Slavia – Mountfield HK 1:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:4 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 0:6 (kon.)
Vítkovice – Kometa Brno 0:8 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Kladno 1:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 5:4 (2:0 po s.n.) | Liberec – Sparta 2:1 (po pr.) | HC Litvínov – Jihlava 6:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Rytíři Kladno
Sobota 03.03.2018, 15:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • Nadstavba A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Březina (Lidák) – Grauer, Rákosník, Dosek, Kubeš, Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Bláha, Prášek, Káník, Kaisler, Kronus, Dančišin, Toman, Bárta, Beránek, Novák.

    Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Cibák, Veber, Klusáček, Šíma, Kučera, Müller, Havelka – Gnusin, Sokolov, Patyk, Jelínek, Řepka, Schildhabel, Vildumetz, Husarik, Kučera, Březina, Svoboda.

    Rozhodčí: Horák – Flegl, Kreuzer.
     
    Trojice rozhodčích a hostující tým jsou již na ledě. Už se tedy čeká jen na domácí Motor a utkání bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Úvodní buly sice vyhráli domácí hráči, ale Martin Beránek se s pukem moc daleko nedostal. O puk byl obrán na obranné modré, přesto hosté nedokázali zaútočit.
     
    00:36
    K Janu Bártovi se odrazil kotouč do velmi výhodné pozice, avšak jeho bekhendové zakončení nebylo prudké.
     
    01:09
    Velká šance na straně Kladna! Schildhabel vyslal pěknou střelu, kterou Březina vyrazil jen vedle sebe. Zde se snažil dorážet Jelínek. Proti tomu vytáhl domácí brankář velmi dobrý zákrok betonem!
     
    01:39
    Právě jsme viděli několik nepřesností na obou stranách. Ta poslední vyústila v zakázané uvolnění středočeských hráčů. Vhazování po levici Stahla.
     
    02:02
    Zatím se hra odehrává především ve středním pásmu. Ani jeden z týmů si ještě nepřipsal větší tlak, navíc jsme neviděli ani moc střel, které by znamenaly nebezpečí.
     
    02:28
    S nerozhodným stavem se něco pokusil udělat Michal Kučera, jenž se nenechal odtlačit od puku a postupoval až k Březinovi. S jeho bekhendovým zakončením neměl domácí gólman nejmenší problémy a schoval puk v lapačce.
     
    03:20
    Po vhazování po pravici Martina Březiny proběhl několikavteřinový boj o puk v obranném pásmu Jihočechů. Ti nakonec puk vybojovali, ale až ke střele se nedostali.
     
    03:52
    Kronusovi se podařilo zastavit rozvíjející se akci hostů ještě na jejich obranné modré, ovšem pro jeho spoluhráče byl puk ještě daleko, díky čemuž se k němu nedostal.
     
    04:32
    Když už to vypadalo, že uvidíme zajímavou šanci, zastavuje ji ofsajd. Ten přerušil útok Kladna, které se hnalo do přečíslení tří na dva.
     
    05:02
    Skvělé čtení hry ukázal Martin Březina! Ten se nakonec rozhodl dobruslit pro puk a byl zde dříve než soupeř. Navíc založil útočnou akci.
     
    05:53
    Jakub Müller zachytil vyhození Grauera ještě na útočné modré a Středočeši se díky tomu dostali do menšího tlaku. Ten nakonec nepřinesl ani jednu střelu.
     
    06:35
    První velká šance na domácí straně! K Milanu Dančišinovi se odrazil kotouč a jihočeský útočník ho prudkou střelou poslal jen těsně nad branku!
     
    07:19
    Stále vidíme ve hře spoustu nepřesností. Tentokrát se puk odrazil přesně na hůl Dominika Kaislera, jenže jeho střela netrefila branku o několik desítek centimetrů.
     
    07:31
    Vzápětí je hra přerušena, jelikož v brance Stahla se objevilo několik hráčů, který bránu vyhodili ze svého postavení. Vhazování po pravici hostujícího gólmana.
     
    07:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí tým střílí první branku utkání! Beránek uviděl před brankou volného JANA BÁRTU, jemuž také pas adresoval. Ten se se zakončením neunáhlil, brankáři udělal bekhendový blafák a poslal puk nechytatelně pod víko! Asistence: Martin Beránek.
     
    08:37
    Českobudějovickému týmu se stále daří držet se v útočném pásmu, kde má tlak. Vše chtěl ukončit střelou Pavel Novák, jenže jeho pokus byl nepřesný. Poté se hosté osvobodili.
     
    09:27
    Michal Bláha táhl přečíslení tři na dva. Rozhodl se, že všechno vezme na sebe. Jeho střela ovšem byla ztečována těsně vedle branky, kde se puku ujali hosté.
     
    10:10
    V posledních minutách mají rozhodně převahu domácí hráči, kteří by ji rádi využili ke vstřelení další branky. K další dobré střele se dostal Kaisler, Stahl bez problémů chytil.
     
    10:59
    Tohle mohlo Jihočechy hodně mrzet! Nedohodli se v obranném pásmu, kam se vřítil Schildhabel, jenž chtěl poslat puk na volného spoluhráče, který by měl před sebou jen Březinu. Na poslední chvíli zasáhl Rákosník!
     
    11:51
    Na druhé straně to také chvíli vypadalo na slušnou šanci! Káníkovi se podařilo získat kotouč na protihráči a posílal ho před branku, kde byl volný jeho spoluhráč. Přihrávka nakonec byla sražena na Stahla.
     
    12:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno, tedy začínáme od znovu! Vildumetz pěkně našel PETRA PATYKA, který nádhernou střelou o tyč srovnal stav dnešního utkání. Asistence: Tomáš Vildumetz.
     
    13:14
    Pěkná akce v podání Lukáše Matyse! Ten si vyjel zpoza branky až do dobré střelecké pozice, a tak vypálil. Jeho střelu přes obránce Stahl vyrazil betonem na poslední chvíli.
     
    13:49
    Matěj Toman schytal ránu u mantinelu a moc se mu na nohy nechce. Přesto nakonec odešel po svých a nejspíše bude schopen pokračovat ve hře.
     
    13:49
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Václav Veber – 2 min., vražení na hrazení).
     
    14:23
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Přesilové hry jsou spíše strašákem pro českobudějovické hokejisty, jelikož opět inkasují! Vildumetz dojel odražený puk, poslal ho na PETRA PATYKA, jenž procedil puk nad lapačkou jihočeského brankáře. Asistence: Tomáš Vildumetz.
     
    14:47
    Každopádně domácímu týmu stále pokračuje početní výhoda, který bude trvat ještě minutu. Času na vstřelení vyrovnávací branky mají ještě více než dost.
     
    15:07
    Jeden z obránců se pokusil něco udělat s dosavadním stavem. Poslal povedenou ránu na Stahla, do které ještě sahal Káník. Hostující gólman ale puk vyrazil od ochranné sítě.
     
    15:49
    Středočeši své první oslabení zvládli lépe než na výbornou! Již hrají v pěti, navíc vstřelili vedoucí branku.
     
    16:18
    Michal Bláha poslal puk na Jonáše Kronuse v útočném pásmu, avšak ten byl velmi těsně bráněn. Protihráč stihl do puku plácnout, otřít o Kronuse a ještě ho poslal do ochranné sítě. Vhazování na obranné modré Kladna.
     
    17:04
    Pěkně to myslel Jiří Kubeš! Ten zachytil puk ve středním pásmu a našel Káníka mezi dvojicí protihráčů. K zakončení se ale nakonec nedostal.
     
    17:49
    Na druhé straně přišla střela od modré. Březina se musel hodně natáhnout svým betonem, ovšem puk za svá záda nepustil. Poslal ho jen do rohu, kde ho získali domácí.
     
    18:28
    Matěj Toman je v pořádku po nedávném ataku. Poslal puk na Stahla, jenž ho jen vyrazil před sebe. Baseballově se ho snažil dorazit Martin Beránek, jenž e kotouč netrefil.
     
    18:54
    Na druhé straně přišel menší tlak Středočechů. Vše vyřešila střela od modré. kterou vyrazil Martin Březina do ochranné sítě. Nutno podotknout, že to neměl vůbec jednoduché, protože před ním bylo klubko hráčů.
     
    19:23
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Jakub Káník – 2 min., podražení).
     
    19:52
    Kladno mělo obrovský tlak v posledních vteřinách první třetiny v útočném pásmu! Vildumetz hledal povedenou přihrávkou Patyka, ale těsně před ním byl puk odpálen. Přesto ho hosté ještě zachytili na modré. Po poslední střele ještě vznikla mela před Březinou, ten ji však vyřešil a puk za brankovou čáru nepustil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina duelu mezi domácími Českými Budějovicemi a hostujícím Kladnem. Jako první šli do vedení Jihočeši zásluhou povedeného bekhendového zakončení Jana Bárty. Hosté ovšem srovnali a v početní nevýhodě se dokonce dostali do vedení. Oba góly vstřelil Petr Patyk po pasech od Tomáše Vildumetze.

    Další třetina začne přibližně v 15:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Hostujícímu týmu pokračuje početní výhoda, kterou si přenáší ještě z první třetiny. Úvod kladenským hráčům ale dvakrát nedošel. Ještě se ani nedostali do útočného pásma.
     
    20:54
    Teď už se do něj sice dostali, ale místo kombinace vidíme jen souboj o puk v rohu útočné třetiny Kladna. Nakonec přece jen přišla šance, jenže Březina se stihl přesunout.
     
    21:23
    Jakub Káník je na ledě!
     
    22:08
    Pavel Řepka to zkoušel individuálně, ale moc daleko se nedostal. Druhá šance ovšem byla mnohem zajímavější! Dostal křižný pas, jenže domácí gólman se skvěle přemístil!
     
    23:09
    Na druhé straně pálil od modré Pvael Grauer. Jeho střelu chtěl ještě tečovat Jakub Káník. Stahl měl svůj beton položený na zemi jako kámen a puk neměl kudy projít.
     
    23:42
    Hra je přerušena poté, co zůstal u hostující střídačky ležet Vojtěch Svoboda, ovšem vypadá to, že i on bude schopen pokračovat v dnešním utkání.
     
    24:21
    Stahl nerozehrál zrovna nejlépe, vlastně jen poslal puk na hokejku Bláhy. ten posunul puk na Kronuse, který pálil z úhlu. Jeho střelu ještě chtěl tečovat spoluhráč, opět se to nepodařilo.
     
    25:15
    Lukáš Prášek chtěl jen nahodit puk do útočného pásma, jenže poslal ho jen na hůl prvního stojícího hráče, který ho dostal z jeho obranné třetiny.
     
    25:47
    Šimon Jelínek se dostal do dobré pozice. Zkoušel to bekhendem, ale Březina vytáhl své rameno vysoko a zabránil brance. Hostující útočník do něj ještě poté sekl, ihned se ale omluvil.
     
    26:15
    Václav Veber si udělal jako obránce útočný výlet a vůbec se s tím nepáral. Vypálil a jeho rána jen prosvištěla okolo pravé tyčky Martina Březiny.
     
    27:03
    Jihočeští hokejisté vybojovali puk u mantinelu. Janu Bártovi sice puk ujel, ale dostal se k němu Daniel Dudáček, jenž poslal střelu do protipohybu hostujícího brankáře. Ten však máchl svou lapačkou, kde nakonec puk našel.
     
    27:43
    Tato třetina zatím ubíhá velmi rychle, jelikož se skoro nepřerušuje. Petr Patyk se pokoušel o hattrick, avšak střela mu nesedla ani trochu. Sotva dolétla k Březinovi, jenž ji chytil do lapačky.
     
    28:37
    Káník se hodně snažil, aby mu zůstala noha na modré, díky čemuž by mohl jet do samostatného úniku. Spoluhráč si ho však všiml pozdě a domácí útočník se do ofsajdu dostal.
     
    29:24
    Menší tlak v podání budějovických hokejistů. Bárta dvakrát vybojoval puk a vše zakončil Daniel Dudáček. Před Stahlem se snažili clonit dva domácí hráči, ale hostující gólman chytl puk do lapačky.
     
    30:08
    Dominik Kaisler skvěle zachytil puk na útočné modré. Objel branku a poslal puk na Rákosníka. Ten však trefil jen prvního hráče před ním, přesto se domácí udrželi v útočném pásmu.
     
    30:54
    Vypadá to, že Českobudějovičtí pochopili, že budou muset přidat. Hned dva hráči napadali vysoko a málem to přineslo ovoce. Od Bláhy se puk odrazil, poté raději hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    31:47
    Pavel Grauer našel svým pasem jen Šimona Jelínka. Naštěstí pro domácí byl tento útočník zády brance a nemohl ihned vypálit. Jeho následný pas nebyl přesný.
     
    32:44
    Pěkná akce v podání domácích hokejistů. Prášek vybojoval puk v útočném pásmu, který následně poslal na Doska. Ten poslal puk na teč, která nevyšla jen o kousek!
     
    33:15
    Stanislav Dosek zastavil puk v útočném pásmu a dostal se k němu Jonáš Kronus. Tomu střela ale dvakrát nesedla a Stahl předvedl zákrok z kategorie jednodušších.
     
    33:27
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Stanislav Dosek – 2 min., sekání).
     
    33:57
    Tohle bylo nebezpečné od hostů! Schildhabel posílal křižný pas, který projel mezi nohama Rákosníkovi, jenže nakonec také Jelínkovi. Ten by před sebou měl jinak jen prázdnou bránu.
     
    34:43
    Střelu Pavla Řepky Březina bez větších problémů vyrazil. Posléze se k puku dostali domácí hráči, kteří ho vyhodili až za Stahla.
     
    35:27
    Stanislav Dosek je na ledě. Českobudějovičtí tedy znovu ubránili početní nevýhodu soupeře.
     
    35:58
    Pěkná akce domácích! Martin Beránek vybojoval puk v útočném pásmu a poslal ho na Brabce. Ten si počkal, dokud nebude provoz před Stahlem a poslal tam puk. Nakonec ho ztečoval někdo z domácích do ochranné sítě.
     
    36:26
    Spíše fotbalový pas poslal Káník na Pavla Nováka, který se přesto snažil puk tečovat směrem na branku. To se mu ale nepovedlo a kotouč jen zaduněl o mantinel.
     
    37:23
    Nádherná střela Pavla Husarika nekončí brankou z jediného důvodu! Po zákroku Březiny se totiž odrazila od horní tyče.
     
    37:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce domácích, který šla opět přes Vildumetze a Patyka, máme zde hattrick! Vildumetz táhl celou akci, poté poslal zadovku na PETRA PATYKA. Ten se s tím nepáral a zblízka vymetl pavučiny v brance domácího brankáře. Asistence: Tomáš Vildumetz.
     
    38:51
    Jihočeši se po brance úplně sesypali! Velkou šanci měl Husarik, ale proti jeho střele vytáhl skvělý zákrok Březina.
     
    39:07
    Do konce třetiny nám zbývá necelá minuta České Budějovice to budou mít v dnešním utkání těžké. Kladno zatím hraje velice dobře a nepouští soupeře k ničemu.
     
    39:50
    Velká šance domácích! Dva kladenští hráči se totiž srazili a vzniklo přečíslení dva na jednoho. Beránek poslal puk na Práška, který mířil na zadní tyč. Tam Stahl ale zasáhl. Beránek sice ještě poslal puk zpět, ovšem hostující obrana to stihla vyřešit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi u druhá část, která moc hokejové krásy nenabídla. Pořádný hokej se začal hrát až v samotném závěru. Přesto jsme viděli jednu branku, opět v síti Motoru. Navíc Petr Patyk dokonal hattrick.

    Další třetina začne přibližně v 16:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Velká šance domácích! Jiří Kubeš si sjel na přihrávku a ocitl se sám před brankou. Se zakončením chvíli počkal, ale Stahl jeho pokus na vzdálenější tyč vyrazil.
     
    41:30
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Michal Šíma – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:46
    České Budějovice evidentně přidaly na otáčkách, jelikož ví, že pokud dnes prohrají, budou to mít s postupem těžké. Střelu Matyse Stahl jen tak tak vyrazil.
     
    42:21
    Bárta svou hokejkou vypíchl puk ještě v útočné třetině, a ten se dostal přesně na hůl Martina Beránka, jehož střela z první jen prosvištěla okolo branky hostí.
     
    43:03
    Jenže teď už se Středočechům dvakrát za sebou povedlo bez větších potíží vyhodit.
     
    43:32
    Michal Šíma je na ledě! Jihočeši ale pokračují v tlaku, který si vytvořili v přesilové hře. Jenže pokračovat nebudou, jelikož půjdou do oslabení.
     
    43:52
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vojtěch Brabec – 2 min., podražení).
     
    44:19
    Tentokrát si Patyk s Vildumetzem prohodili role. Vildumetz dostal křižný pas a pálil z první. Martin Březina se však přesunul a puk vyrazil. Hosté zůstávají v pásmu.
     
    45:00
    Avšak ne na dlouho. Jihočechům se podařilo vyhodit, ba co více, dokonce i zakončili. Kubešova střela ovšem nebyla ani trochu prudká a jeho bekhendové zakončení sotva dojelo ke Stahlovi.
     
    45:30
    Středočeši pokračují ve svém tlaku a obstřelují domácího gólmana ze všech možných pozic. Jenže Březina zatím velkému tlaku odolává a hosté se nedostali do vedení.
     
    45:52
    Vojtěch Brabec je sice na ledě, jenže Motor půjde znovu do čtyř.
     
    46:14
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Martin Březina – 2 min., sekání). Trest odpyká Radek Rolínek.
     
    46:36
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Václav Veber – 2 min., hákování).
     
    47:13
    Káník dostal přihrávku do středního pásma, obešel několik protihráčů a vystřelil. Jeho ránu vyrazil Stahl jen vedle sebe, kde se snažil dorážet Dosek, ale byl těsně bráněn.
     
    47:28
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Müller – 2 min., držení).
     
    47:49
    Jihočeši sice jsou v útočném pásmu, ale ke střele se ještě nedostali. Nakonec se dokonce zbavili útočného pásma, když Novákovi podjel puk pod hokejkou.
     
    48:14
    Domácí tým hraje v plném počtu a začíná mu zkrácená přesilová hra pět na tři! České Budějovice se ale ihned provinily ofsajdem a začínají až od svého brankáře.
     
    48:37
    Václav Veber je na ledě a hosté jsou ve čtyřech. S koncem jeho trestu vypálil Dosek prudkou ránu a Káník měl co dělat, aby ji neschytal. Stahl schoval puk v klíně.
     
    49:06
    Ne, domácímu Motoru se moc v posledních utkáních nedaří. Tentokrát jeho akce skončila na nepřesné rozehrávce a zakázaném uvolnění. Vhazování po pravici Březiny.
     
    49:28
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    50:47
    Velmi zajímavé odrazy puku byly k vidění v obranné pásmu Kladna. Kotouč ještě zachytil na modré jeden z obránců domácích, ale nebezpečná střela nepřišla.
     
    52:03
    Utkání nám okořenila bitka! Ta se odehrála mezi domácím Dančišinem a hostujícím Müllerem. Ten sice dal soupeři více ran, ale nakonec bylo složen na led! Vítězem souboje je tak domácí kapitán.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Robin Rákosník – 2 min., podražení).
     
    52:57
    To je velice nepříjemná situace pro domácím tým. Ten by spíše potřeboval útočit, nikoliv se bránit hostující přesilové hře. Do konce utkání zbývá něco málo přes sedm minut.
     
    53:55
    Jihočeši se ale zatím brání velmi dobře. Kladno ještě neohrozilo Březinovu branku a Motor celkem v klidu několikrát za sebou vyhodil až za Stahla.
     
    54:16
    Robin Rákosník je zpět ve hře a Motor se musí vrhnout do útoku. Jinak to bude mít s postupem do play-off velmi komplikované. Spíše jen v teoretické rovině.
     
    55:05
    České Budějovice se na chvilku usadily v pásmu. Jakub Káník byl těsně bráněn a jeho zadovka našla jen protihráče. Ten vyhodil tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:08
    Jihočeští hokejisté sice jsou usazeni v útočném pásmu, jenže místo střel přicházejí je přihrávky. Ty však nakonec skončí na holi soupeře, který puk vyveze.
     
    57:01
    To je zmar! Matys byl sám před gólmanem, ale ani nezakončil. Stahl mu odpálil kotouč z hokejky. Ten se dostal přesně na hůl Bláhy. Jeho bekhendové zakončení šlo nad.
     
    58:00
    Máme zde poslední dvě minuty třetí třetiny. Motor bude muset hodně zabrat, aby poslal zápas alespoň do prodloužení. Navíc Kladno hraje v pohodě.
     
    58:11
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Šimon Jelínek – 2 min., podražení).
     
    58:19
    Stanislav Dosek asi pro dnešek dohrál! Svému soupeři sice dal bodyček, jenže poté se chytil za rameno a s bolestivou grimasou odjel na střídačku.
     
    58:43
    Novák chtěl zadovkou najít Jakuba Káníka, ovšem jeho pas trefil prvního hráče Kladna, jenž bez větších potíží vyhodil za branku Martina Březiny.
     
    59:00
    Poslední minuta utkání!
     
    59:34
    Daniel Dudáček ještě chtěl se stavem něco udělat, avšak jeho povedenou ránu vyrazil Stahl do ochranné sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec utkání mezi Budějovicemi a Kladnem. Středočeši si nakonec připsali tři body, především díky hattricku Petra Patyka, jenž se stal hrdinou utkání. Jihočeši mají šanci na play-off už jen mizivou, jelikož ztrácí devět bodů. Naopak Kladno má postup jistý.

    Ode mě je to pro dnešek vše, tak zase někdy u onlajnu! (17:22:19)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Bárta (Beránek) – 13. Patyk (Vildumetz), 15. Patyk (Vildumetz), 38. Patyk (Vildumetz)


    HC Motor České Budějovice: Březina (Lidák) – Grauer, Rákosník, Dosek, Kubeš, Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Bláha, Prášek, Káník, Kaisler, Kronus, Dančišin, Toman, Bárta, Beránek, Novák.
    Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Cibák, Veber, Klusáček, Šíma, Kučera, Müller, Havelka – Gnusin, Sokolov, Patyk, Jelínek, Řepka, Schildhabel, Vildumetz, Husarik, Kučera, Březina, Svoboda.

    Rozhodčí: Horák – Flegl, Kreuzer
    bahis siteleri