NY Islanders – Montreal 3:6 (kon.) | Florida – Buffalo 4:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Detroit 4:3 (kon.) | Calgary – NY Rangers 1:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 7:1 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (po pr.) | Vegas – Ottawa 4:5 (kon.) | Anaheim – Columbus 4:2 (kon.)
Tampa – Philadelphia 7:6 (2:0 po s.n.) | Dallas – St. Louis 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Chicago 3:5 (kon.)
Boston – Montreal 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (po pr.)
konec
HC Děčín
3:2 (1:1, 1:1, 1:0) Stav série: 1:0
HC Trutnov
Sobota 03.03.2018, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Osmifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z děčínského zimního stadionu. Základní část druhé hokejové ligy definitivně skončila a nyní na řadu přichází play-off. Dnes jsou na programu první osmifinále a domácí HC Děčín vyzve HC BAK Trutnov.
     
    HC Děčín

    Děčínští Medvědi zakončili základní část na čtvrté pozici a udrželi tak vrchní patro tabulky s tím, že první utkání v osmifinále play-off odehrají na svém ledě a tudíž budou mít i výhodu v případném rozhodujícím pátém utkání, které by hráli taktéž na svém ledě. Naposledy se utkali s Trutnovem, se kterým prohráli a nakonec se oba celky odsoudily ke vzájemné sérii.

    Nejproduktivnější hráči HC Děčín

    1. Michal Oliverius 59 bodů (14+45)
    2. Daniel Volráb 49 bodů (24+25)
    3. Jaroslav Hašek 45 bodů (23+22)

    Michal Oliverius se také stal nejproduktivnějším hráčem celé základní části v Západní skupině.
     
    HC BAK Trutnov

    Trutnovští skončili na pátém místě. Ve středu ještě sehráli duel s Řisuty, které porazili 4:1 a za celou sezónu si připsali dvaasedmdesát bodů. Děčín jich nasbíral šestasedmdesát, což je pouze o čtyři body více a vše naznačuje tomu, že série může být vyrovnaná a dlouhá. Ovšem, je třeba zmínit jeden důležitý faktor. Medvědi Trutnov porazili naposledy 30. 1. 2016 5:4 po prodloužení a od té doby na svého soupeře nenašli recept.

    Nejproduktivnější hráči HC BAK Trutnov

    1. Aleš Půlpán 38 bodů (18+20)
    2. Vojtěch Kubinčák 36 bodů (13+23)
    3. Tomáš Půlpán 35 bodů (18+17)
     
    Vzájemná utkání

    V základní části vyhráli Trutnovští všechna čtyři utkání, z toho jednou po nájezdech. Proti Děčínu si tak připsali jedenáct bodů z dvanácti možných. Jenže nyní přichází play-off, souboj o všechno a každá série jednou končí. Medvědi se tak pokusí konečně s Trutnovem urvat po více jak dvou letech první výhru a také první bod v sérii. Jednoduché to ovšem v žádném případě nebude. Každopádně nás čeká skvělá série, tak si ji nenechte ujít.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár – Zajan, Volráb, Horák, Faigl, Oliverius, Chovanec, Petráš, Hašek, Zika, Navarra, Amirov

    HC BAK Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Vácha, Poul, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk, Vacek, Machač – Kubinčák, Baránek, Půlpán A., Půlpán T., Martinec, Kastner, Chytráček, Zahradník, Smékal, Voženílek, Malík, Svoboda

    Rozhodčí: Micka – Gabriel, Zmeškal.
     
    Hráči obou celků po slavnostním zahájení play-off nastupují na ledovou plochu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhráli hosté, konkrétně Tomáš Zahradník a hned se s pukem dostal do útočného pásma. Hosté tak zápas zahajují útokem.
     
    00:40
    Nakonec ale o kotouč přišli a na druhé straně se do šance dostali Medvědi. Daniel Volráb pálil z levé strany a jeho ránu musel Jeschke vyrazit do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    01:11
    O chvilku později se těsně před hostující brankou zjevil Lukáš Zika, ale Oto Jeschke byl znovu mezi třemi tyčemi pozorný a další střelu dokázal pokrýt.
     
    02:30
    Také hosté zahrozili. Lukáš Vácha se napřáhl na modré čáře a kotouč doletěl až před děčínskou branku, kde ho dokázal vyrazit do bezpečí Jan Dlouhý.
     
    02:57
    Následně pak se Trutnovští dopustili zakázaného uvolnění a Medvědi zadarmo získávají útočné pásmo, kam se hra stěhuje a bude se vhazovat před Jeschkem.
     
    03:13
    Po nezaviněném střetu Zahradníka se Zikou zůstal na ledové ploše ležet právě hostující hráč a za pomoci spoluhráčů míří s bolestivou grimasou na střídačku. Doufejme, že bude hráč Trutnova v pořádku.
     
    03:30
    Trutnov právě vstřelil branku!
    A hosté se hned poté ujímají vedení. LUKÁŠ KASTNER dostal nabito a poté svou střelou zápěstím dokázal prostřelit Jana Dlouhého do jeho horní části branky a Medvědi tak budou muset dohánět jednobrankové manko – 0:1. Asistence: Tomáš Půlpán a Pavel Fedulov.
     
    04:10
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Ondřej Poul – 2 min., hákování).
     
    04:10
    Jako první si přesilovou hru zahrají Medvědi, Poul zahákoval soupeře a už sedí na trestné lavici.
     
    04:28
    Po obléhání hostující branky střílel od modré čáry Dominik Málek, ovšem jeho rána skončila jen v ochranné síti za hostující brankou.
     
    05:10
    Po zisku kotouče se domácí dostali opět zpátky do útočné třetiny. Zblízka pak pozornost Jeschkeho chtěl vyzkoušet Roman Navarra, ale nakonec pouze přestřelil.
     
    06:06
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Radomír Vaněk – 2 min., sekání).
     
    06:06
    Síly na ledě se srovnají. Vaněk dostává dvě minuty za sekání a také putuje na lavici hanby.
     
    06:10
    Trutnovští jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    06:28
    Hosté tlačili na pilu, ale ve vlastním obranném pásmu zachytili kotouč Medvědi a hned ho poslali až před Jeschkeho. Trutnov tak bude muset další akci zakládat z hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    06:59
    Lehkou střelu, či spíše nahození Aleše Půlpána pokryl Dlouhý a poté nechal hru plynout. Poslal puk svým spoluhráčům, kteří ho opět vyhazují daleko od své branky.
     
    07:30
    Hned na to ale střílel k tyči Kastner, Dlouhý ale natáhl svoji hůl a vyrazil opět puk mimo ohrožení děčínské branky.
     
    08:06
    Medvědi jsou už v plném počtu a také oni své první oslabení zvládli.
     
    10:12
    Lukáš Kastner se drze natlačil před branku Jana Dlouhého, nadvakrát ho ale překonat nedokázal. Domácí brankář nyní dost podržel svůj tým.
     
    10:54
    Střelou z úhlu chtěl Kaltenböck překvapit Jeschkeho, ten ale jeho střelu dokázal zachytit a poté puk ukryl pod svojí lapačkou. Hra je přerušena.
     
    11:10
    Radomír Vaněk nahodil kotouč před branku, Lukáš Zika se pak jeho lehkou střelu snažil tečovat, Jeschke ale dalším zákrokem nepustil Medvědy k vyrovnání.
     
    11:34
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Ondřej Poul – 2 min., držení).
     
    11:55
    Daniel Volráb svou bekhendovou střelou trefil spojnici hostující branky a hosté tak stále drží svůj těsný náskok.
     
    12:26
    A to i nyní, kdy Pavel Zajan nadvakrát hostujícího brankáře nepřekonal. Ten znovu drží Trutnov a poté raději přerušuje hru.
     
    12:33
    Trutnovští se dostali ke kotouči a okamžitě ho vyhodili až před Jana Dlouhého. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    13:17
    Roman Navarra se snažil proniknout před branku Trutnova, ale jeden z obránců ho čistě zastavil a znovu se pak hosté dokázali osvobodit.
     
    13:34
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    14:22
    Zdeněk Petráš v pohledné kombinaci poslal kotouč na Famila Amirova, druhý jmenovaný pak svou střelu poslal jen do náruče Oty Jeschkeho.
     
    15:35
    Aleš Půlpán na druhé straně zahrozil před děčínskou brankou. Nabruslil si do blízkosti Jana Dlouhého, ale pouze přestřelil.
     
    16:04
    Moc nechybělo a mohlo být vyrovnáno. Lukáš Zika svou ránou nastřelil tyč hostující branky!
     
    17:23
    Po sérii nepřesností se poté k puku dostali hráči Děčína a před Jeschkem Jaromír Chmel. Brankář Trutnova jen se štěstím jeho prudkou střelu vyrazil a opět díky němu hosté drží své vedení.
     
    18:19
    Děčín právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno jest! Medvědi se v závěru první třetiny dostávají zpět do zápasu. JAROSLAV HAŠEK, matador děčínského týmu, zužitkoval přesné přihrávky od Daniela Volrába a poté svou střelou nedal Jeschkemu vůbec žádnou šanci – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Daniel Volráb a Pavel Zajan.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Hosté se ještě natlačili před domácí brankou a snažili se strhnout vedení znovu na svou stranu, ovšem obrana Děčína jim nic takového nedovolila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se ujali vedení hosté, kteří dokázali díky Lukáši Kastnerovi otevřít účet prvního zápasu už ve čtvrté minutě. Jenže v devatenácté minutě zavelel k vyrovnání Jaroslav Hašek, který gólem do šatny vrátil Medvědy zpět do hry. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:53 a bude rozhodně opět zajímavá.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:51
    Před Jeschkem vznikla skrumáž, Pavel Zajan se snažil došťourat puk do hostující branky, leč neúspěšně. Hosté hned v úvodu druhé periody čelili nebezpečné situaci.
     
    21:17
    Na druhé straně pálil na Dlouhého Martinec, ale jeho střela bekhendem byla vyražena brankářem Děčína do bezpečí.
     
    22:06
    A nebezpečno bylo také před děčínskou brankou. Chytráček ujel do úniku a dostal se až před Dlouhého, který následně pak jeho střelu zneškodnil.
     
    22:53
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Dominik Málek – 2 min., podražení).
     
    22:53
    Nyní se budou Medvědi bránit ve čtyřech, Málek inkasoval dvě minuty za podražení a už sedí na trestné lavici.
     
    23:06
    Ve vlastním oslabení se dostali Medvědi do útočného pásma, kde to od modré čáry zkoušel Jaroslav Hašek, ale Jeschke ho dokázal vychytat. Nicméně domácí pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    24:13
    A znovu mohli jít Medvědi do šance v početní nevýhodě, zastavil je ale ofsajd.
     
    24:42
    Aleš Půlpán tvrdě pálil z pravého kruhu, ale Dlouhý jeho projektil chytil. Poté přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    24:53
    Medvědi jsou kompletní.
     
    25:30
    Chmel střílel na hostující branku, jeden z obránců Trutnova ale kotouč tečoval a ten se dostal do hlediště. Hra je přerušena.
     
    25:50
    Zdeněk Petráš pálil tvrdou ránou na branku Trutnova, Jeschke byl ale pozorný a jeho nebezpečný projektil dokázal vyrazit do bezpečí.
     
    27:25
    Medvědi se déle drželi v útočném pásmu, nic z toho ale nevytěžili a na druhou stranu tak mohou projít zase hosté.
     
    28:04
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Pavel Fedulov – 2 min., sekání).
     
    28:35
    Hosté se dostali k puku ve vlastním obranném pásmu a hned ho vyhodili až před děčínskou branku.
     
    29:07
    Jaroslav Hašek napřáhl ke střele a puk pak zamířil do připraveného Oty Jeschkeho, jenž si připisuje další veledůležitý a hlavně úspěšný zákrok.
     
    29:16
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi využívají přesilovou hru a strhávají vedení na svou stranu. Daniel Volráb poslal kotouč před branku volnému ONDŘEJI HŘÍBALOVI, který ho poté zasunul do odkryté části hostující klece – 2:1. Nyní jsou to hosté, kdo bude muset dohánět jednobrankové manko. Asistence: Daniel Volráb a Jaroslav Hašek.
     
    30:06
    Medvědi se dopustili zakázaného uvolnění a puk poslali přes celé kluziště. Hra se tak stěhuje zpět před děčínskou branku, kde se bude vhazovat.
     
    30:44
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Lukáš Vácha – 2 min., sekání).
     
    30:44
    Domácí mají možnost navýšit své vedení, po vyloučení Lukáše Váchy mají k dispozici další početní výhodu.
     
    31:18
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Zajan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Lukáš Kastner – 2 min., hrubost).
     
    31:18
    Před brankou hostů vznikla potyčka mezi Pavlem Zajanem a Lukášem Kastnerem. Oba kohouti poté putují na trestnou lavici za hrubost.
     
    31:40
    Další velká šance děčínského celku. Oliverius poslal puk na najíždějícího Romana Navarru, před kterým zívala prázdná branka. Druhý jmenovaný však kotouč netrefil! Hosté si tak mohli notně oddychnout.
     
    32:44
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    33:35
    Hašek ujel s Volrábem. Prvně jmenovaný pak poslal přihrávku na Volrába, ten ale kotouč dobře nezpracoval a z další děčínské šance tak nic nebylo.
     
    34:52
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Roman Navarra – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:52
    Nyní si přesilovku zahrají hosté. Navarra dostal dvě minuty za vysokou hůl. Šance pro Trutnov na srovnání stavu skóre.
     
    35:26
    Medvědi se zatím dobře brání a vyhazují puky daleko od své branky. Hosté tak musejí zakládat další akci z obrany.
     
    36:00
    Dominik Málek střílel od modré čáry, rána to byla pořádná, ovšem mířila mimo tři tyče. Hosté se následně pak osvobozují.
     
    36:47
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Také hráči Trutnova početní výhodu využívají a v Děčíně máme opět vyrovnáno. LUKÁŠ KASTNER se dostal do blízkosti děčínské branky a svou střelou bekhendem našel škvíru v Dlouhého svatyni a dává tak nejen druhý gól svého celku, ale celkově i svůj – 2:2. Znovu se bude začínat od začátku. Asistence: Tomáš Půlpán.
     
    37:54
    Další slibná akce Děčína byla zastavena ofsajdem a hra se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Tato část hry se dohrává. Ani jeden tým si v posledních chvílích nevytvořil větší šanci, a tak to vypadá, že se do kabin půjde znovu za nerozhodného stavu, jako tomu bylo po první třetině.
     
    39:45
    Ale pozor, ještě tu byla šance Děčína. Vaněk ujel se Zikou a prvně jmenovaný pak pálil na hostující branku. Jeho dělovku ale Jeschke bravurně zneškodnil a podržel tak svůj tým v samotném závěru druhé části hry!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní se do vedení dostali Medvědi. V polovině utkání zužitkoval přesilovou hru Ondřej Hříbal a Děčín poprvé vedl. Jenže hosté to nezabalili a v sedmatřicáté minutě svou druhou brankou v utkání využil také početní výhodu Lukáš Kastner a opět se tak bude další část hry začínat za nerozhodného stavu. Ta začne přibližně v 19:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:07
    Lukáš Zika se mohl dostat do úniku před hostující branku, obránce Trutnova ho ale včas zastavil a zabránil tak další možné děčínské šanci.
     
    41:20
    Stejný hráč se ale o chvilku později dostal přeci jenom ke střele, tu ovšem Oto Jeschke zneškodnil a znovu podržel svůj tým.
     
    42:13
    Na druhé straně se do slibné šance dostali hosté, ale zastavilo je postavení mimo hru, která se tak přestěhovala zpět do středního pásma.
     
    42:50
    Aleš Půlpán se snažil o průnik do útočného pásma. Dominik Málek ho ale zastavil a nic takového nedopustil. Nyní jsou u kotouče domácí a míří na opačný konec kluziště.
     
    43:28
    Další střela Lukáše Ziky končí v moci brankáře Jeschkeho, jenž proti němu vytasil další parádní zákrok.
     
    43:56
    Akce střídá akci. Před chvílí střílel ke vzdálenější tyči Famil Amirov, bylo to ale do připravené lapačky Oty Jeschkeho.
     
    44:34
    Málek nahodil puk před hostující branku, Jeschke poté raději černou gumu ukrývá ve své lapačce. Hra je přerušena a vhazovat se bude před ním.
     
    45:51
    Lukáš Kastner se snažil před brankou Děčína najít Martince, to se mu ale nepodařilo. Hosté tak ztrácejí kotouč a musejí se vracet zpět do obrany.
     
    46:53
    Tomáš Faigl se natlačil před Jeschkeho, před ním ale nevystřelil. Nakonec puk znovu schovává do lapačky hostující brankář.
     
    47:41
    Vojtěch Kubinčák přesprintoval dva obránce Děčína, poté mířil sám na Dlouhého branku. Jeho zakončení ale neprovedl příliš dobře a Dlouhý pak přikrývá puk.
     
    48:07
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi znovu strhávají vedení na svou stranu. ROMAN NAVARRA dostal přihrávku od Michala Oliveriuse a svou střelou z levého kruhu pak kotouč zametl do pravého horního rohu hostující branky – 3:2. Asistence: Michal Oliverius a Jan Kaltenböck.
     
    48:36
    Těsně před Jeschkem se zjevil Jaroslav Hašek, svou střelu ale poslal mimo tři tyče.
     
    50:06
    Zakázané uvolnění Děčína stěhuje hru před brankáře Dlouhého, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    50:46
    Jakub Martinec napálil z rohu puk pouze do boční sítě děčínské klece. Dlouhý tak zasahovat nemusel.
     
    51:27
    Pavel Zajan dostal přihrávku do úniku, obránce Trutnova ho ale obral o kotouč a z další slibné šance Děčína tak nic nebylo.
     
    52:12
    Hosté se vystavili postavení mimo hru a ta se tak stěhuje znovu do středního pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje 733 diváků.
     
    52:50
    Lukáš Kastner se dostal do další šance a pomýšlel na hattrick. Před domácí brankou ale bekhendovou střelou přestřelil.
     
    52:59
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Kaltenböck – 2 min., hákování).
     
    53:14
    Vojtěch Kubinčák v přesilové hře pálil v útočném pásmu, mezi tři tyče ale kotouč neposlal. Následně pak Daniel Volráb posílá puk až před hostující branku.
     
    54:38
    Domácí se velmi dobře brání v oslabení a hosty prakticky zatím k ničemu nepustili. Následně pak puk vyhazují znovu do bezpečí.
     
    54:59
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    55:20
    Michal Oliverius se hnal do úniku, byl ale v ofsajdové pasti. Z další šance tak nic nebylo.
     
    55:59
    A také postavení mimo hru na druhé straně, které do zakončení nepustilo Aleše Půlpána.
     
    56:48
    Pavel Zajan se dostal do útočného pásma, ale byl zastaven obranou Trutnova. K vážnějšímu ohrožení Jeschkeho branky se tak nedostal.
     
    57:36
    Kubinčák se napřáhl ke střele z pravého kruhu a Dlouhý jeho ránu vyráží až na tribunu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:25
    Hostující lavička si bere oddechový čas.
     
    58:25
    Jeschke je na střídačce a Trutnov to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:31
    Bezděk střílel, ale bylo to mimo děčínskou branku. Domácí se tak tlaku hostů nyní dokázali ubránit.
     
    59:16
    Oddechový čas nyní na domácí straně.
     
    59:40
    Od modré čáry střílel Kubinčák. Jeho střelu vyrazil Dlouhý před sebe, dorážka Fedulova ale skončila mimo tři tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi po dlouhých dvou letech utnuli černou sérii s Trutnovem a vítězí těsně 3:2. V sérii se tak ujímají vedení 1:0 na zápasy.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:31:02)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 19. Hašek (Volráb, Zajan), 30. Hříbal (Volráb, Hašek), 49. Navarra (Oliverius, Kaltenböck) – 4. Kastner (Půlpán T., Fedulov), 37. Kastner (Půlpán T.)


    HC Děčín: Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Horák, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov
    HC Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Vácha, Poul (A), Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk, Vacek, Machač – Kubinčák, Baránek, Půlpán A. (C), Půlpán T., Martinec, Kastner, Chytráček (A), Zahradník, Smékal, Voženílek, Malík, Svoboda

    Rozhodčí: Micka – Gabriel, Zmeškal

    Diváci: 733
    Děčín 3 1 Trutnov
    #1 Sobota 03.03.2018 • 18:00
    Děčín - Trutnov 3:2
    #2 Pondělí 05.03.2018 • 18:00
    Trutnov - Děčín 3:2 po s.n. (1:0)
    #3 Středa 07.03.2018 • 18:00
    Děčín - Trutnov 6:1
    #4 Pátek 09.03.2018 • 18:00
    Trutnov - Děčín 3:4 po prodl.
    bahis siteleri