Omsk – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 0:3 (kon.)
Toljatti – Novosibirsk 0:1 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 5:6 (po pr.) | Minsk – Kunlun 1:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Spartak Moskva 4:5 (kon.) | Petrohrad – Vladivostok 7:2 (kon.) | Riga – Chabarovsk 3:4 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Metallurg Magnitogorsk
Čtvrtek 18.01.2018, 15:00 • Arena Jugra • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Jugra Chanty-Mansijsk a Metallurg Magnitogorsk.
     
    Jugra Chanty-Mansijsk

    Hokejisté Chanty-Mansijsk i v letošní sezóně podávají hodně nepřesvědčivé výkony a ve své konferenci se nacházejí na samostatném chvostu tabulky. Jugra dokázala z odehraných jednapadesáti utkání zvítězit pouze v šestnácti a na příčky zaručující play-off ztrácí propastných třicet bodů. Domácí celek dnešního utkání se potýká s druhou nejhorší ofenzívou celé soutěže, navíc dosti podobným způsobem je na tom i defenzíva. Ta totiž inkasovala 154 branek, což je po Slovanu Bratislava taktéž druhá nejhorší bilance.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Na druhé straně stojí velmi ambiciózní Magnitogorsk, který si pro letošní sezónu nastavil ty nejvyšší možné cíle. Metallurg se zatím nachází na čtvrté pozici své konference a na vedoucí Kazaň ztrácí osm bodů. Hostující celek dnešního klání se ale nachází v hodně kolísavé formě, neboť po výhře ihned další zápas následuje prohra. Pakliže je tradicí být silný na domácím ledě, to o Magnitogorsku rozhodně neplatí. V tabulce domácích zápasů se Metallurg nachází ve spodní polovině tabulky, naopak v té venkovní je dokonce na druhé příčce.
     
    Úvodní sestavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Biljalov (Proskurjakov) – Ugolnikov, Vitásek, Burström, Viklund, Žuravljov, Kozlovskij, Pogorišnyj, Šulakov – Varfolomejev, Několenko, Pestuško (A) – Savinainen (A), Komaristyj, Koroljov – Panov (C), A. Michejev, Timirjov – Beljajev, K. Majorov, Šen.

    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – Lee, J. Birjukov (A), Běreglazov, S. Těreščenko, Děnisov, Igošev, Dronov – Ellison, Mozjakin (C), Wolski – Osala, Kokarev, Timkin – Boltanov, Jan Kovář (A), Čibisov – Kaletnik, Platonov, Švyrjov.

    Rozhodčí: Belov, Spirin – Badyl, Goljak.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Hlavní sudí poprvé vhodil puk do hry a utkání tak může začít. Úvodní vhazování dopadlo lépe pro domácí celek.
     
    00:49
    V první obrovské šanci dnešního zápasu se zjevil Viklund. Domácí obránce si hledal lepší střeleckou pozici a poté pouze trefil ležícího Samsonova.
     
    01:09
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Timkin – 2 min., hákování).
     
    02:23
    Domácí se při své první přesilové hře dostalo ihned do útočné třetiny, kde to od modré čáry zkusil Burström. Jeho tvrdý projektil ale prosvištěl kolem branky.
     
    03:11
    Mettalurg se dokázal s pukem dostat až za Biljalova, kde pozdržel cenné vteřinky. Za pár okamžiků se potrestaný hráč dostane zpět na led.
     
    04:21
    První slušná šance také pro Mettalurg! Hosté táhli rychlý kontr a navíc se dostali do přečíslení dva na jednoho. Wolskiho střela z první jen o vlásek minula tyč.
     
    05:01
    Netrvalo dlouho a do střelecké pozice se dostal také hostující kapitán Mozjakin. Střela příklepem zamířila pouze do lapačky Biljalova.
     
    06:47
    Komaristyj dokázal zvítězit na vhazování, jenomže puk se dostal na modrou čáru k Denisovovi. Hostující obránce následně vystřelil prudce do Biljalova.
     
    07:12
    Několenko se vydal k sympatickému individuálnímu průniku, díky kterému se dostal až do útočné třetiny. Tam byla ale jeho další snaha zastavena.
     
    07:54
    Jugra sympaticky zamkla svého soupeře v jeho vlastní třetině a Samsonov měl spousta práce. Savinainenova rána se naštěstí pro hosty odrazil od betonu mimo hokejku protihráče.
     
    08:37
    V ochozech to opět pouze zahučelo, neboť na Samsonova putovala další nepříjemná rána. Hostující brankář ale zůstává i nadále stoprocentní.
     
    09:10
    Kovářova formace se u Biljalova příliš nezdržela a hrací předmět tak putoval do středníhjo pásma. Domácí celek je v úvodu jednoznačně nebezpečnější.
     
    10:47
    Švédský obránce Burström se zničehonic dostal ke střeleckému pokusu z mezikruží. Tvrda rána ale doputovala do ramene pozorného Samsonova.
     
    11:33
    Chanty-Mansijsk zdobí jednoduchost. Další z řady přejezdů do útočného pásmu měl na svědomí Koroljov, jehož rána zápěstím byla sražena do ochranné sítě.
     
    12:56
    Kovář předal do lepší pozice Čibisovovi, jehož následná střela neměla šanci na úspěch. Posléze se do puku jeětě opřel Denisov, nicméně ani jeho zakončení si nenašlo cestičku k brankáři.
     
    13:24
    Do hry se dostala také čtvrtá hostující formace, která ale nevyhrála vhazování v útočné třetině. Místo toho soupeř stačil vystřídat a na led zavítala Vitáskova lajna.
     
    14:01
    Osala si všiml odraženého kotouče, který okamžitě posunul na modrou čáru na Běrezaglova. Ruský obránce to zkusil přímo na bránu, kde byl v permanenci Biljalovův beton.
     
    14:48
    Mozjakinova přihrávka byla naneštěstí pro domácí mužstvo sražena přímo k volnému Leemu, kterému ale sjel puk z hokejky. Domácí brankář tak mohl zůstat v klidu.
    14:48 Leemu se nepodařilo ideálně zakončit.
     
    15:23
    Pogorišnyj využil práce svých spoluhráčů, kteří otlačili protihráče a cesta vpřed tak byla naprosto volná. Po přejezdu do útočného pásma ale nepřesně vystřelil.
     
    16:44
    Momentálně sledujeme pasáž hry, která je bohatá na přerušování. V krátkém časovém sledu musel hlavní sudí hned třikrát fouknout do píšťalky.
     
    16:49
    Lee zkoušel od modré čáry nahodit kotouč na teč, nicméně ani jeden z jeho spoluhráčů se k zásahu nedostal. Posléze si do dobré pozice nabruslil Birjukov, který trefil pouze hruď brankáře.
     
    17:11
    Na opačnou stranu se řítila hned trojice hokejistů Jugry, která si sice nabruslila do útočného pásma, tam byla ale rána sražena. Mezitím stačil Biljalov přerušit hru a vhazovat se budou v pásmu domácích.
     
    17:38
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Vitalij Šulakov – 2 min., držení protihráče).
     
    18:11
    Ellison zavezl touš do útočného pásma, kde se jeho formace ihned dostala ke zdlouhavé kombinaci. Nakonec se k zakončení dostal Wolski, jehož střela trefila pouze nohu bránícího hráče.
     
    19:01
    To jsou věci! Ellison se zjevil úplně sám u brankáře, nicméně ani jeho dvě zakončení neskončily za zády Biljalova. Domácí strážce tyčí ještě zasáhl proti Wolskiho pohotové ráně.
     
    19:38
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní periodu, která nabídla velice ofenzivní hokej. Sledovali jsme hned několik šancí, nicméně ani jeden pokus neskončil v brance. Více ze hry měl přeci jenom domáí celek, jenž si ale pokaždé vylámal zuby na zatím stoprocentním Samsonovovi. Druhá třetina začne přibližně v 15:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Odstartovala nám druhá třetina a úvodní vhazování dopadlo lépe pro hostující celek. Konkrétněji byl u středového kruhu úspěšnější Mozjakin.
     
    21:03
    Mettalurg se okamžitě dostal do útočné třetiny, kde soupeř nestíhal bránit. Do zakončení si tak nabruslil Birjukov, do jehož střely ale stačil strčit hůl Ugolnikov.
     
    21:14
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Anton Koroljov – 2 min., držení hole).
     
    21:58
    Na hrací plochu se podívala také třetí formace Mettalurgu, nicméně Kovář uspět na vhazování. I tak jeden z domácích nedokázal vyhodit přes všechny čáry.
     
    22:47
    Kokarevova rána mířila zhruba metr vedle tyče a kotouč se navíc svezl po mantinelu zpět do středního pásma. Hosté tak budou muset opět závěst hrací předmět.
     
    23:01
    Američan Lee vzal následující akci na sebe a zkoušel to hodně chytře. Nejenom, že dostal až před brankář, následě dokázal i zakončit a navíc Biljalov raději přerušil hru.
     
    23:22
    Fantastický Biljalov! Trestuhodně spoustu prostoru dostal kapitán Mozjakin, který na nic nečekal a ihned vypálil. Jeho pumelenici zastavila až lapačka.
     
    23:43
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Denis Platonov – 2 min., podražení).
     
    24:11
    Hostující čtyřka dokázala ihned po vhazování vyhodit až za branku soupeře a netrvalo nikterak dlouho a tento fakt se konal znovu.
     
    25:37
    Pestuško zřejmě prováhal ideální čas na střelu a místo toho ještě pokoušel kombinovat. K ráně od modré čáry se tak dostal Vitáskov, který mířil pouze doprostřed.
     
    25:43
    Hosté v plném počtu.
     
    26:11
    Těsně po uplynutí přesilové hry to ještě zkoušel domácí Pestuško. Jeho nahození ještě chgěl tečovat Koroljov, což se mu ale nepodařilo a kotouč tak ukryl ve své výstroji Samsonov.
     
    27:40
    Wolski se sice dostal ke kotouči, nicméně jeho pozice byla statická a přesila protihráčů do dokázala odstavit od hracího předmětu.
     
    28:13
    Už, už to vypadalo, že Mozjakin pojede sám na brankáře, na poslední chvíli ho stačil vyrušit jeden z vracejících se hráčů a ze zakončení tak úplně sešlo.
     
    29:22
    Na ledovou plochu naskočila Kovářova formace, která lajnu domácího celku téměř nepustila ke koutoči. Nyní se ale na scénu dostávají čtvrté formace.
     
    30:33
    Máme za sebou něco málo přes půlhodinu hry a na úvodní branku dnešního utkání stále čekáme. Ve druhé periodě sledujeme o poznání bojovnější podívanou.
     
    30:36
    Kozlovskij zachytil vyhození z hole Čibisova, nicméně jeho družina se s kotoučem daleko nedostala. Ani jedno z mužstev není schopno kloudnější kombinace.
     
    30:41
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Denis Kokarev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    31:27
    Pestuško nevyhrál důležité vhazování a hosté se tak stačili osvobodit. Následně to sólově zkoušel Komaristyj, jenomže i tentokráte dokázal Mettalurg vyhodit.
     
    32:33
    Jugře se v této přesilové hře vůbec nedaří a zatím se domácí celek nedostal k žádnému střeleckému pokusu. Nyní to už ale vypadá, že se dokázal usídlit v útočné třetině.
     
    32:51
    Nyní stálo při hostech hodně velké štěstí. Kozlovskij pálil od modré čáry a po několika odrazech se kotouč dostal pod Samsonova. Hostující brankář si toho všiml včas a puk zalehl.
     
    33:05
    Kozlovskijmu na poslední chvíli sjel kotouč z hole a puk se tak vůbec nedostal do útočné třetiny. Domácí zadák ihned odjel na střídačku.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Alexandr Timirjov – 2 min., hákování).
     
    34:11
    Ani Mettalurg nezačal svojí další přesilovou hru zrovna dobře, neboť soupeř stačil hned v úvodních vteřinách vyhodit puk až za branku Samsonova.
     
    35:07
    Osala se dle výroku sudích nacházel v brankovišti a hra tak je přesunuta do středního pásma. Faktem je, že mu domácí Šulakov tak trochu napomohl.
     
    35:35
    Domácí v plném počtu.
     
    35:59
    Až na konci přesilové hry konečně přišla slušná šance Magnitogorsku. Biljalov se ale skvěle vytáhl proti střele z pravého kruhu.
     
    36:22
    Pogorišnyj stačil odehrát kotouč před napadajícím Platonovem. Následně jeho kolegové stačili vystřídat a na ledové ploše je momentálně první formace.
     
    37:57
    Momentálně nesledujeme zrovna záživnou pasáž utkání, neboť se ani jeden z celků nemůže při hře pěti proti pěti dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    38:17
    Jeden z domácích nyní vyšperkoval celou akci přihrávkou na Vitáska, který svojí střelu ale neposlal mezi tři tyče. Jednoznačně jedna z největších šancí tohoto zápasu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali! Hostující kapitán Mozjakin vyslal přihrávku na MATTA ELISSONA, který jen tak plácl do koutouče a ten zapadl až za Biljalova. Asistence: Sergej Mozjakin.
    39:20 Matt ELLISON - 0:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je také u konce a spokojenější odcházejí do kabin hráči Magnitogorsku. Ti totiž dokázali těsně před závěrečným hvizdem skórovat a do nadcházející periody si tak vytvořili lepší pozici k vítězství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Odstartovala nám závěrečná třetina, do které vstupují spokojenější hosté. Naopak domácí budou muset každou cenu vstřelit vyrovnávací branku.
     
    41:20
    Několenko převzal na pravém křídle prudkou přihrávku a ihned chtěl na opačném pólu oslovit Pestuška. To se sice nepovedlo, Samsonov ale posléze zalehl kotouč.
     
    41:45
    Na druhé straně si s pukem oohrával Osala a po jeho jeho přihrávce nahazoval na branku Běreglazov. Střela ale neměla patřičné parametry a skončila vedle branky.
     
    42:09
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Jurij Kozlovskij – 2 min., sekání).
     
    43:01
    Jurga se jako tradičně ihned osvobodila a po krátkém časovém úseku se třetí formace v čele s Kovářem usadila v útočné třetině.
     
    43:15
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Anton Koroljov – 2 min., podražení).
     
    43:27
    Magnitogorsk si zkusil dvojnásobnou přesilovou hru, kterou neodehrál zrovna dobře. Hosté se sice dostali k práci s pukem v útočné třetině, tam ale na Biljalova neputovalo žádné nebezpečné zakončení.
     
    44:47
    Běreglazov pouze lehce nahodil za domácí branku, tam byl ale v souboji o kotouč jako první Viklund. Chanty-Mansijsk se znovu bezpečně osvobodil.
     
    45:15
    Domácí v plném počtu.
     
    46:03
    Na konci přesilové hry se favorit tohoto klání konečně dostal blíže k brance, kde byly všechny střely sraženy mimo prostor, který dnes pokrývá Biljalov.
     
    47:34
    Právě domácí brankář musel hodně rychle vyject ze své branky, neboť se chystal k rozehrávce. Kotouč ale poslal pouze podél mantinelu na Vitáska.
     
    47:50
    Jugře se v poslední třetině vůbec nedaří kombinovat a před malou chvíli se domácí dokonce provinili zakázaným uvolněním. Hra se tak stěhuje zpět do domácího pásma.
     
    48:33
    Doposud jediný střelec dnešního zápasu se odhodlal k dalšímu zakončení, tentokráte to bylo těsně za pravým kruhem. Střela příklepem ale mířila pouze do plexiskla.
     
    48:44
    Na opačné straně měl jednu z prvních prací Samsonov, který si ale se střelou z hokejky Savinainena lehce poradil. Hra musela být posléze přerušena.
     
    48:49
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Oskar Osala – 2 min., sekání).
     
    49:32
    Domácí se ihned usadili v útočné pásmu, tam se ale vlastní hloupoustí dostali zpět až za svojí branku. Jugra to bude muset zkusit od vlastní branky.
     
    50:11
    Viklund si chtěl sject do lepší pozice, nicméně jeho dráhu pohybu skvěle stínoval Igošev. Ze zakončení tak sešlo a hosté tak opět vyhodili.
     
    50:49
    Hosté v plném počtu.
     
    51:23
    Domácí mužstvo tak nevyužilo už pátou dnešní přesilovku a nutno dodat, že ani jedna nebyla zahrána zrovna světoborně. Mettalurg ale skvěle brání svojí obrannou třetinu.
     
    51:47
    Až nyní se k pohotové ráně od pravého mantinelu dostal Kozlovskij, který to zřejmě ještě zkoušel na teč. Samsonov ale celou dobu viděl puk a následně ho skryl do své lapačky.
     
    52:21
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Birjukov – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Archip Několenko – 2 min., sekání).
     
    53:11
    Ve hře čtyři proti čtyřem se zatím lépe jeví domácí čtveřice, která pořádně zatopila hostující obraně. Z následného kontru to lehkým nahozením zkoušel Mozjakin.
     
    54:26
    Ellison si to namířil podél pravého mantinelu až do útočného pásma, kde se stačil protáhnout kolem Vitáska. Akce ale rychle skončila.
     
    55:55
    Platonov nejdříve objel bránícího hráče a poté nahodil kotouč za branku. Jelikož ale neměl potřebnou podporu svých kolegů, tak se puku zmocnila Jugra.
     
    56:47
    Utkání se nám pomalu a jistě blíží ke konci a v tuto chvíli to nevypadá, že by se mělo konat vyrovnání. Magnitogorsk si je vědom důležitosti posledních minut a poctivě brání svoje pásmo.
     
    57:13
    Ani první formace Mettalurgu se předs Biljalovem příliš nezdržela, nicméně hosté pozdrželi cenné vteřinky.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:12
    Druhá lajna hostů se už více než minutu drží v útočném pásmu, což Magnitogorsku jednoznačně hraje do karet. Naopak domácímu celku se krátí čas.
     
    58:22
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:30
    Jugra to zkouší se šesti bruslaři v poli!
     
    58:40
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Domácí se dostali k nahození, které jim naopak uškodilo. Soupeř se totiž dostal z vlastní třetiny a puk do odkryté brány zasunul OSKAR OSALA. Asistence: Jevgenij Timkin.
    58:40 Oskar OSALA - 0:2
     
    59:05
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté se totiž prosazují ještě jednou! WOJTEK WOLSKI obdržel přihrávku k pravému kruhu, odkud nekompromisně zamířil pod víko. Asistence: Sergej Mozjakin a Matt Elisson.
    59:05 Wojtek WOLSKI - 0:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Mettalurg Magnitogorsk nakonec zvládl i poslední třetiny a svého soupeře nepustil k ničemu nebezpečnému. Naopak se hosté při bitvě proti šestici protihráčů dokázali znovu prosadit, zároveň si poslední trefu přichystal Američan Wolski.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 22-29.
    Zblokované střely – 14:9.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/6.
    Vhazování – 20:34.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (JUG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:38
    Jan Kovář (MET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:22 (17:24:48)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 40. Ellison (Mozjakin), 59. Osala (Timkin), 60. Wolski (Mozjakin, Ellison)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Biljalov (Proskurjakov) – Ugolnikov, Vitásek, Burström, Viklund, Žuravljov, Kozlovskij, Pogorišnyj, Šulakov – Varfolomejev, Několenko, Pestuško (A) – Savinainen (A), Komaristyj, Koroljov – Panov (C), A. Michejev, Timirjov – Beljajev, K. Majorov, Šen.
    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – Lee, J. Birjukov (A), Běreglazov, S. Těreščenko, Děnisov, Igošev, Dronov – Ellison, Mozjakin (C), Wolski – Osala, Kokarev, Timkin – Boltanov, Jan Kovář (A), Čibisov – Kaletnik, Platonov, Švyrjov.

    Rozhodčí: Belov, Spirin – Badyl, Goljak
    bahis siteleri