Troyes – PSG 0:2 (kon.) | Amiens – Rennes 0:2 (kon.) | Angers – Guingamp 3:0 (kon.)
Méty – Toulouse 1:1 (kon.) | Saint-Étienne – Dijon 2:2 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
2:2 (1:1)
Dijon FCO
Sobota 03.03.2018, 20:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u dalšího utkání Ligue 1 v následujícím týdnu. Všem divákům děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (21:55:25)
     
    Oba celky si po konečném hvizdu připisují po jednom bodu a spokojenější bude spíše hostující celek. Dijon se dvakrát dostal do vedení, ale po vstřelené brance se vždy zatáhl před vlastní šestnáctku. Naopak Saint-Étienne spálilo několik obrovských šancí a navíc nevstřelilo gól z pokutového kopu. Nejaktivnějším byl Robert Berić, který z pěti velkých šancí vsítil dvě branky, a tak i on ke smutným hrdinou.

    Díky bodovému přísunu se Dijon posunul na desátou příčku, naopak ASSE zůstává stále jedenácté.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Přihrávku do šestnáctky dostal Vagner, jenž se pokusil zakončil, ale vybojoval jen rohový kop. Ovšem situace si žádala mnohem více, ale domácí hráč vhodný moment prováhal.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Normální hrací doba je u konce a domácímu celku v cestě za vítězstvím zbývá jen pár minutek. Navíc se míč nachází na polovině hráčů v zelených trikotech.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Julio Tavares (Dijon FCO), jenž ve vzdušném souboji trefil loktem soupeře do obličeje.
     
    88
    Kévin Monnet-Paquet se dostal k centru z levé strany, který odvrátila obrana opět k němu. Ovšem domácí záložník se dopustil následně ještě útočného faulu, a tak akce ASSE pro tuto chvíli končí.
     
    87
    Julio Tavares napadal rozehrávku soupeře. Domácí museli přihrát až k brankáři, který pod tlakem poslal balon za postranní čáru, čímž vrací k míči soupeře.
     
    86
    ASSE se u půlící čáry dopustilo faulu a tak Dijon bude rozehrávat z klidně pozice. Dá se počítat s tím, že se hostující celek nikam nepožene a bude s bodem spokojený.
     
    85
    Na domácím celku je vidět, že chce toto střetnutí za každou cenu vyhrát. Ovšem Vagner na pravé straně podklouzl, a tak balon zamířil jen za postranní čáru.
     
    84
    Domácí publikum si žádá odpískání pokutového kopu, když v šestnáctce byl trefen do čelisti jeden z domácích. Hlavní sudí zákrok neviděl a nebo jej posoudil jako čistý. Každopádně se pokračuje ve hře.
     
    83
    Julio Tavares si opět nabíhal na přihrávku za obranu, ovšem Neven Subotić celou situaci přečetl a také zastavil. ASSE odolalo jednomu z mála útoku soupeře a samo se žene do protiakce.
     
    81
    Centr z pravé strany odvrátila obrana Dijonu jen za velké vápno, kde si nabíhal na střelu Hernani. Střídající hráč zacupital, aby sladil krok. Ovšem jeho pokus zamířil stejně hodně vysoko nad bránu.
     
    80
    Na centr od rohového praporku si naskakoval Kévin Monnet-Paquet, jenž balon netrefil, a tak míč putoval za něj. Do tohoto prostoru si naběhl Mathieu Debuchy, jenž prsy poslal pozdrav brankáři. Nutno říct, že krajní obránce ASSE byl hodně překvapený, že se k němu balon vůbec dostal.
     
    79
    Saint-Étienne kombinuje na polovině soupeře. Nejprve se podařilo překonat obranu na pravé straně, kde to ale nevyšlo, a tak přišlo přenesení hry nalevo. Hráči v zelených dresech vybojovali rohový kop.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Ole Selnaes, přichází Hernani.
     
    77
    A opravdu Dijon mohl opět vést! Přihrávku do pokutového území dostal střídající Kwon Chang-hoon, jehož pokus po zemi vytěsnil vybíhající Stéphane Ruffier. To byla po delší době pohledná akce hostů.
     
    76
    Čtvrt hodiny plus nastavení schází do konce zajímavého zápasu. Po faulu domácího hráče jsou u balonu hráči v bílých dresech. Dijon po dlouhé době vymýšlí, jak se kombinačně dostat do šance.

    Michal Luxa

    Branky: 45+2. Berić (Gabriel Silva), 62. Berić (Gabriel Silva) – 32. Tavares, 55. Saïd (Balmont)

    Karty:   38. Djilobodji (DIJ), 53. Amalfitano (DIJ), 73. Lautoa (DIJ), 89. Tavares (DIJ)

    Neproměněná penalta: 35. Berić (SET), brankář Reynet zneškodnil


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:15.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Debuchy, Perrin (C), Subotić, Gabriel Silva – M'Vila, Selnaes (78. Hernani) – Bamba (64. Monnet-Paquet), Cabella, Hamouma (70. Vagner) – Berić.
    Náhradníci: Moulin – Pierre-Gabriel, Hernani, Vagner, Pajot, Monnet-Paquet, Dioussé.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Rosier, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Amalfitano, Lautoa, Abeid (17. Balmont) – Saïd (74. Kwon Chang-hoon), Tavares, Sliti (67. Sammaritano).
    Náhradníci: Leroy – Varrault, Marié, Sammaritano, Kwon Chang-hoon, Balmont, Jeannot.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Pacelli
    thejrc.org