Ostrava – Šinnik Jaroslavl 2:0 (kon.) | Třinec – Michalovce 3:1 (kon.) | Śląsk – Karviná 2:1 (kon.)
Austria – Brno 0:2 (kon.) | SønderjyskE – Ostrava 0:1 (kon.) | Trenčín – Dynamo 1:3 (kon.)
Hr. Králové – Brno 1:1 (kon.) | Jablonec – Hammarby IF 2:1 (kon.)
konec
FK Austria Vídeň
0:2 (0:1)
FC Zbrojovka Brno
Úterý 30.01.2018, 14:30 • FK Austria Vienna Academy (tréninkové centrum) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    FC Zbrojovka Brno
    Brněnská Zbrojovka se po podzimní nepovedené účasti v ligové soutěži probírá v zimní přípravě. A budíček to pod Romanem Pivarníkem je opravdu silný. Brno absolvovalo 7 přátelských utkání, ze kterých vždy oděšlo jako vítěz. Dokonce ovládlo i tradiční zimní Tipsport ligu, což je po minulých neúspěších úspěch.
    Tu Zbrojovka zahájila účastí ve skupině, která se odehrála v areálu VUT v Brně, kde se utkala s Pardubicemi (3:1), Znojmem (1:0) a slovenskou Skalicí (1:0). Následoval přesun na dva dny do Čech, přesněji řečeno na umělou trávu Vyšehradu.
    Před branami do finále se Zbrojovce postavil Frýdek Místek. Výhru 4:2 vystřelil Pilík, Kratochvíl a Ashiru. Poslední branka padla po vlastním gólu soupeře.
    Samotné finále pak okořenil duel s Bohemians 1905. Pražský celek čeká Brno na startu jarní části HET ligy, což trenér Pivarník v rozhovoru před utkáním příliš neuvítal. Nicméně tak či tak se Zbrojovka radovala z vítězství v Tipsport lize po brankách Kratochvíla a Vraštila – 2:0.

    Nejlepším střelcem zimní přípravy je prozatím Miloš Kratochvíl s 5 zásahy. Po 3 brankách si připsal Pilík a Juhar a 2 zářezy zaznamenal obránce Vraštil a útočník Antonín Růsek.

    Pro brněnský celek jde o poslední duel před odletem do teplých krajin na herní soustředění. Souběžně bude hrán i utkání s Hradcem Králové, kde by měli nastoupit mladší hráči a také borci z juniorky.
    V Turecku se pak Brňané utkájí s FC Dunajská Streda, BATE Borisov a SKA Chabarovsk.

    Zbrojovka prošla v zimě několika změnami v kádru.
    Odchody počítáme na prstech jedné ruky. V týmu skončil Tomáš Jablonský (konec kariéry), Dominik Janošek (Slovácko) a angažmá si podle webu hledá i stoper Josip Jovanovič, křídelní hráč Alvin Fortes a forward Francis Koné.

    Příchody vyvolaly poměrně pozitivní reakce. Obranu vyztužili Ondřej Sukup (Varna), Lukáš Kryštůfek (Jihlava), Konstantin Bazeljuk (CSKA Moskva) a Rafael Acosta (Veracruz). Dále do týmu přibyli navrátilci z hostování Musefiu Ashiru a Antonín Růsek.
     
    FK Austria Vídeň
    Tradiční celek z Vídně neprožívá zrovna nejlepší období. Nebo minimálně v historii zažili i daleko lepší momenty. Pro přiblížení, momentálně Austria okupuje až 6. místo rakouské nejvyšší soutěže, kterou hraje 10 celků. Bilance 7-5-8 a skóre 30:29 rozhodně není nijak oslnivá.

    Podobně jako v soutěži se hráčům trenéra Finka Thorstena nedařilo ani v přípravě. Kromě prvního duelu, ve kterém je přivítal Neustadt, celek z nižší rakouské soutěže, Austria nevyhrála. Ve zmiňovaném duelu se na výhře 2:6 podílel i Patrizio Stronati, který se vrátil po hostování v Mladé Boleslavi.
    Městský souboj s FAC Vídeň přinesl remízu 1:1, kde zachraňoval právě nerozhodný výsledek až v závěru Tarkan Serbest.
    Na herním soustředění před začátkem soutěže se Austria utkala s polským Górnik Zábrze. Španělský středopolař David De Paula byl jediným střelcem svého týmu, přičemž znovu došlo k remíze 1:1.
    Velkým oříškem pak byl zápas s tradičním celkem rumunské soutěže – Dinamo Bukurešť. Po udatném boji Austria padla 3:2 (32. Nedelcearu, 53. a 60. Němec – 47. Kadri, 49. Abdullahi)

    Posledním duelem před dnešním utkání s Brnem bylo změření sil s jiným účastníkem české nejvyšší soutěže – Libercem.
    Pod novým trenérem Davidem Holoubkem otevřel skóre utkání Roman Potočný, a to již v 9. minutě. Za rakouský mančaft pak srovnával Standl. A jelikož se už žádný z hráčů neprosadil, i tento duel skončil 1:1.

    Za zmíňku jistojistě stojí návrat českého stopera Patrizia Stronatiho, odchovance Baníku Ostrava, odkud také do Vídně přišel. Po malém vytížení zamířil do Mladé Boleslavi. Tam se ale podzimní část HET ligy příliš nepodařila, nicméně Patrizio Stronati byl vyzván k návratu do rakouského celku, kterému patří.

    K dalším posilám patří také Michael Madl, dalším obránce, který se vrací ze svého psobení na britských ostrovech. Z Fulhamu se do rodné Vídně vrací na trvalý přestup.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Austria Vídeň: Hazdikic – Klein, Stronati, Ruan, Gluhakovic – Alhassan, de Paula – Sarkaria, Jinhyun, Salamon – Vastic

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Vraštil – Polák – Acosta, Kratochvíl, Pilík, Juhar – Bazeljuk.
     
    -3
    Sestavy obou celků jsou nám známy. Za domácí Vídeň nastupuje i Patrizio Stronati, český stoper, který podzimní část sezóny strávil na hostování v Mladé Boleslavi.
     
    -2
    Zbrojovka Brno vyrukuje do dnešního duelu prakticky s nejlepší možnou sestavou. Představují se posily jako Ondřej Sukup, Lukáš Kryštůfek, Rafael Acosta nebo Konstantin Bazeljuk, od kterého si brněnští fandové hodně slibují.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    7
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hráči Brna jdou do vedení. Austria na své polovině lacině ztratila míč a KONSTANTIN BAZELJUK byl střelcem úvodní branky utkání. Pro něj je to také první zářez v dresu Zbrojovky.
     
    14
    První šance také na druhé straně hřiště. Na levém křídle zakombinoval Salamon a De Paula. Na následný centr nejvýše vyskočil Alhassan, který však bránu přestřelil.
     
    20
    Hráči Brna se dnes prezentují kvalitní hrou ve vzduchu, což se potvrdilo i v poslední situaci, kdy musel Hadzikič vytáhnout hned dva zákroky! Skóre tak díky golmanovi Austrie zůstalo nezměněné.
     
    21
    A poměrně rychle přišel rakouský soupeř s odpovědí. Střela zhruba z 18 metrů vyletěla z kopačky Manprita Sarkaria, Dušan Melichárek se blýskl skvělým zákrokem.
     
    32
    A znovu Manprit Sarkaria! Stejně jako v minulém případě natáhl ze střední vzdálenosti. Střela vypadala velice nadejně, ale nakonec míč zamířil půl metr nad břevno.
     
    36
    Tentokrát se do vzduchu pověsil Patrizio Stronati, který si naskočil na centr z volného kopu, jehož exekutorem byl Lee Jinhyun. Míč těsně přeletěl bránu Melichárka.
     
    39
    Tak teď chyběly opravdu centimetry od obrovské šance. Konstruktivní záložník De Paula poslal do tahu Vastiče, jenže u míče byl o sekundy dříve Melichárek.
     
    41
    Alhassan z 20 metrů pořádně protáhl Dušana Melichárka, který ale míč lapil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První dějství je již minulostí. Byl to Konstantin Bazeljuk, který se prosadil již v 7. minutě utkání. Další brněnské šance zneškodnil Hadzikič, stejně tak na druhé straně to byl Dušan Melichárek, který si připsal několik zákroků, zejména pak Manprit Sarkaria brněnského brankáře pořádně protáhnul. Velkou šanci měl i Patrizio Stronati, ale svou hlavičku nasměroval nad břevno.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér rakouských fotbalistů posílá do druhé půle všech 11 nových hráčů. Sestava je tudíž následující:
    Pentz – Blauensteiner, Madl, Kadiri, Stangl – Serbest, Holzhauser – Venuto, Prokop, Pires – Monschein
     
    47
    Brno právě vstřelilo branku!
    Další hrubice rakouských hráčů vede k další změně skóre. Konkrétně to byla znovu posila Zbrojovky Konstantin Bazeljuk, který tak propíná síť Austrie již podruhé v dnešním duelu – 0:2!
     
    48
    Monschein se objevil ve slibné šanci poté, co ho z levého křídla našel centrem Stangl. Následný volej prvního jmenované však mezi tři tyče nezamířil.
     
    55
    Austria se probouzí, tentokrát to byl Holzhauser, který se dostal do vyložené šance, i on však zařízení Dušana Melichárka vůbec netrefil.
     
    61
    Holzhauser si teď vyměnil míč se Stanglem, který křižným míčem našel Venuta. Dnes jedenáctá střela hráčů Austrie byla zblokovaná na rohový kop.
     
    62
    A z následného rohového kopu našel Holzhauser hlavu Madla, který přestřelil břevno jen o kousíček!
     
    67
    Mladíček Prokop našel Venuta, který poslal do vápna velmi tvrdou přihrávku, na kterou jen tak tak nedosáhl Monschein.
     
    71
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Bazeljuk, přichází Sedlák.
     
    78
    Michael Madl se nejspíše nešťastně zranil a musí opustit hřiště. Jelikož Austria vystřídala celé jedenáctky, nemá již náhrádního hráče a bude dohrávat o deseti hráčích.
     
    83
    Přinášíme doplňující informace ohledně Michaela Madla. Mělo by jít o svalové zranění v oblasti stehna.
     
    87
    Rakušané jsou více na míči, na hřišti dominují, nicméně Brno stále drží velmi příjemný výsledek 0:2.
     
    88
    Prokop se dostal ve vápně k dobré příležitosti, zkrumáž těl však jeho pokusu zabránila.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Zbrojovka si připisuje cenný skalp před odletem na herní soustředění do Turecka, svého soka přehrála výsledkem 0:2, kdy se o obě branky postaral Konstantin Bazeljuk.
    Rakušané předvedli velmi fotbalový výkon, měli hned několik výrazných šancí, branky se však nedočkali. Pro rakouský celek šlo také o generálku na první jarní utkání. Vídeň bude na nohou, Austria se utká s městkým rivalem – Rapidem Vídeň!
     
    To je pro tuto chvíli vše, já vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase příště.
    Dnešním utkáním vás provázel Ondřej Zoubek. (16:21:12)

    Ondřej Zoubek II

    Branky: 7. Bazeljuk, 47. Bazeljuk


    FK Austria Vídeň: 1. pol.: Hadžikić – Klein, Stronati, Ruan Bonifácio, Gluhakovic – Alhassan, de Paula – Sarkaria, Jinhyun, Salamon – Vastic
    2. pol.: Pentz – Blauensteiner, Madl, Kadiri, Stangl – Serbest, Holzhauser – Venuto, Prokop, Pires – Monschein

    Náhradníci: Pentz – Blauensteiner, Madl, Kadiri, Stangl, Serbest, Holzhauser, Venuto, Prokop, Pires, Monschein

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Vraštil – Polák – Acosta, Kratochvíl, Pilík, Juhar – Bazeljuk (71. Sedlák)
    Náhradníci: Floder – Sedlák, Šustr, Kroutil
    bahis siteleri