Orange 20 – Trenčín 2:4 (kon.) | Košice – Nové Zámky 7:0 (kon.)
konec
HC Košice
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Úterý 28.11.2017, 17:30 • Steel Aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z predohrávky 26. kola Tipsport ligy medzi HC Košice a HC Mikron Nové Zámky. Stretnutie sa v košickej Steel Aréne začne o 17:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HC Košice
    Košickí hokejisti ťahali trojzápasovú sériu výhier, v ktorej zaznamenali víťazstvá nad Detvou 3:1, v Liptovskom Mikuláši 2:4 a doma nad Popradom 3:1. V ostro sledovanom derby s Banskou Bystricou však podľahli 5:3 a chute si napravili v poslednom nedeľnom kole doma so Žilinou, ktorú porazili 5:2. Aktuálne patrí oceliarom 2. priečka so ziskom 50 bodov a skóre 80:59 a už iba šesťbodovou stratou na stále vedúcu Duklu Trenčín. V poradí tretia Banská Bystrica stráca na Košice tri body a takisto aj štvrtá Nitra. Najproduktívnejšími hráčmi Košíc sú Marek Hovorka s 24 bodmi za 7 gólov a 17 asistencií a Petr Kafka s 23 bodmi za 13 gólov a 10 asistencií.

    HC Mikron Nové Zámky
    Nové Zámky v poslednom kole na domácom ľade prelomili nelichotivú päťzápasovú sériu prehier prekvapivým víťazstvom nad Banskou Bystricou 2:1 po predĺžení. Predtým Nové Zámky podľahli Popradu 7:5, Liptovskému Mikulášu 0:4, Detve 4:2 a Zvolenu 3:4 po nájazdoch. Tímu z juhozápadu Slovenska patrí momentálne 9. priečka so ziskom 28 bodov a skóre 61:78. Na ôsmy Mikuláš strácajú Zámky len jeden bod a pred poslednou Detvou majú pohodlný náskok až 17 bodov. Najproduktívnejšími hráčmi Nových Zámkov sú Arturs Salija so 17 bodmi za 7 gólov a 10 asistencií a Adam Zbořil s 15 bodmi za 7 gólov a 8 asistencií.

    Vzájomné zápasy medzi týmito celkami v tejto sezóne boli rozdielne. Najprv Košičania 1. októbra na domácom ľade porazili Zámky 4:3 a následne o mesiac neskôr na ľade Nových Zámkov oceliari podľahli súperovi 5:3. Košičania teda majú v domácom prostredí opäť súperovi čo vracať a bude to určite zaujímavý zápas. Sledujte ho spoločne s nami. Pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Matejka, Kessel, Šedivý, Dudáš, Bača, Pulli, Michalčin – Suja (A), Hovorka (A), Kafka – Nagy (C), Pacan, Spilar – Šoltés, Boltun, Hričina – Petráš, Vrábeľ, Klíma

    HC Mikron Nové Zámky: Foltán (Kováč) – Salija (A), Plašil, M. Jass, Novák, Hruška, Šimek, Trška, Látal – Cetkovský (C), Novotný (A), Zbořil – Dubec, Škoda, Fábry – Lantoši, Šimun, Varga – K. Jass, Rehák, Štumpf

    Rozhodca: Stano, Snášel – Stanzel, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Košickí hokejisti v tmavomodrých dresoch a Novozámčania v bielych. Pred začiatkom stretnutia zaznie slovenská štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    O úvodnú akciu stretnutia sa postaral Jakub Suja, ktorý vystrelil z ľavého kruhu, ale jeho pokus mieril mimo bránky.
     
    00:35
    Na opačnej strane ohrozil gólmana Škorvánka Jiří Cetkovský, ktorý vykorčuľoval po ľavom krídle a vystrelil. Brankár Košíc si pripísal prvý úspešný zákrok.
     
    01:01
    Šedivý sa natláčal po pravom krídle a pokúšal sa bekhendom prihrávať pred bránku, no veľmi mu to nevyšlo. Následne Dubec vyhodil puk cez celé klzisko a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    01:36
    Boltun zastavil puk Hričinovi na modrej čiare, no následne už Hričina prenikol do pásma proti pravidlám. Odpískané bolo postavenie mimo hry.
     
    02:08
    Prihrávka Jana Látala z pravého kruhu nebola vôbec presná. Košičania sa dostali dopredu, no následne sa pískala hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    02:20
    Košice dali gól!
    Oceliari idú do vedenia! Od modrej čiary šikovne vystrelil po buly Kessel. Jeho strelu švihom tečoval MAREK HOVORKA a Foltánovi puk prepadol!
    Asistencia: Blake Kessel.
     
    02:43
    Košičania pokračujú aj naďalej v aktívnej hre. Pacan nahadzoval puk na bránku, pred ktorú už korčuľoval Nagy, ale dorážať sa mu už nepodarilo. Foltán bol rýchlejší.
     
    03:01
    Pacan perfektne od zadného mantinelu našiel pred bránkou Gabriela Spilara, ktorý vystrelil z prvej, no trafil sa iba do Foltánovho betónu!
     
    03:53
    Lantošimu ušiel puk v obrannom pásme. Hričina však naň nesiahol, a tak sa košickí hokejisti do príležitosti nedostali.
     
    04:16
    Košice dali gól!
    Oceliari to rozbiehajú vo veľkom! TOMÁŠ KLÍMA si spracoval puk medzi kruhmi, štýlovo obišiel Plašila, šiel sám na Foltána a prekonal ho jednoduchým blafákom bekhendom!
    Asistencie: Dávid Šoltés, Peter Boltun.
     
    04:58
    Nelichotivý úvod stretnutia sa pokúšal napraviť Adam Zbořil, ktorý vykorčuľoval po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Škorvánek bol pripravený a zakročil betónom.
     
    05:46
    Nagyovi sa už na strelu ukazoval Dudáš, ktorý si skorčuľoval medzi kruhy, no následne mu prihrávka skočila cez hokejku.
     
    06:08
    Šedivý si vypýtal puk na modrú čiaru a prudko príklepom vypálil. Jeho projektil Foltán vyrazil a hráči Košíc ho už dorážať alebo tečovať nedokázali.
     
    07:08
    Oba tímy sa rozhodli vystriedať, a tak Jere Pulli zo stredného pásma iba odpálil puk do útočného pásma a tiež odišiel na striedačku.
     
    07:55
    Petráš vbehol do útočného pásma a umne vystrelil spoza obrancu. Jeho pokus Foltán nevidel prehľadne, no zasahovať aj tak nemusel. Strela letela nad bránkou.
     
    08:25
    Kafka nabíjal Hovorkovi medzi kruhy, no pred ním stál a kryl ho Zbořil, a tak mu Hovorka puk napálil rovno do korčule. Nové Zámky sú zatiaľ v útoku veľmi bezradné, Košičania sa dostali do pohodového tempa.
     
    09:19
    Spilar do útočného pásma šikovne prehodil puk Nagyovi, ktorý sa ešte snažil Spilarovi vracať, no posielal mu iba nepresnú prihrávku.
     
    10:40
    Varga vykorčuľoval s pukom do pásma a hľadal prihrávkou Lantošiho, ktorý však bol v úplne inom priestore. Košičania puk získali a poslali ho dopredu.
     
    11:29
    Hovorka šikovne prihral pred bránku Sujovi, ktorý sa takmer dostal k strele. Puk mu však prenikol pomedzi korčule a z takejto pozície zakončovať nemohol.
     
    12:13
    Látal posunul puk Cetkovskému na pravý kruh. Jeho následná strela forhendom skončila priamo na Škorvánkovi.
     
    12:19
    Cetkovský pekne našiel Zbořila pri ľavej žrdi bránky, no jeho strela z prvej skončila iba na rýchlo pripravenom betóne brankára Škorvánka.
     
    13:05
    Košice dali gól!
    Košice už odskakujú súperovi na rozdiel triedy. Najprv mal obrovskú šancu Hričina, ktorý vystrelil spomedzi kruhov, no Foltán dokázal puk zachytiť. Hráč Nových Zámkov následne prihral presne na hokejku JERE PULLIHO, ktorý presne namieril k ľavej žrdi!
    Asistencie: Peter Boltun, Tomáš Hričina.
     
    13:05
    V bráne Nových Zámkov nastáva zmena. Frederik Foltán ide po troch góloch dole a nahradí ho Vladimír Kováč.
     
    13:41
    Koba Jass prenikol po ľavom krídle, no jeho následná strela putovala iba do rohu klziska. Košičania puk vyhodili, ale na icing to nebolo.
     
    15:09
    Šoltés to urobil teraz trošku krkolomne. Puk mu ušiel na kruhu a následne ho musel pred protihráčom prikrývať brankár Škorvánek.
     
    15:25
    Pulli prihral na ľavý kruh Hričinovi, ktorý okamžite vypálil, ale jeho pokus sa dostal iba na betóny brankára Kováča.
     
    16:26
    Tomáš Klíma sa dostal na ľavý kruh a odtiaľ pekne švihom vystrelil spoza protihráča. Jeho pokus Kováč okamžite vyrazil betónom.
     
    17:23
    Novotný vykorčuľoval za nahodeným pukom na bránku, ktorý Škorvánek pre istotu urýchlene prikryl, aby sa vyhol prípadným nepríjemnostiam.
     
    18:54
    Boltun prenechal puk Šoltésovi medzi kruhmi. Jeho následný pokus bol zblokovaný a skončil na ochrannej sieti.
     
    19:28
    Vrábeľ vystrelil spomedzi kruhov, ale jeho pokus dorazil iba na plexisklo. Puku sa potom zmocnili novozámockí hokejisti.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Košice v prvej tretine jasne herne aj gólovo dominovali, získali trojgólové vedenie. Postupne sa presadili Hovorka, Klíma a Pulli.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:23.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Prvá akcia od hostí. Cetkovský vnikol do pásma po ľavom krídle a vystrelil od mantinelu. Puk skončil v lapačke brankára Škorvánka.
     
    20:41
    Nagy nabil na modrú čiaru Dudášovi, ktorý však iba zostrelil protihráča, ktorý sa obetavo hodil do strely.
     
    20:56
    Košice dali gól!
    Košice aj v druhej tretine roztáčajú svoj gólostroj. Spilar posunul puk Pacanovi na pravé krídlo. Následne sa mu medzi kruhmi ukázal úplne voľný LADISLAV NAGY, ktorý si iba spracoval prihrávku a pohodlným blafákom prekonal Kováča.
    Asistencie: David Pacan, Gabriel Spilar.
     
    22:21
    Vrábľovi ušiel puk v obrannom pásme, Rehák to však využiť nedokázal, prihrať Štumpfovi sa mu už nepodarilo. Dopredu šli domáci, akcia sa skončila jednoduchým zákrokom Kováča.
     
    23:08
    Cetkovský prihral puk Novotnému za ľavý kruh, odkiaľ najproduktívnejší hráč Nových Zámkov strieľal. Škorvánek si bránku postrážil, zasiahol betónom.
     
    23:39
    Spilar perfektnou prihrávkou našiel z druhej vlny nakorčuľovaného Šedivého, ktorý si ešte aj položil Kováča, ale už úspešne zakončiť nedokázal.
     
    24:02
    Sme svedkami prvého vylúčenia v zápase. Vladimír Škoda dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    24:37
    Kafka sa dostal pod tlak pri mantineli. Puk mu odobral Arturs Salija a okamžite ho poslal von cez všetky čiary.
     
    25:33
    Košice budú hrať 29 sekúnd presilovku o dvoch hráčov. Róbert Varga dostáva dve minúty za držanie.
     
    25:43
    Šedivý pripravil Nagyovi príležitosť strieľať z tesnej blízkosti bránky, no domáci kapitán trafil iba do Kováčovho betónu. Hra je prerušená.
     
    26:26
    Rýchla kombinácia domácich. Nagy prihral na pravý kruh Hovorkovi, ktorý potom dával krížne Kafkovi, no jeho pokus z prvej smeroval iba do Kováča.
     
    26:53
    Hričinovi ušiel puk v útočnom pásme, ktorý následne získal Dubec a poslal ho okamžite von cez všetky čiary.
     
    27:17
    Ďalšia chyba domácich v presilovej hre. Boltun nepresne prihral Sujovi pri mantineli a puk šiel preč z útočného pásma.
     
    27:51
    Po dlhšom čase sme videli strelecký pokus na opačnej strane. Presadiť sa chcel Daniel Štumpf, no jeho zakončenie spomedzi kruhov bolo zblokované a skončilo iba na ochrannej sieti.
     
    28:29
    Košice dali gól!
    Domáci sa radujú z ďalšieho gólu. Hovorka sa v obrannom pásme otočil smerom do hry a perfektne vysunul po osi ihriska do úniku JAKUBA SUJU, ktorý si iba vychutnal bekhendovým blafákom gólmana Kováča a zakončil.
    Asistencie: Marek Hovorka, Blake Kessel.
     
    29:19
    Oceliari si vybojovali ďalšiu presilovku. Na dve minúty za hákovanie odhádza Arturs Salija.
     
    29:26
    Hneď po buly veľká šanca. Hovorka vypálil od modrej čiary, k dorážke sa dostal Petr Kafka, no z tesnej blízkosti trafil iba do Kováčovho betónu!
     
    30:15
    Hovorka ešte zachytil puk na modrej čiare. Hneď ho posúval voľnému Kafkovi pred bránku, no tomu veľmi nesadol a skončilo sa to odrazením puku.
     
    30:44
    Košice následne ešte pokračovali v útočnom pásme. Videli sme aj strelu Šedivého, ktorá však taktiež skončila na brankárovi Kováčovi.
     
    31:36
    Spilar dobrou prihrávkou našiel medzi kruhmi Petra Boltuna. Jeho strela z prvej mierila iba priamo do gólmana Vladimíra Kováča.
     
    32:11
    Michalčin teraz urobil chybu v obrannom pásme, do príležitosti sa dostal Koba Jass, no spred bránky nedokázal Škorvánka prekonať.
     
    32:46
    Novotný prenechal puk v útočnom pásme Cetkovskému, ktorý šiel viac do strany a následne vystrelil. Škorvánek si pripísal zákrok betónom.
     
    33:06
    Uvidíme prvú presilovku Nových Zámkov. Martin Dudáš si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    33:26
    Nagy vypichol súperovi prihrávku a následne puk cez celí klzisko poslal Pulli. Nové Zámky musia začínať spoza Kováča.
     
    34:06
    Novák si nerozumel s Plašilom, oceliari získali puk a poslali ho pokojne cez všetky čiary.
     
    34:52
    Zbořil si spracoval prenechaný puk od Cetkovského medzi kruhmi a poslal ho okamžite na bránu. Škorvánek mal pripravenú lapačku, ale puk mu z nej vypadol.
     
    35:27
    Hovorka prihral puk medzi kruhy Sujovi, ktorý sa oprel do puku a prudko vypálil. Jeho delovka smerovala priamo na zadný mantinel.
     
    36:25
    Spilar si nedokázal spracovať prihrávku od Dudáša. Košičanom puk ušiel, no vzápätí ho dokázali vybojovať za Kováčovou bránou.
     
    37:27
    Košičanom nevyšla rozohrávka z obranného pásma. Puk vzal na hokejku Lantošiho, no poslal ho iba na obrancov. Následne sme videli ofsajd hostí.
     
    38:13
    Uvidíme presilovku HC Košice. Na dve minúty za hákovanie si ide sadnúť Karel Plašil.
     
    38:58
    Marek Hovorka vypálil po Šedivého prihrávke od modrej čiary. Puk priamo na hrudi zachytil brankár Kováč a hra bola prerušená.
     
    39:57
    Nagy to už ku koncu tretiny vyskúšal strelou z pravého kruhu, ktorú Kováč vyrazil a puk hráči Nových Zámkov upratali do bezpečia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine takisto jasne prevládali Košičania. Videli sme od nich dva góly, v 21. minúte skóroval Nagy a v 29. minúte strelil piaty gól Košíc Suja.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:15.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Hovorka chcel urýchlene páliť z pravého kruhu bez prípravy, no puk mu na hokejku nesadol.
     
    40:42
    Novotný sa dostal do príležitosti. Pretlačil sa až ku bráne, vystrelil, no mieril iba do Škorvánka.
     
    41:13
    Spilarovi sa ukazoval pred bránkou Pacan, no prihrávka smerujúca pred bránkovisko bola zrazená a už ju iba bezpečne prikryl Kováč.
     
    41:45
    Košice dali gól!
    Košičania pribíjajú v poradí šiesty klinec do súperovej rakvy. DÁVID ŠOLTÉS si prevzal puk na modrej čiare, dostal sa invidiuálne medzi kruhy, uvoľnil sa a švihom zakončil k žrdi!
    Bez asistencie.
     
    42:53
    Štumpf vykorčuľoval po pravom krídle a snažil sa prihrávkou pred bránku hľadať Reháka. Obrancovia Košíc sa však vrátili a prihrávku zastavili.
     
    43:41
    Nagy sa snažil do samostatného zakončenia uvoľniť Pacana, no puk sa mu dostal za korčule a následne ho už spracovať nedokázal.
     
    43:55
    A ďalšia strelecká príležitosť pre Košice. Pacan posunul na ľavý kruh kapitánovi Nagyovi, ktorý vystrelil švihom, no namieril to iba priamo do brankára Kováča.
     
    44:30
    Šanca aj pre Nové Zámky. Salija vypálil príklepom spomedzi kruhov. Škorvánkovi puk vypadol, dorážať sa snažil Fábry, no už košického gólmana neprekonal.
     
    45:02
    Šimun nahadzoval puk na bránku od modrej čiary. Hra však bola ešte tesne pred tým prerušená, pískalo sa postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    45:21
    Varga vyrazil do protiútoku po pravom krídle. Pred bránu mu korčuľoval Šimun, ktorý napokon narazil do Škorvánka a zvalcoval aj bránu.
     
    46:06
    Novotného strela spoza ľavého kruhu bola ešte tečovaná a smerovala do rohu klziska. Následne sa pokúšal prekvapiť Škorvánka aj Zbořil z pravej strany, ale košický gólman si opäť dal pozor.
     
    46:58
    Vladimír Škoda sa šikovne prekľučkoval, dostal sa pred bránku a zakončoval bekhendom. Mieril však iba priamo na Škorvánka, pre ktorého to bol ľahký zákrok.
     
    47:54
    Košice upokojili svoju rozohrávku, Šoltés posunul spätne dozadu na Baču, ktorý s prehľadom rozohrá spoza brány.
     
    48:30
    Vrábeľ posunul puk na modrú čiaru Dudášovi, ktorý hneď strieľal. Pred Kováčom skoro nik neclonil, a tak si novozámocký gólman chytil čistý puk.
     
    48:45
    Salijova strela bola ešte zblokovaná, následný pokus Štěpána Novotného spoza pravého kruhu už nie. Škorvánek však predviedol jednoznačný zákrok.
     
    49:20
    Hra je prerušená, Košičania sa previnili zakázaným uvoľnením a hra s sťahuje pred Škorvánka.
     
    49:45
    Košice dali gól!
    Demolácia Nových Zámkov stále pokračuje. Pacan si všimol medzi kruhmi voľného LADISLAVA NAGYA, ktorý si spracoval puk na bekhendovej strane, prehodil si na forhend, čím si aj položil Kováča a následne zakončil do odkrytej brány!
    Asistencie: David Pacan, Gabriel Spilar.
     
    50:18
    Nové Zámky sa však ešte nevzdávajú. Do brejku sa šikovne vysunul Róbert Varga, ktorý sa pretlačil pred bránku, zakončoval forhendom, no Škorvánek bol suverénny.
     
    51:41
    Presilovka pre domáce mužstvo. Za podrazenie si dve minúty odsedí Karel Plašil.
     
    52:09
    Kafka to už na ľavom kruhu prešpekuloval. Následne na modrej čiare ušiel puk z hokejky Šedivému a domáci museli začínať odznova.
     
    52:28
    Vôbec to však nebolo na škodu. Kafka následne z ľavého kruhu krížnou prihrávkou našiel Jakuba Suju, ktorý strieľal z prvej a trafil brvno!
     
    53:45
    Práve v momente, keď naskočil Plašil sa Spilar prihrávkou na opačnú stranu pokúšal nájsť Nagya, no bol to nepresný pas.
     
    54:55
    Novotný sa snažil svojimi kľučkami vyškoliť obrancov Košíc na pravom kruhu, ale veľmi sa mu to nepodarilo. Protihráči ho puku zbavili.
     
    55:36
    Novák ešte zachránil útočné pásmo, spracoval si puk na modrej a šiel s ním k bráne, no k strele sa už nedostal.
     
    56:40
    Šoltés si vymenil puk s Hričinom v útočnom pásme a len tak sa s ním maznali. Následne sa však do šance dostal Boltun z tesnej blízkosti brány, ale na dvakrát trafil iba Kováča.
     
    57:49
    Dá sa povedať, že stretnutie sa od týchto chvíľ iba dohráva. Košice majú jasný nezdolateľný náskok a môžu si už iba vymýšľať rôzne akcie.
     
    58:39
    V závere tretiny uvidíme presilovku Nových Zámkov. Dve minúty za podrazenie si odsedí Martin Dudáš.
     
    59:09
    Škoda nastrelil puk spoza ľavého kruhu, no bol zblokovaný a mieril mimo.
     
    59:25
    Košičanom sa podarilo dostať puk do stredného pásma, Nové Zámky to ešte skúsia.
     
    59:42
    Dlhá prihrávka, ktorú na modrej čiare Novák nezachytil a puk ide až do obranného pásma hostí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnes sme v Steel Aréne videli jednoznačnú a trpkú demoláciu Nových Zámkov, ktoré prehrali v Košiciach 7:0. V tretej tretine ešte pridali po góle Šoltés a Nagy. Škorvánek zaznamenal čisté konto.

    Ďakujeme za pozornosť. Pekný zvyšok večera. (19:46:07)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 3. Hovorka (Kessel), 5. Klíma (Šoltés, Boltun), 14. Pulli (Boltun, Hričina), 21. Nagy (Pacan, Spilar), 29. Suja (Hovorka, Kessel), 42. Šoltés, 50. Nagy (Pacan, Spilar)


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Matejka, Kessel, Šedivý, Dudáš, Bača, Pulli, Michalčin – Suja (A), Hovorka (A), Kafka – Nagy (C), Pacan, Spilar – Šoltés, Boltun, Hričina – Petráš, Vrábeľ, Klíma
    HC MIKRON Nové Zámky: Foltán (14. Kováč) – Salija (A), Plašil, M. Jass, Novák, Hruška, Šimek, Trška, Látal – Cetkovský (C), Novotný (A), Zbořil – Dubec, Škoda, Fábry – Lantoši, Šimun, Varga – K. Jass, Rehák, Štumpf

    Rozhodčí: Stano, Snášel – Stanzel, Smrek
    bahis siteleri