedočkal, přestože zůstal před Markströmem úplně sám a měl čas si rozmyslet, kam zakončí.
     
    55:48
    Joe Thornton mířil za kotoučem do útočného pásma, ale zůstal tam sám proti dvěma hráčům soupeře, takže neměl moc velkou šanci na úspěch. Potom už odjel vystřídat.
     
    55:11
    Vancouver se rozhodně nevzdává a nadále dělá vše pro to, aby se dostal ještě do hry o body. Většina střel ale míří buď mimo, nebo do připraveného Aarona Della.
     
    54:43
    Tomáš Hertl měl parádně nabrusleno do šance po levém mantinelu, poslední klička mu ale nevyšla. Možná ještě mohl volit nahrávku na pravou stranu pásma.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 1. Hertl (Braun, M. Karlsson), 36. Couture (Hertl), 59. Couture (J. Ward, J. Ryan), 60. Tierney, 60. Tierney (TS)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Donskoi, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Hansen, Tierney, Bødker – Meier, Goodrow, J. Ward.
    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, D. Pouliot, Del Zotto, Biega, B. Hutton, Gudbranson – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Eriksson – M. Granlund, B. Sutter, Dorsett – Vanek, Burmistrov, Gagner.

    Rozhodčí: Hebert, Charron – Pancich, Cormier

    Diváci: 17 562
    ocianews.com