Arizona – Edmonton 1:0 (kon.) | Vegas – Montreal 6:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 5:3 (kon.) | Nashville – Detroit 1:3 (kon.) | Chicago – Washington 7:1 (kon.)
Vancouver – Boston 6:1 (kon.) | Calgary – Florida 3:6 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:7 (kon.)
Colorado – Edmonton 2:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
New Jersey Devils
Neděle 18.02.2018, 23:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne vše. Tímto se s vámi loučím a přeji dobrou noc. Někdy příště opět na počtenou! (01:58:43)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 1+0, 1 střela, čas na ledě 16:31.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jeff Skinner (CAR) 1+0
    2. Taylor Hall (NJD) 1+0
    3. Keith Kinkaid (NJD) 40 zák., 2 góly, 95,2%.
     
    Střely na branku: 42:21.
     
    Je dobojováno. Vítězem utkání se nakonec stává tým New Jersey Devils! Muselo o tom rozhodnout až prodloužení, Canes totiž při hře bez gólmana vyrovnali. V čase 64:37 rozhodl o držiteli dvou bodů Taylor Hall, jenž propasíroval do branky dorážku své vlastní střely a stanovil skóre na konečných 2:3. Carolina opět doplatila na produktivitu a zůstává mimo postupové pozice.
     
    64:37
    Konec zápasu.
    64:37 Taylor HALL - 2:3
     
    64:37
    Devils právě vstřelili branku!
    A jsou to právě hokejisté New Jersey, kteří vítězí! Kyle Palmieri pokračoval v ofenzivní aktivitě. Dobře na sebe natáhl obránce a nezištně našel TAYLORA HALLA. Ten se z levé strany dostal do střelecké pozice. První pokus Ward vyrazil před sebe, ale neměl ponětí o tom, kde se kotouč nachází. Před betony jej našel právě Hall a mezírkou mezi nimi jej poslal vstříc ukončení utkání. Asistence: Kyle Palmieri.
     
    64:19
    Palmieri operuje v útočném pásmu, kde se jeho tým pomalu usazuje. Carolina se musí pro změnu bránit.
     
    63:46
    Sebastian Aho se snažil rozhodnout zápas. S kotoučem na holi si nabruslil mezi kruhy, odkud jej Kinkaid vychytal vykopnutím levého betonu.
     
    63:00
    Jaccob Slavin se podél hrazení procpal až do pásma. Poté poslal puk po mantinelu, ale nikoho nenašel a přihrávka dojela až ke druhé brance.
     
    62:18
    Největší šance prodloužení skončila fiaskem! Zacha ujížděl s Palmierim do přečíslení dvou proti jednomu, českému útočníkovi ale sjel puk z hole a přihrávku poslal zcela mimo Palmieriho dosah.
     
    61:50
    Derek Ryan si ještě rozmyslel útočný výpad a vrací se zpět. Canes rozvíjejí novou akci a už se ženou do pásma.
     
    61:31
    Elias Lindholm předvedl okružní jízdu ofenzivní zónou a zakončil ji střelou. Kinkaid ji vyráží vysoko do ochranné sítě a hra je tedy přerušena.
     
    60:47
    Boyle šikovnou žabičkou našel Palmieriho, jenž se chtěl protlačit až před branku. Na poslední chvíli mu kotouč vypíchl Noah Hanifin!
     
    60:07
    Prodloužení začínají s pukem na svých hokejkách domácí. Dopředu šli poměrně rozvážně a tento postup jim nic nepřinesl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Napínavou třetí třetinu využili Hurricanes k vyrovnání, když se při power play prosadil Jeff Skinner. Můžeme se tak těšit na prodloužení, které započne během pár okamžiků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Justin Williams vyslal ještě jednu ránu. Ta už však byla ze středního pásma skutečně jen propagační, Kinkaid ji vyrazil a je jasné, že nás prodloužení nemine!
     
    59:03
    Zahrozit se ještě pokouší Devils. Tylorovi Hallovi ale nevyšla přihrávka a vycestovala pryč z útočného pásma.
    58:42 Jeff SKINNER - 2:2
     
    58:42
    Carolina právě vstřelila branku!
    To už bylo pouze otázkou času! Hurricanes způsobili ve vyprodané aréně výbuch euforie a při hře bez gólmana vyrovnávají. Více než dvě minuty v kuse tlačili v útočném pásmu, až od modré čáry Jaccob Slavin krásně našel u tyčky osamoceného JEFFA SKINNERA. Ten kombinací důrazu a síly vůle protlačil černou gumu za čáru! Asistence: Jaccob Slavin, Brett Pesce.
     
    57:50
    Obrovský tlak Caroliny! Devils už pouze pasivně stojí ve vzorci. Slavinovu střelu dokázali srazit mimo branku, ale stále se nedostali k puku.
     
    57:29
    Carolina odvolává brankáře a hraje v šesti!
     
    56:57
    Rask byl ze středu pole nucen nahodit puk za branku. Tam jej dostal pod kontrolu Keith Kinkaid a rozehrává.
     
    56:23
    Noah Hanifin se snažil rozvinout další útočnou akci, ale skvěle jej atakoval Zacha, pas zastavil a dokonce se sám vrhl do domácího obranného pásma.
     
    56:13
    Kotouč se zatoulal na hostující hráčskou lavici. Pokračovat budeme vhazováním v neutrální zóně.
     
    Střely na branku: 37:18.
     
    55:28
    Za skandování fanoušků mohli Canes vyrovnat, ale nestalo se! Teräväinen se prohnal podél pravého hrazení a poslal nepříjemnou přízemní střelu. Tu Kinkaid vykopl před sebe, kde číhal Sebastian Aho. Tomu však při otočce sjel touš z hole a dorážka zamířila mimo prostor tří tyčí! Závěr základní hrací doby bude velice interesantní. Carolina se odmítá vzdát!
     
    54:30
    Hosté se v těchto chvílích drží v útočné třetině. Stefan Noesen odvádí velmi dobou práci a drží puk před dotírajícími Hurikány.
     
    53:43
    Coleman předvedl individuální průnik, na jehož konci se snažil z kruhu zamířit do šibenice. Ward by na místě!
     
    53:09
    Ward byl nucen po nepřesvědčivé rozehrávce svého týmu raději přikrát puk pod rukavicí a přerušit hru. Bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    52:53
    Devils se nadále především brání. Nyní Coleman alespoň nahodil puk za branku, ale nejedná se o nic, co by mohlo Warda nějak ohrozit.
     
    51:59
    Tak to byla neskutečná kličkovaná Noaha Hanifina! Domácí obránce se od modré čáry proháčkoval až do bezprostřední blízkosti branky, kterou k velké smůle Caroliny bekhendem přestřelil.
     
    51:30
    Hraje se ve čtyřech na každé straně. To nahrává spíše Hurikánům, kteří budou mít více prostoru pro svoje ofenzivní plány.
     
    51:23
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jeff Skinner – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Pavel Zacha – 2 min., vysoká hůl).
     
    Dnešní utkání sleduje 18 680 diváků. Podruhé v sezóně je v Carolině vyprodáno!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:47
    Haydn Fleury zakončil obléhání Kankaidovy svatyně střelou od modré čáry. Tu Kinkaid přes clonu nemohl příliš vidět, leč nakonec mohl zůstat v klidu protože zamířila vedle.
     
    50:16
    Hurricanes stále drží puk. Van Riemsdyk jej nahazuje po mantinelu do útočného pásma, kde se usazují.
     
    Střely na branku: 34:16.
     
    49:24
    Carolina přidává otáčky a dostává soupeře pod tlak. Po přihrávce Slavina se před brankou strhla mela, kterou hosté s vypětím všech sil ustáli.
     
    48:52
    Joakim Nordström vystřelil švihem z prostoru za kruhy a Kinkaid si do statistik může zapsat další úspěšně zvládnutý zákrok.
     
    48:01
    Blake Coleman po pravé straně vyrazil do již poněkud otevřenější defenzivy Canes a hledal svého spoluhráče mezi kruhy. Ten ke smůle Devils promáchl.
     
    47:31
    Aho nenašel cestu za modrou čáru. I vrátil tedy kotouč Teräväinenovi, který se pokusí rozjet novou akci.
     
    46:55
    Carolina pokračuje ve své převaze na kotouči a stále jej drží na svých holích. Nyní kombinuje ve středním pásmu a vyhlíží správný moment k útoku.
     
    46:15
    Ben Lovejoy ztratil ve vlastním defenzivním pásmu hokejku, která po ledě doklouzala daleko mimo jeho dosah. Devils puk i ve čtyřech dostali z pásma pryč.
     
    45:58
    Okamžitě po vhazování vystartovalo New Jersey do bleskové akce a Travis Zajac obdržel přihrávku ideálně do jízdy. Prohnal se až před Warda, z levé strany jej ovšem nepropálil a také domácí gólman své barvy podržel!
     
    45:36
    Střelu Faulka vyrazil Kinkaid vedle sebe, kde hlídkoval Jordan Staal. Ten už měl velkou šanci na vyrovnání, ani na několik pokusů ovšem kotouč za brankovou čáru neprocedil! Keith Kinkaid i vleže ucpal všechny mezírky.
     
    44:54
    Pavel Zacha je dost možná nejaktivnějším hráčem New Jersey, vyjma gólmana Kinkaida. Teď vyslal další zakončení, které Ward musel řešit vyrážečkou.
     
    44:25
    Akce Caroliny byla zastavena u zadního hrazení a Zacha vyváží puk na druhou stranu kluziště.
     
    43:41
    Blake Coleman za brankou přechytračil napadajícího beka Caroliny, ale nesetkal se s absolutně žádnou podporou spoluhráčů. Canes poté vyrazili do pásma a Devils vyhodili na icing.
     
    42:46
    Brett Pesce vypálil od modré čáry do předbrankové skrumáže. Kinkaid jeho ránu vyrazil před sebe, kde se snažil dorážet Joakim Nordström, jenž byl nakonec zablokován a zakončit tedy nemohl.
     
    42:09
    Devils působí v úvodu třetí části hodně defenzivním dojmem a přenechávají domácímu týmu iniciativu.
     
    41:20
    Lindholm ve spolupráci se Slavinem pořádně zaměstnal hostující defenzivu. První jmenovaný se nakonec zkoušel natlačit až před branku, leč neúspěšně.
     
    40:45
    Severson nerozehrál zrovna nejpřesněji a puku se v neutrální zóně chopili Hurricanes, kteří vyrážejí zpět do pásma.
     
    40:11
    Canes vstoupili do třetí třetiny důrazně a Skinner hned zakončoval. Dobře zapracoval Vatanen a zblokoval ránu do ochranné sítě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:01.
     
    Také prostřední dvacetiminutovka je za námi. Skóre se v ní pohnulo, přičemž se vedení New Jersey nezměnilo. Stále je totiž o gól vpřed! Hurricanes zůstávají aktivnějším mužstvem a byli odměněni vyrovnávací brankou, když si přihrávku Teuva Teräväinena smolně tečoval do vlastní branky Sami Vatanen. Hosté si ale jednobrankový náskok vzali zpět, krátce po konci oslabení táhl právě trestaný John Moore přečíslení, na jehož konci slízl smetanu zakončením do odkryté klece Pavel Zacha. Jak nakonec tato bitva dopadne?

    Střely na branku:
    Carolina 28:15 New Jersey.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Ten už ale nehrozí. Pavel Zacha odhodil puk z vlastního pásma až k útočné modré čáře, daleko od soupeřů. Druhá perioda končí.
     
    39:12
    Kotouč opustil ledovou plochu. Vhazuje se tedy v neutrální zóně. Oba týmy ještě mají necelou minutu na vstřelení gólu do šatny.
     
    38:47
    Victor Rask dostal už v situaci pěti proti pěti spoustu prostoru. Od levého hrazení si tedy nabruslil blíže k brance a se střelou si Kinkaid dokázal poradit.
     
    37:48
    Pavel Zacha při vlastním oslabení zaútočil! V situaci dva na dva si nabruslil až na pravý kruh, načež do jeho střely zdárně vložil hůl Faulk a tečoval ji do rohu kluziště.
     
    37:20
    Faulk poslal kotouč na zadní hranici, kde se jej chopil Aho. Ten ještě přihrál Teräväinenovi, jenž nastřelil obránce před sebou.
     
    36:42
    Hned na úvod oslabení New Jersey úspěšně vyhazuje. Vzápětí se situace opakuje a Canes se nemohou dostat do pásma.
     
    36:34
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Nick Lappin – 2 min., hákování).
     
    Střely na branku: 26:14.
    35:33 Pavel ZACHA - 1:2
     
    35:33
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté oslabení ubránili a dostávají se znovu do vedení! John Moore naskočil z lavice hanby zpět do hry a využil nepřesnosti Canes, po které se chopil puku a táhl přečíslení tří proti jednomu. Na to, že se jedná o obránce, si v něm počínal opravdu skvěle a k zakončení do prázdné brány vybídl českého forvarda PAVLA ZACHU, jenž moc snazších gólů v NHL ještě nevstřelil. Asistence: John Moore.
     
    34:58
    Skinner se na pravém kruhu rozhlížel, komu přihrát. Nakonec napřáhl a sám vypálil. Vyraženého kotouče se chopil Zajac a vyhodil.
     
    34:28
    Ďáblové konečně vyhodili, ale Kinkaid musel brzy čelit další střele, kterou připravil Teräväinen Faulkovi. Maskovaný muž ji skryl ve výstroji.
     
    33:47
    Elias Lindholm se ze záporného úhlu drze vytočil až před branku a snažil se propasírovat puk za gólmanovy betony. Bohužel pro Carolinu neúspěšně a Teräväinen se už k dorážce nedostal.
     
    33:30
    Za nadšeného křepčení diváků odstartovala domácí přesilovka. Faulk ji otevřel pořádnou dělovkou, která trefila Kinkaida do masky a od ní se odrazila do ochranné sítě.
     
    33:23
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (John Moore – 2 min., držení).
     
    32:41
    Aktivní McGinn si do statistik připsal další střelecký pokus. Kotouč obdržel v zajímavé pozici na kruhu, ani teď si ovšem na hbitého Kinkaida nepřišel.
     
    31:48
    Devils zvládli úspěšně prostřídat osazenstvo na ledě, načež vyhazují na další zakázané uvolnění.
     
    31:23
    Před Kinkaidem nyní bylo pořádně veselo. Kotouč poskakoval v brankovišti a hosté měli velké štěstí, že jej Jeff Skinner ve vyložené pozici nezasáhl. Následně vyhazují Devils na icing, nemohou střídat, a působí už trošku vyčerpaným dojmem.
     
    30:30
    Zacha vedl ofenzivní snažení svého týmu. Druhá formace Devils ale narazila na připravenou defenzivu a ani se nedostala do zakončení.
     
    29:45
    Hra ve čtyřech na obou stranách přináší interesantní podívanou. Akce se přelévá ze strany na stranu a obecenstvo se momentálně nemůže nudit.
     
    29:09
    Odpověď chystal Stefan Noesen. Forvard New Jersey využil volného prostoru a nabruslil si do blízkosti branky, načež však ještě neúspěšně hledal spoluhráče.
     
    28:31
    Další šance Canes. Sebastian Aho se pohledně protáhl podél obránce až před branku. Zblízka hledal mezírku mezi betony, ale nenašel ji!
     
    28:12
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jesper Bratt – 2 min., držení).
     
    28:10
    Carolina mohla v oslabení jít do vedení! Hosté propadli a McGinn se hnal po pravé straně téměř sám na branku. Nakonec vystřelil těsně nad horní tyčku, ale domácí může těšit aspoň to, že se vyrovnají síly na ledě.
     
    27:52
    Hallova křižná přihrávka projela nebezpečným prostorem nikým nezasažena.
     
    27:44
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jaccob Slavin – 2 min., krosček).
     
    27:33
    Moore si na modré čáře ještě rozmyslel střelecké úmysly a pokračuje v kombinaci. Až ji domácí přeruší, půjdou do signalizovaného oslabení.
     
    26:59
    A další icing v domácím podání. Tentokrát se o něj zasloužil Jaccob Slavin. Canes se nemohou vymanit z vlastního pásma.
     
    26:51
    Po dalších ofenzivních choutkách Devils odpravila Carolina kotouč raději na zakázané uvolnění.
     
    26:37
    Damon Severson vystřelil hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Ward zasahovat nemusel, pokus byl totiž zblokován ke hrazení.
    26:05 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:1
     
    26:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno a trefa to byla skutečně šťastná. Canes uzamkli soupeře před brankou. V obrovské šanci Raska se ještě zaskvěl Kinkaid, ale kotouč se došoural na hůl TEUVA TERÄVÄINENA. Ten jej posílal na vzdálenější tyčku, kde se nabízel spoluhráč. Do cesty přihrávky se vložil Sami Vatanen a nevědomky si srazil puk do vlastní branky! Asistence: Victor Rask, Trevor van Riemsdyk.
     
    25:15
    Až teď se domácí zásluhou bojovného Slavina vymanili z tlaku. Kotouč se nachází ve středním pásmu, kde se jej opět chopili Devils.
     
    24:41
    Hosté už dlouhý čas kombinují v ofenzivní třetině. Zatím si nevytvořili žádnou střeleckou situaci, ale Canes začínají pomalu tahat nohy.
     
    23:54
    Střelu Seversona od modré čáry dost možná jemně tečoval clonící Zajac a Ward měl co dělat, aby včas utěsnil všechny mezírky ve svém postoji.
     
    23:29
    Jeff Skinner vyrazil jako jediný Hurikán proti trojnásobné přesile. Celkem pochopitelně se přes ni nedostal a John Moore mu puk vypíchl.
     
    22:39
    Skinnerovi se odrazil touš příhodně do palebné pozice. Proti zakončení vytyčil gólman vyrážečku a odklonil jej k mantinelu.
     
    21:49
    Teräväinen byl za branou oloupen Lovejoyem a hostující hokejisté podnikají protiútok. Nedostali se však za modrou čáru.
     
    21:20
    Teď už se Canes usadili před Kinkaidem a Haydn Fleury jej prověřil ranou od modré. Maskovaný muž vyráží mimo nebezpečný prostor.
     
    20:43
    Zajac vybojoval puk, načež nic nevymýšlel a vyhodil jej. Hurricanes rozehrávají z vlastního obranného pásma.
     
    20:07
    Opět hrajeme! Po vhazování zamířil puk nahozením do carolinského pásma, ale žádnou neplechu tam nenatropil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:03.
     
    V první třetině byla aktivnějším týmem Carolina. Ta měla puk častěji na hokejkách a byla i střelecky pilnější, leč pokračuje ve střeleckém trápení, které předvedla i v minulém utkání s Islanders a prohrává 0:1. Devils hrají chytře. Mohou se opřít o Keitha Kinkaida a vyrážejí navíc do nebezpečných brejků. Z jednoho takového udeřili, když trošku netypickou akcí využil přesilovou hru Nico Hischier.

    Střely na branku:
    Carolina 13:9 New Jersey.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Těsně před zazněním sirény se ještě snaží zahrozit New Jersey. Za brankou operuje Stefan Noesen, jenž je těsně bráněn Noahem Hanifinem a zdá se, že už se nic závažného nestane.
     
    19:10
    Zformovanou defenzivu Devils se snažil rozhodit dělovkou Trevor van Riemsdyk. Domácí zadák branku trefil, ale ani teď nebyl Kinkaid zaskočen v nedbalkách.
     
    18:45
    Jordan Staal se obtočil kolem klece a posílal kotouč pěkně "do ohně". Tam se po něm natahovalo několik hokejek, černá guma ovšem procestovala až na modrou čáru k Lindholmovi, jehož zakončení nedisponovalo dostatečnými parametry.
     
    18:34
    Po vyhraném vhazování v ofenzivní zóně okamžitě od modré čáry střílel Slavin. Kinkaid měl nikým nerušený výhled a spolehlivě zasáhl.
     
    18:08
    Hra je v těchto chvílích poněkud rozháraná. Týmy si nedokáží udržet puk déle pro sebe a k vidění je spousta ztrát na obou stranách.
     
    17:30
    Carolina už se po ledě prohání v kompletním složení. Tentokráte se ubránila s velkým přehledem a sama se už také může pokusit o útočení.
     
    16:49
    Lee Stempniak zblokoval střelecký pokus Zachy a ještě poslal kotouč až k protější brance! Velmi dobré oslabení Canes.
     
    16:31
    Carolina se velmi dobře brání a prakticky nepouští soupeře k nějakým větším přesilovkovým kombinacím.
     
    15:59
    Vatanenovu střelu od modré čáry Ward vyráží přímo k Lindholmovi, jenž vyhazuje.
     
    15:28
    Druhou přesilovku hostů načal Tylor Hall střelou od levého hrazení. Pokus narazil do jedné z hokeje, která jej odrazila mimo nebezpečný prostor.
     
    15:22
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jaccob Slavin – 2 min., podražení).
     
    15:09
    Slavin z pozice obránce doputoval s pukem na holi až za Kinkaidovu klec, kde jej atakuje dotěrný Sami Vatanen. Právě druhý jmenovaný vychází ze souboje vítězně.
     
    14:27
    Carolina se znovu pokouší dostat na dostřel. Celkem pěkně se prokombinovala do pásma a Viktor Rask posílá černou gumu na zadní mantinel.
     
    13:58
    Kinkaid sebral za brankou nahození Faulka a posouvá kotouč na Seversona, jenž mu přispěchal na pomoc.
     
    13:30
    Carolina se neúspěšně probíjela za modrou čáru. Williams tedy musel zacouvat a rozvinout zcela nový postupný útok.
     
    12:50
    A mohlo to být o dvě branky! Po akci domácích obránci Caroliny trošku zaspali a nechali za sebou volného Tylora Halla. Ten zprava najížděl na Warda, jenž jeho střelu švihem k radosti fanoušků zlikvidoval.
     
    12:13
    Canes vyrazili do rychlé protiakce. Od brankoviště se kotouč odrazil příhodně pro Jordana Staala, jenž svojí dělovkou bez přípravy vyprášil Kinkaidovu vyrážečku.
     
    Střely na branku: 9:6.
     
    11:40
    Devils jsou úvodním gólem nabuzeni a opět kombinují před brankou. Nakonec přesně zasáhl Pesce a připravil je o puk.
    10:56 Nico HISCHIER - 0:1
     
    10:56
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey využívá přesilovku a dostává se do vedení. Vyhozený puk rozehrál Kinkaid na Samiho Vatanena. Ten krásnou přihrávkou našel ve volném prostoru NICA HISCHIERA, jenž se z levé strany řítil na Warda a neomylně jej překonal zakončením na vzdálenější tyčku! Asistence: Sami Vatanen, Keith Kinkaid.
     
    10:37
    První přesilovku zápasu načali Devils dobře. Od modré střílel Vatanen a po teči proskákal puk těsně vedle tyčky.
     
    10:27
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brett Pesce – 2 min., držení).
     
    09:57
    Domácí znovu otočili hru a před Kinkaidem bylo poměrně rušno. Ani aktivní Viktor Rask se ale k dorážce po střele od modré čáry neprobojoval.
     
    09:31
    Devils vyrazili dopředu a výsledkem snahy byla dělovka Zajace od modré čáry. Ward ji dobře viděl a odklonil její dráhu do rohu.
     
    09:04
    Zajímavý brejk Caroliny táhl Staal. Najel si až na pravý kruh, odkud se snažil o vstřelení úvodní branky. DObrým obranným zákrokem se prezentoval Andy Greene a zakončení zblokoval.
     
    08:48
    New Jersey opět spíše odhazuje puky do středního pásma, stejně jako teď, když Devils vyšťourali kotouč v rohu kluziště.
     
    07:59
    Hosté se dostali pod tlak, a tak byli rádi za vyhození na zakázané uvolnění. Hra se vrací před jejich branku.
     
    07:19
    Velká šance Hurikánů! Po pěkné akci se mezi kruhy objevil Di Giuseppe. Najel si až před brankoviště a mířil zřejmě mezi ruku a tělo Kinkaida. Ten ovšem pěkným reflexivním zákrokem drží bezgólový stav.
     
    06:31
    Teď už ale New Jersey svému protivníkovi pořádně zatápí. Puk cestuje z hole na hůl a jedinou vadou na kráse je absence finální přihrávky.
     
    06:05
    Ďáblové si už drahný čas nesáhli za kotouč. Bruslí víceméně naprázdno a jistě to po včerejším souboji s Tampou ubírá spoustu sil.
     
    05:38
    Fleury už musel vycestovat za modrou čáru. Canes si předávají puk mezi beky a vyčkávají.
     
    05:10
    Domácí se usadili v ofenzivní zóně. Po sérii přihrávek střílel od modré Hanifin a dobrým blokem se proti jeho pokusu prezentoval Boyle.
     
    04:27
    Miles Wood si po pravé straně najel do střelecké pozice a Ward prokázal připravenost své lapačky. Ještě chtěl rozehrát, před napadajícím střelcem už to však nebylo možné.
     
    03:51
    Nadýchané Fleuryho nahození bylo tečováno až do ochranné sítě. Hráči se sjíždějí na vhazování před Kinkaidovou svatyní.
     
    03:16
    Di Giuseppe pronikl do útočného pásma a individuálně střílel. Jeho pokus branku minul, nicméně jeho tým zůstává usazen v pásmu.
     
    02:41
    Tylor Hall se už nemohl dívat na odpočívajícího Warda, a tak jej prověřil příkleme od modré čáry. Brankář přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    02:09
    Pavel Zacha táhl první akci Devils. Společně se svými spoluhráči dostal defenzivu pod tlak a domácí vše vyřešili pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    01:30
    Po další střele Slavina se už teč Skinnerovi vydařila a Kinkaid měl plné betony práce! Ještě byl trošku dezorientovaný a zprvu nevěděl, že mu touš leží nebezpečně blízko tyčky.
     
    01:09
    Carolina působí aktivním dojmem. Slavin už byl ve střelecké pozici, leč spíše nabízel kotouč na teč McGinnovi. Ten na jeho pobídku nedosáhl.
     
    00:38
    Pesce nahazoval od modré čáry. Kinkaid mohl zůstat v klidu, puk totiž mířil pouze do zadního mantinelu.
     
    00:06
    Okamžitě po buly zamířil kotouč za domácí branku. Tam jej Devils nevybojovali a Carolina obrací hru na druhou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Velice povedený ceremoniál je minulostí. Teď už půjdeme hrát!
     
    Hráči obou týmů už vstupují na čerstvě upravenou hrací plochu. Hurricanes oblékli červené dresy, hosté z New Jersey se představí v bílé barvě. Souboj započne po ceremoniích, utkání je totiž pojato jako poděkování vojákům za jejich služby.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na své si přijdou i fanoušci českých hráčů v nejprestižnější hokejové soutěži světa. V sestavě Ďáblů nechybí útočník Pavel Zacha! Uvidíme jej na centru druhé formace mezi Lappinem a Brattem.
     
    Trenéři Caroliny dali přednost své brankářské jedničce. Domácí svatyni bude střežit Cam Ward. Oponovat mu bude na druhé straně Keith Kinkaid, jenž je při Schneiderově zranění rovněž první volbou.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, V. Rask, Aho – E. Lindholm, J. Staal (A), B. McGinn – Williams, D. Ryan, Skinner (A) – Stempniak, Di Giuseppe, Nordström.

    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri (A), Hischier, Hall – Lappin, Zacha, Bratt – Noesen, Zajac (A), Wood – J. Hayes, Coleman, Stafford..
     
    LETOŠNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    16.2.2018: New Jersey – Carolina 5:2 (1:1 2:1 2:0)
    ------------------------------------------------------------
    Branky: 27. a 49. Noesen, 20. Severson, 38. Palmieri, 49. Hischier – 18. Skinner, 28. Pesce. Střely na branku: 22:29. Diváci: 14 079. Hvězdy zápasu: 1. Hischier, 2. Noesen, 3. Severson (všichni New Jersey).
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Ďáblové zažívají rovněž nad očekávání dobrou sezónu. V současné době se drží na postupovém místě, ale nutno podotknout, že forma už není taková jako v dřívější fázi sezóny. Rozhodně nepříjemný bude přesun z Tampy, kde hráli před necelými 24 hodinami. Utkání se odehrálo až po napsání tohoto preview, tudíž je výsledek zatím neznámý.

    U New Jersey se nedá nalézt žádná vyloženě slabá či silná stránka. Ve využití přesilovek jsou průměrní a při hře v oslabení stejně tak. Pokud utkání dospěje do prodloužení, potažmo nájezdů, mají zcela vyrovnaný poměr výher a proher. Je to zkrátka takový nenápadný tým, jenž tiše proplouvá soutěží a snaží se proklouznout do play-off. Produktivitě suverénně vévodí Tylor Hall. Nepříjemností je zranění gólmanské jedničky Coryho Schneidera, ale s tím se kvalitní mužstvo musí umět vypořádat!
     
    CAROLINA HURRICANES

    Je to tady! Po dlouhých letech strádání se Carolina opět naplno zapojila do boje o vyřazovací boje a momentálně se nachází těsně pod klíčovou hranicí. Na sedmém místě vyrovnané Metropolitní divize má jednobodovou ztrátu na páté Islanders a tříbodovou na dnešního soupeře z New Jersey. Právě proti týmu z New Yorku odehrála poslední utkání a ačkoliv v něm vyprodukovala 45 střel, díky obrovské impotenci v zakončení padla.

    Předností Hurricanes je jednoznačně disciplína. Pouhých 369 trestných minut zaručuje pozici nejslušnějšího týmu v soutěži. Přestože patří mezi kandidáty na postup do vyřazovacích bojů, příliš se jim nevede v početních výhodách. Bodově táhne tým finské duo Teräväinen – Aho. Tito dva forvardi si připsali dohromady už 92 kanadských bodů. Díky domácímu prostředí jsou staveni do role mírného favorita. Potvrdí ji v takto významném utkání?
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League pokračuje ve strhujícím tempu dál a nedělní večer nabídne další várku zápasů. My budeme společně sledovat důležité střetnutí mezi týmy Carolina Hurricanes a New Jersey Devils. Hraje se o play-off, rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 27. T. Teräväinen (V. Rask, T. van Riemsdyk), 59. Skinner (Slavin, Pesce) – 11. Hischier (Vatanen, Kinkaid), 36. Zacha (J. Moore), 65. Hall (Palmieri)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, V. Rask, Aho – E. Lindholm, J. Staal (A), B. McGinn – Williams, D. Ryan, Skinner (A) – Stempniak, Di Giuseppe, Nordström.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri (A), Hischier, Hall – Lappin, Zacha, Bratt – Noesen, Zajac (A), Wood – J. Hayes, Coleman, Stafford.

    Diváci: 18 680 (vyprodáno)
    thejrc.org