Česko – Liberec 1:7 (kon.)
konec
Česko
1:7 (1:4, 0:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 23.01.2018, 16:00 • Zimní stadion Čáslav • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Nový den, nové týmy a nové výzvy. Na zimním stadionu v Čáslavi dnes pokračuje soustředění české reprezentace do 16 let, trenéru Karlu Beranovi ovšem přijela další parta 22 hokejistů. Zatímco jejich předchůdci včera zdolali starší dorost Pardubic 7:4, dnes přijíždí k dalšímu modelovému utkání pro změnu Liberec.
     
    Nominace na zápas se SD Liberce:

    Brankáři:
    Jan Bednář (Karlovy Vary), Michal Pícl (Třemošná).

    Obránci:
    Marek Bláha (Sparta Praha), Michal Hrádek, Adam Nedelka (oba Pardubice), Jan Matějka (Chomutov), Dominik Vacík (Havlíčkův Brod), Ondřej Baláž (Litvínov), Michael Krutil (Letňany), Jen Sedláček (Kometa Brno).

    Útočnici:
    Josef Slavíček (Sparta Praha), Jiří Tvrdý (Vítkovice), Michal Gut, Josef Koláček (oba Chomutov), Nico Geidl, Pavel Matěj (oba Třinec), Tobiáš Handl (Olomouc), Jan Myšák, Lukáš Stehlík (oba Litvínov), Jakub Konečný (Žďár n/S), Lukáš Adámek (Havířov), Jakub Malý (Kometa Brno).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bednář (Pícl) – Baláž, Bláha, Sedláček, Krutil, Matějka, Vacík, Kaštánek, Mikulík – Geidl, Myšák (C), Matěj – Koláček, Konečný, Malý – Tvrdý, T. Handl, Slavíček – Stehlík, Rouha, Adámek. Trenér: Karel Beran.

    Bílí Tygři Liberec: Zajíček (Novák) – Žůrek, Starý, Adamec, Bieniek, Kollert, Šuráň – Rychlovský, Vomáčka, Drábek – Hájek (C), Strnad, Křepelka – Pray, Liška, Virág. Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Veselý – Lučan, Špringl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Čeští reprezentanti se hned po úvodním buly navezli do pásma a Pavel Matěj se tvrdě opřel do přihrávky. Branku minul.
     
    01:22
    Rovněž na druhé straně pálila pětadvacítka, tedy Jakub Šuráň. Brankář Jan Bednář si připsal první zákrok utkání.
     
    02:14
    První přerušení hry způsobil ofsajd mladíků Liberce, kteří jsou nyní aktivnější.
     
    02:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Matěj s Rouhou nevyužili obrovské šance, a tak se na rozdíl od včerejší bitvy dostávají do vedení starší dorostenci! Po odražené střele se nejrychleji zorientoval BENJAMIN VOMÁČKA, jenž doklepl kotouč do odkrytého prostoru k bližší tyčce – 0:1! Bez asistence.
     
    03:19
    Libercký nápor bude pokračovat, Matěj Mikulík (CZE) trefil soupeře před brankou vysokou holí.
     
    04:02
    Češi se po chvíli osvobodili, když vystihli souhru libereckých zadáků. Tygří brankář Šimon Zajíček se musel dokonce ohánět, Jakub Malý ho z úhlu neprostřelil.
     
    04:23
    Jan Bednář nejprve rozehrál puk o plexisklo do ochranné sítě, poté vyrážečkou poslal tamtéž střelu Adama Lišky.
     
    04:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílé šelmy první přesilovku využívají a po pěti minutách hry vedou už o dva góly! Na modrou čáru dostal puk od Drábka JAKUB RYCHLOVSKÝ a natáhl ke střele. Nevím, zda ji Bednář viděl stoprocentně, každopádně se do bližšího rohu branky natahoval marně – 0:2! Asistence: Michael Drábek.
     
    05:59
    Češi mohli snížit z přečíslení dva na jednoho. Janu Myšákovi puk ujel, i tak stihl nebezpečně vypálit a Zajíčkovi střela propadla. Vyjela skrz brankoviště ven!
     
    06:28
    Zatím se hraje v obrovském tempu a myslím, že na další branky nebudeme muset čekat dlouho.
     
    06:59
    Jan Křepelka se vydal dopředu proti trojici soupeřů, kteří ho odzbrojili, a ještě navíc poslali k ledu.
     
    07:42
    Lukáš Stehlík nakonec dojel české vyhození jako první, takže se icing nepískal. Nicméně se pískat měl, protože na čárkách ještě Stehlík před obráncem nebyl.
     
    08:34
    Na obou stranách mělo velkou šanci číslo 26. Nejdřív přečíslení nevyužil střelou z úhlu Adam Liška, pak na druhé straně neúspěšně dorážel na Zajíčka Lukáš Adámek.
     
    08:50
    Tlak národního výběru přerušují Severočeši jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    09:27
    Jan Myšák to znovu zkusil z velkého úhlu a teď orazítkoval bližší tyčku! Pak ještě zpoza branky vracel puk do ohně, kam dojížděl Pavel Matěj, ale ten neměl na zakončení dostatek prostoru.
     
    09:55
    S ránou Jakuba Malého si Zajíček poradil, další pokus Jana Sedláčka od modré čáry lehce ztečoval bránící hráč a puk proskočil na boční síťku.
     
    10:28
    Na útočné modré číhal Tygr Liška, nicméně přihrávku nezpracoval dobře, takže nemohl pokračovat dál.
     
    10:55
    Marcel Virág se na pravém kruhu nakonec prosadil ke střele a i když nebyla tak důrazná, Bednář s ní měl problémy. Bojovalo před ním totiž několik hráčů. Pak ale po puku skočil rybičku a hru přerušil.
     
    11:04
    Český forvard Lukáš Adámek byl v úniku seknut Adamem Starým a pojede trestné střílení!
     
    11:04
    Adámek zkusil bekhendovou kličku zakončenou mezi betony, ty ale Zajíček secvakl včas a snížení nedopustil.
     
    11:57
    Napříč celou útočnou třetinou si teď vyměnili přihrávky dva kamarádi z Litvínova, Jan Myšák a Ondřej Baláž. Zpětný pas Myšáka na modrou čáru pak ale Baláž nečekal a Češi se sami vyhnali z pásma.
     
    12:33
    Josef Koláček doufal, že jeho střela přes beka by mohla Zajíčkovi vypadnout, ale nestalo se tak. Liberecký gólman zasáhl napoprvé lapačkou.
     
    12:57
    Po buly v obranné třetině se dopředu vydal kompletní liberecký třetí útok, krkolomnou kombinaci ovšem ve střelu nepřetavil.
     
    13:52
    Michal Rouha nakopl po pravé straně dopředu Lukáše Stehlíka, ten si u hrazení zasekl kotouč. Jeho následná střela nebyla pro Zajíčka ničím složitým.
     
    14:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Včerejší scénář se zrcadlově opakuje a Tygři vedou už o tři branky! VOJTĚCH STRNAD svou střelou překvapil Jana Bednáře, který se potom po kotouči natahoval marně – 0:3. Bez asistence.
     
    14:52
    Přečíslení dva na jednoho pro Konečného s Malým. Druhý jmenovaný se do nabídky opřel z první, ale nesedla mu ideálně a Zajíček stihl zakročit pravým betonem.
     
    15:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Střelecký instinkt je dnes na straně libereckých starších dorostenců, kteří vedou už o čtyři branky! JAKUB RYCHLOVSKÝ znovu prokázal svou šikovnost, když prokličkoval po pravé straně a i z velkého úhlu pak našel místo ve výstroji nešťastného Bednáře – 0:4. Bez asistence.
     
    15:46
    Nyní to byl tuším Vojtěch Strnad, kdo hodně nebezpečně pálil z prostoru mezi kruhy. Tentokrát Jan Bednář udržel kotouč ve výstroji.
     
    16:27
    Adam Liška číhal před brankou osamocen, odražený kotouč se ale vykutálel brankovištěm mimo jeho hokejku.
     
    17:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tři minuty před pauzou korigují reprezentanti ztrátu a poprvé se zapisují do brankového osudu zápasu! V pásmu byli jenom chvilku, ale když od modré čáry vystřelil Nico Geidl, těsně před brankou kotouč přesně tečoval JAN MYŠÁK a Zajíček nedokázal utěsnit místo u bližší tyčky – 1:4! Asistence: Nico Geidl.
     
    17:51
    Češi dál tlačí soupeře, jejich rotace teď vedla ke střelecké pozici pro Dominika Vacíka. Mezí ním a brankou ale bylo příliš mnoho těl na to, aby je prostřelil.
     
    18:06
    Tohle už vypadalo zajímavěji. Další Vacíkovu střelu tečoval Josef Slavíček a Zajíček teď pouze doufal, že ho puk trefí! Taky že trefil.
     
    18:40
    Na poslední chvíli si Michal Rouha poradil s pronikajícím soupeřem, i když byl už za ním, stihl mu vyseknout kotouč z hokejky.
     
    19:20
    Liberečtí si několikrát rychle nahráli kotouč, jenže pozice Jakuba Žůrka na pravém kruhu byla příliš těžká na to, aby mohl vypálit z první.
     
    19:48
    Před českou brankou se nakonec k puku protlačil Michael Drábek, nízkou střelou však Bednáře nepřekonal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, pro české reprezentanty hodně neúspěšnou. Hra rozhodně nebyla tak jednostranná, ale starší dorostenci Liberce jsou přece jenom nebezpečnější a zároveň i produktivnější. Uvidíme, co s tím národní tým zvládne udělat.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    V české kleci po první části nahradil neúspěšného Jana Bednáře Michal Pícl.
     
    21:58
    Jeden z libereckých hráčů se dostal přes obránce, ale puk mu ujel. Vyrazil tak proti němu Pícl a i když ho netrefil, Češi situaci přestáli.
     
    23:56
    V posledních střídáních sledujeme ze strany českých reprezentantů především nepatřičné sólování. Několikrát volili místo kombinace nesmyslné individuální řešení, které hosté snadno zablokovali.
     
    24:29
    Až teď se národní tým dostal aspoň ke střele, z pravého kruhu ji vyslal Jakub Konečný a Zajíček si připsal zákrok z kategorie povinných.
     
    25:26
    Vít Kaštánek na obranné modré čáře včas přistoupil k Vojtěchu Strnadovi a nemuselo mu vadit, že skončil pod ním na ledě. Akci Liberce zastavil.
     
    26:23
    Další snahu severočeských mladíků brzdí odpískaný ofsajd.
     
    27:28
    Jakub Rychlovský neměl před brankou spoluhráče, tak zkusil sám zaútočit na hattrick. Jeho výjezd ale Pícl za pomoci obránců zlikvidoval, následně přichází další ofsajd.
     
    28:02
    Český kapitán Jan Myšák mohl znovu snížit, v protiútoku však jeho střelu na vyrážečku Zajíček přečetl.
     
    28:29
    A nebezpečí zase hrozilo Píclovi, jenž vyrazil kotouč před sebe. Dorážka jednoho z libereckých hokejistů nemířila mezi tři tyče.
     
    28:50
    Jako by liberečtí hokejisté měli ofsajdů málo, teď se provinili dalším.
     
    29:06
    Dalším technickým přestupkem je zakázané uvolnění, tentokrát ale z hokejek českých reprezentantů.
     
    29:37
    Adámek s Rouhou, tedy členové čtvrté české formace, si to po pravé straně napíšili k brance. Lukáš Adámek se pak marně snažil propasírovat puk skrz Zajíčkovu výstroj.
     
    30:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jen co odstartovala druhá polovina zápasu, Liberečtí se po "delší době" zase prosazují a znovu vedou o čtyři góly! Příliš váhavého obránce obral o kotouč JAKUB RYCHLOVSKÝ, vyjel s ním před Pícla, nasadil mu kličku a zakončil do prázdné brány. Máme tady hattrick – 1:5! Bez asistence.
     
    30:09
    Ve stejném čase střídá Šimona Zajíčka v liberecké kleci Kristian Novák.
     
    30:51
    Tygři se hnali do přečíslení, střelou z první ho zakončoval Adam Liška, nicméně Píclovy betony byly hodně rychlé.
     
    31:43
    Slalom Jana Myšáka skončil ve výstroji novice Nováka, následně rozhodčí vylučují Szymona Bienieka (LIB) za napadení. Vůbec první přesilovka národního týmu.
     
    32:35
    Liberec přečetl ledabylou českou kombinaci před brankovištěm a osvobozuje se.
     
    32:52
    Bílí Tygři dál hrají první oslabení velmi dobře a aktivně, českým hokejistům přidělávají potíže v rozehrávce.
     
    33:12
    A zase, hosté vystihli na středovém kruhu křižnou přihrávku, takže si mohou znovu oddechnout.
     
    33:49
    Severočeši jsou kompletní. V závěru přesilovky už se Češi usadili v pásmu, ale jejich kombinaci scházelo k přesnosti opravdu mnoho.
     
    34:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bohužel, reprezentační brankáři dnes nemají svůj den a loví ze své klece celkově šestý kotouč. A čtvrtý z hokejky JAKUBA RYCHLOVSKÉHO! Liberecká devítka uháněla po levé straně a dobře viděla špatné postavení Michala Pícla. Ten proto nedosáhl na prudkou švihovku ke vzdálenějšímu růžku – 1:6. Bez asistence.
     
    35:50
    Jan Myšák počkal v přečíslení na Lukáše Stehlíka, jemuž posílal nabídku na teč z první. Stehlíkovi se ale zakončení nevyvedlo podle představ a brankář ho zastavil.
     
    36:19
    Na druhé straně měl Michal Pícl tentokrát snadnější práci a zastavil pokus z pravého kruhu. Češi jsou nyní aktivnější, tak by z toho mohli konečně něco vytěžit.
     
    37:06
    Třeba jako teď, kdy Marek Bláha vybídl zpoza branky ke skórování Michala Rouhu. Ten ale z jízdy přestřelil břevno!
     
    38:06
    Bílí Tygři zřejmě chtějí být světoví, asi proto nemají ve jmenovkách na dresech čárky, háčky ani kroužky. V akci tak nyní byli třeba Zurek s Krepelkou, tedy samozřejmě Jakub Žůrek a Jan Křepelka.
     
    38:44
    Chviličku zůstal před brankovištěm osamocený Jan Myšák, ale než stihl ostře zakončit, soupeři mu sebrali šanci z hokejky.
     
    39:28
    Čeští hokejisté neúspěšně dojížděli nahozený kotouč, jeden z nich skončil i na ledě u hrazení. Zakázané uvolnění vrací hru před Pícla.
     
    39:45
    Zblokovaná střela Jakuba Žůrka od levého mantinelu proskočila až do ochranné sítě, nové buly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Přestože prostřední část prohráli hokejisté české šestnáctky nižším poměrem než tu první, dojem z jejich hry se rozhodně nezlepšil. Spíš naopak. Už jsme nesledovali tak atraktivní podívanou nahoru – dolů, nicméně národní tým toho bohužel moc vymyslet nedokázal. Nejvíc stále hrozí jeho kapitán Jan Myšák.

    Zato špílmachr na druhé straně Jakub Rychlovský vstřelil už svou třetí a čtvrtou branku večera a jeho Bílí Tygři kráčí k vysokému vítězství.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Myšák uháněl na libereckou klec s Geidlem, puk mu poslal na levou stranu, ale Kristian Novák se stihl bleskově přesunout a střelu vyrazil.
     
    41:04
    Další nadějnou pozici by měl Jakub Malý. Podmiňovací způsob sem ale patří z toho důvodu, že jeho únik zastavil ofsajd.
     
    42:35
    U mantinelu se puk dostal na hokejku Jiřího Tvrdého, ten udělal pár temp ke středu hřiště. Střílel ale ještě pořád ze značného úhlu a branku minul.
     
    44:39
    Jeden z libereckých zadáků se pohotově složil k ledu a nataženou hokejkou zastavil zpětný český pas do levého kruhu. O chvíli později musel zasahovat Novák, rovnou i rozehrál.
     
    45:27
    Miroslav Adamec asi nevynechával kurzy štrikování, nádherně se teď propletl kolem zkoprnělého soupeře. Jeho přihrávka na střed už ale nikoho nenašla.
     
    45:59
    Vzápětí se i před libereckou brankou prosazovalo číslo 13, tedy Jakub Konečný. Kristian Novák působí velmi dobrým dojmem a zatím neinkasoval.
     
    46:46
    Rovnou tři střely měl v rozmezí pěti sekund Michael Drábek. Ani jednu z nich ale nedostal za záda Michala Pícla.
     
    46:57
    Česká reprezentace dostává druhou přesilovku, Benjamin Vomáčka (LIB) je vyloučen za podražení.
     
    47:26
    Vyražený pokus doputoval přímo na hokejku Josefa Slavíčka. Ten nemohl cokoli vymýšlet, jenom rychle dorážel z úhlu, a Novák zasáhl.
     
    47:36
    Zblokovaná střela Michaela Krutila od modré čáry skončila v ochranné síti.
     
    47:58
    Lukáš Stehlík měl velké potíže s Janem Křepelkou, ale nakonec ho do šance přece jenom nepustil. Liberec aspoň ušetřil čas.
     
    48:37
    Teď už to Tygrům do velké příležitosti v oslabení vyšlo. Jakub Rychlovský elegantně přenechal kotouč Adamu Liškovi, který byl před Píclem sám, ale český gólman ho vychytal lapačkou!
     
    49:03
    Bez větších nervů přestáli Severočeši i své druhé oslabení zápasu.
     
    49:34
    Čeští reprezentanti si vyměňovali kotouč poblíž modré čáry, což pro Liberec nepředstavovalo nebezpečí. O chvíli později skončil černý kus gumy kdesi na střídačkách.
     
    50:07
    Tygři vysekli protivníkům puk z hokejky tak, že doputoval až na těsné zakázané uvolnění.
     
    50:57
    Po Matějově akci zvolil Josef Slavíček pohotovou otočku kolem branky, ale Novák na poslední chvíli přisunul beton k tyčce a zabránil gólu!
     
    51:34
    Svou druhou početní výhodu si zahrají pro změnu Tygři, právě Josef Slavíček (CZE) si odpočine na dvě minuty za hákování.
     
    51:43
    Jakub Rychlovský útočil na pátou trefu, parádní bombou od modré čáry orazítkoval tyč!
     
    52:24
    Nevídané! Češi se ve vlastním oslabení řitili dopředu dva na nikoho. Nico Geidl místo kombinace s Janem Myšákem zvolil střelu doprostřed branky, což bohužel trochu dokládá obrázek dnešního zápasu...
     
    53:39
    Češi jsou kompletní, Michal Pícl si nepřipsal ani jeden zákrok. Ale při ráně do tyče ho samozřejmě zachránilo štěstí.
     
    54:39
    No, nevím, jestli Adam Liška zamýšlel střelu mezi betony. Každopádně Pícl je k sobě srazil v poslední možnmý moment, takže si nebyl stoprocentně jistý, zda mu puk nevypadl.
     
    55:06
    Při Žůrkově pokusu od modré čáry měl český gólman kompletně zakrytý výhled, takže byl víceméně rád, že ji nějak vyrazil před sebe.
     
    55:37
    Snížit mohl Lukáš Stehlík, bekovi nasadil bekhendovou kličku, z té mu ale kotouč ujel.
     
    56:02
    Tak to je neskutečný pech. Stehlík se v dalším protiútoku opíral do kotouče z první, ale zpřelámal hokejku.
     
    56:07
    Následně ještě dorážel tuším Jakub Malý, nicméně k Novákovi už byl příliš blízko.
     
    56:22
    Polský zadák Szymon Bieniek si udělal útočný výlet, obkroužil českou branku, ale Pícl zasáhl. Potom se Bieniek porafal s Vítem Kaštánkem, sudí Tomáš Veselý nakonec nevylučuje.
     
    57:07
    Marcel Virág z první poslal Prayovu nabídku jen do boční sítě, byl ve velmi nevýhodném úhlu a střílet musel opravdu hned.
     
    57:40
    Do rozehrávky se přidal i liberecký brankář Kristian Novák, jeho spoluhráč Michael Drábek (LIB) následně poslal puk ze hřiště a je vyloučen. Češi mají třetí přesilovku, podaří se jim aspoň tu využít?
     
    58:25
    Liberec se zatím bránil velmi aktivně, potom jeho přihrávku přečetl Jan Myšák, ale český spoluhráč se nacházel v ofsajdu.
     
    59:12
    První zákrok musel Novák vytáhnout až nyní, kdy od modré čáry střílel Michael Krutil.
     
    59:46
    Těsně před koncem přesilovky dostal pas zpoza branky Josef Koláček, ale odkrytou klec přestřelil!
     
    59:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    No a místo druhé branky českého týmu zakončuje utkání sedmá trefa Liberce. Szymon Bieniek vysunul do sóla MICHAELA DRÁBKA, který suverénně prostřelil Pícla za vyrážečkou – 1:7. Asistence: Szymon Bieniek.
     
    Konec zápasu.
     
    Po vítězství 7:4 nad Pardubicemi tak druhé partě českých hokejistů do 16 let druhý zápas v Čáslavi vůbec nevyšel, starším dorostencům Liberce podlehla vysokým výsledkem 1:7. Hlavním hrdinou Bílých Tygrů se stal Jakub Rychlovský, který skóroval čtyřikrát.

    Ode mě je to už všechno, mějte se fajn a věřím, že si v únoru najdete cestu na některou z domácích reprezentačních akcí – buď turnaj pěti zemí U19 v Hradci Králové, nebo turnaj čtyř U16 v Přerově. Hezký zbytek večera! (18:04:10)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Myšák (Geidl) – 3. Vomáčka, 5. Rychlovský (Drábek), 15. Strnad, 16. Rychlovský, 31. Rychlovský, 35. Rychlovský, 60. Drábek (Bieniek)


    Česko: Bednář (21. Pícl) – Baláž, Bláha, Sedláček, Krutil, Matějka, Vacík, Kaštánek, Mikulík – Geidl, Myšák (C), Matěj – Koláček, Konečný, Malý – Tvrdý, T. Handl, Slavíček – Stehlík, Rouha, Adámek. Trenér: Karel Beran.
    Bílí Tygři Liberec: Zajíček (31. Novák) – Žůrek, Starý, Adamec, Bieniek, Kollert, Šuráň – Rychlovský, Vomáčka, Drábek – Hájek (C), Strnad, Křepelka – Pray, Liška, Virág. Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Veselý – Lučan, Špringl.
    bahis siteleri